סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 22, 2020 7:51 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
האם ה-5 ניצחונות הללו הם משמעותיים? והאם הם צריכים להיות משוייכים באופן ישיר למאמן?
איך יודעים אם מאמן טוב? הרקורד שלו לאורך השנים. מצפיה בקבוצות שהוא מאמן והאם ניתן לראות אם יש טביעת אצבע של מאמן.
הדוגמא שעלתה פה היא של טיירון לו. כשהוא אימן את לברון בקליבלנד, אני לא חושב שניתן היה לראות כמה הוא מאמן טוב או לא. הקבוצה אחרי לברון הייתה מאד מאד מחורבנת ואי אפשר לייחס את חוסר ההצלחה של הקבוצה ללו. גם השנה לא בטוח שנקבל תשובה האם לו מאמן טוב או פשוט עם קוואיי אתה מאמן טוב.
עוד דוגמא - מייק בראון בעיני היה מאמן ממש לא טוב. אני מניח שבתחילת הקריירה שלו על פי הציפיות או המאזנים הוא היה אחלה מאמן. הוא אפילו קיבל פרס מאמן השנה פעם. אבל כשראית את הקבוצות של לברון שהוא אימן, אתה ראית חוסר תוכנית כלשהי בהתקפה. כמו שפעם ביל סימונס תיאר את זה שכשלברון עלה להתקפה קריטית הוא היה צריך לבחור בין תרגיל 34 שקרא לבידוד שלו והעפת זריקה קשה מ-7 מטרים מהאמצע לבין תרגיל 65-O שקרא לבידוד שלו והעפת זריקה קשה 6.5 מטרים מהסל מצד ימין. בהמשך הקריירה שלו במקומות אחרים, ללא לברון התוצאות והעמידה בציפיות היו הרבה פחות מוצלחות. היום אני לא חושב שהוא יאמן יותר באן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 22, 2020 7:55 pm 
Hall of Famer

אדרבה
אם אחרי כל כך הרבה שנים עולה טיעון (שאפשר להסכים איתו ואפשר שלא, אבל עצם העובדה שהטיעון בכלל עולה) שאין לנו באמת מושג מהי רמת האימון של לו - רק מדגים את המורכבות של דירוג מאמנים
על שחקן אנחנו יכולים לגבש כמעט תמיד דעה די מהר, היא כמובן יכולה להשתנות באם יכולתו משתנה דרמטית עקב ניסיון/גיל וכו' - אבל דעה תהיה

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ג' דצמבר 22, 2020 7:56 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 22, 2020 7:55 pm 
Hall of Famer

מצד שני, מאמן טוב זה לא רק xo, אלא גם ואולי אפילו בעיקר יצירת אמון עם השחקנים, ואולי בזה מייק בראון (או טיירון לו) מתעלים על כך.
מצד שלישי, אם כן - זה מאד תלוי סיטואציה. מאמן יכול לעבוד טוב מאד עם סוג מסוים של שחקנים (פיל ג׳קסון עם רודמן) אבל לא עם סוג אחר למשל.
אבל כאמור ,בהננחה שאני חושב שאפשר לקחת משתנים מוסברים ובלתי מוסברים (כפי שאני תיארתי), כאשר אחרי מספר שנים, אתה יכול להניח שזה מתכנס למקום מסוים - אפשר בהחלט למדוד את זה גם מספרית, גם אם תמיד יהיה מימד בלתי מוסבר כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 22, 2020 7:57 pm 
Hall of Famer

ועוד אציין, וזה אולי דן במה שעמוס כתב בהתחלה - תנודות במאמנים הם דבר הגיוני (אם זה לא מתמטי). סטיבנס למשל, הוא מישהו שכבר שנים מוכיח משהו מסוים, אבל תמיד יש לו סימני שאלה, כי יש לו מצד אחד עונות אנדר אצ׳יבריות, לעומת כמה עונות אובר אצ׳יבריות, וקשה מאד למדוד את זה לעומת מאמן יותר יציב (נניח קייסי בטורונטו או סניידר ביוטה).
כשאני מדרג את סטיבנס שנה אחת במקום העשירי ושנה אחת במקום הרביעי, זה לא בגלל שהוא פתאום הפך להיות מאמן הרבה יותר טוב (ברור שלא), אלא בגלל שמשהו שקרה באותה עונה נותן אינדיקציה חצי מובהקת לתנודה אמיתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 22, 2020 8:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בעיני אלה לא תנודות הגיוניות (אולי הן בלתי נמנעות כשמדובר במאמנים מתחילים). כמובן בהנחה שהדירוג הוא מקבילה של דירוג השחקנים ולא פאואר-רנקינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 5:17 am 
Hall of Famer

טוב, סיקרנתם.
יום שלם אני עובד על האקסל המחורבן הזה, ואחרי יום שלם הגעתי לתוצאות אך ורק לגבי העונה הסדירה. אני עוד צריך לתת עוד יממת אקסל בשביל להגיע לתוצאות סופיות כולל הפלייאוף.

אבל על פי נתונים מ-12 השנים האחרונות (החל מעונת 08-09). הנה התוצאות למאמן העונה הסדירה הטוב ביותר:

- עיקרי המתודולוגיה מבלי להיכנס ליותר מדי פרטים.
1. מינימום של 3 עונות כדי לנטרל השפעות חיצוניות עד כמה שאפשר.
2. ככל שהקבוצה טובה יותר, כך יש פקטור גבוה יותר להישג מאשר לקבוצה חלשה. למעשה, זאת הדרך הקלה ביותר לשלוט בתוצאות ולגרום להן להיות הגיוניות (אחרת, ברט בראון שתמיד היה אובר אצ׳יבר עם קבוצות מאד חלשות בעונה הרגילה יהיה ראשון כאן. לא מתאים לי).
3. כך או כך, יש מקסימום נצחונות שעל פיהם אני מחשב (60) וגם יש סף תחתון (30). כמובן, שעבור העונה האחרונה ועבור עונת השביתה 11-12, נירמלתי את התוצאות בהתאם.
4. יש אפקט אחרונות, כך שהעונה היותר מתקדמת של המאמן הספציפי מקבלת פי 1.5 יותר משקל מאשר העונה האחרונה, כאשר כל העונות באמצע, מקבלות משקל בהתאם (למשל, עבור מאמן עם חמש עונות, מדובר במשקלים של 1.2 עבור העונה האחרונה, 1.1 עבור זאת שלפניה, 1 עבור העונה השלישית, 0.9 לרביעית, 0.8 לחמישית והאחרונה, כשאם מתרגמים את זה לאחוז (מתוך 1) אז לעונה המאוחרת יותר יש 24% מהעוגה, לעונה שלפניה 22% ועד 16% לעונה לפני 5 עונות. כמובן, שאם היו מספר אחר של עונות, המתמטיקה נעשית בהתאם).

בסך הכל, בדקתי עבור 40 מאמנים, ובעיקרון כל אלה שמאמנים בשנתיים שלוש האחרונות, מתוך בסך הכל כ 60 מאמנים שאימנו שלוש עונות או יותר ב 12 השנים האחרונות.

טוב, יאללה. כאמור, לעונה הרגילה בלבד, יש עוד עבודה לעשות.
1. מייק בודנהולצר
2. פופ
3. קר
4. סטוטס
(5. נרס - אבל עם 75% מובהקות בלבד, כי הוא רק אימן שתי עונות)
6. מקמילן
7. דונובן
8. קייסי
9. ריברס
10. סטיבנס
11. ברוקס
12. סניידר
13. ספולסטרה
14. לו
15. ת׳יבודו

to be continued

נערך לאחרונה על ידי נורטון בתאריך ד' דצמבר 23, 2020 5:43 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 5:20 am 
Hall of Famer

ואם לא היה ברור, אני כמובן משווה מול הליין של ווגאס, אבל עם הפקטורים כפי שהסברתי, כך שכמו שעמוס רצה בהחלט יש השפעה לכמה הקבוצה טובה ולא רק כמה היא טובה יחסית לליין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 6:18 am 
Senior

אתם מודעים לזה שהליין של וגאס כולל בתוכו את ההערכה ליכולת של המאמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 6:25 am 
Hall of Famer

כן, סטאבס כתב את זה נדמה לי, וזה אכן כשל בסיסי במתודולוגיה. בזה אין לי ספק.
אבל זה הכי טוב שאני יכול, כי יהיה מאד קשה עד בלתי אפשרי לכמת (עשר או 12 שנים אחורה) את חוזקה של הקבוצה , באופן עצמאי מיכולת המאמן.

בקיצור, לא מושלם. זה מה יש, ומבחינתי זה לא רע בכלל (גם אם נניח שווגאס נותנים משקל של 10-15 אחוז למאמן עצמו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 6:44 am 
Hall of Famer

הנה הרשימה המלאה כרגע ,אם זה מעניין מישהו: כאמור, עונה רגילה בלבד

Mike Budenholzer 1.40 1
Gregg Popovich 1.40 2
Steve Kerr 1.35 3
Terry Stotts 1.32 4
Nick Nurse 1.30 5
Nate McMillan 1.29 6
Billy Donovan 1.26 7
Taylor Jenkins 1.24 8 - אבל רק עונה אחת, אז מובהקות של 50%
Dwane Casey 1.23 9
Doc Rivers 1.22 10
Brad Stevens 1.19 11
Scott Brooks 1.19 12
Quin Snyder 1.19 13
Erik Spoelstra 1.17 14
Tyronn Lue 1.16 15
Tom Thibodeau 1.12 16
Stan Van Gundy 1.11 17
Mike D'Antoni 1.10 18
Brett Brown 1.10 19
Steve Clifford 1.08 20
Dave Joerger 1.08 21
Jason Kidd 1.08 22
Mike Malone 1.07 23
Rick Carlisle 1.06 24
Frank Vogel 1.04 25
Jacque Vaughn 1.01 26
James Borrego 1.01 27
Mike Miller 0.96 28
Alvin Gentry 0.94 29
Monty Williams 0.92 30
Kenny Atkinson 0.92 31
Larry Drew 0.88 32
J.B. Bickerstaff 0.83 33
Fred Hoiberg 0.79 34
Luke Walton 0.76 35
Jim Boylen 0.71 36
David Fizdale 0.70 37
John Beilein 0.69 38
Lloyd Pierce 0.68 39
Igor Kokoskov 0.59 40
Ryan Saunders 0.54 41

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 9:20 am 
מנהל פורום

אני לא מבין כלום במספרים ובמה שעושים אותם, אבל אני חייב להעיר, אם מייצרים אלגוריתם מסויים שבודק דירוג מאמנים ולפי האלגוריתם הזה יוצא שסטיבנס, ספולסטרה וסניידר הם מאמנים פחות טובים מבודנהולזר, סטוטס, מקמילן ודונובן אז זה ברור שהאלגוריתם שגוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 9:23 am 
Hall of Famer

לא, זה רק אומר שעדיין לא שקללתי פלייאוף אבל עוד אשקלל. ושם בודנהולצר נכשל תמידית. אבל אין מה לעשות, הוא באמת מאמן עונה רגילה מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 9:33 am 
מנהל פורום

הימור שלי? גם שקלול של הפלייאוף יביא לעיוותים גדולים ממש. אני חושב שמשהו בסיסי באלגוריתם שמדרג מאמנים עם כזה משקל למאזנים ותחזיות לא יכול לעבוד. אין לי שום פתרון לזה, כן? אני רק עוסק בלהצביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 10:23 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ועוד אציין, וזה אולי דן במה שעמוס כתב בהתחלה - תנודות במאמנים הם דבר הגיוני (אם זה לא מתמטי). סטיבנס למשל, הוא מישהו שכבר שנים מוכיח משהו מסוים, אבל תמיד יש לו סימני שאלה, כי יש לו מצד אחד עונות אנדר אצ׳יבריות, לעומת כמה עונות אובר אצ׳יבריות, וקשה מאד למדוד את זה לעומת מאמן יותר יציב (נניח קייסי בטורונטו או סניידר ביוטה).
כשאני מדרג את סטיבנס שנה אחת במקום העשירי ושנה אחת במקום הרביעי, זה לא בגלל שהוא פתאום הפך להיות מאמן הרבה יותר טוב (ברור שלא), אלא בגלל שמשהו שקרה באותה עונה נותן אינדיקציה חצי מובהקת לתנודה אמיתית.

עליה חדה אחת בדירוג מאמנים יכולה להיות הגיונית. אם ניקח את סטיבנס כדוגמא, אז אפשר היה להגיד שבעבר היו לו קשיים בפלייאוף, אבל אחרי עונה מוצלחת בפלייאוף, יכולה להיות עליה, כי יש הנחה שהוא הבין את ההתאמות שעושים בפלייאוף. אבל לא יכול להיות שעונה אחת הוא גבוה, עונה אח"כ בגלל עונה חלשה הוא יורד בהרבה ובעונה הבאה הוא קופץ בחזרה למעלה בגלל עונה טובה. אין כל כך תנודיות ביכולת מאמנים בטח לא בטווח זמן קצר.

ולגבי המתודולגיה שלך, אני שוב לא מבין למה אתה מוריד משקל מכל עונה אחורה. אני שוב שואל, למה העונה של פופ לפני 10 שנים יותר משפיעה מאשר העונה שלו מלפני 15 שנים? אני כן חושב שבטווח הקצר צריך לעשות נרמול, כי יש שינויים במשחק שיכולים להקשות על הסתגלות של מאמנים. אבל בטווח הארוך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 23, 2020 11:14 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
הבעייה היא שאין לך שום דרך לדעת באמת שספולסטרה יותר טוב מבודנלהוזר. ההערכה שיש לנו של מאמנים היא אחד הדברים הכי בעייתיים וחלשים שיש, ולא משנה המתודולוגיה שאנחנו משתמשים בה וכמה היא אובייקטיבית או סובייקטיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 24, 2020 12:15 am 
Junior

אחת.הדרכים לבדוק השפעה של מאמן היא לראות שינוי בעקבות תחלופה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 24, 2020 1:29 am 
Hall of Famer

רק אם זו בתוך אותה עונה. אחרת גם השחקנים משתנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 24, 2020 1:30 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
נורטון כתב:

עליה חדה אחת בדירוג מאמנים יכולה להיות הגיונית. אם ניקח את סטיבנס כדוגמא, אז אפשר היה להגיד שבעבר היו לו קשיים בפלייאוף, אבל אחרי עונה מוצלחת בפלייאוף, יכולה להיות עליה, כי יש הנחה שהוא הבין את ההתאמות שעושים בפלייאוף. אבל לא יכול להיות שעונה אחת הוא גבוה, עונה אח"כ בגלל עונה חלשה הוא יורד בהרבה ובעונה הבאה הוא קופץ בחזרה למעלה בגלל עונה טובה. אין כל כך תנודיות ביכולת מאמנים בטח לא בטווח זמן קצר.

ולגבי המתודולגיה שלך, אני שוב לא מבין למה אתה מוריד משקל מכל עונה אחורה. אני שוב שואל, למה העונה של פופ לפני 10 שנים יותר משפיעה מאשר העונה שלו מלפני 15 שנים? אני כן חושב שבטווח הקצר צריך לעשות נרמול, כי יש שינויים במשחק שיכולים להקשות על הסתגלות של מאמנים. אבל בטווח הארוך?

לא חושב ששינויים הוא משהו שקורה בתוך עונה אחת. מה גם שיש שינויים לא רק במשחק, אלא גם במאמן עצמו, הוא אמנם לא מזדקן כמו שחקנים, אבל כן יש דוגמטיות שנכנסת בגיל מסוים או קונבנציות כאלה או אחרות, או עייפות חומר.
אני חושב שההבדל בין עונה לעונה קודמת קיים ורלוונטי, גם אם הוא לא גדול (ואכן לא מידלתי אותו כגדול במיוחד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 24, 2020 2:31 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
דונובן כבר שנים מוליך את אוקייסי לבינוניות. שנה אחת סבירה פלוס (נניח, זה לא שהם היו איזו מיאמי) לא תשנה את זה דרסטית

בוא ספר לי איזה סגל מרשים היה לו אחרי העזיבה של דוראנט.
כוכב אחד, שכל מדינת ישראל כבר הפכה אותו לאויב גרוע מאחמדינג'אד כי הוא לא הולך למסור לדני שלנו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 25, 2020 8:46 pm 
Hall of Famer

יובל, איך אני מוצא לייניים ישנים? נניח הסיבוב השני של הפלייאוף ב 2012? יש לך מושג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה