עמוס לב כתב:
כרגע הקבוצה במקום 8, ז'לגיריס, עם מאזן 7-8. מכבי עם מאזן 9-6, כלומר פער של 2 משחקים מהמקום השמיני שמוביל למשחקי ההכרעה. מכבי גם ניצחה את ז'לגיריס ב-28 הפרש, כך שבהתמודדות ראש בראש סביר להניח שהמכבים יהיו ביתרון.
לגבי 4 ניצחונות רצופים? אז וואללה, בא הלו"ז ונותן את האופציה. 2 משחקי בית קרובים מול פאו החלשה ומול זניט (לא קל, אבל משחק בית). משחק חוץ מול אלבא, לא מאריות הליגה, שמכבי כבר ניצחה (אולי האתגר הקשה) ומשחק בית מול אולימפיאקוס שלא מרשימה.
זה לא שהמצב של מכבי מדהים, אבל היא בפיגור לא גדול במאבק על המקום השמיני וברוב המשחקים העונה מכבי הראתה שהיא מסוגלת לנצח כל קבוצה וכל משחק. עם שיפור מסויים בקבוצה (בין אם הבאת שחקן חדש, או שהשיפור בדראגן בנדר הוא באמת אמיתי והוא יישאר בקבוצה) המצב צריך להיראות טוב יותר. אבל לא רק שיפור יכול להספיק. גם סיומת טובה יותר במשחקים צמודים. נק' אור? 4 המשחקים האחרונים של מכבי הסתיימו ב-5 נק' ומטה. מכבי סיימה במאזן חיובי של 1-3, כך שהמגמה של הפסדים במשחקים צמודים משתפרת.
"פער של שני משחקים" מז'לגיריס אמנם, אבל עם כמה וכמה קבוצות באמצע. זה אומר שכדי "להתיישר איתם" אתה צריך סדר גודל של 4 ניצחונות מעבר ל-50-50 שמאפיין קבוצות באמצע הטבלה (כמובן לא בהכרח חייב 4 רצופים, אלא נניח 2-6 וכו'), ולא שניים כפי שאולי משתמע מהתיאור (ברור לי שאתה ומרבית החברים כאן מבינים זאת, ולו מדרך הצגת הטבלה שאנו רגילים לה ב-NBA, אבל הציבור הרחב אני פחות חושב, בפרט שבעיתונים ובאתרים ממשיכים להציג את טבלת היורוליג לפי "כמות נקודות" ולא מאזן...).
"פאו' החלשה" נמצאים מיד אחרי מכבי בטבלה. השבוע לקחו את ריאל לשתי הארכות והביסו את אלבה ברלין. מכבי כה פייבוריטית נגדם?
יש עניין של "ביצה ותרנגולת" שאי אפשר להתעלם ממנו בסטטיסטיקות של וילבקין השנה:
בחמש הפעמים שהוא קלע הכי מעט (12 נקודות ומטה) - מכבי ניצחה.
בשאר המשחקים (כשהוא קולע 15 ומעלה) - מכבי במאזן 9-1.
אפשר אולי לתרץ את זה בכך שהוא נאלץ לקחת על עצמו הרבה -
בהינתן שמכבי בפיגור ודברים לא עובדים וזורמים (והמשלים של זה לעומת זאת - כשכולם מסביב נכנסים טוב למשחק, אז הוא במודע לא לוקח על עצמו), אבל הנתונים נראים לי פשוט חריגים מדי (ובפרט לא ממש זכורות לי מקבילות עד כדי כך נחרצות משחקנים וקבוצות בסיטואציה דומה).