shmueliki כתב:
אם הכל כל כך ורוד - אז נראה לי תמוה מדוע מכבי ירדה כה רבות בין העונות. איפה השינמוך הקבוצתי בדיוק? הרי ברמת המאקרו - מרבית הפיסות העיקריות נשארו ("השלד האיכותי" - אני מסכים עם זה כמובן), עברנו מעונה מוכת פציעות ברמה חריגה - לעונה ללא היעדרויות כמעט כלל (גם כן ברמה חריגה, מספיק להסתכל על היריבות מדי מחזור).
אז על מה כן "קמה ונופלת קבוצה"? הרי לא על בנדר להגדרתך, ג'ונס בכלל הברקה, ז'יז'יץ' החליף את בלאק/ריינודלס (על בעיותיו הפיזיות שתיארת). נשמע לי מבטיח.
מכבי הייתה רוצה את גריגוניס במקום ווילבקין (שהרי הוא הכוכב והטופ סקורר המובהק בז'לגיריס)? את לוברן במקום האנטר/ז'יז'יץ'?
איכשהו אני בספק
בנוגע לחלק הראשון - באמת שאלה מעניינת. התשובה כמובן לא נופלת רק על אספקט או עניין אחד.
קודם כל, אני חושב שניהול המשחק של יאניס היה מעט פחות טוב השנה.
זה בא לידי ביטוי בקיבעון על סקוטי במאני טיים, כשבעונה שעברה - על אף שהוא היה גדול - היו עוד שחקנים שלקחו זריקות והחלטות.
היו למכבי להערכתי 14 משחקים מתוך 22 עד כה ביורוליג שהגיעו לדקה האחרונה במצב של לכאן או לכאן, שזה פסיכי, ואם 9 מתוכם הולכים לכיוון השני אז יש בעיה.
בעונה שעברה לעומת זאת הורגש שבדקה האחרונה של המשחק הכל הולך למכבי, כך שהחץ נע לכיוון ההפוך. יכול להיות שהאמת היא איפשהו באמצע: מכבי בעונה שעברה הייתה שווה 2 נצחונות פחות נניח, והעונה 3 יותר, מה שמאזן.
פרספקטיבה נוספת בהיבט הזה היא השיפור של מכבי לאחרונה במשחקים צמודים. הנצחונות על הספרדיות הרימו מעט את המאזן העגום.
הסיבה שיאניס התייחס אליה היא חזרת הפצועים, דבר שנתן אוויר לשאר הסגל, ושמר אותו רענן יותר בדקות המכריעות, דבר הגיוני לכל הדיעות כי בסופו של דבר צריך גם חמצן בדקות האלה.
אבל כן, מהבחינה הזו ללא ספק ההנהלה טעתה - מתוך אי קריאה של המצב המקצועי או הרפואי. ולמרות חיכוך הידיים, אני חושב דווקא על זוסמן וג'ונדי שהורידו מעט עול הגנתי, וכך גם קאלוירו שיכול לשחק יותר בעמדה שלו.
יכול להיות שהם חשבו שזוס יחזור מוקדם יותר כי בכל זאת מדובר בפציעת שריר ביולי, ויכול להיות שהם חשבו שסנדי כהן יוכל לעשות את הקפיצה, אבל בדיעבד זו הייתה טעות - והיה צריך להגיע מחליף זמני על-א קאלב אגאדה שיסגור חור.
איזה עוד סיבות יכולות להיות... קודם כל, אני חושב שכספי כן היה שווה למכבי ניצחון או שניים עם הפתיחה הטובה שלו בעונה שעברה.
מעבר לכך, כשמביאים שחקן חדש ומשמעותי כמו זיזיץ', צריך גם לדעת לחבר אותו בצורה נכונה לקבוצה, ואני לא חושב שזה קרה מספיק אלא להיפך יש ירידה חדה לאחרונה.
ברור שיש גם חלק לשחקן, אבל יש גם חלק למאמן. זיזיץ' כמובן הוא שחקן שונה מבלאק, ומכבי המשיכה לשחק אולי כאילו בלאק עדיין שם במקום לעשות את ההתאמות, להחביא חסרונות ולנצל יתרונות.
גם השיפור של בנדר, מעבר לעקומת הטבעית, יכל להגיע מהר יותר ומוקדם יותר אם היו מגבילים את סגנון המשחק ההתקפי שלו כבר בהתחלה. זה אולי גם יכל לשפר את המצב של מכבי.
ואם כבר אני מתעכב על גבוהים, אז צריך לזכור שהאנטר התחיל לא טוב את העונה הזו - דבר שפגע מאוד במכבי - ובכלל הוא מתמודד עם פציעות חוזרות.
גם דורסי לתחושתי פחות מצא את עצמו וקיבל את הספוט לייט בסיבוב ה-1, בין אם באשמתו ובין אם לא. בעונה שעברה הוא עזר לנצח יותר משחקים וזה הורגש מאוד בקלאץ'.
ואחרי כל הניתוח המקצועי הזה - צריך לשים את הדברים בפרספקטיבה. זאת עונה חריגה, ללא קהל, ללא חיים שפויים מסביב, ועל כל אחד הדברים משפיעים אחרת. קצת תירוצים אמנם, אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות.
לשאלתך על החברים בז'לגיריס - מודה שלא עקבתי באופן אדוק, אבל כמדומני לוברן זה שחקן עם שווי אפילו גבוה יותר משל זיזיץ' בתקופתו בפנר, ונראה שהוא משחזר את ימיו היפים.
יכול להיות שמבחינת מכבי לוברן או זיזיץ' זה לא היה אישיו והכל הולך. גריגוניס וסקוטי הם שחקנים שונים, שניהם כוכבים לדעתי ביורוליג. למכבי סקוטי מתאים יותר, כי יש את בריאנט ב-2, אבל בקונסטלציה אחרת לא מופרך לקחת את הליטאי.