סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 2:04 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לעלות לפלייאוף שנה אחת (אני מדבר על שנה שעברה) מתוך 6 - בהנחה המאד סבירה שהעונה זה לא יקרה - זה לא משהו פרווה או "בין הצלחה לכשלון". זה כשלון מוחלט.
אבל זה לא רק התוצאות, שחלקן היו ממש מבזות. זה גם הקטע של החתמת שחקנים פצועים והחלטות כמו מאריץ' או בנדר שנראות לא ענייניות או סתם סקאוטינג עצלני ולא מעודכן, ומערכת של ניהול מקצועי שאחרי רצף של כשלונות רק הלכה והתחזקה במעמדה בקבוצה.
אשר לכספי, כבר דנו בנושא. אני יודע שכולם צדקו בפוקס ואתה טעית מתוך ידע... :D :D נשאיר את זה ככה. עוד כמה מיליונים הלכו לפח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 2:30 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא חושב ששאלת התקציב לעומת הישגים זה לב העניין, אבל זו אכן עוד דוגמה לאופן שבו אוהדי מכבי קונים את הספינים המגוחכים של ההנהלה שלהם. ״ככה זה. יש לנו תקציב של מאבק על טופ 8, לפעמים מצליחים, לפעמים לא מצליחים. יש הרבה קבוצות עם תקציב יותר גבוה שאנחנו מסיימים לפניהן״. הכל חצי (במקרה הטוב) נכון, אבל אלה לא אמירות שמנסות לקדם הבנה של המציאות, אלא לערבב אותה.

איך זה מסביר הפסד בסדרה ברבע גמר בליגה לקבוצה עם עשירית תקציב? איך זה מסביר 3 שנים ברציפות בלי גמר בליגה? איך זה מסביר איזה שש שנים רצופות שבהן מכבי מפסידה להפועל ירושלים יותר משהיא מנצחת, כולל תבוסות של 20 ו-30 הפרש? אל דאגה, לכל שאלה תשובה: ״זו ליגה שעושה הכל כדי להקשות על מכבי, איפה עוד יש ליגה שמוכרעת במשחק אחד, אם לא תירגעו נקים את מכבי ב׳ בכלל״ וכו׳ וכו׳.

אבל באמת שבכיף. הדבר היפה שגילינו בשנים האחרונות זה שהתגובה הפוסט מכביסטית של ״לא נורא, העיקר ההשתתפות, ננסה בשנה הבאה״, היא לא פחות מענגת מחוסר היכולת לקבל הפסדים ותחושת האבל הכבד שאפיינו את המכביזם הישן והטוב. כשהפועל ירושלים עושה קולות של קבוצה מתפוררת, זו כנראה הנחמה היחידה שיש בעתיד הנראה לעין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 2:50 pm 
Junior

אתה יודע ראי, זה בדיוק הגבול הדק בין לשחק עם הנתונים כדי שהם יתאימו לאג'נדה לבין לחשוב על הדברים בראייה אובייקטיבית ולא מורעלת.
בראייה הלא מדויקת והלא אובייקטיבית שלך זה 1 מתוך 6, בראיה המציאותית מדובר כאן על 3 מתוך 7, כשבאחת מתוכן זה נגמר בזכיה יוצאת מהכלל ובאחרת (העונה שעברה) זה נגמר מוקדם מדי כדי לקבוע את ההמשך.
על העונה הזו תרשה לי שלא לפתוח בסיכומים (או בשמפניות מבחינתך) למרות שאתה מאוד להוט על זה כבר מהמחזור ה-10, מהסיבה הפשוטה שמכבי קרובה לשמיניה ונותרו 12 מחזורים לשחק.

אתה כנראה תמשיך להיתפס לנצח על החלטות כמו מאריץ' או בנדר בזמן שאני יכול להביא לך כל קבוצה מהצמרת עם החתמות תמוהות.
ואיך יודעים שהאדם שמולך רעיל ולא אובייקטיבי? כשהוא מזכיר רק את הדברים השליליים ולא את סקוטי ווילבקין, אותלו האנטר, אלייז'ה בריאנט, טאריק בלאק ועוד החתמות יפות מתחת לרדאר.
אפרופו בנדר אגב, למרות שאני לא אוהב את סגנון המשחק ועדיין נגד ההחתמה - בחודשיים האחרונים הוא בסדר גמור. לא עילוי, אבל גם אייסי המהולל הוא לא עילוי.

המערכת ש"אחרי רצף הכשלונות רק הלכה והתחזקה" שיפרה עובדתית והדרגתית את הקבוצה מהבור והשפל ב-2017 למקום רביעי אשתקד.
אני יודע שבחלומותיך הפרועים מסאיי יוג'ירי או אר סי ביופורד מגיעים ותוך דקה מובילים את מכבי היישר לזכיה ביורוליג כאילו אנחנו ב-2006 ואנתוני פארקר מכדרר, אבל זה רחוק מהמציאות.
מעבר לכך, כמה קל לכתוש את המערכת על הישגיה ובנייתה בעונת קורונה. מכבי נפגעה אולי הכי הרבה מכל הקבוצות, מכיוון שחלק גדול מאוד מהתקציב בנוי על מנויים, וגם הקהל עצמו עזר לא מעט בעונה שעברה.
ועדיין היא העמידה קבוצה תחרותית, שמרה על מרבית הקיים (ווילבקין והאנטר בחוזים יפים מאוד, בריאנט שהיה מבוקש) וחיזקה עם הסנטר הכי מבוקש בשוק כנראה שריאל מאוד רצתה.
אבל כמובן, אם אפשר לכתוש ולהשחיר את הנפשות הקיימות ולא להתייחס עניינית למציאות הנוכחית אז למה שלא לעשות את זה...

בנוגע לכספי, אשמח לראות את הדעה של כולם אחרי התצוגות שלו בתחילת השנה שעברה. אשמח גם לשמוע איך שבר ביד ונקע בקרסול קשורים לפציעת הברך שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 2:58 pm 
מנהל פורום

חשבתי שבכלל כואבת לו הבטן

"ההצלחה" של העונה שעברה ספקולטיבית
מבחינת תוצאות מכבי לא עשתה אף פלייאוף מאז 2015 וב 2015 חטפה סוויפ משפיל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:24 pm 
Hall of Famer

האמת שלאור זה שמכבי הבטיחה סופית עונה שעברה את עלייתה לפלייאוף, אתה לא יוכל לומר שהם לא עשו פלייאוף מבחינת תוצאות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:36 pm 
Hall of Famer

ברור, שמפניות מבחינתי.
אני גם מתפלל ששחקנים ייפצעו, כן?
ואני זה שרעיל פה...

נביא בעירו כתב:
אני לא חושב ששאלת התקציב לעומת הישגים זה לב העניין, אבל זו אכן עוד דוגמה לאופן שבו אוהדי מכבי קונים את הספינים המגוחכים של ההנהלה שלהם. ״ככה זה. יש לנו תקציב של מאבק על טופ 8, לפעמים מצליחים, לפעמים לא מצליחים. יש הרבה קבוצות עם תקציב יותר גבוה שאנחנו מסיימים לפניהן״. הכל חצי (במקרה הטוב) נכון, אבל אלה לא אמירות שמנסות לקדם הבנה של המציאות, אלא לערבב אותה.

איך זה מסביר הפסד בסדרה ברבע גמר בליגה לקבוצה עם עשירית תקציב? איך זה מסביר 3 שנים ברציפות בלי גמר בליגה? איך זה מסביר איזה שש שנים רצופות שבהן מכבי מפסידה להפועל ירושלים יותר משהיא מנצחת, כולל תבוסות של 20 ו-30 הפרש? אל דאגה, לכל שאלה תשובה: ״זו ליגה שעושה הכל כדי להקשות על מכבי, איפה עוד יש ליגה שמוכרעת במשחק אחד, אם לא תירגעו נקים את מכבי ב׳ בכלל״ וכו׳ וכו׳.

אבל באמת שבכיף. הדבר היפה שגילינו בשנים האחרונות זה שהתגובה הפוסט מכביסטית של ״לא נורא, העיקר ההשתתפות, ננסה בשנה הבאה״, היא לא פחות מענגת מחוסר היכולת לקבל הפסדים ותחושת האבל הכבד שאפיינו את המכביזם הישן והטוב. כשהפועל ירושלים עושה קולות של קבוצה מתפוררת, זו כנראה הנחמה היחידה שיש בעתיד הנראה לעין...

הרי לך, נביא. אתה מקבל (שוב) הדגמה. אין כמו הדגמה.

1 מ-6. יודע מה, אני אתן לך מערוף. 1 מ-5. מותר גם להוסיף 0 מ-1 ביורוקאפ?..
אני אחכה עם ה-1 מ-6, גם אם הכוון די ברור.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' ינואר 27, 2021 3:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:38 pm 
Junior

מאסטר כתב:
בנוגע לכספי, אשמח לראות את הדעה של כולם אחרי התצוגות שלו בתחילת השנה שעברה. אשמח גם לשמוע איך שבר ביד ונקע בקרסול קשורים לפציעת הברך שלו.

הברך לעומת הקרסול של עמרי כספי - כנראה שכמו עונות השנה, זה דיון שפשוט צריך לעשות, מדי פעם. הפציעות שאתה מדבר עליהן כנראה לא קשורות לברכיים הגמורות שלו, הן פשוט עוד משהו שדפוק בגוף שלו. אם הטענה שלך היא שכל מה שידעו על כספי כשהוא הגיע למכבי זה שהיה לו פעם נקע בקרסול, אז אתה כמובן טועה. הנה, ממש פה:
https://www.jpost.com/israel-news/sport ... cus-579541

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ד' ינואר 27, 2021 3:44 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:39 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:

אחת ההודעות המנותקות שראיתי כאן... כמו ילד בן 11 שנתקע איפשהו בעבר, ואז עוד יורד על האנשים שלצידו שלא סובלים מאותה תסמונת ולא מוכנים להיתקע ביחד איתו.
לקרוא למציאות, הכנות וחוסר הניתוק ספין מגוחך, ולחשוב שאם יש תוצאה מסוימת במפעל X אז חייבת להיות גם במפעל Y, שבו הקורלציה בין הצלחה לתקציב פשוט מובהק וקורה לאורך שנים.
ואם קבוצה מסוימת נכשלת 3-4 שנים, זה כנראה בגלל שבהנהלה יושבים אוהדי הפועל מוסווים או בגלל חוסר הבנה מקצועית שבאורח פלא הפכה להבנה מצוינת ב-2019 או 2014.

מעבר לכך, אני מבין שיש לך טראומות כי הרבה פעמים המכביזם דרך עליך בצורה שלא יכולת ללכת לבית ספר אחר כך. עוד אליפות. ועוד אליפות. ועוד אליפות.
ועוד תרגיל מלוכלך, בזמן שהדמעות לא מפסיקות לרדת, ומי יותר טוב מאוהדי הפועל בלבכות על תרגילים מלוכלכים שהמכביסטים הרעים האלה עושים לנו הילדים התמימים בשכונה. רחמים.
חבל רק שאת התסכול על הקבוצה הביזיונית שלך, שאתמול בערב הפסידה ליריבה שלא עניין אותה המשחק, והודחה מול קבוצה עוד יותר חלשה, בחרת להעביר בת'רד על מפעל שלא תזכה לראות לעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:43 pm 
Junior

Yeah, well, thats just, like ,your opinion man

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:47 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
מאסטר כתב:

הברך לעומת הקרסול של עמרי כספי - כנראה שכמו עונות השנה, זה דיון שכנראה צריך לעשות, מדי פעם. הפציעות שאתה מדבר עליהן כנראה לא קשורות לברכיים הגמורות שלו, הן פשוט עוד משהו שדפוק בגוף שלו. אם הטענה שלך היא שכל מה שידעו על כספי כשהוא הגיע למכבי זה שהיה לו פעם נקע בקרסול, אז אתה כמובן טועה. הנה, ממש פה:
https://www.jpost.com/israel-news/sport ... cus-579541

עוד משהו שדפוק בגוף שלו. אתה יודע כמה שחקנים לאורך השנה נוקעים את הקרסול? אתה בכלל עוקב אחרי הענף שנקרא כדורסל? זאת בערך הפציעה הכי שכיחה בכדורסל, ושחקנים נוקעים קרסול כמה וכמה פעמים בקריירה.
עבר ניתוח לתיקון מיניסקוס, נכון, אבל אם שחקנים חזרו מניתוח מיקרו-שבר, רצועה צולבת או גיד אכילס ליכולת מלאה, אז כנראה שגם מזה אפשר לחזור מצוין.
הערמת פציעות תוך התעלמות מתוכן הפציעות זו פשוט רמת דיון נמוכה. אם אני למשל שברתי אצבע ביד ימין, כעבור שנתיים אצבע ביד שמאל, וכעבור 3 שנים נקעתי קרסול, זה לא ימנע ממני לשחק כדורסל ברמה גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:48 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
Yeah, well, thats just, like ,your opinion man

אני חושב שפשוט רשמת את הדברים כך :) בהצלחה בשנה הבאה ביורופ-קאפ עם נס ציונה, אולי שם זה ייגמר עם תואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:50 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
1 מ-6. יודע מה, אני אתן לך מערוף. 1 מ-5. מותר גם להוסיף 0 מ-1 ביורוקאפ?..
אני אחכה עם ה-1 מ-6, גם אם הכוון די ברור.

מכיוון שדני פדרמן היה המנכ"ל בפועל ב-2014 וניקולה היה בתפקיד בכיר גם כן, אז אתה מוזמן להתחיל את הספירה משם ולפרגן גם כשצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:55 pm 
Hall of Famer

ובכן, עברו קצת מים בשירותים של יד אליהו מאז. בוא נגיד שאם היה ליורוליג דירוג קבוצות כמו פעם, השנים האלה היו נמחקות כבר בשקלול.
1 מ-5 אנד קאונטינג, בלי היורוקאפ, למען הפרגון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 3:58 pm 
Junior

מעולה. אז אפשר להסכים על כך שב-2014 הייתה להם הבנה מצוינת בכדורסל, ב-2019 הייתה להם הבנה מצוינת בכדורסל, ובין לבין הם שכחו מה זה כדור ומה זה סל, או פשוט עברו לאהוד את הפועל. הגיוני סה"כ. שמח שהגענו להסכמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:01 pm 
Hall of Famer

אפשר להסכים שברוב המכריע של "מלחמותיהם על הכניסה לפלייאוף" בשנים האחרונות הם הפסידו.
שמח שהגענו להסכמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:10 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
האמת שלאור זה שמכבי הבטיחה סופית עונה שעברה את עלייתה לפלייאוף, אתה לא יוכל לומר שהם לא עשו פלייאוף מבחינת תוצאות

נכון, אני לא יכול להגיד שהיא לא עשתה פלייאוף
אבל אם נגיד הפלייאוף היה נגמר בסוויפ מהדהד, זה היה משנה את הטעם של העונה. לכן אני לא חושב שצריך לספור עונה שנקטעה לטוב או לרע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:15 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
מן הסתם כשיש רצף שלילי אז זה משפיע בכל מיני היבטים (רכש, הרתעה) ויותר קשה לחזור ללופ.

אני מזכיר שבקיץ הנרטיב שמכרו לנו (כל התקשורת, מן הסתם גם ביוזמת ההנהלה הקרואטית) היה שמכבי גנבו לריאל מדריד את ז'יז'יץ' והוא הולך לקרוע את היבשת. אני לתומי (ונוספים, בעיקר פה בפורום מטבע הדברים) העליתי את התהייה האם בעונה שכזו זה סביר לשים סכומים שכאלו על סנטר מחליף (או הסנטר השני בטיבו בקבוצה) - מה שהיה לי די ברור שיהיה מעמדו בסופו של דבר.
כמדומני שאתה התעקשת עוד תוך כדי העונה שהוא מהסנטרים הטובים ביבשת - תוך השוואה למילוטינובים של העולם. אפשר כבר להכריע מי צדק יותר בסוגיה הזו?

לאור זאת לא נראה לי שיש למכבי בעייה תדמיתית מיוחדת להביא רכש.
לז'לגיריס יש יתרון ברכש והרתעה על מכבי? לולנסיה עם החיסרון המובנה במאבק על שחקנים ספרדים?

אם כבר יש משהו מעניין במכבי לאחרונה - זה שרוב "הספקולציות ונבואות הזעם" פגעו יפה מאוד. מטבע הדברים לפעמים "הדעה הרווחת כאן בפורום" על החתמה מסוימת היא משהו אחד והמציאות יוצאת הפוכה לחלוטין - ככה זה בחיים, ובפרט בספורט - וזה בסדר גמור כמובן. אבל בענייני כספי ובנדר למשל היה כאן כמעט קונצנזוס לגבי מה הולך להתרחש - וזה התממש בדיוק מפתיע אפילו.
אם עדיין בקרב לא מעט אוהדים (ואני חושב שזה בהחלט המצב גם על פי מדגם קטן שאני מכיר) המהלכים הללו עדיין נחשבים כלא רעים גם אם לא צלחו - דיינו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:23 pm 
Hall of Famer

בקטנה לגבי פנרבחצ'ה
נזכיר שהסנטר החדש שם עוד צפוי להשתלב ולתרום, והם עדיין ללא בארטל המתאושש לו מהקורונה ועלי מוחמד (מה באמת קורה איתו?).
לאור הבעיות המבניות בקו החוץ של ריאל וצסק"א, אני לא יודע האם הם לא ממצבים עצמם אוטוטו כאחת המועמדות הרציניות להגיע עד הסוף (אם כי לאור המיקום שלהם בטבלה - סביר שתהיה להם סדרת רבע גמר קשה, בניגוד נניח לברצלונה שאם תסיים ראשונה אולי תפגוש איזו באיירן/ז'לגיריס/ולנסיה - שזה בכל זאת נוח יותר על פני סידרה).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:24 pm 
Junior

מאסטר, קצת מצחיק שאתה מאשים את כל העולם ואחותו בעיוות הנתונים כדי שיתאימו לאג'נדה, כשזה בדיוק מה שאתה עושה.
מה זה משנה אם זה 2 מ-6 או 3 מ-8? יש פה קבוצה עם תקציב בערך 8 בגודלו במפעל, עם מסורת גדולה ואולם מאוד ביתי, יש ספק שמדובר בכישלון?
גם לגבי כספי, אתה עושה שמיניות באוויר כדי לעשות רציונליזציה לעניין הכשירות שלו, ומתעלם מהעובדה שבשלוש העונות האחרונות ב-NBA הבן אדם שיחק פחות מ-50 אחוז מהמשחקים (ומדובר פה על בחור שגם ככה שיחק מקסימום 20 דקות למשחק ובלי אף משחק פלייאוף, כן?). אתה היית היחיד בעולם שהופתע כשהסתבר שהוא לא מצליח לחבר שני משחקים כשירים ברצף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:28 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אפשר להסכים שברוב המכריע של "מלחמותיהם על הכניסה לפלייאוף" בשנים האחרונות הם הפסידו.
שמח שהגענו להסכמות.

אין מישהו שלא מפסיד בספורט, או מועדון שלא עובר תקופות רעות. לתפיסתך גם גולדהאר היה צריך להניח את המפתחות באליפות השלישית של ב"ש.
בכל מקרה הקרב איתך אבוד מראש מכיוון שטובת הקבוצה לא מעניינת אותך. מפזר את הרעל וסוגר עונה במחזור 10 רק כדי להראות שאתה צודק בויכוח ושיש לך מושג במשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:33 pm 
מנהל פורום

צריך להבדיל בין אהדה לקבוצה שלא תלויה בצלחה או בכישלון של הקבוצה שאתה אוהד לבין דעה על איכות ה: ניהול, אימון או משחק.
העובדה שהקבוצה של נביא איומה בכדורסל לא עושה את דעתו בעניין מכבי נכונה פחות מכל דעה אחרת.
לדעתי, הניהול של מכבי כושל מאוד ובנדר הוא רק סימפטום של הניהול הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:39 pm 
Junior

מאסטר כתב:
זה כן אני כתב:
למכבי יש תקציב גבוה מאוד, וגם אם הוא נופל ב 2-3 מיליון משל קבוצות אחרות, זה עדיין לא אומר שהיא צריכה להתבזות כבר 6 שנים (להוציא את שנה שעברה). בסקוניה למשל קבוצה ענייה ממכבי כבר שנים, ומגיעה להישגים טובים יותר באותו פרק זמן.

1. מגניב שאפשר לבטל בהינף יד 2-3 מיליון שיכולים לעשות את ההבדל בין הצלחה לכישלון (נניח שחקן או שניים משמעותיים לחמישיה)

2. היא לא התבזתה 6 שנים ועצם האמירה השגויה שלך מראה מאיזה כיוון אתה מגיע.

ב-2015 היא הגיעה לטופ 8 וזה מה שהסגל שלה היה שווה בין אם מקצועית ובין אם כלכלית. התבזות? לא כ"כ.
ב-2018 היא נכנסה למחזורי הסיום במקום ה-8 ונכנעה ברגע האחרון, כך שהתבזות לא הייתה שם, וב-2019 היא התאוששה מפתיחה נוראית והודחה רק במחזור הסיום כמדומני.
בקיצור, אני חושב שאתה צריך להיסגר מחדש על המושג התבזות ולהיזכר אח"כ מהו ספורט. כמו שבאסקוניה "הענייה" הגיעה להישגים טובים יותר, כך מילאנו וחימקי על אף תקציבים עצומים פישלו פעם אחר פעם (ללא ה"טרויקה")

כשמדובר בתקציבים כאלה, אני לא חושב שקבוצה של 27 מיליון תגיע יותר רחוק בהכרח מקבוצה של 25-24 מיליון, ואלו התקציבים של מכבי לפי הפרסומים, אגב. ואנשים קצת נוטים לשכוח זאת, אבל מכבי כבר בנתה סגלים מאוד יקרים בשנים האחרונות, רק שעשתה זאת בצורה מגוחכת וזה נגמר בקריסה טוטאלית.
ותבדוק כמה עונות עברו מאז עונת 2015-16. אנחנו עכשיו בעונה השישית מאז, וכרגע מסתמן שגם העונה הזאת הולכת לפח. בעיניי עונה ראויה אחת (שגם היא נעצרה בגלל כוח עליון) מתוך 6 עונות זו התבזות של ממש, במיוחד כשבזמן הזה קבוצות כמו ז'לגיריס עם התקציב הזעום, בסקוניה שכבר שנים שורדת על בסיס סקאוטינג משובח ובלי יותר מדי כסף, והיווניות שימי התקציבים המפוארים הרחק מאחוריהן העפילו לפלייאוף כמה וכמה פעמים.

ולבסוף אתה מנסה לתת הנחות למכבי ומציין שבמילאנו ובחימקי הדברים עובדים עוד פחות טוב, למרות תקציבים גדולים יותר. אם אלו מקורות ההשוואה של מכבי, אז לא מפתיע המיקום שלה בשנים האחרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:40 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
שמח שהגענו להסכמות.

אין מישהו שלא מפסיד בספורט, או מועדון שלא עובר תקופות רעות. לתפיסתך גם גולדהאר היה צריך להניח את המפתחות באליפות השלישית של ב"ש.
בכל מקרה הקרב איתך אבוד מראש מכיוון שטובת הקבוצה לא מעניינת אותך. מפזר את הרעל וסוגר עונה במחזור 10 רק כדי להראות שאתה צודק בויכוח ושיש לך מושג במשהו.

ברדוגו, זה אתה?

בכל אופן, הנה עוד דוגמה לקוראים לכמה אני הוא הרעיל פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 4:43 pm 
Junior

shmueliki כתב:
מאסטר כתב:
מן הסתם כשיש רצף שלילי אז זה משפיע בכל מיני היבטים (רכש, הרתעה) ויותר קשה לחזור ללופ.

אני מזכיר שבקיץ הנרטיב שמכרו לנו (כל התקשורת, מן הסתם גם ביוזמת ההנהלה הקרואטית) היה שמכבי גנבו לריאל מדריד את ז'יז'יץ' והוא הולך לקרוע את היבשת. אני לתומי (ונוספים, בעיקר פה בפורום מטבע הדברים) העליתי את התהייה האם בעונה שכזו זה סביר לשים סכומים שכאלו על סנטר מחליף (או הסנטר השני בטיבו בקבוצה) - מה שהיה לי די ברור שיהיה מעמדו בסופו של דבר.
כמדומני שאתה התעקשת עוד תוך כדי העונה שהוא מהסנטרים הטובים ביבשת - תוך השוואה למילוטינובים של העולם. אפשר כבר להכריע מי צדק יותר בסוגיה הזו?

לאור זאת לא נראה לי שיש למכבי בעייה תדמיתית מיוחדת להביא רכש.
לז'לגיריס יש יתרון ברכש והרתעה על מכבי? לולנסיה עם החיסרון המובנה במאבק על שחקנים ספרדים?

אם כבר יש משהו מעניין במכבי לאחרונה - זה שרוב "הספקולציות ונבואות הזעם" פגעו יפה מאוד. מטבע הדברים לפעמים "הדעה הרווחת כאן בפורום" על החתמה מסוימת היא משהו אחד והמציאות יוצאת הפוכה לחלוטין - ככה זה בחיים, ובפרט בספורט - וזה בסדר גמור כמובן. אבל בענייני כספי ובנדר למשל היה כאן כמעט קונצנזוס לגבי מה הולך להתרחש - וזה התממש בדיוק מפתיע אפילו.
אם עדיין בקרב לא מעט אוהדים (ואני חושב שזה בהחלט המצב גם על פי מדגם קטן שאני מכיר) המהלכים הללו עדיין נחשבים כלא רעים גם אם לא צלחו - דיינו.

בנוגע לסוגיה הראשונה... שאלה לי אליך. אם הארדן ימשיך בכושרו הנוכחי בברוקלין, מי אשם בסדר עולה? ההנהלה שהביאה אותו, המאמן, או השחקנים שלצידו?
זיזיץ' הוא לא מילוטינוב, אבל הוא כן סנטר התקפי מצויין שלא מנוצל נכון וטוב מספיק במכבי כרגע. אני מאמין שדברים יכולים להשתנות.

לגבי הנראטיב, זה בעיקר אצלך בראש. מיליון דולר זה סכום של שחקני ספסל בריאל, צסקא, פנר, ברצלונה, מילאנו וחימקי. אם מישהו ציפה שיגיע שחקן בסכום הזה וישחק כמו וסלי בשיאו אז הוא הוזה.
רוצה עוד דוגמא למחיר? קווינסי אייסי ביקש מיליון דולר לעונה ואני לא אתפלא אם אלה הסכומים לשחקנים עם הותק שלו בנ.ב.א, כמו ג'ייסון תומפסון שלא עשה כלום בפנר.
אני לא חושב שבנדר באיזשהו מקום נחשב להצלחה, אשמח אם תראה לי אחרת, ועם זאת - למרות שאני לגמרי לא מאוהביו - הוא נראה בסדר גמור לאחרונה.

הדוגמא של ולנסיה לא ברורה לי כ"כ כי כמדומני לא מדובר בקבוצה שהגיעה לפיינל 8 ביורוליג. ז'לגיריס היא היוצאת מן הכלל, ונהנתה ממאמן יוצא דופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 5:03 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
כשמדובר בתקציבים כאלה, אני לא חושב שקבוצה של 27 מיליון תגיע יותר רחוק בהכרח מקבוצה של 25-24 מיליון, ואלו התקציבים של מכבי לפי הפרסומים, אגב. ואנשים קצת נוטים לשכוח זאת, אבל מכבי כבר בנתה סגלים מאוד יקרים בשנים האחרונות, רק שעשתה זאת בצורה מגוחכת וזה נגמר בקריסה טוטאלית.
ותבדוק כמה עונות עברו מאז עונת 2015-16. אנחנו עכשיו בעונה השישית מאז, וכרגע מסתמן שגם העונה הזאת הולכת לפח. בעיניי עונה ראויה אחת (שגם היא נעצרה בגלל כוח עליון) מתוך 6 עונות זו התבזות של ממש, במיוחד כשבזמן הזה קבוצות כמו ז'לגיריס עם התקציב הזעום, בסקוניה שכבר שנים שורדת על בסיס סקאוטינג משובח ובלי יותר מדי כסף, והיווניות שימי התקציבים המפוארים הרחק מאחוריהן העפילו לפלייאוף כמה וכמה פעמים.

ולבסוף אתה מנסה לתת הנחות למכבי ומציין שבמילאנו ובחימקי הדברים עובדים עוד פחות טוב, למרות תקציבים גדולים יותר. אם אלו מקורות ההשוואה של מכבי, אז לא מפתיע המיקום שלה בשנים האחרונות.

שוב, ב-2 מיליון אתה יכול להנחית כוכב על שישנה את כל הקבוצה. ב-3 מיליון אתה יכול להנחית שניים כאלה. זה משמעותי מאוד.

כמו שאמרתי לראי, המסתמן הזה לא שווה כלום כי הפער הוא לגמרי סגיר ויש 12 משחקים.
עכשיו, מכיוון שלא לקחת את הטיפ שלי, בוא נחשוב רגע על ההגדרה של התבזות: האם קבוצה שנאבקת ומודחת לקבוצה עם תקציב גבוה או שווה לה זו השפלה? לא.
זה מה שקרה ב-18-19 ו-17-18. ז'לגיריס היא הדוגמא היחידה והיוצאת דופן במשוואה הזו. אולי באמת אם מכבי הייתה מחתימה את שאראס כמאמן היא הייתה עולה, כי הGMים שראי חולם עליהם לא בדיוק רצים להיכל.

בנוגע לשורה האחרונה, אני מבין שעדיף לא להיות ריאלי, להשוות את המיקום הנוכחי של מכבי בשרשרת המזון לזה של מכבי ההיא עם שאראס ופארקר, ואז כל עונה ללא פלייאוף היא ביזיון, בושה וחרפה, ולסגור את המועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה