סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:11 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ינואר 16, 2021 4:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סליחה על הקליקבייט, אבל זה סיפור יותר מדי מדהים.
בת'רד השנתי הקודם דיברתי על אליפות העולם 2021 שאמורה להתארח במשותף בלטביה ובלארוס, ועל ההתלבטות של ה-IIHF אם למשוך את האליפות מבלארוס בעקבות המצב שם והחששות של הנבחרות האחרות מלהגיע לשם, הן בגלל המצב והן בגלל שהם חושדים בטיפול של המדינה בקורונה ואמינות הדיווחים משם.
בכל אופן, מתברר שלזה מצטרף סיפור ש... תשפטו בעצמכם. הוא מערב את נשיא התאחדות ההוקי של בלארוס, אחד בשם דמיטרי בסקוב. הוא גם חבר בוועד האולימפי של בלארוס.
במדינה כמו בלארוס אתה לא מגיע להיות נשיא התאחדות ספורט בענף מרכזי במדינה כמו הוקי, בלי שאתה בא טוב בעין לנשיא המדינה, שלא לומר פעיל פוליטי שלו.
אבל ה-IIHF חוקרת כעת אם בסקוב לא לקח את זה כמה צעדים קדימה - הוא נחשד, לא פחות ולא יותר, במעורבות ברצח של מפגין אופוזיציה שהוכה ברחוב ומת בבית החולים בזמן הפגנות שהיו שם לפני כמה חודשים.
בכל מקרה, משלחת של ה-IIHF בראשות נשיא ה-IIHF רנה פאסל הייתה בבלארוס, נפגשה עם לוקשנקו, עם ראש הממשלה ושר הספורט, עם בסקוב ועם יו"ר הוועדה המארגנת של החלק הבלארוסי של האליפות. לפי ראיון שנתן פאסל לאתר הרשמי של ה-IIHF, היא חזרה עם יותר שאלות מתשובות.

עוד סיפור מפתיחת עונת ה-NHL - קיריל קפריזוב.
קפריזוב הוא חלוץ רוסי בן 24 שעושה כעת את עונת ה-NHL הראשונה שלו במינסוטה וויילד. הסיפור שלו הוא על שחקן עם סבלנות שהתבשל לאט עד שהגיע לאן שהגיע.
קפריזוב נבחר בדראפט 2015, בגיל 18, על ידי מינסוטה רק בסיבוב החמישי. הוא היה אז שחקן צעיר ולא מרשים במיוחד בקבוצה בשם מטאלורג נובוקוזנצק - הקבוצה של עיר הולדתו בחלק המערבי של סיביר. הקבוצה שיחקה אז ב-KHL (מאז ירדה חזרה לליגות הרוסיות המשניות).
קפריזוב נשאר ברוסיה, עבר בין קבוצות KHL, ובדרך הגיע להישגים בינלאומיים עם נבחרת רוסיה. זה התחיל באליפות העולם 2016 עד גיל 20, שם לא בלט אבל עלה עם רוסיה עד הגמר ומדליית הכסף. שנה אחרי זה הוא כבר היה הקפטן של נבחרת רוסיה והסקורר המצטיין באליפות, וזכה עם רוסיה בארד.
משם הוא עבר לבוגרים. ב-2018 הוא הגיע עם נבחרת "הספורטאים האולימפיים מרוסיה" לאולימפיאדת פיונגצ'אנג, היה הסקורר השני בטיבו בטורניר עם 9 גולים ו-3 אסיסטים ב-7 משחקים, ולקח עם הרוסים את הזהב האולימפי. שנה אחרי זה, ככוכב הגדול של צסק"א מוסקבה, הוביל את המועדון הוותיק שבתקופת ברית המועצות היה בין הגדולים בעולם כולל קבוצות NHL, לאליפות ראשונה ב-KHL ובכלל תואר ראשון מאז פירוק ברית המועצות.
הוא הגיע למינסוטה כאמור בן 24, כבר כוכב מוכח ובשל, ובמשחק הראשון שלו פתח עם שני אסיסטים בזמן החוקי מול לוס אנג'לס קינגס שנגמר ב-3:3, לפני שהוסיף את גול הנצחון בהארכה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 20, 2021 3:23 pm 
Hall of Famer

אחרי תקופה קצרה ומאכזבת בדינמו ריגה, הקבוצה הכי גרועה ב-KHL - עם 14 משחקים ורק גול אחד בלי אסיסטים - דוד לוין נגרע מהקבוצה ועבר לשחק בקבוצה לטבית אחרת, שמשחקת בליגה הלטבית, שאולי מתאימה יותר למידותיו האמיתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 9:23 pm 
Hall of Famer

כנראה שקורונה עושה טוב לחלק מהאנשים. אחרי מכת הקורונה שפקדה את הקבוצה, סגנית האלופה דאלאס סטארס סוף סוף הצטרפה לעונה. ובום, 7:0 על פלורידה המסכנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 23, 2021 9:26 pm 
Hall of Famer

ועכשיו זה סופי - אליפות העולם 2021 לא תתקיים בבלארוס. ההחלטה על כך התפרסמה בסוף השבוע.
לא ברור אם האליפות תתקיים בלעדית בלטביה, המארחת השנייה של האליפות. מאחר שזו אליפות בארגון משותף, ה-IIHF צריכה עכשיו לבדוק גם את לטביה כמארחת אפשרית של הטורניר לבדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 24, 2021 12:37 am 
Hall of Famer

הצרות ממשיכות לרדוף את אליפות העולם.
אחרי שאליפות 2020 בוטלה בגלל הקורונה, ועם המצב הלא ברור של אליפות 2021 כפי שכתבתי - מוקדם יותר החודש התמוטטו הגג וחלק מהקירות של אולם הספורט הגדול בסנט פטרבורג, רוסיה, שהיה אמור להיות האולם המרכזי של אליפות העולם ב-2023. אחד מעובדי המקום נהרג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 26, 2021 11:58 pm 
Hall of Famer

ויין גרצקי, גדול שחקני ההוקי בהיסטוריה, בן 60 היום.
גרצקי הוא אחת הסיבות שהתחלתי לעקוב אחרי הענף בסוף שנות ה-90. זה היה בערך השם היחיד שהכרתי אז מעולם ההוקי, כמו שגם מי שלא עוקב אחרי כדורסל שמע על מייקל ג'ורדן.
אולימפיאדת נגאנו 98', הראשונה שבה השתתפו שחקני NHL, הייתה האירוע שהביא אותי לענף. יותר ספציפי, ראיתי כתבה שבה גרצקי שהגיע לשחק בפעם הראשונה באולימפיאדה עבור קנדה נחת בשדה התעופה ביפן והתקבל כמו כוכב רוק. הזכרון של הדרים טים עוד היה טרי, והבנתי שכאן יהיו שש דרים טימס משש מדינות שונות. חשבתי שיש כאן משהו ששווה לעקוב אחריו ונתפסתי.
כמובן, זה כבר היה גרצקי הרבה אחרי שיאו ולקראת פרישה (והוא אכן פרש שנה אחת אחרי זה). מאז השלמתי צפייה בגרצקי בגדולתו היכן שיכלתי, בשנות ה-80 העצומות שלו עם אדמונטון אוילרס, שהייתה באופן כללי אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריה, ואחר כך בשנים בלוס אנג'לס קינגס כשהוא הפך את ה-NHL על פיה והביא את ההוקי לדרום ארה"ב.
הוא פרש ב-1999 עם 61 שיאי NHL שונים. בכמה הוא מחזיק היום, 22 שנה אחרי, אתם שואלים? 59. רק שניים נשברו, שני שיאים מינוריים למדי. את השיאים הגדולים שלו ספק אם מישהו ישבור או אפילו יתקרב אליהם, בטח בימי חיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 1:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
איך אתה עם גרצקי לעומת ג׳ורדן ובריידי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 11:56 am 
Hall of Famer

מבחינת "מי הכי טוב"? אי אפשר לעשות כזו השוואה. אני כן חושב שהמהפך שגרצקי גרם בענף שלו ובליגה שלו גדול יותר משל האחרים (הוא ממש שינה את המפה של הענף ושל ה-NHL, ואם תרצה אני אפרט), אבל ג'ורדן הביא להתעניינות שיא בענף הרבה יותר פופולרי בעולם, ולמהפכה בתפיסה החברתית והשיווקית של ספורטאי - אז גם פה אני בהתלבטות. ובכלל, אם אנחנו מדברים על השפעה של ספורטאי - יכול להיות שמוחמד עלי עולה על שלושתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 12:10 pm 
Hall of Famer

אם מדברים על ה"גדול מכולם" בהשוואה למתחרים בענף שלו, אני חושב שגרצקי לוקח בגדול. לפי מה שאני יודע ההבדל בינו לבין הבאים אחריו הוא שמיים וארץ. אני לא חושב שיש דיבורי GOAT באן.אייץ'.אל. באן.בי.איי יש לא מעט דיוני GOAT. באן.אף.אל אני לא חושב שיש קונצנזוס מי השחקן הכי גדול בהיסטוריה. אולי עכשיו עם הסופרבול של בריידי עם טמפה הוא הוסיף עוד יתרון על מונטנה. אבל אני לא חושב שיש תשובה אחת די ברורה ל - GOAT כפי שיש באן.אייץ'.אל ובאן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 12:21 pm 
Hall of Famer

המספרים שלו בקטגוריות המרכזיות ב-NHL (גולים ונקודות) באמת מטורפים, ואכן רחוקים מאד מהמקום השני שבא אחריו, אם כי אפשר למצוא הסתייגויות לכל דבר. למשל, מבחינת גולים למשחק מריו למיה ואלכס אובצ'קין עולים עליו, אבל אובצ'קין שיחק עד היום כ-300 משחקים פחות מגרצקי, ולמיה שיחק בקריירה כמעט 600 משחקים פחות.
לסבר את האוזן, גרצקי הבקיע 894 גולים ב-NHL. הבא אחריו, גורדי האו, הוא היחיד האחר שעבר 800 גולים - יש לו 801... רק עוד שישה שחקנים מעבר לשניהם, ביניהם אובצ'קין, עברו את ה-700. גם כאן, עם זאת, יש הסתייגויות - גורדי האו, למשל, עבר בשיא הקריירה לשחק ב-WHA שהייתה מייג'ור ליג מתחרה ל-NHL בשנות ה-70. מריו למיה, שהקריירה שלו נקטעה לשנים ארוכות בגלל פציעות ובגלל סרטן הלימפה, שיחק מעט מאד יחסית לאחרים. יארומיר יאגר עבר לשחק 3 שנים ברוסיה כשה-KHL נוסדה, ובנוסף החסיר משחקים בגלל הלוקאאוטים שהיו בתקופתו כולל עונה שלמה מבוטלת.

ואחרי שאמרתי את ההסתייגויות באמת אין יותר מדי דיבורי GOAT ב-NHL ובהוקי בכלל. זה קונצנזוס כמעט 100% על גרצקי, גם אם יש פה ושם כאלה שטוענים אחרת כמו בכל דבר. אגב, אחד מאלה שטוענים אחרת זה גרצקי עצמו, שטוען עד היום שגורדי האו, שהיה גיבור ילדותו, גדול ממנו.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' ינואר 27, 2021 12:30 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 12:26 pm 
Hall of Famer

מי הנבחר של גרצקי, גורדי האו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 12:28 pm 
Hall of Famer

כן, הוספתי בעריכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 2:57 pm 
Hall of Famer

