shmueliki כתב:
Att כתב:
היו המון האצות של בנייה בעשור האחרון מלבד ניו אורלינס.
אורלנדו, סקרמנטו (שוב ושוב), פיניקס, מיניסוטה, אולי גם הבולס. כולן חזרו במהירות לתחתית ונאלצו לנסות שוב.
אני חושב שבשנתיים-שלוש האחרונות, המהלכים האלו קורים פחות כי הבינו שמדובר בטעות גדולה ולכן אולי אני ״נתפס״ לדוגמה של ניו אורלינס.
אני אנסה לפתח זווית אחרת...
מה שמעניין אז זה לשמוע ממך על מהלכי "האצת בנייה" דומים של קבוצות - שבפועל לא נשארו בתחתית בעקבותיהם.
למשל אחד מימים אלו ממש - פיניקס עם כריס פול (וקראודר). לכאורה יופי-טופי, יעשו פלייאוף, אולי אף ייאבקו על ביתיות, אבל לא הייתי אומר שזה מקדם אותם לסיכוי ממשי לאליפות או משהו (האם זו הערכה סבירה שלי?). האם לכאורה הצעד הבא שלהם הוא יצירת חבילה חבורה של כמה צעירים (אולי אף כולל אייטון עצמו?!) על שחקן ברמת אולסטאר ומעלה?
לא יהיה להם כסף לצרף מישהו משמעותי בקיץ הקרוב, ולאחר סיום החוזה של פול - יצטרכו להאריך חוזה לאייטון וברידג'ס (באם ירצו, אחרת יישארו ללא חלק ניכר מה-core המקורי שלהם) בכסף גדול.
אז מה ה-take לגביהם? עשו נכון, או שהיו צריכים להמשיך כרגיל - גם אם זה אומר עוד עונה במרכז הליגה?
אין הרבה מהלכים של האצה של בנייה שבפועל לא נשארו בתחתית בעקבותיהם.
זה כמו דלק, אתה צריך לאסוף מספיק נכסים וככל שאספת, כך אתה מתרומם למעלה.
לא אספת מספיק, אתה תיפול בחזרה...
לפעמים תיעצר באמצע הדרך, לפעמים תדרדר ותיפול עד למטה (לרוב מה שקורה).
במקרה של פיניקס, נבנה core חביב של מספר צעירים, אייטון + בוקר + אולי גם ברידג׳ס.
שנה שעברה הם הוסיפו כמה שחקנים חביבים מסביב והשנה את פול ואת קראודר.
כן היו אינדיקציות לשיפור פנימי של ה-core בבועה.
הם לא מנסים להאיץ מאפס אלא על בסיס core שהחל להוכיח את עצמו,
גם אם אנחנו עדיין לא יודעים מה בדיוק יש לנו כאן (אולי פיניקס כן, אני לא עוקב אחריהם מקרוב).
האם זה מצדיק את ההוספה של פול?
על פניו, לא ממש.
פול אמנם מצליח לשמר את היכולת שלו ונראה שהוא אוהב את המשחק ומגיע עם מוטיבציה אמיתית
והוא עדיין כוכב, אבל הוא בשלהי הקריירה שלו.
לא התרגשתי יותר מדי מהמהלך הזה כי יש לקבוצה core מעניין שעדיין מתפתח, הם לא לגמרי תלויים בפול, אבל אין כאן אפסייד של אליפות בעיניי.
האם כדאי לקחת את הצעירים ולהביא כוכב במקום?
אפשר.. אבל זה הימור גבוה.
זה אומר שאתה חייב להגיע למצב שבו אתה מאמין שתזכה באליפות עם פול, בוקר ו... מי שזה לא יהיה.
אחרת הכל מתפרק ואתה מאבד את בוקר, סביר להניח.
הייתי הולך על מהלך כזה רק אם השחקן שמגיע הוא סופרסטאר ו-game changer (כמו שקוואי היה בטורונטו).