stavs כתב:
הודי כתב:
לי נראה שזה יותר המדיניות של הבעלים החדשים (חומסקי) ופחות עניין תקציבי.
להפועל של אורי אלון היה קצת יותר תקציב אבל בעיקר הגישה והמדיניות של הבעלים היו הצהרתיים : אני רוצה את ההגמוניה אצלי ! אני רוצה את הישראלים הטובים ביותר בקבוצה ואני מוכן לשלם .
כך הגיעו ליאור אליהו ויותם.
אצל הפועל של חומסקי מעדיפים זרים שהמס עליהם הוא יותר נמוך מאשר על הישראלים.
אבל , לא במקרה, לדעתי, הפועל לא מתמודדת על האליפות מאז....
לא בהכרח עניין של תקציב אלא מדיניות.
וכן...אני חושב שהפועל יכולה להתמודד עם מכבי על בלייזר, ברתולומיאו , טי. ג׳י קליין וגם לשים את ידה על שחקנים כמו גינת, מקל, מנקו.
אם היא רוצה, מזהה את החשיבות של זה ומוכנה להשקיע בכך.
צריך לזכור שזה לא רק שהתקציב של הפועל הצטמצם מאז עזיבת אורי אלון, גם השנה בשביל לקבל את רשת הביטחון של הקורונה, תקציב השחקנים היה צריך להצטמצם ברבע (אאז"נ).
כלומר העונה הפועל צריכה לשלם שחקנים נניח 60% ממה שהיא שילמה בימי אורי אלון - זה משמעותי.
זה אומר שאם היו רוצים להביא את דיברתולמאו, שלפי זה:
https://www.israelhayom.co.il/article/796697 , מרוויח העונה 350 אלף דולר במכבי, כדי לעמוד ב'תקרת השכר' החדשה שנוצרה, היו צריכים לחסוך את הכסף הזה משחקנים אחרים.
בגלל המיסוי השונה על ישראלים וזרים, העלות של דיברתולמאו מקבילה לזר ב500 אלף+, כלומר יותר מהעלות של בראון ותומאס ביחד.
העלות של בלייזר, לפי הנתונים האלו, היא גם יותר משל כל זר של הפועל.
ככה שבמצב הנוכחי של הפועל, המשמעות של להאבק על ישראלים עם מכבי היא לוותר על הזרים הכי יקרים של הקבוצה, כשהישראלים שאתה נלחם עליהם הם הלפרין ואליהו, זו עוד החלטה הגיונית, אבל טי ג'יי קליין? עוז בלייזר? אני לא חושב שהם שווים את זה.
אני כן חושב שהפועל פישלה בגדול בנושא ישראלים צעירים, אני חושב שהיה משהו יהיר מאוד בלהתחיל עונה עם עדי כהן-סבן כישראלי הרביעי שלך, ואני חושב שהבעיה העיקרית היא ש3 הישראלים הבכירים של הקבוצה הם שומרים גרועים ואתלטים רעים.
בסופו של דבר כל עולם הכדורסל מבין היום שרול פלייר צריכים להיות שחקנים שאתה לא נענש על שיתוף שלהם - כלומר כדי שיהיו עם הגנה כמה שיותר טובה, שיקלעו באחוזים טובים את הזריקות שהם מקבלים ושיוכלו לתת את התפוקה שלהם גם כשהם מקבלים 5 דקות במשחק.
אצל ישראלים קצת קשה למצוא כאלו שעומדים בכל הקריטריונים האלו, והפועל בקיץ האחרון לא עשתה בכלל מאמץ.
אני מאוד מקווה שהפועל תצליח לשים בקיץ הקרוב יד על שחקן ישראלי צעיר אחד מבטיח לפחות (ואולי עוד פרויקט בגילאים 17-19 שיקבל את הדקות שבלול וכהן סבן מקבלים השנה), ושהישראלים השלישי-רביעי-חמישי של הקבוצה יהיו קצת יותר מתאים כרול-פליירס לכדורסל של היום.
דווקא החוסר מלחמה על גל מקל ודיברתולמאו פחות כואבת לי מאשר הפספוס של גינת, לצורך העניין.
אני מסכים איתכם
אין שום טענות להנהלה בעניין התקציב וברור שלא נוכל להתמודד עם מכבי על כל שחקן.
ועדיין, אני לא חושב שהפועל שמה לעצמה דגש להתמודד על הישראלים הבכירים שנמצאים בשוק.
ברור שהמיסים שהקבוצה משלמת עליהם הופכים את העניין למאוד בעייתי.
ובמדינה מתוקנת ולא חלמאית כמו ישראל מישהו היה מתקן את זה ומשווה את המיסים של ישראלים וזרים.
לא ייתכן שקבוצה ( או כל עסק לצורך העניין ) יעדיפו להביא עובד זר בגלל שהם משלמים עליו פחות מיסים מאשר על עובד ישראלי....פשוט חלם...
אבל ...עדיין, ליצור צביון שחקני בית ירושלמים זה כיוון נכון אבל לא יכול לבוא על חשבון איכות.
כהן סבן ואדם אריאל לא יכולים להיות ישראלים 3-4 בסגל של קבוצה רצינית. פשוט לא.
אחרי מה שבלייזר עשה לנו בחצי הגמר בשנה שעברה , אני בהחלט חושב שהפועל היתה צריכה לנסות להביא אותו.
אבל יש רשימה ארוכה מאוד של שחקנים ישראלים שהפועל פיספסה בשנים האחרונות.
בלייזר, מנקו, גינת, ג׳ייק כהן, הוואל, מקל, יפתח זיו, נתנאל ארצי, נמרוד לוי הם רק דוגמא לשחקנים שיכלו להיות בהפועל ( מבחינה תקציבית ואיכותית )
ולא הגיעו או לא נשארו , משום מה.
אה, ועוד משהו , לגבי העונה שעברה.
אמנם היתה קבוצה אדירה שיכולה היתה לקחת כל תואר אפשרי אבל...
1. היה לנו סגל הרבה יותר רחב. ישראלים כמו נמרוד לוי , בר טימור, זלמנסון , שעולים מהספסל הם יתרון משמעותי .
2. אף אחד לא יודע איך היא היתה מתפקדת במאני טיים תחת לחץ ואגרסיביות