אתמול במשחק ליגה בבית הקנדי ונקובר הביסה את אוטאווה 7:1. למה אני כותב דווקא על המשחק הזה? בגלל שלושער של ברנדון סאטר.
מעשה במשפחה של שישה אחים - בראיין, ברנט, דוויין, דאריל, והתאומים רון וריץ'. כל השישה הפכו לשחקני NHL. כן כן, שישה אחים מאותה משפחה וכולם שחקני NHL. לא משחק פה משחק שם, אלא קריירות ארוכות, כולם עם מאות משחקי NHL (שניים עם יותר מ-1000).
והיום הדור הבא למשפחה נותן בראש. ארבעה מהבנים של אותם שישה אחים שיחקו או משחקים בליגה - ברנדון שבו מדובר הוא הבן של ברנט. השלושער שלו אתמול אומר שהוא בן המשפחה השישי שמבקיע לפחות פעם אחת שלושער ב-NHL. הוא הראשון מהדור החדש שמבקיע שלושער - החמישה הקודמים היו חמישה מששת האחים (כולם חוץ מרון). מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 03, 2021 6:51 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ועכשיו זה סופי - אליפות העולם 2021 לא תתקיים בבלארוס. ההחלטה על כך התפרסמה בסוף השבוע.
לא ברור אם האליפות תתקיים בלעדית בלטביה, המארחת השנייה של האליפות. מאחר שזו אליפות בארגון משותף, ה-IIHF צריכה עכשיו לבדוק גם את לטביה כמארחת אפשרית של הטורניר לבדה.

ה-IIHF הודיעה רשמית שלטביה תארח את האליפות לבדה, בשני אולמות, שניהם בריגה.
"ארנה ריגה", האולם הגדול בעיר שהוא גם האולם הביתי של דינמו ריגה מה-KHL - הקבוצה שדוד לוין שיחק בה עד לא מזמן - היה ממילא מיועד לארח את החלק הלטבי של האליפות. אולם שכן אליו, "מרכז הספורט האולימפי", יהיה האולם השני של האליפות. מדובר באולם קטן, 6000 מקומות בלבד - אבל ספק אם הקיבולת תשנה משהו בעידן הקורונה... בכל אופן, שני האולמות קרובים מאד זה לזה, פחות מ-200 מטר ביניהם, כך שזה יאפשר גם לשמור על מבנה בועה אם יהיה צורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 04, 2021 1:14 pm 
Hall of Famer

הקורונה מכה ב-NHL וספציפית בווגאס ומינסוטה, כרגע נדחים ארבעה משחקים לכל אחת מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 06, 2021 2:32 am 
Hall of Famer

לפני כמה הודעות כתבתי על שמונה שחקנים בהיסטוריה שעברו את ה-700 שערים בקריירה ב-NHL, כולל אחד פעיל - אלכס אובצ'קין שהיה שמיני.
אז כבר לא. הוא כבש אתמול את שערו ה-709, ועלה למקום השביעי על חשבונו של מייק גארטנר, חלוץ ששיחק בכמה וכמה קבוצות בליגה בין סוף שנות ה-70 לסוף שנות ה-90, בעיקר בוושינגטון קפיטלס, הקבוצה שאובצ'קין משחק בה.
זה לא עזר לקפיטלס שהפסידה 4:2 לניו יורק ריינג'רס.
לאובצ'קין חסרים עכשיו 8 גולים כדי להשתוות לפיל אספוזיטו, עוד אחד מהגדולים שכיכב בעיקר בבוסטון בשנות ה-70, במקום השישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 07, 2021 12:29 pm 
Hall of Famer

עוד לא דיברנו על אלכסי לפרנייר שהזכרתי פה בעבר, הנבחר מס' 1 בדראפט ואולי הפרוספקט הגדול ביותר מאז אובצ'קין וקרוסבי.
בינתיים מאד מתקשה בריינג'רס הבחור. 10 משחקים, גול אחד ובלי אסיסטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 1:07 pm 
Hall of Famer

הקורונה ממשיכה להכות בליגה. וגאס חזרה להתאמן ולשחק, אבל מינסוטה עדיין מושבתת, ואליה מצטרפות באפלו וניו ג'רזי.

ואיפה שכן משחקים, ניו יורק איילנדרס ניצחו אתמול את הריינג'רס 2:0 במדיסון סקוור גארדן. כבר כתבתי פעם בעבר שבין הריינג'רס לאיילנדרס, באופן די נדיר בצפון אמריקה, יש סוג של יריבות עירונית שמזכירה דרבי באירופה (לפחות כשיש קהל). מאחר שהאיילנדרס ניצחו את הריינג'רס גם באמצע ינואר, 4:0, אני יכול לתאר לעצמי מה הולך בפורומי האוהדים. כמה חבל שאין קהל.
וקודוס לסמיון ורלאמוב, השוער הרוסי של האיילנדרס, שעצר את הריינג'רס על האפס בשני המשחקים.

ראי שעל הקיר כתב:
כתבתי כאן לא מזמן על המשבר העמוק שנמצא בו הוקי הנשים המקצועני, שללא תמיכה של ה-NHL ספק אם יש לו זכות קיום.
בינתיים הליגה הבכירה שנותרה - ה-NWHL - עושה צעד אמיץ והולכת לקיים את העונה שלה בבועה. מאחר שזו ליגה של שש קבוצות בלבד, הם יכולים לעשות עונה שלמה בתוך חודש - חמישה מחזורים, שלב פלייאוף קצר, ופיינל פור על הגביע שנקרא "גביע איזובל" (על שם בתו של הלורד סטנלי, ההוא מהסטנלי קאפ, שהייתה גם שחקנית הוקי בעצמה).
המקום שנבחר לבועה מעניין לא פחות - האולם האולימפי בלייק פלאסיד, ניו יורק. זה האולם שבו שוחק אחד ממשחקי ההוקי המפורסמים בהיסטוריה אם לא ה... - ה"נס על הקרח" שבו שחקני המכללות החובבנים של ארצות הברית ניצחו 4:3 את ברית המועצות באולימפיאדת החורף של 1980. האולם נקרא היום Herb Brooks Arena, על שם המאמן של ארצות הברית באותה אולימפיאדה שנהרג ב-2003 בתאונת דרכים.

זה הציטוט שלי מהת'רד הקודם.
אז הכל התחרבש להן למרבה הצער, דווקא כשהיה נראה שהן עושות צעד קדימה עם חוזה טלויזיה תקדימי עם NBCSN (רשת הספורט בכבלים של NBC - בפעם הראשונה חוזה עם רשת ארצית).
בשלב הטורניר המוקדם כבר התגלו מקרים לא מעטים בשתי קבוצות, שנאלצו לפרוש ממנו. בנוסף התברר שהבועה היא לא בועה - המלון שבו השחקניות רוכזו היה פתוח לקהל, כך שנכנסו ויצאו אנשים לא קשורים; והקבוצות קיבלו רשות להוסיף שחקניות תוך כדי הטורניר - כלומר שחקניות חדשות נכנסו מבחוץ לתוך הבועה.
בסוף נאלצו בליגה להפסיק את הטורניר באמצעו, ו"גביע איזובל" לא יחולק גם השנה (בשנה שעברה העונה הופסקה ממש לפני הגמר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 2:12 pm 
Hall of Famer

בלי שהרגשתי, כבר לפני שבועיים המשיך דוד לוין את מסע החיפוש שלו אחרי קריירת הוקי. שלושה משחקים בלבד (שני אסיסטים ו-0 גולים) הספיקו לו בקבוצה אליה הגיע בליגה הלטבית, והוא כבר לקבוצה מהליגה השנייה בשבדיה, שיש לציין שנמצאת בדרכה הבטוחה לליגה השלישית. זה כנראה מה שנשאר מפרוספקט ה-NHL לשעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 20, 2021 1:28 am 
Hall of Famer

הנה שיא של הוקי שלא שייך לוויין גרצקי...
בין 4 ל-15 בפברואר התקיים תחת כיפת השמיים בסמוך לאדמונטון משחק ההוקי הארוך בהיסטוריה. 40 שחקנים השתתפו בו, 252 שעות, שובר בשעה את השיא הקודם. אחרי אישור רשמי של אנשי גינס, זה ייכנס לספר השיאים.
המשחק נועד לגייס כסף עבור חקר מחלת הסרטן באוניברסיטת אלברטה, והוא גייס כמעט 2 מיליון דולר (בנוסף לשופטים, אנשי מזכירות ונהגי זמבוני שעבדו בהתנדבות, ותרומות אוכל לשחקנים).
אם זה מעניין, התוצאה הסופית הייתה 2649:2528 לטובת מישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 22, 2021 11:22 pm 
Freshman

בהמשך למוטיב הפלילי של הפוסט, הכוכב של הניו יורק ריינג'רס, ארטמי פנארין, נאלץ לקחת חופשה ללא מגבלת זמן לאחר שמאמנו לשעבר בKHL טוען שהוא היכה בחורה ב2011.
פנארין מצידו טוען שמדובר בעלילה שנובעת עקב כך שהוא מבקר בפומבי את פוטין.

אם העונה של הריינג'רס קירטעה עד כה, אפשר לצפות להתדרדרות נוספת, אלא אם לפרניי הרוקי יתעורר, אחרי שכבש שער יפה בניצחון האחרון 4-1 על וושינגטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 12:39 am 
Hall of Famer

לפי ההודעה של הריינג'רס, הוא לא "נאלץ" לקחת חופשה, ככל שזה תלוי בהם. הם לגמרי תומכים בו ואמרו בפירוש ובמילים חריפות בהודעה שלדעתם מדובר בעלילה. לפי דיווח של USA Today, הוא לוקח את החופשה כדי לדאוג למשפחתו ברוסיה ולוודא את בטחונם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 1:38 pm 
Hall of Famer

חוזר לענייני הוקי הנשים, אולי הפעם משהו קורה.
בת'רד של שנה שעברה כתבתי על המשבר הגדול של הוקי הנשים, סגירת הליגה המקצוענית (חצי מקצוענית במקרה הטוב בפועל) CWHL, ועל 200 מהשחקניות המובילות שהודיעו שלא יחתמו בליגה שנשארה, NWHL, עד שהתנאים יאפשרו מקצוענות אמיתית.
אז לצד הכשלון של ה-NWHL שתואר במעלה הת'רד הזה, השחקניות השובתות הקימו איגוד מקצועי - PWHPA, כלומר איגוד שחקניות ההוקי המקצועני לנשים.
הם בינתיים מצליחות לעשות מה שה-NWHL והליגות שלפניה לא הצליחו - לעורר התעניינות של ה-NHL ושל איגוד השחקנים שלה. עם איגוד השחקנים הם יצרו קשר ושותפות באופן מיידי, ואמנם עוד אין להן ליגה מסודרת, אבל יש סבב משחקים שנקרא Dream Gap Tour ומסתובב ברחבי צפון אמריקה עם חסות מסחרית של פרוקטר אנד גמבל.
בחודש האחרון העניינים התקדמו עוד - ה-PWHPA הגיעו לקבוצות NHL וותיקות כמו ניו יורק ריינג'רס, שיקגו בלאקהוקס וטורונטו מייפל ליפס, ויקיימו בפעם הראשונה משחקים במסגרת הסבב שלהן באולמות הגדולים והמוכרים גם בפורום זה - מדיסון סקוור גארדן, סקוטיה בנק סנטר ויונייטד סנטר.
זה החלום של הוקי הנשים - לארגן שותפויות עם ה-NHL, הקבוצות שלה ואיגוד השחקנים שלה. ה-PWHPA בינתיים מצליחות בזה יפה, יותר יפה מכל ליגת נשים שהייתה לפניהן, והן נראות קרובות יותר מתמיד למטרה הסופית שלהם - ליגת נשים מקצוענית מלאה תחת החסות של ה-NHL והקבוצות שלה, שתשחק באולמות של קבוצות ה-NHL.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 12:19 pm 
Hall of Famer

ואפרופו הוקי נשים, אליפות העולם שהייתה צריכה להיות השובע נדחתה למאי.
יהיה בעיקר מעניין לראות את נבחרת פינלנד, אחרי שבאליפות הקודמת היא הדהימה את הקנדיות בחצי הגמר ואז נשדדה על ידי השופטים בגמר מול ארצות הברית - מה שמנע סנסציה בסדר גודל של ה"נס על הקרח".

זה מה שכתבתי בזמנו:
ציטוט:
מעניין איזה שם יתנו לנס הזה - אחד הסיפורים הגדולים בתולדות ההוקי הבינלאומי. מול הקהל הביתי מביסה נבחרת הנשים של פינלנד את קנדה 4:2 בחצי גמר אליפות העולם. בפעם הראשונה אי פעם קנדה לא תהייה בגמר אליפות עולם או אולימפיאדה. בפעם הראשונה בתולדות אליפות העולם לנשים לא יהיה גמר בין קנדה לארה"ב. הפתעה מארץ ההפתעות.
חצי הגמר השני בין ארה"ב ורוסיה יהיה יותר מאוחר הערב.

ציטוט:
וואו כמה קרוב זה היה לסנסציית השנה בהוקי.
אחרי הנצחון הגדול על קנדה, נבחרת הנשים של פינלנד לקחה את ארה"ב לשוויון 1:1 ולהארכה, שוויון גם בסוף ההארכה... אבל בשוטאאוט האמריקאיות עלו ליתרון מהיר וניצחו.
זכייה חמישית רצופה של הנשים האמריקאיות שהן גם האלופות האולימפיות, לקחו לגמרי את ההגמוניה מהקנדיות, אבל אולי אחרי היום נוכל לומר שאחרי כמעט 30 שנה יש נבחרת אירופית שהדביקה את הפער. אני לא מספיק מכיר הוקי נשים ולא יודע כמה עומק ועתודה יש לפיניות כדי למשוך בצמרת הגבוהה בשנים הבאות, מי שעוקב יותר ממני אומר שיש להן את השוערת הכי טובה בעולם היום וזה שווה הרבה.

ציטוט:
ראיתי את הוידאו של גמר אליפות העולם לנשים, ומה אני אגיד, שוד לאור היום מנע היסטוריה.
שער של הפיניות בהארכה, כשהן כבר חגגו על הקרח, נפסל אחרי צפיה בוידאו. השוערת האמריקאית יצאה מהשער ומהרחבה שלה, ניסתה לתקל חלוצה פינית שפרצה מולה ונתקלה בה. כשהשוערת שכבה על הקרח באה שחקנית אחרת ודחקה את הפאק לשער הריק.
אחרי צפייה בוידאו השופטים פסלו את השער בטענה של הפרעה לא חוקית לשוערת. כמו שאני מבין את חוקי ההוקי (וכמו שהבינו גם הכתב והפרשן של המשחק) זה בולשיט, המגע היה ביוזמת השוערת מחוץ לרחבה שלה (כלומר בלי ההגנה החוקית שמספקת הרחבה) והשוערת אפילו קיבלה פנלטי על המהלך!
בזיון מסריח לשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 11, 2021 3:45 pm 
Hall of Famer

tds כתב:
בהמשך למוטיב הפלילי של הפוסט, הכוכב של הניו יורק ריינג'רס, ארטמי פנארין, נאלץ לקחת חופשה ללא מגבלת זמן לאחר שמאמנו לשעבר בKHL טוען שהוא היכה בחורה ב2011.
פנארין מצידו טוען שמדובר בעלילה שנובעת עקב כך שהוא מבקר בפומבי את פוטין.

אם העונה של הריינג'רס קירטעה עד כה, אפשר לצפות להתדרדרות נוספת, אלא אם לפרניי הרוקי יתעורר, אחרי שכבש שער יפה בניצחון האחרון 4-1 על וושינגטון.

ראי שעל הקיר כתב:
לפי ההודעה של הריינג'רס, הוא לא "נאלץ" לקחת חופשה, ככל שזה תלוי בהם. הם לגמרי תומכים בו ואמרו בפירוש ובמילים חריפות בהודעה שלדעתם מדובר בעלילה. לפי דיווח של USA Today, הוא לוקח את החופשה כדי לדאוג למשפחתו ברוסיה ולוודא את בטחונם.

פנארין חזר אתמול לראשונה לשורות הריינג'רס והתאמן.

סיפור נחמד בצד השני של אמריקה - טרוי גרוסניק, השוער המחליף של לוס אנג'לס קינגס, פתח לראשונה במשחק NHL אחרי כמעט 6 וחצי שנים - אחד הפערים הגדולים ביותר בין משחקי NHL לשוער. הוא כנראה יפתח עוד כמה וכמה פעמים, כיוון שהשוער הראשון קלייב פיטרסון כנראה חלה בקורונה.
במשחק הראשון גרוסניק לא התרגש יותר מדי, הציל 33 הצלות ועזר לקינגס להביס 5:1 ב"דרבי" את היריבה הגדולה, אנהיים דאקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה