סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 7:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: יום MLK ב-NBA
הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 10:04 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הקטע הוא שאני באמת לא חושב שקיירי הראה שהוא מספיק טוב על הפרקט כדי שיסבלו את ההתנהגות שלו.

עברו 3 עונות מלאות מאז שעזב את קליבלנד ולא ראינו אותו משפר את הקבוצות שלו בשום צורה.
רק כדי לסדר את האוזן - ב3 העונות מאז שעזב את לברון הוא שיחק בפלייאוף רק עונה אחת (בשאר היה פצוע) וגם בה זה הספיק לסיבוב שני ( קבוצה צעירה יותר עשתה בלעדיו גמר מזרח עונה קודם) עם סטטיסטיקה לא מדהימה (21.3 נק' ו7 אס' על 3.1 איב'ודים ב38.5% מהשדה).

אני מסכים לנטס אין כנראה הרבה ברירות אלא להמשיך איתו - בעיקר בגלל דוראנט ובגלל שאני מניח שהשבועיים האחרונים פגעו עוד יותר בערך שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 10:52 am 
Junior

באמת משונה לי לקרוא את הדיבורים על ״אדם מאוס״ ו״מפלצת תשומת לב״, כשבבירור מדובר במישהו שסובל ממצב נפשי לא פשוט בכלל. להערכתי - מאניה דיפרסיה ואני אהיה מאוד מופתע אם זה לא ייגמר בפרישה מוקדמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 10:57 am 
Junior

נביא בעירו כתב:
באמת משונה לי לקרוא את הדיבורים על ״אדם מאוס״ ו״מפלצת תשומת לב״, כשבבירור מדובר במישהו שסובל ממצב נפשי לא פשוט בכלל. להערכתי - מאניה דיפרסיה ואני אהיה מאוד מופתע אם זה לא ייגמר בפרישה מוקדמת.

את האמת לא חשבתי על הכיוון הזה... אם זה המצב אז אני לחלוטין חוזר בי. (סבתא שלי סבלה מזה מרבית חייה כשיצאה מאיזון תרופתי)
איכשהו אני לא מאמין שזה המצב אלא שהוא סתם דוש שעף על עצמו ועל הרוחניות שלו. אני לא חושב שזו הפרעה נפשית קלינית כלשהי (אבל אני לא באמת יכול לדעת, כן?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 11:15 am 
Senior

אתה לא יכול לדעת בדיוק כמו שהנביא לא יכול לדעת.
אני לא פוסל את האפשרות שקיירי סובל מבעיה נפשית (ובעיני יש סיכוי לא פחות גדול שזה משהו דמוי אישיות היסטריונית מדומה מאשר מאניה דיפרסיה, אביל אין צורך להיכנס לעומק של זה), אבל אנחנו באמת לא יודעים.
הרי כמעט תמיד כשאתה מרגיש שמישהו שאתה לא באמת מכיר הוא בלתי-נסבל תיתכן האפשרות שההתנהגות שאתה תופס כבלתי-נסבלת היא תולדה של הפרעה נפשית, אז יכול להיות שאף פעם לא לגיטימי לכנות מישהו שאתה לא מכיר 'מאוס' או לנתח את האישיות שלו (כמו שיובל טוען).

בעיני זה לא כזה נורא, בעיקר אם אין שום עדויות לזה שקיירי חווה איזשהו סבל ממה שעובר עליו לאחרונה, אני לא מזהה מצוקה נפשית אמיתית מההתנהגות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 12:24 pm 
Sophomore

אני אופטימי לגבי אירויינג. אני חושב שהוא יפרח ליד הארדן ודוראנט בדיוק כמו שהוא פרח לצד לברון. מה גם שהארדן מנהל משחק נהדר. הוא פשוט לא מסוגל להיות הכוכב הראשי של קבוצה עם שאיפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 1:01 pm 
Sophomore

אני אחזור על משהו שאמרתי בפעם אחרת. אירוינג הוא שחקן מזיק. הוא צריך את הכדור ביד ולהשתלט על המשחק והוא פשוט לא מספיק טוב בשביל לנצח כך קבוצות טובות. ראינו מספיק שחקנים כאלה שמנפיקים סטטיסטיקות ריקות מתוכן. הוא "פרח" ליד לברון מפני שלברון הוא שחקן מדהים וגם שם לטעמי הוא הזיק יותר משהועיל. הדרך היחידה שבה הייתי נוגע בו היא להחזיק אותו כשחקן מחליף ליד רכז דומיננטי כמו כריס פול או רונדו שישלוט בקצב המשחק ובהחלטות. חוץ מזה ההחלטה שלו לעזוב את קליבלנד היא אחת ההחלטות הכי מפגרות ויהירות ששחקן כדורסל לקח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 1:50 pm 
Hall of Famer

רק שני משחקים היו הלילה

דנבר טיילה מול אוקלהומה
2/10 מהשדה לג'מאל מארי. לצערנו גם קמפאצו עם 1/6.

יוטה מנצחת את ניו-אורלינס

סך הכל הטבלאות אט-אט מתיישרות בהתאם לציפיות.
לייקרס, קליפרס ויוטה בצמרת המערב זה הגיוני. דנבר מתאוששת לה.
בוסטון, מילווקי ופילי בראש המזרח כשאחריהן אינדיאנה וברוקלין - די צפוי גם כן. פה טורונטו על תקן המתאוששת, ומיאמי פשוט מאכזבת.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 5:53 pm 
Sophomore

לגבי כל ה"ארווינג הזה לא שפוי" האם זה מנקודת מבט אוביקטיבית או סתם מנקודת אוהדי כדורסל שבאסה להם כשכוכבים לא נותנים את הנשמה?

כאילו יכול להיות שהוא באמת לא כזה שפוי, אבל מישהו מולטי מיליונר שלא יצטרך לדאוג יותר לכסף בחייו, מחליט על דעת עצמו לקחת שבועיים חופש מהעבודה המאומצת שלו לא נשמע לי אוביקטיבית כמו משהו לא שפוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 6:44 pm 
מנהל פורום

עובדה שאתה כמעט לא רואה כאלה מקרים וצריך להרחיק כנראה עד האפיזודה של דניס רודמן שהוא עזב לכמה ימי הוללות בלאס וגאס על דעת עצמו, שהוא לא בדיוק אדם שנהוג להגיד עליו שנמצא קבוע בקו השפיות.

אדם שעוזב את הקבוצה שלו לתקופה כזאת, מנתק איתה קשר ותוך כדי מוותר על כמה מיליונים במשכורות וקנסות?
זה בהחלט תופעה חריגה.

להבדיל אתה ראית איך הארדן התנהל בסיום הקנדציה ביוסטון - הוא עשה פרצופים, שביתות איטלקיות והתבטא באופן חריף - זו התנהגות הרבה יותר "נסבלת" ונפוצה בעולם הכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 10:26 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לא הייתי מזדרז להניח שהוא לא יצטרך לדאוג יותר לכסף בחייו. כבר היו דברים מעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 10:28 pm 
מנהל פורום

הוא תרם 1.5 מיליון לWNBA קנה בית למשפחה של פלויד ועוד כל מיני
וזה החלק היפה בסיפור שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 11:00 pm 
Junior

ראובן כתב:

לא רק שהיו דברים מעולם, בדקו וגילו שאחוזים משמעותיים משחקני ה-NBA מסיימים בפשיטת רגל. לא זוכר מספרים מדויקים אבל נדמה לי שמשהו כמו 30-40 אחוז.
קראתי איפשהו שהיום הליגה עושה כל מיני סדנאות על התנהלות כלכלית לשחקנים צעירים, יתכן שזה משפר את המספרים בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 12:45 am 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
ראובן כתב:

לא רק שהיו דברים מעולם, בדקו וגילו שאחוזים משמעותיים משחקני ה-NBA מסיימים בפשיטת רגל. לא זוכר מספרים מדויקים אבל נדמה לי שמשהו כמו 30-40 אחוז.
קראתי איפשהו שהיום הליגה עושה כל מיני סדנאות על התנהלות כלכלית לשחקנים צעירים, יתכן שזה משפר את המספרים בשנים האחרונות.

זה בהחלט יכול להיות, אבל אם כן זה יהיה בגלל התנהלות כלכלית כושלת וזה לא ישנה כמה הוא ירוויח הוא בכל מקרה יכול לאבד הכל.
הנקודה שלי היא שהוא הרוויח כבר מספיק בחייו כדי לעשות מה שמתחשק לו מבחינת עבודה, אם הוא יתנהל רע כמובן הוא יכול לאבד הכל וזה בין אם הוא ירוויח 100 או 500 מיליון בקרירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 12:55 am 
Sophomore

Shiver כתב:
עובדה שאתה כמעט לא רואה כאלה מקרים וצריך להרחיק כנראה עד האפיזודה של דניס רודמן שהוא עזב לכמה ימי הוללות בלאס וגאס על דעת עצמו, שהוא לא בדיוק אדם שנהוג להגיד עליו שנמצא קבוע בקו השפיות.

אדם שעוזב את הקבוצה שלו לתקופה כזאת, מנתק איתה קשר ותוך כדי מוותר על כמה מיליונים במשכורות וקנסות?
זה בהחלט תופעה חריגה.

להבדיל אתה ראית איך הארדן התנהל בסיום הקנדציה ביוסטון - הוא עשה פרצופים, שביתות איטלקיות והתבטא באופן חריף - זו התנהגות הרבה יותר "נסבלת" ונפוצה בעולם הכדורסל.

זה שלא רואים מקרים כאלו זה כי אנשים בכללותם נוהגים על פי מה שמקובל בחברה בלי יותר מדי חשיבה עצמאית, אבל זה לא אומר שזאת ההתנהגות המיטיבה עמם.
אם מנהל מולטי מיליונר היה לוקח חופש מהחברה שלו זה היה נראה סביר שהוא עושה מה שבא לו, אבל בגלל ששחקנים כפופים למועדון ולאוהדים הם אמורים להתנהג אחרת, אבל אם השלכות כספיות לא כזה מטרידות אותו (ובצדק) למה שהוא לא בעצם יקח הפסקה כשממש בא לו? כאילו ברור למה מבחינת אוהדים קבוצה ונבא, השאלה היא למה לא מבחינתו.

בהקשר של שחקני כדורסל יש תרבות כזאת שהם צריכים להיות חיילים למען המועדון ולמען הכדורסל. וזה אומר למשל להקריב את בריאותם העתידית, להיות נאמנים למועדון ולאוהדים כשהאוהדים והמועדון לא צריכים להיות נאמנים להם בכלל.
יותר ויותר שחקנים מקבלים את הכח ומבינים שהם לא חייבים ללכת על פי זה, כמו קוואי או רוז בעבר בנוגע למתי הם מוכנים לשחק, או כוכבים שבונים קבוצה בעצמם כדי להגיע להשיגים ומכריחים את המועדון להעביר אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 3:52 am 
Hall of Famer

השחקנים, גם הכוכבים, מועסקים על ידי הקבוצות
וצריכה להיות להם מקצוענות מינימלית.

אני חושב שהנ.ב.א. עושה טעות רצינית שהוא לא משעה את קיירי למשך כל השנה,
בהנחה שלא מעורבת בסיפור הפרעה נפשית מאובחנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 3:58 am 
Hall of Famer

שלא לדבר על זה שהנ.ב.א. בעיניי מפשל בגדול בעניין הקורונה, אחרי הצלחת הבועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 9:57 am 
Junior

kakon3 כתב:
זה שלא רואים מקרים כאלו זה כי אנשים בכללותם נוהגים על פי מה שמקובל בחברה בלי יותר מדי חשיבה עצמאית, אבל זה לא אומר שזאת ההתנהגות המיטיבה עמם.
אם מנהל מולטי מיליונר היה לוקח חופש מהחברה שלו זה היה נראה סביר שהוא עושה מה שבא לו, אבל בגלל ששחקנים כפופים למועדון ולאוהדים הם אמורים להתנהג אחרת, אבל אם השלכות כספיות לא כזה מטרידות אותו (ובצדק) למה שהוא לא בעצם יקח הפסקה כשממש בא לו? כאילו ברור למה מבחינת אוהדים קבוצה ונבא, השאלה היא למה לא מבחינתו.

בהקשר של שחקני כדורסל יש תרבות כזאת שהם צריכים להיות חיילים למען המועדון ולמען הכדורסל. וזה אומר למשל להקריב את בריאותם העתידית, להיות נאמנים למועדון ולאוהדים כשהאוהדים והמועדון לא צריכים להיות נאמנים להם בכלל.
יותר ויותר שחקנים מקבלים את הכח ומבינים שהם לא חייבים ללכת על פי זה, כמו קוואי או רוז בעבר בנוגע למתי הם מוכנים לשחק, או כוכבים שבונים קבוצה בעצמם כדי להגיע להשיגים ומכריחים את המועדון להעביר אותם.

אני חושב שהענין פה זה תיאום ציפיות והחוזה שנחתם בינהם.
נגיד עם קאווי (או ווסטברוק היום) הוסכם מראש שהם לא משחקים בB2B (סתם דוגמא) ולכן המועדון יודע לתכנן את צעדיו.
קיירי פשוט מחליט על דעת עצמו לא להגיע לעבוד במשך שבועיים כי בא לו הפסקה... זה לא שהוא (למיטב ידיעתי) ביקש אישור או סיכם מראש שפעם בכמה משחקים הוא יקח חופש. הוא פשוט הפסיק לבוא... לא מכיר הרבה מעסיקים שיזרמו בכיף עם זה שאתה נעלם לשבועיים בלי התראה מראש ובלי אישור ובלי סיבה משמעותית.
כמובן שזכותו של קיירי כל עוד הוא רוצה מוכן לשלם את הקנסות ולחיות עם ההשלכות (שאין כרגע) שיגיעו עם זה.
מי שמבעס אותי בסיפור הזה זה דווקא הנהלת הנטס ולא קיירי (שאין לי ממש ציפיות ממנו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 10:01 am 
Junior

הוקיץ' כתב:

יש סרט בשם Broke מסדרת הסרטים של ESPN שמדבר בדיוק על זה... את האמת זה מענין.
בתקציר של הסרט כתוב:
ציטוט:
According to a 2009 Sports Illustrated article, 60 percent of former NBA players are broke within five years of retirement.

זה לא רק הסקראבס של הליגה כמובן, אתם מוזמנים לשאול את וין בייקר האולסטאר לשעבר שב2015 התחיל לעבור כבריסטה בסטארבאקס :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], stavs, דניאל ו 144 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה