סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 8:06 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 5:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
צריך להבדיל בין אהדה לקבוצה שלא תלויה בצלחה או בכישלון של הקבוצה שאתה אוהד לבין דעה על איכות ה: ניהול, אימון או משחק.
העובדה שהקבוצה של נביא איומה בכדורסל לא עושה את דעתו בעניין מכבי נכונה פחות מכל דעה אחרת.
לדעתי, הניהול של מכבי כושל מאוד ובנדר הוא רק סימפטום של הניהול הזה.

אין שום בעיה עם דעה... אבל זה לא המצב עם ראי, שגם בנצחונות מזמזם את שיר הטרויקה ורק מחכה לנפילה הבאה. שם נחצה הגבול הדק בין ביקורת לבין אובססיביות ורצון להראות שאתה צודק.
מאז שחזרתי לכאן אני לא ראיתי מילה אחת טובה של ראי על מכבי. שום החתמה שהצליחה, שום ניצחון מרשים, שום החלטה טובה. הכל רע, הכל שחור, הכל נוראי.
קורונה? לא מעניין אותו בכלל. שדני פדרמן יעבוד יותר קשה ויביא עוד 4 מיליון כדי להביא לכאן שחקני רוטציה מהנ.ב.א.
אני באמת מאמין שגם אם מכבי תזכה בשנתיים הקרובות בק טו בק ביורוליג הוא ימשיך לספר מעשיות על הרצף בין 15 ל-19 וידרוש הנהלה חדשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 5:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא מצפה מאף GM לרוץ להיכל, ה-GM הנוכחי הוא אחד האנשים החזקים בקבוצה אם לא החזק ביותר, והוא לא הולך לשום מקום בעתיד הנראה לעין.
ולגבי הדעה הדמגוגית שלך עלי, ברדוגו, בוא לא נקפוץ רחוק מדי. נתחיל בפלייאופים בק טו בק, או אפילו סתם ביחס יותר טוב לאורך זמן. אני לא גרידי.
ואז נדבר.

אני כן אומר כבר עכשיו מה שאמרתי בעבר, כדי שלא תקפוץ מהר מדי. כשיש לך 25 מיליון דולר (פלוס מינוס) כל שנה פעם ב... אתה תפגע. אפילו חימקי המושמצת עלתה פעם אחת לפלייאוף בתקופה הזו, ובשנה שעברה הייתה במקום השביעי כשהעוה הופסקה, אולי בדרך לעוד פלייאוף.
הטרויקה תצטרך יותר מעונה אחת טובה פעם ב... אחרי הרצף הנוכחי כדי להראות שזה משהו מעבר לפוקס רגעי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 7:10 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
בנוגע לסוגיה הראשונה... שאלה לי אליך. אם הארדן ימשיך בכושרו הנוכחי בברוקלין, מי אשם בסדר עולה? ההנהלה שהביאה אותו, המאמן, או השחקנים שלצידו?
זיזיץ' הוא לא מילוטינוב, אבל הוא כן סנטר התקפי מצויין שלא מנוצל נכון וטוב מספיק במכבי כרגע. אני מאמין שדברים יכולים להשתנות.

לגבי הנראטיב, זה בעיקר אצלך בראש. מיליון דולר זה סכום של שחקני ספסל בריאל, צסקא, פנר, ברצלונה, מילאנו וחימקי. אם מישהו ציפה שיגיע שחקן בסכום הזה וישחק כמו וסלי בשיאו אז הוא הוזה.
רוצה עוד דוגמא למחיר? קווינסי אייסי ביקש מיליון דולר לעונה ואני לא אתפלא אם אלה הסכומים לשחקנים עם הותק שלו בנ.ב.א, כמו ג'ייסון תומפסון שלא עשה כלום בפנר.
אני לא חושב שבנדר באיזשהו מקום נחשב להצלחה, אשמח אם תראה לי אחרת, ועם זאת - למרות שאני לגמרי לא מאוהביו - הוא נראה בסדר גמור לאחרונה.

הדוגמא של ולנסיה לא ברורה לי כ"כ כי כמדומני לא מדובר בקבוצה שהגיעה לפיינל 8 ביורוליג. ז'לגיריס היא היוצאת מן הכלל, ונהנתה ממאמן יוצא דופן.

מעניינת האנלוגיה דווקא להארדן...
אני בהחלט חושב שזו הייתה טעות מצד ברוקלין להביא אותו בטרייד שכזה, אז לשאלתך - ההנהלה.
אם הם יקחו שתי אליפויות נניח - אז יצאתי מטומטם וראוי לגיחוך (וההנהלה גאונים) - נחכה ונראה.

ז'יז'יץ' כשחקן כדורסל גולמי הוא בסדר גמור (וזאת ראינו עוד טרם עזיבתו ל-NBA, בניגוד גמור לבנדר). מעולם לא טענתי אחרת. כן טענתי שמכבי קיבלה לא פחות מריינולדס (אף שקיבלה יחסית מעט ממה שהיה ניתן להפיק ממנו - זאת אנו רואים אמנם כעת בדיעבד), ואם לטעמי גם ג'ייק כהן (ואייסי) שחקני כדורסל טובים יותר מבנדר - אז אפשר לסכם את הקיץ של מכבי ככישלון (כי אין מנגד "גניבות"/הצלחות שיאזנו את הכישלונות, ג'ונס ובלייזר יחסית סבירים ושוליים).
הרי בנושא המקביל אוהדי ירושלים לא מטייחים (ולא רק כעת אחרי הדחתם מאירופה) את הבעיות והטרוניות שלהם מהקבוצה, אז לא מובן לי הצורך התמידי לסייג על מכבי בלי קשר לנסיבות.
האם בנדר הוא לא מ"שחקני החמישייה" (טכנית הוא ה-4 המוביל של מכבי, לא? חרף העובדה שלא תמיד פותח ממש בפועל בחמישייה) החלשים ביותר ביורוליג (בהנחת סגלים מלאים לכל הקבוצות)?

ז'לגיריס במקרה העונה ללא אותו מאמן יוצא מן הכלל. אני בספק כמה שחקנים מכבי הייתה רוצה להחתים משם בקיץ (במקום הכוכבים שלה עצמה, לא ב"וואקום" כתוספת חינמית), כמדומני לפני כחצי שנה היו דיבורים על תקציבי חד ספרתי שלהם במיליוני יורו - והיא עדיין כמה משחקים מעל מכבי. נאבקים על ההצלבה בכל עונה, היו שם לפני שנתיים, וסיימו מקום שלישי לפני 3 שנים (כלומר לא צריך להתרחק עד 2014 בכדי למצוא הישג ממשי שלהם).
ולנסיה מן הסתם קבוצה עם נתוני פתיחה גרועים בהרבה ממכבי (ללא שיריון או אפילו אופק לשיריון במפעל, ללא שליטה בשוק השחקנים המקומי, כמובן תקציב משמעותית נמוך יותר ממכבי במרבית העונות), וקשה להגיד שמצליחה פחות ממכבי בחמש השנים האחרונות (עד כדי הקושי להשוות מקצועית זכייה ביורוקאפ לנניח מקום 10 ביורוליג). בעונת 17-18 סיימה משחק אחד אחרי מכבי ביורוליג, בעונה שעברה הרבה מאחורי מכבי, והעונה בינתיים קצת לפני מכבי.
אפשר ללכת לבאסקוניה והיווניות להשוואות דומות - מכבי לא תצא טוב מרובן (טוב שיש את חימקי כמובן לדוגמא הנגדית).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 7:50 pm 
Junior

קודם כל, ריינולדס בעונה שעברה לא נראה טוב ברמה הפיזית. לא זז טוב על המגרש במובן הבסיסי ביותר והגיע לא בכושר. העונה הוא חד, אתלטי ואיכותי בעשרות מונים מהגרסא שלו במכבי.
דבר שני - בהשפעת החודש וחצי האחרונים - ההבדל בין אייסי לבנדר הוא קטן ולא על זה קמה ונופלת קבוצה.
למרות שאני לא מחזיק ממש מבנדר, גם לא אהבתי את אייסי וקיוויתי שהוא יוחלף בשחקן אינטיליגנטי יותר שמסוגל לעשות משהו התקפית.
אני לא חושב שג'ייק כהן היה פקטור מיוחד ביורוליג, והשנמוך בינו לבין בלייזר בטח לא צובע בשחור קיץ של קבוצה ביורוליג. אגב, קליין שמגיע עכשיו לא פחות טוב מכהן לדעתי.

מעבר לכך, גם אתה חוטא בהתייחסות לדברים השליליים בלבד. עצם זה שמכבי השאירה את השלד האיכותי מהעונה שעברה, תוך שדרוג החוזים של ווילבקין והאנטר, למרות פגיעה כלכלית אנושה של הקורונה - זאת תעודת כבוד גדולה מאוד.
עצם זה שהיא נלחמה בשוק על הסנטר הכי מבוקש הקיץ, והצליחה להביא אותו לפני ריאל מדריד, זו גם תעודת כבוד.
גם אם זיזיץ' הוא לא "הכוכב הגדול ביותר", עדיין מדובר בסנטר בכיר ביורוליג, בקיץ כזה זה דבר חיובי, ובשנים האחרונות מכבי לא הייתה שמה יד על השחקנים האלה.
אי אפשר כל החיים להסתכל בדיעבד כי בסופו של דבר גם התפקיד של מנהל ובונה הקבוצה נגמר מתישהו ומשם זה יוצא מהידיים שלו... למרות שאני מבין לפי הדיון כאן שאין שום השפעה לשחקנים עצמם ולמאמנים, ולכן שאלתי על הארדן.

מה עוד? כריס ג'ונס הוא הברקה. לא כזו שהופכת קיץ, אבל בעיניי הוא החתמה טובה בסכום נמוך שתואמת את המצב הכלכלי הבעייתי מאוד של הקבוצה.
אח"כ בחרת להיצמד למונחי חמישייה וספסל, כאילו חזרנו לילדות. קבוצה יכולה להיבנות דרך עמדות 1-2 ו-5 חזקות, עמדות 3-4 משלימות, ועדיין להגיע רחוק (לא חסרות דוגמאות כמובן)
עניינית, קח לדוגמא את קורבנוב שמתפקד בתור הSF הפותח של צסקא, ומוזמן לעבור גם על המספרים של אולאנובס בפנר וסינגלטון באנאדולו.
ושלא יובן לא נכון - גם אני הייתי שמח ל-4 כמו ג'ונה בולדן נניח או גרשון יבוסלה - ומקווה מאוד שאכן יגיע אחד כזה. אבל בוא, אם מכבי הייתה משחקת חכם בדקות האחרונות אף אחד לא היה מדבר על זה.

לגבי ז'לגיריס, בהחלט מפתיע, אבל בוא נראה איך העונה תסתיים. אני חושב שגריגוניס ולוברן הם שחקנים שמכבי בכיף הייתה רוצה להביא גם בקיץ הקודם, ולדעתי היה דיבור גם על וולקופ.
עדיין לא הבנתי את הדוגמא של ולנסיה. העונה יש שם סגל די יקר על פניו ואני לא חושב שיש להם במה להתבייש. בעונה שעברה כאמור זה לא היה כוחות.
מבחינת היווניות - אני לא יודע מה היה המצב הכספי שלהן לאורך השנים. למרות שזה סקסי בעיניכם לסיים מקום 2, האחרונה שזכתה מבין השלוש היא מכבי ב-2014 :) ולצד חימקי תוסיף את מילאנו ככה שאנחנו מתאזנים.

נערך לאחרונה על ידי מאסטר בתאריך ד' ינואר 27, 2021 7:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 7:52 pm 
Hall of Famer

יבוסלה הוא 4? הבן אדם בהמה, איך הוא משחק משהו חוץ מאשר 5?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 8:17 pm 
Hall of Famer

אם הכל כל כך ורוד - אז נראה לי תמוה מדוע מכבי ירדה כה רבות בין העונות. איפה השינמוך הקבוצתי בדיוק? הרי ברמת המאקרו - מרבית הפיסות העיקריות נשארו ("השלד האיכותי" - אני מסכים עם זה כמובן), עברנו מעונה מוכת פציעות ברמה חריגה - לעונה ללא היעדרויות כמעט כלל (גם כן ברמה חריגה, מספיק להסתכל על היריבות מדי מחזור).
אז על מה כן "קמה ונופלת קבוצה"? הרי לא על בנדר להגדרתך, ג'ונס בכלל הברקה, ז'יז'יץ' החליף את בלאק/ריינודלס (על בעיותיו הפיזיות שתיארת). נשמע לי מבטיח.

מכבי הייתה רוצה את גריגוניס במקום ווילבקין (שהרי הוא הכוכב והטופ סקורר המובהק בז'לגיריס)? את לוברן במקום האנטר/ז'יז'יץ'?
איכשהו אני בספק

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ד' ינואר 27, 2021 8:50 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 8:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בתור אחד שלוקח מקום 9-10 כמשהו, נגיד בעדינות, לא ממש שלילי - אתה נשמע קצת מזלזל במקום 2, הייתי אומר...
מול ז'לגיריס, ויטוריה והיווניות יש לך את חימקי ואת מילאנו. זה לא באמת מאוזן. חימקי השקיעה המון, וכמה שהיא מושמצת (ובצדק) בשש השנים האירונות היא הגיעה פעם אחת לפלייאוף, והייתה בעמדת פלייאוף בעונה שעברה שהופסקה (מקום 7 עם יתרון משחק, שישה משחקים לסוף). אז זה לא עד כדי כך מובהק. היחידה שנכשלה במובהק יותר ממכבי היא מילאנו, אבל זה שאתה לא הכי הכי כושל לא אומר שאתה מצליח.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 9:39 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אם הכל כל כך ורוד - אז נראה לי תמוה מדוע מכבי ירדה כה רבות בין העונות. איפה השינמוך הקבוצתי בדיוק? הרי ברמת המאקרו - מרבית הפיסות העיקריות נשארו ("השלד האיכותי" - אני מסכים עם זה כמובן), עברנו מעונה מוכת פציעות ברמה חריגה - לעונה ללא היעדרויות כמעט כלל (גם כן ברמה חריגה, מספיק להסתכל על היריבות מדי מחזור).
אז על מה כן "קמה ונופלת קבוצה"? הרי לא על בנדר להגדרתך, ג'ונס בכלל הברקה, ז'יז'יץ' החליף את בלאק/ריינודלס (על בעיותיו הפיזיות שתיארת). נשמע לי מבטיח.

מכבי הייתה רוצה את גריגוניס במקום ווילבקין (שהרי הוא הכוכב והטופ סקורר המובהק בז'לגיריס)? את לוברן במקום האנטר/ז'יז'יץ'?
איכשהו אני בספק

בנוגע לחלק הראשון - באמת שאלה מעניינת. התשובה כמובן לא נופלת רק על אספקט או עניין אחד.

קודם כל, אני חושב שניהול המשחק של יאניס היה מעט פחות טוב השנה.
זה בא לידי ביטוי בקיבעון על סקוטי במאני טיים, כשבעונה שעברה - על אף שהוא היה גדול - היו עוד שחקנים שלקחו זריקות והחלטות.
היו למכבי להערכתי 14 משחקים מתוך 22 עד כה ביורוליג שהגיעו לדקה האחרונה במצב של לכאן או לכאן, שזה פסיכי, ואם 9 מתוכם הולכים לכיוון השני אז יש בעיה.
בעונה שעברה לעומת זאת הורגש שבדקה האחרונה של המשחק הכל הולך למכבי, כך שהחץ נע לכיוון ההפוך. יכול להיות שהאמת היא איפשהו באמצע: מכבי בעונה שעברה הייתה שווה 2 נצחונות פחות נניח, והעונה 3 יותר, מה שמאזן.

פרספקטיבה נוספת בהיבט הזה היא השיפור של מכבי לאחרונה במשחקים צמודים. הנצחונות על הספרדיות הרימו מעט את המאזן העגום.
הסיבה שיאניס התייחס אליה היא חזרת הפצועים, דבר שנתן אוויר לשאר הסגל, ושמר אותו רענן יותר בדקות המכריעות, דבר הגיוני לכל הדיעות כי בסופו של דבר צריך גם חמצן בדקות האלה.
אבל כן, מהבחינה הזו ללא ספק ההנהלה טעתה - מתוך אי קריאה של המצב המקצועי או הרפואי. ולמרות חיכוך הידיים, אני חושב דווקא על זוסמן וג'ונדי שהורידו מעט עול הגנתי, וכך גם קאלוירו שיכול לשחק יותר בעמדה שלו.
יכול להיות שהם חשבו שזוס יחזור מוקדם יותר כי בכל זאת מדובר בפציעת שריר ביולי, ויכול להיות שהם חשבו שסנדי כהן יוכל לעשות את הקפיצה, אבל בדיעבד זו הייתה טעות - והיה צריך להגיע מחליף זמני על-א קאלב אגאדה שיסגור חור.

איזה עוד סיבות יכולות להיות... קודם כל, אני חושב שכספי כן היה שווה למכבי ניצחון או שניים עם הפתיחה הטובה שלו בעונה שעברה.
מעבר לכך, כשמביאים שחקן חדש ומשמעותי כמו זיזיץ', צריך גם לדעת לחבר אותו בצורה נכונה לקבוצה, ואני לא חושב שזה קרה מספיק אלא להיפך יש ירידה חדה לאחרונה.
ברור שיש גם חלק לשחקן, אבל יש גם חלק למאמן. זיזיץ' כמובן הוא שחקן שונה מבלאק, ומכבי המשיכה לשחק אולי כאילו בלאק עדיין שם במקום לעשות את ההתאמות, להחביא חסרונות ולנצל יתרונות.
גם השיפור של בנדר, מעבר לעקומת הטבעית, יכל להגיע מהר יותר ומוקדם יותר אם היו מגבילים את סגנון המשחק ההתקפי שלו כבר בהתחלה. זה אולי גם יכל לשפר את המצב של מכבי.
ואם כבר אני מתעכב על גבוהים, אז צריך לזכור שהאנטר התחיל לא טוב את העונה הזו - דבר שפגע מאוד במכבי - ובכלל הוא מתמודד עם פציעות חוזרות.
גם דורסי לתחושתי פחות מצא את עצמו וקיבל את הספוט לייט בסיבוב ה-1, בין אם באשמתו ובין אם לא. בעונה שעברה הוא עזר לנצח יותר משחקים וזה הורגש מאוד בקלאץ'.

ואחרי כל הניתוח המקצועי הזה - צריך לשים את הדברים בפרספקטיבה. זאת עונה חריגה, ללא קהל, ללא חיים שפויים מסביב, ועל כל אחד הדברים משפיעים אחרת. קצת תירוצים אמנם, אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות.

לשאלתך על החברים בז'לגיריס - מודה שלא עקבתי באופן אדוק, אבל כמדומני לוברן זה שחקן עם שווי אפילו גבוה יותר משל זיזיץ' בתקופתו בפנר, ונראה שהוא משחזר את ימיו היפים.
יכול להיות שמבחינת מכבי לוברן או זיזיץ' זה לא היה אישיו והכל הולך. גריגוניס וסקוטי הם שחקנים שונים, שניהם כוכבים לדעתי ביורוליג. למכבי סקוטי מתאים יותר, כי יש את בריאנט ב-2, אבל בקונסטלציה אחרת לא מופרך לקחת את הליטאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 9:42 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
בתור אחד שלוקח מקום 9-10 כמשהו, נגיד בעדינות, לא ממש שלילי - אתה נשמע קצת מזלזל במקום 2, הייתי אומר...

זה כן שלילי, זה לא נעים וזה מבאס. אבל אני מסתכל על הסגלים ועל הדרך באותן שנים וראיתי גם לא מעט דברים חיוביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 27, 2021 10:14 pm 
Hall of Famer

מכבי ניצחה העונה 2 משחקים בדו-ספרתי (ולמרבה הפלא גם הפסידה רק 2 שכאלה). זה משאיר רנדומליות עצומה באמצע, ומאזן 12-10 לא נראה לי כה חריג לרעה בתנאים הללו. אם רוצים מאזן חיובי מובהק - צריך לנצח יותר משחקים בקלות (לפחות את חלק מהקבוצות החלשות, אותן מכבי ניצחה בעקביות אמנם, אבל גם כן בדוחק לעיתים). לשם ההשוואה - עשרת הניצחונות הראשונים של מכבי בשנה שעברה היו בדו-ספרתי, נתון מדהים...
מאוד קל לשכוח שגם לא מעט מהניצחונות העונה הושגו בדוחק (חימקי פעמיים החטיאה שלשות מנצחות בסיום לקראת הבאזר, גם ברצלונה החטיאה במינוס 1 עם הבאזר, קארול רק בשבוע שעבר וכו').
לנצח משחקים צמודים ביותר מ-50% זה חלק מהיכולות הנדרשות בכדורסל, זה לא גזרה משמיים שאין לקבוצה שליטה עליה כלל.

בעיות של פציעות (וחולי קורונה) וחיבור שחקנים חדשים יש העונה (בניגוד לאשתקד) יותר בכל הקבוצות האחרות - זה פשוט נתון מתמטי עובדתי.
מעבר לכך - יש קבוצות עם עומס בלתי רגיל גם בליגות המקומיות - למשל ולנסיה ובאסקוניה שיחקו כבר 20 משחקי ליגה! תשווה את זה לקייטנה של מכבי פה.

לגבי לוברן/ז'יז'יץ', אני בספק אם נמצא נתונים מדויקים, אבל לא אופתע אם זה פי 2 במשכורת.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2021 1:19 am 
Junior

לתחושתי, מלבד צמד המשחקים מול פנר (השני נגמר 7 אבל ההפרש מרמה, מכבי חתכה קצת בגארבג') והתבוסה במדריד - כל שאר ההפסדים של מכבי הגיעו להפרש של פוזשן אחד בלבד בדקה האחרונה. 9 סה"כ.
מבחינת הנצחונות, רק 5 נכנסו באמת לדקה-שתיים האחרונות במצב של פוזשן אחד בין הקבוצות. מול באסקוניה ואלבה בבית לדוגמא מכבי הייתה לגמרי בשליטה שם, וזה מתווסף כמובן לאלבה בחוץ וז'לגיריס.
כשאני עובר על ההפסדים בראש, מול אולימפיאקוס ו-ולנסיה הייתה באמת הסתבכות מיותרת במשחק שיכל לברוח לדו ספרתי צהוב וניצחון. בשאר ההפסדים - פחות לתפיסתי.
לגבי פציעות ומאומתי קורונה, אני מסכים איתך שזה תקף לכולם, אבל מבחינת חיבור שחקנים חדשים - יש קבוצות שעושות עבודה יותר טובה, וזה זורם יותר טוב, ויש כאלה שפחות - במקרה הזה אולי היה פספוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2021 10:05 am 
Hall of Famer

אם אתה רוצה להסתכל נכון על ההחתמה של זיזיץ', אז צריך לשאול שאלה, האם מכבי צריכה לרוץ ראש בראש עם ריאל מדריד על "הסנטר הכי מבוקש הקיץ" ולשלם לו סכום גדול, כשהיא מחזיקה את אותלו האנטר על העמדה והאימפקט הברור שלו. האם לא היה עדיף להפנות חלק לא קטן מהכסף הזה על שחקן בעמדה מספר 4 במקום בנדר (שעם הנחת אוהד הוא בסדר) ולהביא סנטר מחליף בסדר גודל שכר שבנדר מקבל?
אתה מאבחן נכון שהתקציב של מכבי לא מהגדולים בליגה, אבל מתעלם מכך שההנהלה של מכבי לא מאבחנת את זה ולכן הם מנסים לבנות סגלים נוצצים עמוקים מאד ולא מבינים שהשמיכה קצרה. כל שנה כמעט מאז 2014 אתה רואה כפילות של 2 שחקנים מובילים עם תכונות זהות, שלא באמת יכולים לשחק בצורה טובה ביחד, בשכר גבוה מאד, ועמדה אחת זנוחה. זה משהו שקורה באופן עקבי וגם קרה העונה כמובן עם עמדת הסנטר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2021 3:54 pm 
Junior

אני לא חושב שחלוקת המשאבים במקרה הנ"ל היא הבעיה. לדעתי יכל להגיע שחקן יותר טוב ויותר מתאים מבנדר גם בסביבות החצי מיליון שהוא מרוויח.
לדוגמא: ג'ונה בולדן שלא פתח את העונה בקבוצה כלשהי. גרשון יבוסלה שחתם בוילרבאן בסכום לא גבוה במיוחד להערכתי.
מעבר לכך, מכבי הצליחה לא מעט בעבר עם שחקנים מתוך הליגה. דורון פרקינס, ג'רמי פארגו, שון ג'יימס, בראיין רנדל ולאחרונה גם אלייז'ה בריאנט.
לכן מאוד תמכתי באפשרות שיילכו על ג'סטין טילמן שנתן עונה אדירה בגלבוע, חושב שהוא יכל לעשות את הקפיצה בדומה לשחקנים אחרים מהליגה שהצליחו ביורוליג כמו זאק לידיי, דאנסטון וקלייברן.
שחקן כמו טילמן לדוגמא היה יכול להגיע בכסף קטן יחסית, וגם קמרון אוליבר הוא פרוספקט מצוין במחיר די נמוך שיכל לפרוץ ביורוליג (עבר בנס ציונה לאחרונה וכיכב בליגה האוסטרלית)

אנתוני גיל מספר שמכבי יצרה איתו קשר בקיץ אבל הוא העדיף לנסות את מזלו בנ.ב.א ולהישאר בארה"ב. זה לדוגמא פרופיל איכותי בכסף גדול יותר שכן היה ניסיון להביא.
מבחינת שמות אחרים שמסתובבים ביורוליג, אני יכול לחשוב על אלכס פוית'רס, אלק פיטרס, קאליניץ' ולידיי, אבל אני לא יודע איך הם מבחינת התאמה, וגם מבחינה כלכלית אני לא יודע מה המצב שם.
מכיוון אגב שהאנטר לא צעיר, ואני לא יודע מתי קיבל דקות גדולות בקריירה (מעל 20-22 נניח), אז אני כן חושב שהיה צריך להגיע סנטר ראוי שייתן תחרות טובה.

אם נכנסת לבניה הנוצצת והעמוקה לאורך שנים, אז אשמח לשמוע דוגמאות קונקרטיות. דווקא העונה המחליפים ברוב העמדות להוציא זיזיץ' בכלל לא נוצצים.
בעונה שעברה הבניה הייתה טובה והקבוצה גם הצליחה: בלאק והאנטר ב-5, כספי ואייסי ב-4, ווילבקין-וולטרס-ג'ונדי ב-1-2, דורסי-בריאנט-זוסמן ב-2-3. פציעות זה חלק מהמשחק.
בעונה שלפני מכבי בנתה על ווילבקין, פארגו וג'ונדי ב-1-2, קיין-רול-זוסמן ב-2-3, אובריאנט וקאלוירו ב-4, בלאק וטיוס ב-5. התגובה לפציעה של פארגו הייתה רעה וזה דפק חלק ניכר מהעונה. לפחות בשנה שלאחר מכן הפיקו לקחים.
שנה קודם לכן אהבתי את הקו הקדמי המגוון של דשון תומאס, ג'ונה בולדן, אלכס טיוס ופרחובסקי, כל אחד טוב באספקטים אחרים. פייר ג'קסון ונוריס קול ב-1-2, קיין ורול ב-2-3, ג'ונדי וזוסמן כגיבוי. לא רע בסה"כ, וגם רוב העונה נראה בסדר.
בשנתיים שלפני כן הבניה באמת לא הייתה טובה, הן מבחינת החומר עצמו והן מבחינת התאמה, אבל בשנים האחרונות אני כן רואה גרף שיפור, וגם אם יש טעויות נקודתיות פה ושם - אין קבוצה שלא טועה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 28, 2021 4:27 pm 
Hall of Famer

פייר ג'קסון ונוריס קול זאת אחלה דוגמא. שני השחקנים הכי יקרים בקבוצה, קשה מאד להתאים אותם ביחד התקפית, בלתי אפשרי להתאים אותם ביחד הגנתית ולא ניתן לשחק איתם יחדיו למעט אולי דקות מעטות כל משחק.
בעיני גם ג'רמי פארגו וסקוטי ווילביקין לא באמת יכולים לשחק ביחד. לא זכינו לגלות זאת.
אני מאד לא אהבתי את הציוות של בלאק וטיוס. לא מבחינה מקצועית, אלא מבחינה כלכלית. שוב, השמיכה קצרה. לקחת את אלכס טיוס, ישראלי שאתה משלם עליו מיסוי גבוה והעלות שלו גבוהה בהרבה מכל עלות של זר, אז אתה חייב להתייחס לכך. אם אתה מאמין שטיוס הוא סנטר פותח, אז תתייחס אליו ככזה ותביא מחליף לא יקר, בטח לא את בלאק, שאם אני זוכר נכון היה עם החוזה נטו מספר 2 בקבוצה. אם אתה לא מאמין בטיוס כסנטר פותח, אז לשפוך עליו כל כך הרבה כסף זה מטומטם. תביא את בלאק ומחליף זר שיעלה לך הרבה פות מטיוס.

ואם אנחנו חושבים שג'ונה בולדן הוא פתרון טוב ל-4 פותח במכבי, אז הציפיות באמת לא מאתגרות.
ואין בעיה להחתים את זיזיץ', אחרי שמביאים את הפתרון לעמדה מספר 4. זה דבר שקרה שוב ושוב במכבי. קודם כל מחתימים שחקנים ללא התחשבות בצרכים ואז נשאר תקציב קטן וצרכים משמעותיים וצריך להתפשר כספית וכמובן גם מקצועית בשל כך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 64 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה