ido כתב:
אוקיי, אז אתה חשבת שזו הייתה החלטה אמיצה ונכונה. לגיטימי. אבל הרבה מאוד אנשים (כולל רוב מי שמבקר אותו כאן בפורום) חשבו גם בזמן אמת שזה לא אמיץ אלא מטומטמם, חזו באופן מדויק למדי את הדרך שבה הממשלה הזו תתנהל ואת השטיקים והמוקשים שביבי הכין מבעוד מועד.
עכשיו, ההתנהלות של גנץ בתקופה הזו - ההתעקשות על סממני השררה של טייטל פיקטיבי, ההקרבות שהיה מוכן לבצע בשביל למנות מקורב למנכ"ל של המשרד הפיקטיבי הזה, חוסר היכולת שלו לממש אולטימטומים שהוא עצמו הציב פעם אחר פעם, והעובדה שהוא ישב כמעט שנה בממשלה עם "שותף" שבאופן ברור וגלוי לכל משתמש בתקציב המדינה כבן ערובה וקלף מיקוח ולא מאפשר שום "שיקום" - כל אלה פשוט לא מסתדרים עם התזה שלך.
והתרחיש ההיפותטי האחרון שלך - כמובן שזה תלוי בתוצאות הבחירות, אבל בתרחיש סביר התשובה היא כן, מכמה טעמים:
1) יו"ר הכנסת בתרחיש הזה היה מאיר כהן, או גנץ בעצמו, או נציג אחר מוסכם של הגוש - ולא הקונסלייר הבכיר של המואשם בפלילים. זו פוזיציה חשובה ורבת כוח בתוך המערבולת הפוליטית שישראל שרויה בה כבר שנתיים.
2) כמה סוסים טרויאנים (אורלי לוי, הנדל והאוזר) הספיקו לגלות את פרצופם האמיתי, ובסבירות גבוהה היו נזרקים מהגוש לכל הרוחות.
3) אני באמת לא רואה איך מצב הכלכלה/אבטלה/חרדים יכול להיות גרוע יותר. אם ביבי ממשיך כרוה"מ מעבר עוד ועוד ללא רוב בכנסת, הוא עושה בערך מה שעשה בחודשים האחרונים - צעדים פופוליסטיים מטומטמים בתחום הכלכלי, בלי תקציב מדינה, בלי התנהלות תקינה, ואפס אכיפה על החרדים. עם זאת, הכנסת בתרחיש הזה הייתה יותר עצמאית ולעומתית ואולי מגבילה אותו יותר. אם ביבי מפסיד אז כנראה קמה ממשלה שמורכבת מאנשים שפחות נגועים בניגוד עניינים חריף וכן מנסים (בהצלחה או שלא) להחזיר את הדברים למסלולם.
בסדר, כמובן שיש בהודעה שלך הרבה הנחות סמויות שאני לא מסכים להן לחלוטין, אבל אני לא חושב שאכנס לזה עכשיו.
מבחינת התרחיש ההיפותטי - אנ מניח שאתה אומר "גוש" אתה מתכוון לזה שאם היו בחירות נוספות, ואז "גוש שאינו ביבי" היה מצליח להקים ממשלה, ואז המצב היה טוב יותר. אז אוקי. אני טוען שיש סיכוי של 0% עגול שכל התנאים האלו היו מתקיימים יחד ב2020, גם אם נתניהו היה נוסע למאדים.
חבל שלא הייתי בפורום אז כדי לכתוב ולקעקע דעתי. מה שנותר הוא רק לדבר על הבחירות הקרובות אם כך
בנוגע למה שShiver כתב על "עריקה" של חברי כנסת מהליכוד - זה התרחיש הכי קרוב לאפשרי מבחינתי, אבל אני גם לא חושב שהייתה יכולה לקום ממשלה ככה, וגם - טיימינג זה הכל בחיים. בתולדות מדינת ישראל יש עריקה אחת או שתיים שצלחו בזמן אמת. שאר העריקות המפורסמות היו כי האנשים הריחו בחירות באופק.
אם יורשה לי לומר, יש כאן הטיה מסוג wishful thinking. ברור שגם אני הייתי רוצה שהיה טוב יותר במדינה, כלומר, זו בכלל שאלה? מי לא רוצה? גם גנץ רוצה. וגם דרעי רוצה. וגם לפיד רוצה. וכו' וכו'. ברור שהייתי רוצה לדמיין שהדברים היו נראים אחרת לפני שנה ואז היו נראים אחרת גם היום. אבל שוב, זה שייך לעבר.
עכשיו בחירות חדשות, עם החלטות חדשות שאנשים אחרים צריכים לקבל. הבה נראה מה הם יעשו....