סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' מאי 20, 2025 8:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 210  הבא

ובכן:
יהיו 71%  71%  [ 22 ]
לא יהיו 29%  29%  [ 9 ]
סך הכל הצבעות : 31
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 9:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראובן כתב:
אני לא מדברעל המלצה לנשיא שזה עניין על סף החסר ערך, אני מדבר על תמיכה קואליציונית (או אי תמיכה). הנקודה היא שהתסריט הזה אפשרי ואם במקרה של גנץ עוד אפשר היה לדבר על "גוש שמאל" שהערבים מחויבים לתמוך בו, כשזה בנט/סער/ליברמן מול ביבי באמת שאין להם שום מחויבות כזו. וביבי כבר השיג את הקול שלהם כשרצה ללכת לבחירות.

נגדיר את זה ככה-אני אופתע מאוד אם הרשימה המשותפת תעזור לנתניהו באיזושהי צורה להקים קואליציה או לשמר אותה. תמיכה נקודתית בהצבעות ספציפיות כמו פיזור הכנסת? בהחלט סביר, כבר קרה וסביר שיקרה שוב. אני כן אסכים עם כל מי שיטען שעצם העובדה שהמשותפת נהיית פחות ופחות מוקצה בכנסת ומתחילה להיות פרטנר לגיטימי למהלכים פוליטיים (ואולי אפילו על כניסה לממשלה? סליחה מראש על המחשבה הקיצונית) זה תהליך מבורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 9:59 am 
Hall of Famer

עמית סגל חושב שבהחירות הקרובות לא תהיה הכרעה ואף אחד לא יצליח להרכיב ממשלה מה שאומר ממשלת מעבר עד למערכת בחירות נוספת.......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 11:04 am 
Hall of Famer

rony כתב:
נגדיר את זה ככה-אני אופתע מאוד אם הרשימה המשותפת תעזור לנתניהו באיזושהי צורה להקים קואליציה או לשמר אותה. תמיכה נקודתית בהצבעות ספציפיות כמו פיזור הכנסת? בהחלט סביר, כבר קרה וסביר שיקרה שוב. אני כן אסכים עם כל מי שיטען שעצם העובדה שהמשותפת נהיית פחות ופחות מוקצה בכנסת ומתחילה להיות פרטנר לגיטימי למהלכים פוליטיים (ואולי אפילו על כניסה לממשלה? סליחה מראש על המחשבה הקיצונית) זה תהליך מבורך.

אני חושב שרשימה ערבית תהיה פחות מוקצית ותהיה פרטנר למהלכים פוליטיים, כולל שותפות בממשלה זה דבר מבורך. אני לא חושב שזה מבורך כשמדובר ברשימה המשותפת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 12:44 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
rony כתב:

אני חושב שרשימה ערבית תהיה פחות מוקצית ותהיה פרטנר למהלכים פוליטיים, כולל שותפות בממשלה זה דבר מבורך. אני לא חושב שזה מבורך כשמדובר ברשימה המשותפת.

אני לא חושב שאתה יכול לבחור עבור הציבור הערבי מי ייצג אותו, אפשר לחשוב שנציגי החרדים או הסמוטריצ'ים (לפחות מנקודת המבט השמאלנית-חילונית שלי) טובים יותר. מה גם שהרשימה המשותפת היא די בלוק טכני שיש שונות דעות גדולה מאוד בין המפלגות שמרכיבות אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 1:05 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
Ketchup כתב:
עופר, גנץ ולפיד הם לבטח לא שמאל ולטעמי לא מרכז.
מי שבטוח שסער או בנט (ואפילו לפיד) לא ילכו עם ביבי הינו מהמר. מה בדיוק הסיכויים לא ברור, אבל בטוח לא אפס.

בוא ותואיל ותגדיר במדוייק מה זה ימין, מרכז ושמאל. מזכיר לך שמי שהחזיר הכי הרבה שטחים זה הליכוד, וגם ביבי בעיקרון די בעד שתי מדינות.

ביבי הוא איש מרכז כמו גנץ בדיוק באידואולגיה שלו .שכחתם שהוא התנהג רוב הזמן עם כפפות של משי מול חמאס בעזה ב12 סבבי לחימה.....פעם ראשונה שהוא צריך להתמודד מול מפלגות יותר ימניות ממנו.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 1:33 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:
Ketchup כתב:
עופר, גנץ ולפיד הם לבטח לא שמאל ולטעמי לא מרכז.
מי שבטוח שסער או בנט (ואפילו לפיד) לא ילכו עם ביבי הינו מהמר. מה בדיוק הסיכויים לא ברור, אבל בטוח לא אפס.

בוא ותואיל ותגדיר במדוייק מה זה ימין, מרכז ושמאל. מזכיר לך שמי שהחזיר הכי הרבה שטחים זה הליכוד, וגם ביבי בעיקרון די בעד שתי מדינות.

אני לא צריך להגדיר פיל כדי לזהות אותו. ביבי ניסה להפטר מכמה שיותר פלסטינאים ולשמור כמה שיותר שטח, זה לא שתי מדינות. בגין היה לפני יותר מארבעים שנה וגם אז לא ניתנה אוטונומיה לפלסטינאים. מלבד זאת מתי היה בארץ שלטון של השמאל? הכי קרוב היה רבין ואז הגיעו להסכמי אוסלו ועדיין לא פינו התנחלויות (אפילו לא ממש הפסיקו אותן). הימין בארץ חושב שמדובר במשחק סכום אפס וכמה שיותר רע לפלסטינאים יותר טוב ליהודים.
תמשיך לחשב חישובים פוליטים מי הכי ידפוק את ביבי וכל פעם תגלה למי ניתנה הנבואה. יותר מזה השמאל מאבד את הליגיטמיות שלו בגלל מיעוט המצביעים עבורו. תנצל את הבחירות פשוט להביע את דעתך. זה יותר ישר ולטווח רחוק יותר חשוב.
במאמר ביניים, אני זוכר איך אבא שלי אכל את הלב במשך שנים אחרי שהוא הצביע ד"ש. יהיה נחמד אם אנשים ילמדו מההיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 2:45 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
עמוס לב כתב:
rony כתב:

אני לא חושב שאתה יכול לבחור עבור הציבור הערבי מי ייצג אותו, אפשר לחשוב שנציגי החרדים או הסמוטריצ'ים (לפחות מנקודת המבט השמאלנית-חילונית שלי) טובים יותר. מה גם שהרשימה המשותפת היא די בלוק טכני שיש שונות דעות גדולה מאוד בין המפלגות שמרכיבות אותו.

אני בוודאי שלא יכול לבחור עבור הציבור הערבי מי ייצג אותו. זה לא אומר שאם הציבור הערבי בוחר רשימה שבעיני מאד בעייתית אני ארגיש מבורך אם הרשימה הזאת תהפוך לפרטנר לגיטימי. יש לי כמובן גם בעיה עם החרדים והסמוטריצ'ים. אני לא מאושר שהם מובילים מהלכים פוליטיים. וכמו שרשמת הרשימה המשותפת היא גוף שמייצג שונות גדולה של דיעות. עם חלק לא קטן מהדיעות וחלק מהאנשים יש לי בעיה גדולה וכל עוד המשותפת הולכת כגוף אחד, אז יש לי בעיה עם כל הרשימה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 2:55 pm 
Hall of Famer

לגיטימי לגמרי עמוס, אבל לטעמי האישי יש בעיה שבניגוד לציבורים אחרים, לציבור הערבי אין לגיטימציה רחבה מספיק להיות חלק מהמשחק הפוליטי באופן אמיתי, ולכן יש חשיבות גדולה (בעיני) בשילוב שלהם. זה לא שאם איימן עודה ואחמד טיבי יכנסו עכשיו, נניח, לממשלה בראשות יאיר לפיד או נתניהו, אז הממשלה תתחיל לממש את מצע בל"ד, או אפילו קרוב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 6:48 pm 
Sophomore

גנץ מעיף את הנזל ממשרד התקשורת.
מעניין שהנזל שלנו שעד לא מכבר התאבד על המשך קיום הממשלה, שינה עכשיו את עורו לטובת תמיכה בפיזור הכנסת.
זנאי בדיוק כמו אורלי לוי אבקסיס ומי שסומך עליו במשהו עתיד להתאכזב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 7:00 pm 
Hall of Famer

לא חושב שיש כל כך חשיבות לצעד הזה..... אם במקרה לא יהיו בחירות גם ככה הנדל היה מתפטר , אם יש בחירות זה לא כזה משנה גם ככה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 14, 2020 7:21 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:
לא חושב שיש כל כך חשיבות לצעד הזה..... אם במקרה לא יהיו בחירות גם ככה הנדל היה מתפטר , אם יש בחירות זה לא כזה משנה גם ככה.

הייתי מצפה מאיש עקרונות דגול כזה גם לקום ולהתפטר מהכנסת אבל הוא מבין מן הסתם שכספי מימון המפלגות זו הסיבה היחידה שסער יורק לכיוונו ולכיוון גרטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:44 am 
Hall of Famer

יקחו אותו יחד איתם אל מתחת לאחוז החסימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:50 am 
Hall of Famer

אתה מתכוון שגדעון סער לא יעבור את אחוז החסימה...?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:59 am 
Hall of Famer

כן.
כמו אורלי לוי,משה פייגלין,בנט ושקד והרבה בלונים נפוחים שיצאו לאוויר בקול תרועה וגמרו בלי כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 1:02 am 
Hall of Famer

טוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 10:22 am 
Junior

חוץ ממר"צ משמאל וסמוטריץ' מימין (אפילו לא בנט) אין ממש שמאל-ימין בארץ אלא כן ביבי-לא ביבי... ההבדל היחיד היום בין הצדדים זה היחס למערכת המשפט וגם זה הפך למיין-סטרים ימני רק בעקבות המשפט של ביבי (ולכן גם זה חלק מכן ביבי-לא ביבי).

ביום שבו ביבי ירד מתפקיד ראש הממשלה (מה שכנראה לא יקרה בתקופת חיינו או חיי ילדינו) כל המפה הפוליטית הולכת להתהפך בצורה פסיכית. לא יודע מי יתפוס את ההנהגה בכל מחנה ולא יודע בכלל מה יהיה הקו ה"אידיאולוגי" של כל מחנה (כאילו רק-לא-ביבי או רק-ביבי זה כן אידיאולוגיה).
אנחנו חיים במדינה שבה גנץ קיבל 30+ מנדטים במשך 3 מערכות בחירות... מוכן להמר שאין פה אחד שיכול לפרוט את תפיסת העולם של גנץ לגבי כל נושא שהוא מעבר ל"רק לא ביבי" (שגם שם הוא כמובן נכשל).

השיח של ימין ושמאל לא קיים במדינה. זה כן ביבי או לא ביבי, אין שום דבר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 11:19 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שהאישיות של אדם אחד,עד כמה שהיא בעייתית יכולה לדחוף מדינה שלמה למעורבולת כזאת.
בסוף מאחורי התיעוב לנתניהו עומד משהו אחר,אידאולוגי ועמוק.
כשיבוא היום ובראש מחנה הימין יעמוד אדם אחר,נתחיל לשמוע כמה הוא יותר גרוע מביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 11:29 am 
Junior

אין ספק שנתניהו מייצג משהו מעבר לנתניהו עצמו, אבל בסוף הקרב הוא על נתניהו עצמו.
בוא ספר לי מה מקשר בין לפיד, בוגי וליברמן "השמאלנים" ומה הופך את סער ואיילת שקד לכל כך שונים מהם?
מה במעשים או בתפיסת העולם של ביבי שונים כל כך מאלו של ליברמן/לפיד? (לגבי גנץ אין לי שום מושג מה תפיסת העולם שלו).
בסוף הימין ה"קשה" מיוצג בעיקר על ידי סמוטריץ' (ואולי בנט?), השמאל ה"קשה" הוא במר"צ (בהנחה שהמשותפת היא לא בדיוק שמאל) ובין לבין (יש עתיד, כחול לבן, ליכוד, סער, ליברמן) הם פחות או יותר כן ביבי או לא ביבי. אשמח אם תחדד הבדלים אידיאולוגים עמוקים אחרים.
ההבדל היחיד בתפיסות הוא התפיסה למערכת המשפט אבל גם כאן אני טוען בסוף שהמיקום של הדבר הזה במיין סטרים הוא נגזרת של כן ביבי / לא ביבי (רצון ליצר דה-לגיטימציה או לתת לגיטימציה למשפט של ביבי כל אחד מצדדו שלו).

עצם זה שיש לא מעט אנשים "מרכז-שמאל" (עאלק) שנותנים את הקול שלהם לסער/בנט לפי הסקרים זו עדות די מוצלחת לזה שהכל מתנקז לשאלה פרסונלית אצל חלק גדול מהאנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:08 pm 
Hall of Famer

לדעתי,בסוף קו השבר הישן (עתיד יו'ש) עדיין עומד בעומק המחלוקת.
נתניהו מייצג את הקו המתנגד לפתרון (דה פאקטו, דה יורה הוא "מקדם מו'מ") ובעיקר,מבצע אותו בצורה אפקטיבית מאוד.
ליברמן סער לא מהווים אלטרנטיבה ולכל לא מעוררים כזאת התנגדות (בנתיים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:09 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
אני לא חושב שהאישיות של אדם אחד,עד כמה שהיא בעייתית יכולה לדחוף מדינה שלמה למעורבולת כזאת.
בסוף מאחורי התיעוב לנתניהו עומד משהו אחר,אידאולוגי ועמוק.
כשיבוא היום ובראש מחנה הימין יעמוד אדם אחר,נתחיל לשמוע כמה הוא יותר גרוע מביבי.

סעמק, מסתבר שכל ההפגנות והכל זה בגלל האישיות של נתניהו, אעדכן את כל מכריי המפגינים שיצאנו פארשים.

ועוד בקשר להפגנות, הטלת האימה של הסניף הביביסטי בנס ציונה (בניצוחו של רן כרמי "בוזגלו" חחח) על המפגינים עלתה מדרגה בשבוע האחרון, כשבלילות האחרונים התחילו לעקוב אחרי מפגינים ולסמן את ביתיהם במדבקות או גרפיטי של "0מאלנים בוגדים", תוהה אם עכשיו זה הזמן לקרוא להם פלוגות הסער של הנאשם או שזה עדיין מוקדם? אם מוקדם מוזמנים לעדכן מתי לדעתכם זה הזמן.
גם נזרק רימון הלם בלילה שעבר אל בית של משפחה שמידיעה כל חטאה היה שאחד מבני המשפחה שותף פעיל במיוחד בהפגנות, ולי אישית קשה לי להאמין שבשכונה המסוימת מדובר בטעות בזיהוי. כרגע החקירה הועברה לשב"כ שזה משמח, לא מאמין שלמשטרת אוחנה יש עניין בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:15 pm 
Junior

אבימאל כתב:
לדעתי,בסוף קו השבר הישן (עתיד יו'ש) עדיין עומד בעומק המחלוקת.
נתניהו מייצג את הקו המתנגד לפתרון (דה פאקטו, דה יורה הוא "מקדם מו'מ") ובעיקר,מבצע אותו בצורה אפקטיבית מאוד.
ליברמן סער לא מהווים אלטרנטיבה ולכל לא מעוררים כזאת התנגדות (בנתיים).

מה התפיסה של גנץ ולפיד בנוגע לעתיד יו"ש? מה התפיסה של ביבי לגבי עתיד יו"ש? במה ביבי יותר ימני מסער וליברמן בנושא הזה?
כמה מהמנדטים שבנט/סער לקחו מגנץ (לפי הסקרים) מתנגדים לפתרון 2 המדינות לטעמך?

נתניהו ראש ממשלה 11 שנה, אפשר לראות לפי מעשים ולא לפי דיבורים מה תפיסתו לגבי עתיד יו"ש... נראה שהתפיסה שלו לא שונה מהותית משל קודמיו "השמאלנים" (שבאו מהליכוד).
כרגע נראה שכל הקשת הפוליטית (כאמור חוץ ממר"צ וסמוטריץ') בעד סטטוס קוו. לא להגדיל מדי את ההתנחלויות, לא לפנות כמובן... פשוט להמשיך עם המצב הקיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 12:47 pm 
Hall of Famer

ההבדל בתפיסה ברור מאוד.
האם חותרים לפתרון מדיני או להמשך השליטה הישראלית ביו'ש.
אשכנזי וגנץ התבטאו לא פעם בעד האפשרות הראשונה,הימין בישראל (ובמובן הזה נתניהו הוא הימין הכי אפקטיבי שיש) מקדם את האופציה השניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 1:01 pm 
Sophomore

אבימאל כתב:
ההבדל בתפיסה ברור מאוד.
האם חותרים לפתרון מדיני או להמשך השליטה הישראלית ביו'ש.
אשכנזי וגנץ התבטאו לא פעם בעד האפשרות הראשונה,הימין בישראל (ובמובן הזה נתניהו הוא הימין הכי אפקטיבי שיש) מקדם את האופציה השניה.

ואתה באמת חושב שכל (או אפילו רוב ) מי שמייחל לסיום שלטונו של נתניהו מייחס איזושהי חשיבות לנושא הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 1:11 pm 
Senior

הבעיה עם נתניהו היא החשדות בפלילים וכללית יותר - התפישה ה"קיסרית" שלו בדבר הזהות המוחלטת בינו אישית לבין המדינה. אני אישית לא זוכר פוליטיקאי ישראלי אחד שאנשים הגדירו את תפישתם הפוליטית על שמו - ביביסטים. אפילו בן גוריון שהיה סופר דומיננטי, נזנח על ידי רוב חסידיו כשהחליט לפעול ממניעי כבוד אישי (מנומק היטב יש לציין). הביביזם יצר מצב (שמשתקף גם כאן בסלניוז) שבו אם אתה מתנגד לביבי אתה שמאלני במקרה הטוב או אנטי ישראלי במקרה הפחות טוב.
שים במקומו את סער או בנט או כל פוליטיקאי אחר, קיצוני ככל שיהיה אך ישר והגון, ותראה שאופי הויכוח הפוליטי ישתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 15, 2020 1:19 pm 
Sophomore

יפה לראות איך הדף מסרים של חובה ללכת לבחירות התחלף בשנייה לאסור ללכת בבחירות
מעניין אם גדעון סער קשור לשינוי התמוהה הזה ב"דעה" של אנשי הליכוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 210  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: