החותמת הרשמית על הצטרפותו של בוגדן להוקס מותירה את ווייטסייד כפרי אייג'נט הבולט היחידי שעדיין פנוי, כך שאפשר להתחיל לסכם את השבוע האינטנסיבי הזה והשלכותיו. נתחיל מהקבוצה שעשתה הכי הרבה ספלאש ובמקרה גם פותחת את הרשימה האלפביתית:
אני מאוד בעד "המהלכים המבאסים" שאטלנטה עשתה. את השידוך המתבקש עם בוגדן צפיתי כבר מזמן, להם היה את הקאפ ספייס להחתים אותו על הצעה גבוהה, לו יש את הסקיל סט שהם רוצים מהסקנד גארד שלצד טריי וקיוו לקבל ממנו מקווין הורטר. אבל הורטר לא הפסיק להיפצע כסופמור וגם לא נראה עקבי (בין היתר כתוצאה מכל אותן פציעות). אטלנטה תקווה שהאחד יישאר בריא בזמן שהשני פצוע ולהפך, כמובן שאפשר ליהנות גם מהשילוב של שניהם בקונסטלציות מסוימות.
המהלך הגדול עבור גאלינרי עורר ספק קל גם בי, אבל אני חושב שרובנו נוטים להדגיש יותר מדי שאלות כמו "איך תיראה ההגנה של החמישייה הפותחת" על חשבון צרכים ממשיים של קבוצות. קראתי איפשהו שאטלנטה דורגה בתחתית היעילות ההתקפית אשתקד, גם בלי הנתון הזה ברור שהיתה שם תלות גדולה מדי בטריי שיקלע וייצור לאחרים. בוגדן אומנם נותן להם צלף נוסף שגם יכול לתפקד כיוצר משני, אבל הם לא יכלו לדעת בוודאות שסקרמנטו לא תשווה הצעות עליו, ובכל מקרה גאלו ברמה אחרת כסקורר. לגבי העמדה הרצויה של גאלו בשנים האחרונות ובגילו, אקשר את הסוגיה הזאת לבחירה באוקונגוו שגם עוררה תמיהה מסוימת, לאור הבאת קאפלה בטרייד דד ליין האחרון, כשהוא פצוע וטרם הספיק לשחק בכלל במדי ההוקס. אז כמו שכתבתי בת'רד אחר, אני לא אתפלא אם אוקונגוו ישחק דקות מועטות ואולי אף יעביר חלקים מסוימים מהעונה בג'י ליג, אם תתקיים. לדעתי חלק ניכר מהדקות בסנטר ילכו לקולינס, כשגאלו עולה עמדה גם הוא ושחקני הכנף הרבים מקבלים דקות בסמול. נכון שגם לקו קדמי שבו גאלינרי-קולינס הם צמד הגבוהים יש בעיות הגנתיות מסוימות, אבל פחות. גאלו חזק ועדיין נע מספיק טוב בשביל לשמור על שחקני כנף ב4, קולינס אתלטי ושיפר את יכולת החסימה שלו, המעבר לסנטר יהפוך את תפקידו בהגנה לפשוט ונוח יותר עם התמקדות ברים פרוטקשן.
הצירוף של רונדו ודאן יחדיו קצת תמוה בעיניי, אולי ההוקס סיכמו עם רונדו שהוא יהיה במצב מנוחה יחסי עד לפלייאוף...אבל ברצינות, את דאן הייתי מעלה אך ורק לצד טריי כמוביל כדור שלא יידרש לקבל החלטות מסובכות מדי, בעיקר להפעיל את קולינס בפיק נ' רול או למצוא את טריי המתרוצץ לשלשה פנויה. גם רונדו יכול לשחק לצד טריי, בעיקר בסיום משחקים צמודים (אז גם גלינארי-קולינס ישחקו מקדימה על חשבון קאפלה ואחוזי העונשין הנמוכים שלו), אבל בעיקר קריטי לדקות שבהן טריי ינוח.
עוד מהלך שאטלנטה ביצעה באמצעות הקאפ ספייס שלה ועבר בצדק מתחת לרדאר הוא הטרייד על דדמון עבור טוני סנל וקיירי תומאס, כשהוא קרה בזמן אמת ההנחה היתה שאטלנטה לוקחת פה הימור על שחקן כנף צעיר נוסף, אבל מאז סנל נותר היחיד שלא שוחרר. הוא חתום לעונה הקרובה על 12 מיליון, זה חוזה מסתיים שניתן יהיה לשדך לו אחד משחקני הכנף הצעירים (הורטר המועמד הטבעי) וכך לחזק את הספסל באיזה מחליף מנוסה יותר. אבל לא הייתי שולל לגמרי תרחיש שבו סנל המנוסה יותר עולה בחמישיית המאני טיים על חשבון האנטר ורדיש הצעירים, הוא שומר טוב וקלע 1.7 שלשות (40.2%) בעונה האחרונה.
לסיכום: אטלנטה היא ללא ספק המועמדת המובילה לתפוס את המשבצת השמינית במזרח על חשבון אורלנדו, שתהיה ללא אוגוסטין ואייזק העונה. אני בצד שמאמין שניסיון פלייאוף טוב להתפתחות של צעירים. הורטר אמור להיפגע מצירוף בוגדן המבוגר יותר, אבל עדיין יהיו מספיק הזדמנויות לפתח את רדיש, האנטר ואוקונגוו לקראת שילוב אפשרי שלהם בחמישייה בעוד כשלוש שנים (כשהחוזים של גאלו וקאפלה יסתיימו). תפנית מעניינת שעשויה להיווצר בקיץ הקרוב, היא במידה וקולינס יגיע אליו כפרי אייג'נט מוגבל בעוד שיאניס עוזב את מילווקי - סיין אנד טרייד על קולינס תמורת מידלטון יאזן הגנתית את חמישיית אטלנטה (טריי-בוגדן-מידלטון-גאלינרי-קאפלה) ויאפשר לבאקס להישאר תחרותיים עם הולידיי-קולינס-לופז.
|