סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:44 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 3:00 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
https://sports.walla.co.il/item/3404681 המאמנים הישראלים האפסים מנסים להכריח את הקבוצות להעסיק אותם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 3:27 pm 
Sophomore

אין מה לעשות, כשמאמצים באופן קבוע קו מחשבה סוציאליסטי שמתרכז בהגנה מתחרות רעיונות כאלו פתאום לא נראים מופרכים... בעוד שאצל לובי השחקנים הישראליים היו התירוצים של הטבת המס לאמריקאים, נתונים פיזיים נחותים לישראלי הממוצע וחוסר יכולת לקבל הזדמנות, מעניין מה התירוץ הרשמי שיציגו המאמנים לזה שמישהו כמו דדאס "שלא עונה על הקריטריונים" עדיין עושה עבודה טובה יותר מרובם? האם יסיקו את המסקנה הברורה שהם פשוט בינוניים ואולי כדאי שיסתכלו על עצמם ואיך הם משתפרים?

ד"א כיוון אחר שבעבר הוזכר ובו לפחות יש איזשהו היגיון זה הגבלות על החלפות מאמנים באמצע העונה (למשל ע"י קנס שיתלווה לזה). זה גם עלה בשיחות על מעמד השחקן הישראלי כמשהו שיכול לעודד מאמנים לקחת את הסיכונים הדרושים כדי לקדם שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 3:49 pm 
Junior

לא רואה שום סממן שמאמן זר עדיף על מאמן ישראלי אז אתה קצת מטעה כאן.

בכל הארץ הקבוצות בליגה של מתחת למכבי ירושלים, עונה אסל ועונה בסל. עונה אחת נפלת בזרים ואתה זבל (בית הלחמי בהפועל, דרוקר בחולון) עונה הבאה פגעת ואתה מאמן נפלא (בית הלחמי השנה, דרוקר באילת).

מכאן הניסיון שלך להוכיח משהו לגבי דדאס השנה מוטעה. חולון באותה דבוקה.

גרינברג השנה נכשל בבניית קבוצה בנס צי, סאואנה במילא בונים לו את הקבוצה (לא רואה משהו שונה מהותית מעופר רחימי) ויש אחד אלעד חסין, שהיה פה מישהו שאהב לזרוק עליו רפש פעם ( מעניין שזה אותו אחד כל פעם) והשנה מסתבר עושה עבודה טובה מאוד בהפועל חיפה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 3:52 pm 
Junior

סבבה, אז שיוכיחו את היכולות שלהם על המגרש ולא באמצעות חוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 3:55 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
אין מה לעשות, כשמאמצים באופן קבוע קו מחשבה סוציאליסטי שמתרכז בהגנה מתחרות רעיונות כאלו פתאום לא נראים מופרכים... בעוד שאצל לובי השחקנים הישראליים היו התירוצים של הטבת המס לאמריקאים, נתונים פיזיים נחותים לישראלי הממוצע וחוסר יכולת לקבל הזדמנות, מעניין מה התירוץ הרשמי שיציגו המאמנים לזה שמישהו כמו דדאס "שלא עונה על הקריטריונים" עדיין עושה עבודה טובה יותר מרובם? האם יסיקו את המסקנה הברורה שהם פשוט בינוניים ואולי כדאי שיסתכלו על עצמם ואיך הם משתפרים?

ד"א כיוון אחר שבעבר הוזכר ובו לפחות יש איזשהו היגיון זה הגבלות על החלפות מאמנים באמצע העונה (למשל ע"י קנס שיתלווה לזה). זה גם עלה בשיחות על מעמד השחקן הישראלי כמשהו שיכול לעודד מאמנים לקחת את הסיכונים הדרושים כדי לקדם שחקנים.

הם יודעים היטב מה הם שווים. כלומר כלום ושום דבר.
פרזיטים שאתמול התבכיינו נגד חוקי הזרים למינהם והיום בעד חוקים כאלה למאמנים.
לא יעזור להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 4:04 pm 
Junior

arie כתב:
סבבה, אז שיוכיחו את היכולות שלהם על המגרש ולא באמצעות חוקים.

סבבה. אבל הבדלי איכות אין כאן. גם לא רואה הבדלים בהתנהלות וביכולת גניבת הדעת (קסטריטיס ודדאס מייללים על פצועים).

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 4:08 pm 
Junior

זה כבר שיקול בלעדי של הקבוצות, אם המאמן הזר לא טוב הוא ילך כמו הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 5:17 pm 
Freshman

מה למשל אמורה לעשות קבוצה כמו חולון עונה שעברה שאחרי הפיטורים של דרוקר רצתה להביא מאמן ישראלי ראוי ואף אחד לא רצה להגיע ל 3/4 עונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 5:58 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בלי קשר לעניין העקרוני, אלה קריטריונים מוגזמים ומופרכים די בעליל. למה דווקא ארבע עונות מלאות? ונניח שהוא אימן חמש עונות אבל התפטר משתי קבוצות? ולמה מאמן בNBA כן אבל עוזר מאמן לא? ולמה שנה בNBA מספיקה אבל לא שנה ביורוליג? זה כאילו מישהו שלף מהכובע רשימה של אפשרויות.

וכמובן שהיה ראוי להחריג את המאמנים הנוכחיים לא רק עד תום העונה אלא בכלל. לפי ההיגיון של ההצעה (כפי שמפורט בכתבה ואם לא פיספסתי כלום) גם אם המאמן החולוני יוביל את הקבוצה לטריפל יהיו צריכים לזרוק אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 7:00 pm 
Sophomore

לפי ההודעה של איגוד הכדורסל,
אנחנו בסך הכל "מיישרים קו עם הליגות המובילות בכדורסל האירופאי".

מישהו מכיר חוקים או מגבלות הנוגעות למאמנים זרים בליגות אחרות מובילות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 7:51 pm 
Hall of Famer

תמוה מאוד
מטבע הדברים, לא מגיעים לכאן יותר מדי מאמנים זרים שהם "רוקים" וסתם הונחתו פה משום מקום

הליגה הישראלית "לא תקבל" את דדאס שאימן בטורקיה, יוון, היה עוזר מאמן בנבחרת סלובניה וכו' וכו'?!
את קאסטריטיס שצבר ניסיון בכל מיני מסגרות ביוון (כן, כולל ליגה שנייה ונבחרת צעירה - מה רע)?

שתי עונות מלאות ביורוליג הם רוצים
תיכף יגידו ש"מלא" זה רק מי שהגיע לפיינל-פור ולא הודח קודם לכן

העיקר שזרים אפשר להביא 10 השנה (או "רק" 8 בעונה רגילה)
כמעט לאורך כל העונה
ללא כל סייג על רמתם
להחליפם למעשה ברוטציה כל שבוע מחדש

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 10:35 pm 
Sophomore

מי אלה בכלל איגוד הכדורסל ? שיתארגנו קבוצות הכדורסל ויתנתקו מהגוף ההזוי הזה.
ולדני פרנקו, העלוב שעומד מאחורי הדבר הזה, יהיה בקרוב הרבה זמן פנוי לעסקנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 13, 2020 11:06 pm 
Junior

מתאים לו לנחש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 8:56 am 
Sophomore

יש דברים כאלה באירופה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 4:21 pm 
Sophomore

חוק מצוין וצריך לעשות כאלה חוקים גם לשחקנים זרים.
המטרה שלנו היא ליגה ישראלית מחוזקת בזרים
אז יש לדאוג שמי שמגיע אכן מחזק....

אולי התנאים פה הם קיצוניים מידי , אבל על זה עוד אפשר לדון ולשנות.

יש לנו מלא מלא מאמנים ישראלים טובים.
ואפשר וצריך לשבור את חונטת המאמנים שמגיעים לליגת העל.
יש מאמנים מצוינים גם במקומות אחרים כמו בלאומית

אולי עם יהיה ביטחון יותר גדול למאמנים , נראה מהם יותר
מציע גם סוג של חוזה אחיד למאמנים (לא אחיד בסכום אבל אחיד בתנאים )
ובחוזה הזה מאמן מקבל את מלא שכרו למשך כל תקופת העבודה שלו גם אם פותר אחרי שבוע
וגם קנסות כלשהם על החלפות מאמנים
שהחלפת מאמן לא תהפוך להיות ברירת המחדל ברגע שמשהו לא הולך כמו שרצינו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 9:21 pm 
Junior

איזה שטויות, אלהים ישמור. אולי גם שיחליטו שאסור להפיץ בארץ סרטי קולנוע שלא זכו לפחות ב-4 אוסקרים, ומותגי מזון שיש להם פחות מכוכב מישלן. מה זה החרא הזה? בלי קשר, בתור מישהו שחושב שמאמנים זה אוברייטד (ובטח ובטח - היכולת של אוהדים להעריך מאמנים), אני חושב שהטענה שהמאמנים מחו״ל עושים לישראלים בית ספר, ולהיפך, היא די בולשיט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:04 pm 
Sophomore

N.T.K כתב:
חוק מצוין וצריך לעשות כאלה חוקים גם לשחקנים זרים.
המטרה שלנו היא ליגה ישראלית מחוזקת בזרים
אז יש לדאוג שמי שמגיע אכן מחזק....

אולי התנאים פה הם קיצוניים מידי , אבל על זה עוד אפשר לדון ולשנות.

יש לנו מלא מלא מאמנים ישראלים טובים.
ואפשר וצריך לשבור את חונטת המאמנים שמגיעים לליגת העל.
יש מאמנים מצוינים גם במקומות אחרים כמו בלאומית

אולי עם יהיה ביטחון יותר גדול למאמנים , נראה מהם יותר
מציע גם סוג של חוזה אחיד למאמנים (לא אחיד בסכום אבל אחיד בתנאים )
ובחוזה הזה מאמן מקבל את מלא שכרו למשך כל תקופת העבודה שלו גם אם פותר אחרי שבוע
וגם קנסות כלשהם על החלפות מאמנים
שהחלפת מאמן לא תהפוך להיות ברירת המחדל ברגע שמשהו לא הולך כמו שרצינו

1. כל מאמן זר שמגיע מחזק בהגדרה את הקבוצה לפי דעת בעלי הקבוצה. הרי אתה לא חושב שהם מביאים מישהו פחות טוב מהישראלי כדי להחליש בכוונה את הקבוצה (ובניגוד לשחקנים הזרים כאן גם אין הטבת מס)...

2. בעקרון יש סתירה בדברים שלך. אם יש פה הרבה מאמנים טובים אז למה הם לא מצליחים להתחרות במאמנים זרים בלי חוקי הגנה כאלו (כשמן הסתם יש להם יתרון מובנה על מאמנים זרים בזה שהם מכירים את השחקנים, השפה וכו')? עד שלא יתנו הסבר מניח את הדעת לזה, ויראו איך הצעדים שהם מציעים תוקפים בדיוק את נקודות הכשל, לא יצליחו לשכנע שהם באמת מנסים לעזור לכדורסל הישראלי ולא פשוט לשריין מעמד לעצמם. הייתי חושד הרבה פחות אם הצעדים שלהם היו כאלו שעוזרים להם להתחרות יותר טוב בשוק פתוח ולא כאלו שמנסות לסגור את השוק (למשל שיציעו מס על הקבוצות שיממן השתלמויות למאמנים ישראליים).

3. הייתי שמח שהייתה נשברת "חונטת המאמנים" שאתה מתאר אבל שוב, שום דבר ממה שמוצע לא מכוון בכלל למקום הזה ואני משוכנע שהחבר'ה שמובילים את זה בכלל יכפרו בעצם הטיעון שיש חונטה כזאת.

4. הדבר היחידי שאני כן מסכים איתך עליו הוא תנאי הסף בחוזי המאמנים שפה באמת יש סוג של כשל שגורם לפיטורים שלהם ללא הצדקה (ובסוף פוגע בקבוצות ובכדורסל). הייתי גם מוסיף עליו שפיטורי מאמן גוררים מיד פיטורי העוזר (גם כן באותם תנאים של השלמת שכר לשנה) ואולי אפילו תשלום קנס למנהלת. ככה שמחסום הפיטורים הזה יהיה גבוה ככל האפשר בשביל בעלי הקבוצה וישתמשו בו רק כשהמאמן ממש קטסטרופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:13 pm 
מנהל פורום

מז"א "גוררים את פיטורי העוזר"? זה נורא ואיום הרעיון הזה, למה לפגוע בעבודה של מישהו אחר שלא קשור ללא צורך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:37 pm 
Sophomore

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
מז"א "גוררים את פיטורי העוזר"? זה נורא ואיום הרעיון הזה, למה לפגוע בעבודה של מישהו אחר שלא קשור ללא צורך?

זאת הצעה שעלתה בדיון אחר בעבר על מעמד המאמן. הם מראש חותמים כצוות אימון ושניהם מקבלים השלמה שכר אז אולי זה לגיטימי?

אפשר גם פשוט להסתפק בקנס גדול יותר שיגרום לזה להיות פחות אטרקטיבי לבעלי קבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 7:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מת על הכדורסל הישראלי של ילדי הפרחים המוגנים. תנו לי עוד מזה בבקשה.
אגב, יש קנסות על מאמנים מתאזרחים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 7:56 pm 
Junior

זה השלב הבא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 9:21 pm 
Junior

מן הסתם מביאים מאמנים מבחוץ בגלל שיקול כספי, מניח שהשכר הממוצע ביוון נמוך מזה שנהוג כאן.

לפי מה שיעקב מאיר בדק יש חוקים כאלה בכל המדינות והרבה. כולל תקנות חדשות בטורקיה שהיו מונעות מדדאס לעבוד שם למשל..

כמדומני לעניין החוק הרוסי, היה חשוב מאוד למקטרגים להתאים את עצמנו לאירופה..

לגופו של עניין, יש טרנד לקושש מאמנים יווניים כי אני מניח שהם זולים יותר. יו"ר משקשקים ופוחדים לתת למאמן צעיר את המפתחות, לא נראה לי שיש פה שיקולי איכות. כסף ופחד. העניין הזה גם ימצה את עצמו לאחר הכשלונות המסתמנים ונחזור לרולטה הקבועה של שיבק-דרוקר-פרנקו-אלפסי גם בלי חוקים כאלה ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2020 7:40 am 
Sophomore

החתול יובב כתב:

לפי מה שיעקב מאיר בדק יש חוקים כאלה בכל המדינות והרבה. כולל תקנות חדשות בטורקיה שהיו מונעות מדדאס לעבוד שם למשל..

.

מדוע חוק שכזה כלפי מאמנים נחשב נפוץ יותר באירופה מאשר חוקי הגנה כלפי שחקנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2020 8:00 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
מן הסתם מביאים מאמנים מבחוץ בגלל שיקול כספי, מניח שהשכר הממוצע ביוון נמוך מזה שנהוג כאן.

לגופו של עניין, יש טרנד לקושש מאמנים יווניים כי אני מניח שהם זולים יותר. יו"ר משקשקים ופוחדים לתת למאמן צעיר את המפתחות, לא נראה לי שיש פה שיקולי איכות. כסף ופחד. העניין הזה גם ימצה את עצמו לאחר הכשלונות המסתמנים ונחזור לרולטה הקבועה של שיבק-דרוקר-פרנקו-אלפסי גם בלי חוקים כאלה ואחרים.

א. עצם ההגדרה של זולים יותר vs. טובים יותר לא נכונה כי מן הסתם טיב המאמן הוא כתלות למחיר שלו (לא חושב שיאניס הוא זול יותר מאיזשהו מאמן ישראלי פעיל). אולי יכולת לומר שלקבוצות הישראליות עומדת האופציה להביא מאמנים יוונים ברמה זהה לישראלים אך בפחות כסף או מאמנים יוונים טובים יותר מהישראלים באותו הכסף. בשני המקרים זו מבחינתי בדיוק ההגדרה לכך שהמאמנים היוונים טובים יותר.
ב. ובכל מקרה אני לא מבין מאיפה אתה מביא אפילו את הקביעה המקורית. שכר מאמנים ושחקנים נגזר קודם כל מכמות הכסף בענף ולא רק ישירות מהעושר הכללי של המדינה. לא נראה לי שבכדורסל היווני יש פחות כסף מבכדורסל הישראלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2020 9:59 pm 
Sophomore

גמליאל כתב:
החתול יובב כתב:

א. עצם ההגדרה של זולים יותר vs. טובים יותר לא נכונה כי מן הסתם טיב המאמן הוא כתלות למחיר שלו (לא חושב שיאניס הוא זול יותר מאיזשהו מאמן ישראלי פעיל). אולי יכולת לומר שלקבוצות הישראליות עומדת האופציה להביא מאמנים יוונים ברמה זהה לישראלים אך בפחות כסף או מאמנים יוונים טובים יותר מהישראלים באותו הכסף. בשני המקרים זו מבחינתי בדיוק ההגדרה לכך שהמאמנים היוונים טובים יותר.
ב. ובכל מקרה אני לא מבין מאיפה אתה מביא אפילו את הקביעה המקורית. שכר מאמנים ושחקנים נגזר קודם כל מכמות הכסף בענף ולא רק ישירות מהעושר הכללי של המדינה. לא נראה לי שבכדורסל היווני יש פחות כסף מבכדורסל הישראלי...

המיסוי על המאמנים הזרים הוא כמו על ישראלים או כמו על שחקנים זרים?או שזה קטגוריה בפני מעצמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 34 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, רלפי ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה