N.T.K כתב:
חוק מצוין וצריך לעשות כאלה חוקים גם לשחקנים זרים.
המטרה שלנו היא ליגה ישראלית מחוזקת בזרים
אז יש לדאוג שמי שמגיע אכן מחזק....
אולי התנאים פה הם קיצוניים מידי , אבל על זה עוד אפשר לדון ולשנות.
יש לנו מלא מלא מאמנים ישראלים טובים.
ואפשר וצריך לשבור את חונטת המאמנים שמגיעים לליגת העל.
יש מאמנים מצוינים גם במקומות אחרים כמו בלאומית
אולי עם יהיה ביטחון יותר גדול למאמנים , נראה מהם יותר
מציע גם סוג של חוזה אחיד למאמנים (לא אחיד בסכום אבל אחיד בתנאים )
ובחוזה הזה מאמן מקבל את מלא שכרו למשך כל תקופת העבודה שלו גם אם פותר אחרי שבוע
וגם קנסות כלשהם על החלפות מאמנים
שהחלפת מאמן לא תהפוך להיות ברירת המחדל ברגע שמשהו לא הולך כמו שרצינו
1. כל מאמן זר שמגיע מחזק בהגדרה את הקבוצה לפי דעת בעלי הקבוצה. הרי אתה לא חושב שהם מביאים מישהו פחות טוב מהישראלי כדי להחליש בכוונה את הקבוצה (ובניגוד לשחקנים הזרים כאן גם אין הטבת מס)...
2. בעקרון יש סתירה בדברים שלך. אם יש פה הרבה מאמנים טובים אז למה הם לא מצליחים להתחרות במאמנים זרים בלי חוקי הגנה כאלו (כשמן הסתם יש להם יתרון מובנה על מאמנים זרים בזה שהם מכירים את השחקנים, השפה וכו')? עד שלא יתנו הסבר מניח את הדעת לזה, ויראו איך הצעדים שהם מציעים תוקפים בדיוק את נקודות הכשל, לא יצליחו לשכנע שהם באמת מנסים לעזור לכדורסל הישראלי ולא פשוט לשריין מעמד לעצמם. הייתי חושד הרבה פחות אם הצעדים שלהם היו כאלו שעוזרים להם להתחרות יותר טוב בשוק פתוח ולא כאלו שמנסות לסגור את השוק (למשל שיציעו מס על הקבוצות שיממן השתלמויות למאמנים ישראליים).
3. הייתי שמח שהייתה נשברת "חונטת המאמנים" שאתה מתאר אבל שוב, שום דבר ממה שמוצע לא מכוון בכלל למקום הזה ואני משוכנע שהחבר'ה שמובילים את זה בכלל יכפרו בעצם הטיעון שיש חונטה כזאת.
4. הדבר היחידי שאני כן מסכים איתך עליו הוא תנאי הסף בחוזי המאמנים שפה באמת יש סוג של כשל שגורם לפיטורים שלהם ללא הצדקה (ובסוף פוגע בקבוצות ובכדורסל). הייתי גם מוסיף עליו שפיטורי מאמן גוררים מיד פיטורי העוזר (גם כן באותם תנאים של השלמת שכר לשנה) ואולי אפילו תשלום קנס למנהלת. ככה שמחסום הפיטורים הזה יהיה גבוה ככל האפשר בשביל בעלי הקבוצה וישתמשו בו רק כשהמאמן ממש קטסטרופה.