זה גם קצת מחמיץ את יוקיץ׳ שהוא ללא ספק פוינט גארד התקפי, אבל הוא גם ללא ספק סנטר בכל רמ״ח אבריו.
אני אישית חושב שהיום החלוקה היא בכלל לא לפי עמדות (כמעט, תראו הבדלים) אלא לפי תפקוד במגרש בחלק ההתקפי (ואני מדגיש, ההתקפי) וכדלהלן, דוגמה מרוב העמדות בליגה.
creator - יוצר יש מאין, בעיקר לעצמו אבל ממש לא רק. למשל, ווסטברוק, הארדן,לברון, יאניס, יוקיץ׳. למען האמת, רוב, אבל בהחלט לא כל הכוכבים הגדולים של המשחק. סטטיסטית, לחבר׳ה האלה בדרך כלל יהיה את הכדור ביד כשהם על המגרש ויהיה להם גם יוסג׳ גבוה.
facilitator - יוצר לאחרים בעיקר אבל יכול גם ליצור לעצמו אם כי בהצלחה פחותה - כריס פול, (אין סקנד גארד כזה לדעתי), ג׳ו אינגלס, בלייק גריפין בחלק מהעונות, מרק גאסול בשיאו, באם אדביו (שאולי גם שייך לקטגוריה הבאה). סטטיסטית, לשחקנים האלה יהיה את הכדור ביד הרבה, אבל עם יוסג׳ בינוני, אבל איכות אסיסטים (אסיסטים \ סך מסירות) גבוה.
enabler - עושה את כל הדברים הקטנים שמאפשרים את המשחק ברמה ההתקפית (תחשבו על החוסמים הטובים ביותר בהתקפה, או אלו שזזים בלי כדור בשביל למשוך את תשומת הלב של ההגנה) - סטף כשהוא בלי הכדור,, פול מילסאפ ואל הורפורד בשיאם, בוגוט בשיאו, רודי גובר, ג׳ימי באטלר בחלקים רבים מאד מהמשחק (נקרא לזה שלושת הרבעים הראשונים, לשם הצורך). סטטיסטית, לשחקנים האלה לא יהיה הרבה את הכדור ביד, והיוסג׳ שלהם יהיה בינוני עד נמוך, אבל סך האסיסטים של הקבוצה, בזמן שהם נמצאים על המגרש יהיה גבוה יותר, וכמו כן, נוחות ואיכות הזריקות (המרחק בין הזורק לשומר + המרחק של הזורק מהסל) של הקבוצה, יהיה גבוה במיוחד כשהם נמצאים על המגרש.
finisher - מסיים מצוין אבל לא בהכרח יודע ליצור בעצמו, או לפחות לא על זה בנוי המשחק שלו. בקיצור, שחקן שצריך שמישהו יסדר לו את המצב - קליי, קפלה, חדגבה (יודע כמובן ליצור אבל פחות מיאניס למשל, אבל הוא פינישר טוב מהיווני), קובינגטון, מידלטון. סטטיסטית, מדובר בשחקנים שלהם לא יהיה את הכדור ביד בדרך כלל, אבל יהיה להם יוסג׳ גבוה.
וכמובן, שיש שחקנים ששייכים ליותר מקטגוריה אחת. אבל כאמור ,אלו דברים שאפשר גם לבדוק סטטיסטית, ואולי אפילו אעשה את זה יום אחד (וכנראה אכתוב להופס, עכשיו שבא לי).
_________________ תודה לאלוהי הבירה
|