sir charles כתב:
פרופסור ג'יי כתב:
שאלת תם:
לו אתם בני גנץ בחודש אפריל 2020, מה הייתם עושים?
יש לציין, כנראה אחת מנקודות (באותה תקופה) המשבר העולמי האזרחי (ולא לוחמתי) הגדולות בעשורים האחרונים, בטח במאה ה-21.
מה הוא היה צריך לעשות כדי "לזכות בהערכה שלכם" או כדי להימנע מכינויים כאלו ואחרים, בפורומים, עיתונים ובפוליטיקה?
ניהל מו"מ. נניח והיה צריך לבקש יותר (הרי כמובן שזה משחק צ'יקן ואי אפשר לדעת איך זה יסתיים). לפעמים לא עובד.
הוא היה צריך... לא להיכנס לממשלה? ומה השלב הבא?
זה הרי ברור שכל צעד שכל פוליטיקאי עושה בישראל גורר עימו ביקורת מקצה עד קצה. למעשה, אני אשמח אם מישהו יוכל לציין בפני צעד פוליטי נכון, הוגן או "צודק" בעשור האחרון. של כל פוליטיקאי, לא חשוב מאיזה צד.
תמיד יש ביקורת. אבל תמיד צריך לשקול את האלטרנטיבה. לכן ספרו לי - מה האלטרנטיבה שלכם, לו אתם גנץ באותה נקודת זמן?
עריכה: ודמיינו שיש לכם כמובן את הידע באותה נקודת זמן. כלומר, לא יודעים שיהיה חיסון בדצמבר, עוד בקושי מבינים מה זה מסיכות (לזכרוני החובה למסיכות הוכנסה רק בסוף אפריל, אחרי פסח), קורונה בעולם, סגר, מובטלים, וכו' וכו'.
בוחר את מאיר כהן ליו"ר הכנסת ומתחיל בחקיקת "חוקי ביבי" (מועמד לראשות הממשלה לא יכול לכהן עם כתב אישום, הגבלת כהונה לשתי קדנציות) ונותן לביבי להזיע עד שירד בדרישותיו, במקום ליפול לבלוף (הברור לכל מי שעיניו בראשו) של ביבי לפיו בחירת יו"ר הכנסת תפיל את המו"מ.
זו פוזיציה אחת.. ופוזיציה אחרת תגיד שהכנסת כבר הייתה מספיקה להתפזר בזמן הזה. או שלמשל בני גנץ כבר היה יו"ר הכנסת, יום אחרי ההתפטרות של אדלשטיין (שכנראה בלילה הזה נעשתה שיחה בין פרץ לגנץ על כניסה לממשלה).
ואגב חקיקה שמדיחה ראש ממשלה מכהן היא בגבול הפסילה על ידי בגץ כמובן. כי אין כזה דבר לכהן כ"מועמד לראשות ממשלה" יש לכהן כראש ממשלה - ונתניהו באותה נקודת זמן כבר כזה בממשלת מעבר. אף משפטן לא אוהב חוקים פרסונלים ורטרואקטיבים. זה דבר כמעט מוקצה. -
לא מדובר על חוק רטרואקטיבי אלא על כזה שיקבע שמואשם בפלילים לא יכול להיות מועמד לראשות הממשלה, כלומר אם ביבי היה מפיל את הממשלה אז הוא לא יכל להתמודד לראשותה בבחירות שאחרי.ואגב, בנוגע לכל נפילות לבלוף האלו - זה באמת סובייקטיבי ואף אחד לא יכול להיכנס למוח של גנץ, אבל אני נוטה לחשוב שכפי שאני, אתה וכל מי שעיניו בראשו רואה דברים, כנראה גם גנץ (או לפחות יועציו) רואים אותם. -
אם תלך אחורה באחד השרשורים הנוגעים לבחירות (אני כבר לא זוכר איזה) תראה שכבר בזמן אמת כתבתי את אותו הדבר.עכשיו, המטרה הסופית שלך כאן היא שביבי ירד בדרישותיו, כן? את זה אני מקבל. נניח וגנץ היה נכנס לממשלה עם עמדה "חזקה" יותר. זה היה גואל אותו מבחינת הציבור? -
אם היה מכופף מספיק את נתניהו וזוכה לכהן ראשון ברוטציה, אז בטח שהציבור היה בעדו.בנוגע למה שמארק כתב:
הקמת ממשלה עם הרשימה המשותפת - שוב, הפוזיציה השניה מציעה שאולי הם ניסו את זה, אבל למשל יו"ר ישראל ביתנו "יושבים בכנסת מחבלים תומכי חמאס" לא באמת היה מעוניין, וכל ההצהרות שלו היו מן השפה ולחוץ. זה נשמע הרבה יותר סביר. וגם נשמע לי סביר שהקמת ממשלה עם הרשימה המשותפת לא הייתה נותנת לו נקודות בציבור. וגם חברי "דרך ארץ" לא היו נשבעים לממשלה כזו בכל מקרה. -
ליברמן היה גם מצרפת את טיבי על בימת הכנסת אם זה היה עוזר להפיל את ביבי. גם ככה התכנון שלו, אני משער, היה שהממשלה לא תאריך ימים אבל בבחירות שאחרי ביבי כבר לא היה יכול להתמודד.
ואת ה"ה האוזר את הנדל גנץ היה צריך להעיף מהמפלגה עוד קודם.שאר הדברים שכתבת כמובן הם שוב ספקולציות וביקורת על אופן הניהול שלו. שאותה אני מקבל, כאמור, כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, לכולנו יש ביקורת על כל הפוליטיקאים ואיך שהם מתנהלים. ברור שהם לא עושים כלום טוב. אבל כל זה חכמה בדיעבד. אני דיברתי על נקודת הזמן של אפריל 2020. -
כפי שציינתי קודם, עוד בזמן אמת כתבתי את הדברים ולא בדיעבד.