rony כתב:
בעיני הנזק שנתניהו גורם בהשחתת המידות, בקיעקוע מוחלט של שלטון החוק, בהסתה נגד כל מי שלא הולך איתו ובהריסת והכפפת כל המערכת הציבורית לגחמותיו ושירותו האישי גרוע בהרבה מהנזק שבנט וסער יכולים לעשות בתחום המדיני ו/או הכלכלי, במיוחד עם החלפת ממשל טראמפ בממשל ביידן שירסן את היכולת שלהם למהלכים חד-צדדיים ביו"ש. בסופו של דבר, אני לא רואה ממשלת שמאל מצליחה להוציא לפועל תכנית של מדינה פלסטינית, ואני לא רואה ממשלת ימין שתצליח להוציא לפועל סיפוח משמעותי ביו"ש (בטח שלא בלי איזושהי הסדרה של מעמדם של הפלסטינים שגרים שם), אז ההבדלים בהקשר הזה בין ממשלת נתניהו+גנץ לעומת ממשלת בנט+סער (שכנראה תצטרך להכניס פנימה בין כה גם גורמים מתונים יותר כמו לפיד) לא מספיק גדולים כדי להרתיע אותו. אולי אני נאיבי, אבל אני באמת מתקשה לראות מישהו שמוכן לרדת לשפל המדרגה בכל מה שקשור לשקרים, תחמנות, פייק ניוז והטלת רפש דוחה כמו נתניהו רק כדי להאחז בכיסא, וזה גם אומר שאת סער/בנט הרבה יותר ריאלי להזיז בבחירות מאשר את ביבי.
אין לי ויכוח איתך לגבי תחילת המשפט אני רק לא בטוח כמה זה ישתנה אם הוא יהיה יו"ר האופיזיציה או אפילו אזרח נערץ.
הוא עשה מעט מאוד דברים פרלמנטרים בנוגע לקעקוע שלטון החוק וההסתה. הוא בעיקר משתמש במיקרופון ובפלטופורמות עתירות המאזינים שלו... אני לא בטוח שבתור יו"ר אופוזיציה נערץ המצב לא יהיה חריף וגרוע יותר.
בסוף הדבר הפרקטי היחיד שהממשלה הזאת עשתה בהחלשת המנגנונים זה אי מינוי עשרות בכירים (מפכ"ל, פרקליט ועוד מלא) שזה חמור אבל תקשיבו לתפיסת העולם המשפטית של סמוטריץ' ותבינו שאולי ביבי זה הרע הימני במיעוטו במובן הזה.
אין לי שום ויכוח לגבי הרעל וההסתה של ביבי, אני פשוט לא חושב שהוא חייב את כס ראש הממשלה בשביל לשפוך את הרעל הזה.
השקרים, התחמנות והפייק ניוז (שכאמור עם הכל אני מסכים) הם לא פונקציה בהכרח שצריך להיות ראש ממשלה כדי להפיץ אותה. מצד שני את התפיסה של בנט-סמוטריץ' אנחנו יודעים וגם די את זו של סער.
צריך להגיד שהממשלה הנוכחית היא לא ימנית בשום צורה ואפילו מבחינה פרלמנטרית לא ממש מכרסמת במערכת המשפט (מבחינת חוקים, לא מבחינת אמירות והסתה)... בהנתן זה שממשלת שמאל-מרכז זו אפילו לא אופציה סופר תיאורית (אנחנו מדברים על גוש של 20-25 מנדטים ביום בהיר) אני לא בטוח שביבי-גנץ לא עדיף לשמאלן כמוני על סער-בנט.