סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 9:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
נורטון כתב:
כן, את זה אני יודע. השאלה היא מה היעילות של הזן הישן על הזן החדש.

אם מראש היעילות של החיסון היא פחות מ50% אאל"ט, אז כנראה שהרבה פחות.

לגבי שפעת, למיטב זכרוני אנשים שמתחסנים בכל שנה ומקבלים חיסון מעט שונה בכל פעם, מגלים עמידות יותר גבוהה מאשר אנשים שקיבלו חיסון יחיד אחרי מספר שנים ללא חיסון. ההפרש לא גדול, אבל קיים. אני אנסה למצוא לינק עם סימוכין בהמשך.

לגבי היעילות של חיסוני הקורונה מול הדבקה לא סימפטומטית-מכל מה שאני קורא, הסבירות הולכת וגוברת שהחיסון מונע גם הדבקה ולא רק תחלואה בפועל, אבל כדי לומר זאת בודאות צריך זמן. לגבי המוטציות, פייזר, כאמור, כבר הודיעה שהחיסון יעיל נגד המוטציה הבריטית ובכל מקרה, גם אם יתגלה כלא יעיל כנגד מוטציות אחרות, אני לא מבין את הרציונל שבלוותר על החיסון כרגע, עדיף הגנה חלקית מ-0 הגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 10:15 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא מבין מה הרציונל להקשיב ליוזר אנונימי בפורום כדורסל שמייעץ עצות רפואיות. אבל אנשים הם לא תמיד רציונלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 21, 2021 4:40 am 
Hall of Famer

https://davidson.weizmann.ac.il/online/ ... 7%A1%D7%9F

אולי קצת מוטיבציה להתחסן למי שצריך
יש גם שו"ת בסוף

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 5:01 pm 
Sophomore

הבשורות הרעות - המוטציה הבריטית קטלנית יותר ממה שהיה כאן עד כה, כרגע זה בעיקר נסיבתי אבל זה הכיוון המסתמן. מסביר במשהו את העליה המשמעותית בחולים הקשים כולל בנשים בהריון.
עוד בשורות לא משהו - על פי נתונים ראשונים בקרב 200,000 אזרחים שחוסנו מעל גיל 60, 14 ימים אחרי המנה הראשונה מתחילה ירידה של 33 אחוז בלבד במספר המאובחנים בבדיקת pcr, הרחק מהמספר אותו מסרה פייזר. מאידך, אצל אלה שקיבלו את השניה המצב הרבה יותר טוב אבל כאן עדיין אין נתונים סופיים. ההימור שלי - יעילות של 95 אחוז לא אבל 80 אחוז נניח כן. אה כן, והבריטים שהחליטו לקחת 3 חודשים בין 2 המנות אכלו תחת.
הטובות - מחקרים אחרונים (אך עדיין די ראשוניים) מראים שהחיסון של פייזר יעיל כנגד המוטציה במידת יעילות כמעט זהה למקור. לגבי הדרום אפריקנית, פחות ברור כרגע אך מחקרים ראשוניים מראים שכן פוגעת ביעילות, לא ברור עד כמה.

הבשורות הרעות באמת - ממש לא תחילת הסוף של הקורונה. המוטציות ימשיכו להשתולל כאן, כמעט חצי מהאוכלוסיה מסיבות אלה ואחרות לא תתחסן, נמשיך לחיות כאן מסגר לסגר וממוטציה למוטציה עם בידודים ובדיקות בחזרה לחו"ל ומה לא בעתיד הנראה לעין.

נערך לאחרונה על ידי לאומית2021 בתאריך ש' ינואר 23, 2021 5:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 5:01 pm 
מנהל פורום

לאומית2021 כתב:
כמעט חצי מהאוכלוסיה מסיבות אלה ואחרות לא תתחסן

חתיכת חוצפה מצידך לכתוב כאן דבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 5:08 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
לאומית2021 כתב:
כמעט חצי מהאוכלוסיה מסיבות אלה ואחרות לא תתחסן

חתיכת חוצפה מצידך לכתוב כאן דבר כזה.

טוב.

רק האוכלוסיה עד גיל 16 שלא מתחסנת בהגדרה היא 33 אחוז, חוץ מכל אלה שלא יכולים להתחסן מסיבות רפואית, חרדים, ערבים וכו'. אז כן, קרוב ל-50 אחוז.

רוצה לומר - תעשה שיעורי בית או תהיה קצת פחות קפוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 5:56 pm 
מנהל פורום

לא בדקתי את המספרים עצמם (ולא הבנתי את החלק עם החרדים והערבים), אבל בהחלט כתבת משהו נכון. חלק משמעותי של האוכלוסיה לא יתחסן מסיבות כאלה ואחרות. חלק מהסיבות הללו היא שאנשים כותבים המלצות חסרות אחריות באינטרנט ואנשים אחרים קוראים אותן ופועלים לפיהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 7:52 pm 
Hall of Famer

אז מה מצבנו אחרי סגר של חודש, ושהחיסונים על פניו כבר אמורים לתת את אותותיהם?

ישראל מקום ראשון*** בעולם (בהפרש לא קטן) בחולים קשים פר-נפש
ברשותכם ננרמל למספר חולים קשים פר 10 מיליון תושבים - כי זה בערך האוכלוסייה של שתיים מהמדינות המובילות...

ישראל - 1273 (בפועל 1171)

סלובקיה - 1058 (578)
צ'כיה - 981 (1052)
סלובניה - 923 (192)

השלישייה נ"ל כמובן באותו איזור גיאוגרפי.

*** עד כדי שאני לא מכליל בספירה את לבנון, ומדינות קטנות למדי כמו מונטנגרו, המלדיביים, אנדורה וכו'.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 9:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לאומית2021 כתב:
הבשורות הרעות - המוטציה הבריטית קטלנית יותר ממה שהיה כאן עד כה, כרגע זה בעיקר נסיבתי אבל זה הכיוון המסתמן. מסביר במשהו את העליה המשמעותית בחולים הקשים כולל בנשים בהריון.
עוד בשורות לא משהו - על פי נתונים ראשונים בקרב 200,000 אזרחים שחוסנו מעל גיל 60, 14 ימים אחרי המנה הראשונה מתחילה ירידה של 33 אחוז בלבד במספר המאובחנים בבדיקת pcr, הרחק מהמספר אותו מסרה פייזר. מאידך, אצל אלה שקיבלו את השניה המצב הרבה יותר טוב אבל כאן עדיין אין נתונים סופיים. ההימור שלי - יעילות של 95 אחוז לא אבל 80 אחוז נניח כן. אה כן, והבריטים שהחליטו לקחת 3 חודשים בין 2 המנות אכלו תחת.
הטובות - מחקרים אחרונים (אך עדיין די ראשוניים) מראים שהחיסון של פייזר יעיל כנגד המוטציה במידת יעילות כמעט זהה למקור. לגבי הדרום אפריקנית, פחות ברור כרגע אך מחקרים ראשוניים מראים שכן פוגעת ביעילות, לא ברור עד כמה.

הבשורות הרעות באמת - ממש לא תחילת הסוף של הקורונה. המוטציות ימשיכו להשתולל כאן, כמעט חצי מהאוכלוסיה מסיבות אלה ואחרות לא תתחסן, נמשיך לחיות כאן מסגר לסגר וממוטציה למוטציה עם בידודים ובדיקות בחזרה לחו"ל ומה לא בעתיד הנראה לעין.

ככה מפסיקים בלי המלצה? האר עלינו מאורך, אנחנו מגששים כסומים בארובה. מה עושים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 9:59 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לאומית2021 כתב:

ככה מפסיקים בלי המלצה? האר עלינו מאורך, אנחנו מגששים כסומים בארובה. מה עושים?

::yaz-yk: ::yaz-yk:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 11:27 pm 
Sophomore

מחקר של מכבי בקרב מתחסנים בגילאי 60 פלוס מצא ירידה של 60% בנדבקים/נשאי הנגיף לאחר 23 יום מקבלת המנה הראשונה (ויומיים לאחר המנה השניה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 8:08 am 
Junior

כששואלים אותי למי להקשיב, למיטב המומחים ואנשי המדע ובין מי שההישג הכי גדול שלו לבטח קשור באיזו קטטת אוהדים כזו או אחרת (בלי לזלזל כמובן), הבחירה די קלה למען האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 10:46 am 
Sophomore

ככה שאני אביא לך סרטון מהערוץ של RABBITV ביוטיוב של סמנכל פייזר לשעבר, מומחה רציני, שמסביר למה החיסונים, סליחה , החיסולים, הם הסכנה הכי גדולה לאנושות מאז שביל גייטס החליט להשתיל צ'יפים לכולנו. ומה שהכי גרוע שכנראה יש קשר בין הדברים! אבל אתם הכבשים תתמשיכו להתחסן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 11:57 am 
Sophomore

הסגירה ההיסטרית של נתב"ג מלמדת אותכם מה מקבלי ההחלטות חושבים באמת על יעילות החיסון של פייזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 12:02 pm 
3&D כתב:
ככה שאני אביא לך סרטון מהערוץ של RABBITV ביוטיוב של סמנכל פייזר לשעבר, מומחה רציני, שמסביר למה החיסונים, סליחה , החיסולים, הם הסכנה הכי גדולה לאנושות מאז שביל גייטס החליט להשתיל צ'יפים לכולנו. ומה שהכי גרוע שכנראה יש קשר בין הדברים! אבל אתם הכבשים תתמשיכו להתחסן

אין לי מושג איך זה נשמע באנגלית, אבל בעברית, זה השם שמשדר את האמינות הנמוכה ביותר שאפשר היה לערוץ תקשורת... :lol:

חזור למעלה

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 12:08 pm 
Sophomore

https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... el=RabbiTV

לצערי הסירו את הערוץ , אבל האמת תצא לאור!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 12:12 pm 
Hall of Famer

לאומית2021 כתב:
הסגירה ההיסטרית של נתב"ג מלמדת אותכם מה מקבלי ההחלטות חושבים באמת על יעילות החיסון של פייזר.

שהוא יעיל מאוד אבל שייקח עוד כמה שבועות עד שאחוז משמעותי מהאוכלוסיה יהיו מחוסנים ב-2 מנות (ולפחות שבוע אחרי המנה השנייה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 1:07 pm 
Junior

אין שום בעיה עם קורטוב של ספקנות בריאה. אין צורך לקפוץ עם כתיבה על פגיעה במורל.. כולה פורום עוף טופיק בסלניוז.

מידיעה אישית, יש פער עצום בין מה שקורה במערכת הבריאות לידע של האדם הפשוט. לסמוך במאה אחוז על דעתם של מומחים זה אף פעם לא רעיון טוב.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 1:55 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
אין שום בעיה עם קורטוב של ספקנות בריאה. אין צורך לקפוץ עם כתיבה על פגיעה במורל.. כולה פורום עוף טופיק בסלניוז.

מידיעה אישית, יש פער עצום בין מה שקורה במערכת הבריאות לידע של האדם הפשוט. לסמוך במאה אחוז על דעתם של מומחים זה אף פעם לא רעיון טוב.

לא הבנתי, אם לא על דעתם של מומחים (רלוונטיים כמובן), אז על הדעה של מי אתה מציע לסמוך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 2:04 pm 
Junior

אני מציע שתקרא את המאמרים ותגבש דעה עצמאית בכל החלטה רפואית, לא רק שאלת החיסון לקורונה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 2:09 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
אני מציע שתקרא את המאמרים ותגבש דעה עצמאית בכל החלטה רפואית, לא רק שאלת החיסון לקורונה.

ומה גורם לך לחשוב שכל הדיוט מהרחוב יכול להבין מאמרים מדעיים טוב יותר (או לא פחות טוב) מאשר אנשים שממש למדו את הנושא שנים ועוסקים בו בכל יום? אני כן משתדל לקרוא מאמרים בנושאים שרלוונטיים אלי, אבל אם אני מגלה בהם משהו שלהבנתי סותר המלצות של מומחים, אני אבקש ממומחה שיסביר את הסתירה ולא אניח שאני מבין יותר טוב ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 2:22 pm 
Junior

אני מניח שכותבים בסלניוז פחות הדיוטים מהממוצע באוכלוסיה. ככאלה הם יכולים לצמצם פערים מ"הגורמים המוסמכים" במהירות יחסית, במיוחד בכל מה שקשור להחלטות בתחום האפור. אתה מציע לכל הדיוט לקפוץ על כל ניתוח שהכירורג שלו מציע? לפחות תקווה בשביל ההדיוט שהוא מכיר לא הדיוט שאכפת לו ואולי ישיא לו עצה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 2:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תגדיר "לצמצם פערים במהירות יחסית", ומה פשר המרכאות ב"הגורמים המוסמכים'. או שמא נשאל מיהם הגורמים המוסמכים באמת, ללא מרכאות.
לא אומר שאי אפשר לשאול שאלות או להעלות ספקות לפעמים, כשלא נחה דעת ההדיוטות שלנו. רק בוא, זה לא מה שנעשה כאן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 3:07 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
אני מניח שכותבים בסלניוז פחות הדיוטים מהממוצע באוכלוסיה. ככאלה הם יכולים לצמצם פערים מ"הגורמים המוסמכים" במהירות יחסית, במיוחד בכל מה שקשור להחלטות בתחום האפור. אתה מציע לכל הדיוט לקפוץ על כל ניתוח שהכירורג שלו מציע? לפחות תקווה בשביל ההדיוט שהוא מכיר לא הדיוט שאכפת לו ואולי ישיא לו עצה טובה.

אז אתה חושב שההדיוט הממוצע בסלניוז יכול לצמצם במהירות פער מרופא מומחה שעבר 7 שנות לימודי רפואה ועוד כך וכך שנות התמחות ועבודה בתחום? צ'מע, אני בפורום הזה כבר משהו כמו 18 שנה, יש כאן אחלה בחלה של אנשים ואפילו די אינטילגנטיים לפעמים, הכל סבבה, אבל גם הרופאים האלו, ברובם, לא בדיוק מטומטמים, אם לוקח להם יותר מעשור כדי להיות מומחים בתחומם, אולי אי אפשר להגיע להבנה מספיק טובה בתחום כל כך מהר?

קח נניח את סטיב ג'ובס, אדם לא טיפש בכלל שמת מסרטן כי העדיף להקשיב למומחי הרפואה האלטרנטיבית ולא ל-"מומחי" הרפואה הקונבנציונלית, יש לך מסקנות מהמקרה האנקדוטלי והמעניין הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 3:29 pm 
Junior

אתה מתנפח פה סתם ללא הצורך. זה מדהים שאני זה שצריך לבשר לך שיותר ויותר מידע נגיש בימינו ומה שהיה מתווך לך בעבר בלעדית על ידי בעל מקצוע. ובכן..בימינו זוהרם של אלה קצת הועם.

אין שום היגיון בסיסי בלקעקע את הדעה של לאומית או זאת של אורלי וגיא בגלל שהם לא רופאים. זה אולי רטוריקה משרתת את ההסתדרות הרפואית, לא צריכה לשמש ככלי לניכוי עמדה בפורום עוף טופיק בסלניוז. אפשר להוכיח אותו על טעותו בגלל א,ב,ג. אפשר להגיד לו שהוא מגזים. להגיד לו שהוא לא רופא או אבל..אבל..רן בליצר אמר זה טיפשי בטירוף.

לא ענית לי לגבי כירורגים. וזה מצחיק שאתה מעלה את סטיב ג'ובס. אם היה לך קצת מידע על המתרחש בעולם הדי פרוע של האונקולוגית/המטולוגיה בארץ היית מסוגל לעלות תרחיש הפוך למיתוס הטיפולים האלטרנטיביים.

אצל חלק מהרופאים משך הלימודים לא קשור לרמת הידע שלהם בתחום שהידע בו מתחדש כל הזמן, בתחום שהתמרון בין הממשקים השונים ואילוצים כלכליים משאיר להם פחות ופחות זמן. שלא נדבר שגם בעלי המקצוע, מי יותר ומי פחות, מונעים משיקולי אגו, כסף ומה לא. רצוי שתחמש את עצמך באיזה פקפוק בסיסי. במיוחד במצבים כמו של סטיב ג'ובס זה יכול לעזור לך ולקרובייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: