stavs כתב:
Att כתב:
Yuval כתב:
אני לא חושב שדני איינג' עשה עבודה ששווה את המעמד המיתי שיש לו לפעמים. כמובן שהיו הרבה מהלכים מוצלחים, אבל ההתקמצנות התמידית לא באמת מקדמת את בוסטון.
איינג׳ טוב מאוד במה שהוא עושה.
קשה להתכחש לזה
אני אישית חושב שאם במקום לרוץ על ראשות המזרח, הוא היה עושה טאנקינג במקביל לבחירות של הנטס, הייתה לו היום אלופה ואולי שושלת.
בסופו של דבר מהניסיונות להתחזק חיצונית (קיירי, הייוורד) לא קרו דברים טובים.
אבל זו הייתה ריצה מעניינת וגם היום יש לו קבוצה מצוינת.
הספסל זה סיפור לא ברור שבהחלט פוגע בו.
רגע, אני חייב להתעכב על זה - אתה אומר שבעונה שבה הסלטיקס סיימו ראשונים במזרח עדיף היה להם לעשות טנקינג, כי זה היה מביא להם אליפות בסופו של דבר?
איזו בחירה אתה חושב שהם היו משיגים בעונה כזו? מה בדיוק הם היו צריכים לעשות בשביל להפוך לקבוצה הכי גרועה במזרח במקום ההכי טובה?
זו אמירה מאוד מאוד מוזרה בעיני. אני מרגיש שאני מפספס פה משהו.
ברור לי שזו דעה חריגה אבל מה לעשות.
כולם התלהבו מזה שבוסטון גם בצמרת הליגה וגם יש לה בחירות דראפט גבוהות בו״ז (כלומר הלכו לשני כיוונים מנוגדים בו-זמנית)
אבל בסופו של דבר, בוסטון הייתה בצמרת עם core שאין לו שום קשר, אפילו לא מקרי, לקבוצה של היום.
וזה לא מפתיע בכלל בהתחשב בגיל של השחקנים המרכזיים דאז ובכך שהם לא core שיכול להגיע רחוק (סטיבנס עשה נפלאות מכמעט כלום).
אני חושב שהיה עדיף מבחינתם to double down על הדראפט ולבנות לאט ובטוח יותר.
הם כן השיגו ערך כלשהו על תומאס + בעיקר בחירה גבוהה (שהפכה לסקסטון) כאשר קיבלו את קיירי ככוכב לא מרוצה שרוצה לעזוב,
אבל הניסיונות של בוסטון (וגם פילי) להתחזק חיצונית נכשלו ואני לא חושב שזה לגמרי מקרי.
גם במקרה של באטלר וגם במקרה של קיירי זה היה יכול להסתיים באליפות אבל לא היה שם סופרסטאר ברור (מה שהופך את המשימה לזכות באליפות לקשה פי כמה)
וזה היה מישמש של גילאים וניסיון בליגה
וכוכבים עם אופי לא פשוט.
באטלר כבר פירק קבוצה מנכסיה ולא הסתדר חברתית (מיניסוטה) וקיירי כבר עזב קונטנדרית (קליבלנד של לברון).
קוואי ופול ג׳ורג׳ שהתפנו להשכרה בשלב כזה או אחר הם גם לא יותר מרנטל (אם כי רנטל של קוואי בהחלט מספק חלון מעניין לאליפות בהיותו סופרסטאר אמיתי).
ובכלל, הcore של רוב קבוצות הצמרת בליגה - בעצם, אולי למעט הלייקרס, מיאמי, הקליפרס והנטס שנמצאות לא במקרה בל״א, מיאמי וניו-יורק - נבנה מהדראפט.
יוטה עם גובר ומיטצ׳ל
דנבר עם יוקיץ׳ ומארי
פילי עם אמביד וסימונס
בוסטון עם טייטום, בראון וסמארט
פורטלנד עם לילארד ומקולום
ג״ס עם קארי, תומפסון (הפצוע) וגרין
טורונטו עם סיאקם ואולי גם אפשר להחשיב את ואן וליט
אני מניח שאם בוסטון היו מבלים בלוטרי זמן מה נוסף, ביחד עם הבחירות של הנטס, הם היו יוצאים משם עם עוד כוכב
(או לפחות סגל מסייע טוב יותר).
הדאונסייד של כל הדבר הזה הוא שקשה מאוד לעשות טאנקינג עם בראד סטיבנס כמאמן.
אבל זה יותר טוב מלרדוף אחרי אליפות עם core שלא בטוח שיש לו מקום בפלייאוף עם כל מאמן אחר.