סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דני אבדיה לאן
הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 1:03 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ' כתב:
ואגנר ובריאנט אכן לא סוגרים כלום. למעשה, אני לא חושב שיש שם עמדה אחת "סגורה", בהנחה שאי אפשר לסמוך על זה שביל נשאר בקבוצה. קבוצה ברמתה של וושינגטון גם לא בוחרת בדראפט לפי עמדות שהיא צריכה, או לפחות לא אמורה לעשות זאת.
לגבי כל עניין העמדה של אבדיה, ברור שהעמדות היום הרבה יותר פלואידיות אבל זאת לא הנקודה, הנקודה היא על איזה שחקנים הוא יצליח לשמור באפקטיביות (יחסית). בעיני, יהיה לו הרבה יותר קל להתמודד עם שחקנים גבוהים ופיזיים מאשר עם סווינגמנים אתלטים והיה אפשר לראות את זה גם באירופה. גם דונצ'יץ' אגב, לרוב שומר על מספר 4 של היריבה.

יש לי הסתייגות בנושא של לא לבחור לפי עמדה שהיא צריכה.
אני מסכים שוושינגטון לא צריכה לחפש את החתיכת החסרה בפאזל, כמו שאמרו כאן קודם, ושמה שצריך להנחות את הבחירה שלהם הוא לא בעמדה עמדה הם חלשים, אבל אני כן חושב שהם צריכים להתחשב בסיטואציה שלתוכה הם בוחרים שחקן.
כלומר, לדעתי צריך להפריד את המקרים ל2: אם הקבוצה מזהה שחקן שהוא כשרון מספיק גדול כדי לעשות שינויים מבניים שיאפשרו להם לשחק איתו ולבחון אותו מספיק, אז היא צריכה ללכת על הכשרון הזה ולמצוא את הפתרונות.
מנגד, אם אף שחקן על הלוח לא שווה את ההתאמות האלו, הקבוצה צריכה לבחור את השחקן הכי כשרוני שהיא מזהה שיכול לקבל הזדמנות נורמלית להראות את הכשרון שלו בסיטואציה שיש בקבוצה.
ככה למשל, אם שחקנים הרוטציה הקיימים שלך לא מתאימים לשחק לצד שחקן שאתה חושב לבחור בדראפט, אבל הוא לא מספיק מוכשר כדי להעביר אותם, אולי הוא לא השחקן בשבילך.

ז"א שגם קבוצה כמו וושינגטון (לפחות בהנחה שג'ון וול לא חוזר לכושר שיא), כן צריכה להסתכל על הסגל שיש לה ועל ההחתמות שהיא מתכננת לבצע לפני שהיא בוחרת שחקן בבחירה ה9. אלא אם היא לגמרי לא מתכננת לתת לו דקות בעונה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 1:19 pm 
Hall of Famer

בקיצור, אבדיה הולך ונכנס לסיטואציה בכלל לא פשוטה, האשימורה וברטנס שדומים לו מאוד בסגנון הולכים לקבל הרבה דקות בעמדות הפורורד, מו ווגנר יקבל דקות ב-4 כי ברייאנט ולופז יסגרו את העמדה 5, טרוי בראון ואייזק בונגה יזנבו בדקות לעמדה 3 ולשאריות של ביל בעמדה 2, הוא יצטרך לעשות משהו מאוד מיוחד כדי שלא להדחק לעמדה של מחליף שולי העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 1:35 pm 
Junior

בחייאת, בונגה, מו וואגנר וטרוי בראון זה מה שיגרום לאבדיה להיות מחליף שולי? הוא חלק חשוב בעתיד שלהם - הם ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 1:47 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
בחייאת, בונגה, מו וואגנר וטרוי בראון זה מה שיגרום לאבדיה להיות מחליף שולי? הוא חלק חשוב בעתיד שלהם - הם ממש לא.

הם לא שחקנים גדולים, אבל אם הוא לא יראה משהו מיוחד העונה, הם בהחלט ינגסו לו בדקות. מעבר לזה, גם ווגנר וגם בראון שחקנים צעירים שהראו פוטנציאל, ווגנר בן 23 ובראון בן 21, גם בהם הוויזארדס מושקעים, הם לא ירדו פתאום ל-0 דקות בגלל שאבדיה הגיע, והם בהחלט משחקים על עמדות שיכולות להיות רלוונטיות עבורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 2:16 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
מאסטר כתב:

הם לא שחקנים גדולים, אבל אם הוא לא יראה משהו מיוחד העונה, הם בהחלט ינגסו לו בדקות. מעבר לזה, גם ווגנר וגם בראון שחקנים צעירים שהראו פוטנציאל, ווגנר בן 23 ובראון בן 21, גם בהם הוויזארדס מושקעים, הם לא ירדו פתאום ל-0 דקות בגלל שאבדיה הגיע, והם בהחלט משחקים על עמדות שיכולות להיות רלוונטיות עבורו.

בנוסף למה שרוני כתב, ועם כל הכבוד לליגת הקורונה שלנו, אבדייה עדיין לא הראה שהוא טוב יותר (לפחות כרגע) משחקנים כמו בונגה או בראון באופן קונסיסטנטי, ואם הוא לא יראה את זה די מהר הוא יקבל דקות בג'יליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 3:24 pm 
Hall of Famer

בסוף וושינגטון בחרו בבחירה 9 בסך הכל, ואין סבירות לטעון שיש שם שחקן שעולה משמעותית על הבאים אחריו, גם לא אבדיה שלכאורה "נפל מעבר למצופה".
האם אבדיה צפוי להיות בעוד 5 שנים שחקן NBA טוב יותר מהאצ'ימורה ובראיינט? אולי, לא חושב שזה חד משמעי.
לכן, למשל אם אבדיה היה שחקן בעמדות 4-5, הייתי חושב שזה לא כה חכם מצידם לבחור בו (אפילו אם לכאורה הוא הפוטנציאל הטוב ביותר "על הלוח"). היות שהוא 3-4 כזה נניח - אז זה לגמרי משתלב להם ממילא.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 5:20 pm 
Junior

stavs כתב:
הוקיץ' כתב:
ואגנר ובריאנט אכן לא סוגרים כלום. למעשה, אני לא חושב שיש שם עמדה אחת "סגורה", בהנחה שאי אפשר לסמוך על זה שביל נשאר בקבוצה. קבוצה ברמתה של וושינגטון גם לא בוחרת בדראפט לפי עמדות שהיא צריכה, או לפחות לא אמורה לעשות זאת.
לגבי כל עניין העמדה של אבדיה, ברור שהעמדות היום הרבה יותר פלואידיות אבל זאת לא הנקודה, הנקודה היא על איזה שחקנים הוא יצליח לשמור באפקטיביות (יחסית). בעיני, יהיה לו הרבה יותר קל להתמודד עם שחקנים גבוהים ופיזיים מאשר עם סווינגמנים אתלטים והיה אפשר לראות את זה גם באירופה. גם דונצ'יץ' אגב, לרוב שומר על מספר 4 של היריבה.

יש לי הסתייגות בנושא של לא לבחור לפי עמדה שהיא צריכה.
אני מסכים שוושינגטון לא צריכה לחפש את החתיכת החסרה בפאזל, כמו שאמרו כאן קודם, ושמה שצריך להנחות את הבחירה שלהם הוא לא בעמדה עמדה הם חלשים, אבל אני כן חושב שהם צריכים להתחשב בסיטואציה שלתוכה הם בוחרים שחקן.
כלומר, לדעתי צריך להפריד את המקרים ל2: אם הקבוצה מזהה שחקן שהוא כשרון מספיק גדול כדי לעשות שינויים מבניים שיאפשרו להם לשחק איתו ולבחון אותו מספיק, אז היא צריכה ללכת על הכשרון הזה ולמצוא את הפתרונות.
מנגד, אם אף שחקן על הלוח לא שווה את ההתאמות האלו, הקבוצה צריכה לבחור את השחקן הכי כשרוני שהיא מזהה שיכול לקבל הזדמנות נורמלית להראות את הכשרון שלו בסיטואציה שיש בקבוצה.
ככה למשל, אם שחקנים הרוטציה הקיימים שלך לא מתאימים לשחק לצד שחקן שאתה חושב לבחור בדראפט, אבל הוא לא מספיק מוכשר כדי להעביר אותם, אולי הוא לא השחקן בשבילך.

ז"א שגם קבוצה כמו וושינגטון (לפחות בהנחה שג'ון וול לא חוזר לכושר שיא), כן צריכה להסתכל על הסגל שיש לה ועל ההחתמות שהיא מתכננת לבצע לפני שהיא בוחרת שחקן בבחירה ה9. אלא אם היא לגמרי לא מתכננת לתת לו דקות בעונה הקרובה.

אני מסכים שהקונספט של "לא לבחור לפי עמדה" זה לא איזה כלל ברזל ובסוף מושפע מגורמים נוספים כמו איכות השחקן שאתה בוחר, שאר האופציות הקיימות וכו'. אם הייתי מינסוטה לדוגמה, לא הייתי בוחר שחקן שלא יכול לשחק יחד עם טאונס, אלא אם אני לא רואה אף פוטנציאל לשחקן חמישייה בבחירה שיש לי.
אני כן חושב שזה נכון כאיזשהו קו מנחה לקבוצות ברמתה של וושינגטון שלא משופעות בנכסים עתידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 5:40 pm 
Junior

sir charles כתב:
rony כתב:
מאסטר כתב:

בנוסף למה שרוני כתב, ועם כל הכבוד לליגת הקורונה שלנו, אבדייה עדיין לא הראה שהוא טוב יותר (לפחות כרגע) משחקנים כמו בונגה או בראון באופן קונסיסטנטי, ואם הוא לא יראה את זה די מהר הוא יקבל דקות בג'יליג.

דקות בג'יליג? נשמע שהוויזארדס מכוונים לאליפות ואין להם זמן וסבלנות לתת לבחירת הלוטרי שלהם להתפתח בליגה של הגדולים.
ומילא טרוי בראון, שהוא בהחלט שחקן מבטיח שראוי לקבל דקות, אבל אני ממש אשמח לשמוע מה אייזיק בונגה הראה בקריירה שלו כדי לקבל איזשהי קדימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 6:27 pm 
Hall of Famer

אף אחד לא אמר שאייזיק בונגה יקבל קדימות על אבדיה, אבל אם אבדיה לא יראה יכולת מבטיחה בתחילת העונה, הוא כנראה יאבד לפחות חלק מהדקות שלו לשחקנים אחרים, ביניהם בונגה. אגב, בגיל 21, בונגה הוא בהחלט פוטנציאל צעיר שוושינגטון תהיה מעוניינת לבחון ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 6:31 pm 
Junior

אני חושב שבונגה לא פוטנציאל לכלום, ודי נס שהוא בכלל בנ.ב.א עדיין, אבל נחיה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 6:55 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לא אמרתי שלבונגה פוטנציאל גבוה משל אבדיה, אבל דני צריך קודם כל להראות שהוא יכול להתמודד עם פורוורדים בוגרים אתלטים, דבר שהוא עדיין לא הראה מספיק בקריירה המקצוענית שלו. עם כל הכבוד לmvp של ליגת הקורונה, ביורוליג הוא לא הראה הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 22, 2020 7:06 pm 
Junior

אף אחד שנבחר בדראפט לא הראה את זה בכלל (כשאבדיה לפחות כן הראה קצת), ועדיין לא מעיפים אותם לג'יליג כ"כ מהר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 1:54 am 
Hall of Famer

נו די. בחרו בו בבחירה מספר 9. זאת בחירה שהקבוצה שלוקחת אותה מאמינה שהיא בוחרת שחקן חמישיה תורם. גם אם אבדיה בתחילת העונה ייראה אבוד, עדיין יהיה לו חבל לטעויות. הוא הולך לקבל דקות, אלא אם הוויזארדס יראו בשבועות הקרובים שג'ון וול חזר כמו לפני שנתיים והם הולכים חזק על מקום גבוה בצמרת המזרח ואז באמת החבל של אבדיה יהיה קצר. וגם במקרה כזה הוא עדיין יקבל את הצ'אנס הראשוני.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 2:18 am 
Hall of Famer

rony כתב:
בקיצור, אבדיה הולך ונכנס לסיטואציה בכלל לא פשוטה, האשימורה וברטנס שדומים לו מאוד בסגנון הולכים לקבל הרבה דקות בעמדות הפורורד, מו ווגנר יקבל דקות ב-4 כי ברייאנט ולופז יסגרו את העמדה 5, טרוי בראון ואייזק בונגה יזנבו בדקות לעמדה 3 ולשאריות של ביל בעמדה 2, הוא יצטרך לעשות משהו מאוד מיוחד כדי שלא להדחק לעמדה של מחליף שולי העונה.

ברטנס דומה לו בסגנון? ראית אותו משחק פעם?
ברטנס הוא ההיפך מאבדיה. אין דבר אחד שנמצא אצל שניהם מבחינת התקפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 3:11 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
נו די. בחרו בו בבחירה מספר 9. זאת בחירה שהקבוצה שלוקחת אותה מאמינה שהיא בוחרת שחקן חמישיה תורם. גם אם אבדיה בתחילת העונה ייראה אבוד, עדיין יהיה לו חבל לטעויות. הוא הולך לקבל דקות, אלא אם הוויזארדס יראו בשבועות הקרובים שג'ון וול חזר כמו לפני שנתיים והם הולכים חזק על מקום גבוה בצמרת המזרח ואז באמת החבל של אבדיה יהיה קצר. וגם במקרה כזה הוא עדיין יקבל את הצ'אנס הראשוני.

וול כבר ביקש טרייד, אחרי ששמע את הג'י.אם מתבטא שהקבוצה בשלב זה תיבנה מסביב לבראדלי ביל (מי ישמע איזה סופרסטאר...)

ולא, אני לא חושב שאחרי פציעות כאלו הוא יחזור לעצמו. להבנתי בכל מקרה הוא לא ישחק משחקים של בק-טו-בק, ומשער שגם כמות הדקות למשחק תוגבל

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 7:22 am 
Hall of Famer

satriani כתב:
rony כתב:

ברטנס דומה לו בסגנון? ראית אותו משחק פעם?
ברטנס הוא ההיפך מאבדיה. אין דבר אחד שנמצא אצל שניהם מבחינת התקפה.

הא? בוודאי שראיתי אותו, וכן, מבחינת תפקוד בהחלט יש קווי דמיון שיגרמו להם להתחרות על דקות אחד עם השני, לא אמרתי שהם שחקנים זהים בשום צורה ואופן. ברטאנס הוא עדיין קומבו-פורוורד גבוה (בדיוק כמו אבדיה), גם אם ברטאנס יותר נוטה ל-4 ואבדיה, לפחות בהתחלה, כנראה אמור לשחק יותר כ-3, ברטאנס אתלט סביר פלוס (פחות או יותר כמו אבדיה, אולי קצת יותר) יכול להוביל כדור (בהיבט הזה אבדיה כנראה יהיה עדיף, טעון הוכחה), יכול לקלוע מבחוץ (עדיף בהרבה על אבדיה ועל יותר מ-90% מהשחקנים בליגה), עושה הרבה נקודות בחיתוכים חכמים לסל (אבדיה גם עושה את זה טוב), חוסם זריקות יותר טוב ממה שנותנים לו קרדיט, אבל לא שחקן הגנה גדול בכלל (בדיוק כמו אבדיה), ריבאונדר לא משהו בכלל (גם אבדיה לא ריבאונדר גדול). בקיצור, כמו שכתבתי, יש דמיון בהיבט שהם מתחרים על אותן דקות בעמדת הפורוורד ושניהם שחקנים עם נטיות התקפיות בלי תרומה יוצאת דופן בצד ההגנתי או בריבאונד, אז הוא בהחלט יושב על נישה דומה מאוד לאבדיה, ולפחות חלקית, דקות של אחד עלולות לבוא על חשבון השני, או על חשבון האשימורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 7:36 am 
Hall of Famer

כתבת דומים. דומים זה דומים.
מה זה מבחינת תפקוד? שמע כולם דומים אז כי הם שחקני נבא.
הם שני השחקנים הכי פחות דומים גם אם הם על אותה "עמדה".
כנראה שקרי ורוביו דומים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 7:43 am 
Hall of Famer

נו, מי שלא רוצה להבין כנראה לעולם לא יבין.

ברטאנס ואבדיה שניהם קומבו-פורוורד עם נטיה התקפית מובהקת, אף אחד מהם כנראה לא יקבל דקות בגלל שהוא שחקן הגנה גדול או בגלל שהוא ריבאונדר יוצא דופן. אמנם לכל אחד מהם יש מגוון יכולות אחר, אבל יש ביניהם לא מעט משותף והם יתחרו על דקות אחד עם השני. כל הסייפא של ההודעה שלי עסקה בנושא הדקות שאבדיה יכול או לא יכול לקבל ובתחרות שיש לו על דקות עם שחקנים נוספים בקבוצה וכן, ברטאנס בהחלט מתחרה מובהק שלו על דקות, בדיוק כמו שרוביו וקרי, אם היו משחקים באותה קבוצה, היו מתחרים על עמדה ודקות של אחד היו באות, לפחות חלקית, על חשבון האחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:05 am 
Hall of Famer

נשמע לי קצת מוקדם לסכם את הקריירה שלא התחילה לדני.
זהו? לא ישחק אף פעם הגנה נורמלית או ייקח ריבאונדים בצורה סבירה?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:15 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

זה לא בדיוק מה שרוני אמר.
רוני טען שאם ישולב, זה יהיה בגלל ההתקפה שלו, לא בגלל יכולת יוצאת דופן להגן או לקחת ריבאונדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 23, 2020 11:57 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

שוב, הפוסט שלי מדבר על הדקות שלו העונה, כולנו ראינו אותו במכבי, ההגנה שלו לא נוראית, אפילו סבירה, והוא לא חור מוחלט בריבאונד, אבל אלו לא האספקטים במשחק שלו שיביאו לו דקות, לפחות לא העונה. אם הוא היה מגיע ל-NBA כאיזו משאבת ריבאונדים בלתי עצירה או שסטופר הגנתי רציני, סביר להניח שהוא היה מצליח לחצוב לעצמו דקות קבועות גם אם להתקפה שלו יקח זמן להתבשל, אבל כרגע נראה שמה שירוויח או יפסיד לו דקות זו היכולת ההתקפית, הבעיה היא שהתקפה היא גם החלק החזק של השניים העיקריים שמתחרים איתו על דקות, ברטאנס והאשימורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 25, 2020 5:10 pm 
מנהל פורום

סיפור הדראפט של יותם הלפרין
https://www.one.co.il/Article/20-21/2,6 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 25, 2020 11:29 pm 
Junior

כל הדיון הזה מתבסס על הנחה שהויזארדס הם ארגון שמתנהל חכם או רציונלי. אבדיה ישחק אם המאמן או הג'יאם חושבים שהוא יכול להביא ערך. על המגרש או בטרייד.
הויזארדס הם מועדון כושל שנוטה לקבל החלטות שגויות שלא מביאות אותו להישגים גם כאשר יש לו שחקנים טובים.
בכלל לא הייתי בונה על זה שהוא ישחק גם אם הוא יותר טוב מאחרים בעמדה התיאורטית שלו או להיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 25, 2020 11:36 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
כל הדיון הזה מתבסס על הנחה שהויזארדס הם ארגון שמתנהל חכם או רציונלי. אבדיה ישחק אם המאמן או הג'יאם חושבים שהוא יכול להביא ערך. על המגרש או בטרייד.
הויזארדס הם מועדון כושל שנוטה לקבל החלטות שגויות שלא מביאות אותו להישגים גם כאשר יש לו שחקנים טובים.
בכלל לא הייתי בונה על זה שהוא ישחק גם אם הוא יותר טוב מאחרים בעמדה התיאורטית שלו או להיפך.

ה-gm שלהם התחלף כך שיש תקווה מסוימת שיהיה שיפור בארגון.
עד כה, זה לא נראה משהו אבל עוד מוקדם לשפוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 29, 2020 11:27 pm 
מנהל פורום

על המשחק בין הבולטס שרק זכו באליפות היחידה שלהם ב-78' מול מכבי, שניצחה כמובן.
https://www.ynet.co.il/sport/article/B1 ... um=organic

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 185 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה