סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:08 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2020 11:10 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הקורונה גרמה למשחקים ללא קהל וזה הזדמנות טובה לבדוק מה ההשפעה שלו לנצחון :

בדקתי את תוצאות היורוליג במשך 4 השנים הקודמות ובכולם המספרים מאוד דומים - בכ- 63% מהפעמים הקבוצה הביתית מנצחת.
בדקתי את תוצאות היורוליג השנה ולבינתיים רק ב-51% מהפעמים הקבוצה הביתית מנצחת,
מתוך הבדיקה החובבנית הזאת לפחות נראה שלקהל יש השפעה לא קטנה, והמגרש הביתי כשלעצמו בלי אפקט הקהל אינו משפיע כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2020 11:42 pm 
Hall of Famer

באם יש לך במקרה data זמין לשם כך - יהיה מעניין לראות את האחוזים בשבועות עם שני משחקי יורוליג (בפרט במשחק השני, שם אולי ל"נוחיות האירוח" יש משקל גדול יותר - בפרט אם אירחת גם את המשחק הקודם).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 16, 2020 11:51 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כדאי לעשות את הבדיקה הזו גם עם מישקול כלשהו (כי קבוצה טובה צפויה לנצח בחוץ קבוצה חלשה). אולי צריך לעשות את זה בסוף העונה לפי הדירוג או משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 1:02 am 
Sophomore

היה מחקר כזה שבדק את הנושא בכדורסל מכללות
הם טענו שיתרון הביתיות נובע קודם מהיכרות עם המגרש ( היה עוד משהו במקום השני שאני לא זוכר)רק במקום השלישי היה נושא הקהל
.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 1:17 am 
Hall of Famer

בדקתי את זה בעונה שעברה בליגת העל אצלנו:

ציטוט:
ולפינתנו נתונים סטטיסטים שלא מעניינים אף אחד , בדקתי ככה מתוך שיעמום כמה משפיע קהל על קבוצה ביתית:

לפני הקורונה , משחקים עם קהל , מאזן הנצחונות של קבוצות ביתיות מול קבוצות חוץ - 49-77 (61 אחוז נצחונות ביתיים)
אחרי פגרת הקורונה , משחקים ללא קהל, המאזן הוא 22-23 (51 אחוז נצחונות ביתיים).

קיצר , התרומה הממוצעת של הקהל לנצחונות של הקבוצה שלו בבית היא כ-10 אחוז (ועוד מעט בטח ראובן יגיע כדי לספר למה אני טועה...)

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 1:20 am 
Sophomore

דובראש כתב:
היה מחקר כזה שבדק את הנושא בכדורסל מכללות
הם טענו שיתרון הביתיות נובע קודם מהיכרות עם המגרש ( היה עוד משהו במקום השני שאני לא זוכר)רק במקום השלישי היה נושא הקהל
.

לא יודע איך הצליחו לבודד את נושא הקהל, בכל מקרה עכשיו זה הזדמנות טובה לבדוק את זה כשאין קהל ושאר המשתנים כמו הכרות עם המגרש זהים.
ולבינתיים ביורוליג תוצאות הבית וחוץ מאוזנים ואם כך זה ישאר אז רק הקהל בעצם משפיע (אם כי אולי המדגם לא מספיק גדול),
מעניין יהיה לבדוק את זה בעוד ליגות באירופה שעכשיו משחקים בלי קהל ולראות את התוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 1:21 am 
Sophomore

עופר האדום כתב:
בדקתי את זה בעונה שעברה בליגת העל אצלנו:

ציטוט:
ולפינתנו נתונים סטטיסטים שלא מעניינים אף אחד , בדקתי ככה מתוך שיעמום כמה משפיע קהל על קבוצה ביתית:

לפני הקורונה , משחקים עם קהל , מאזן הנצחונות של קבוצות ביתיות מול קבוצות חוץ - 49-77 (61 אחוז נצחונות ביתיים)
אחרי פגרת הקורונה , משחקים ללא קהל, המאזן הוא 22-23 (51 אחוז נצחונות ביתיים).

קיצר , התרומה הממוצעת של הקהל לנצחונות של הקבוצה שלו בבית היא כ-10 אחוז (ועוד מעט בטח ראובן יגיע כדי לספר למה אני טועה...)

גם כן מדגם קטן, אבל לבינתיים נראה זהה לתוצאות היורוליג, ואם כך זה בעוד ליגות אז מה שמעניין זה לא רק כמה תרומת הקהל, אלא גם שאין שום משמעות למגרש הביתי וכל היתרון של הקבוצה הביתית היא רק בקהל הביתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 1:26 am 
Sophomore

ראובן כתב:
כדאי לעשות את הבדיקה הזו גם עם מישקול כלשהו (כי קבוצה טובה צפויה לנצח בחוץ קבוצה חלשה). אולי צריך לעשות את זה בסוף העונה לפי הדירוג או משהו.

אפשר לסבך את זה, אבל זאת לא נראה לי הטייה גדולה מדי כשלוח המשחקים הרי רנדומלי ובודקים הרבה משחקים (ואם נבדוק בסוף העונה אז בכלל אין כמעט הטייה כי כולם משחקים עם כולם בית וחוץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 1:28 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
באם יש לך במקרה data זמין לשם כך - יהיה מעניין לראות את האחוזים בשבועות עם שני משחקי יורוליג (בפרט במשחק השני, שם אולי ל"נוחיות האירוח" יש משקל גדול יותר - בפרט אם אירחת גם את המשחק הקודם).

נראה לי יהיה data קטן מדי בשביל להסיק משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 2:56 pm 
Hall of Famer

זה נשמע הגיוני, בטח ובטח שהיום השונות בין המגרשים ביורוליג היא לא מה שהייתה בעבר הרחוק.
פעם לכל מגרש היה את השגעונות שלו; פרקט עם מקומות טובים יותר וטובים פחות, סלים עם טבעות מסוגים שונים, מיקומי שעון שמשתנים בין מגרש למגרש, כולל שעוני 30 שניות שהיו ממוקמים בכל מיני מקומות משתנים במגרש ללא תקן אחיד, וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 17, 2020 3:38 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
kakon3 כתב:
ראובן כתב:

אפשר לסבך את זה, אבל זאת לא נראה לי הטייה גדולה מדי כשלוח המשחקים הרי רנדומלי ובודקים הרבה משחקים (ואם נבדוק בסוף העונה אז בכלל אין כמעט הטייה כי כולם משחקים עם כולם בית וחוץ).

יצא לי כבר לראות מקרים של סטיה משמעותית בין הטבלה האלטרנטיבית ובין הטבלה בפועל, אולי אפילו בסוף הסיבוב הראשון, ואני זוכר שהמתדיין התורן איתי השתמש בזה כדי לטעון שהטבלה דפוקה ואני הראיתי לו שזו בעיית הגרלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה