סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2021
הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 3:37 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
אבימאל כתב:
אני כביביסט בבון מודה שאני מצדיע לגנץ על המהלך שלו ונבחל מהטריק שהפיל את הסיפור.
אני חושב שבהתנהלות נבונה יותר ,גם במשבר האחרון,גנץ יכל להיות ראש ממשלה.

דרך אגב, איזה איש תקשורת קרא למצביעי ביבי בבונים בשנים האחרונות, מלבד יינון מגל האינפנטיל וריקלין רפה השכל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 4:18 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
עידו ,אין לי דרך להגן על זה. התנהגות איומה.
עופר,אני מאוד בעד,חושב שהוא לא יעשה את זה. אין לו אומץ.

באיזו מדינה נאורה זה אפשרי שראש המדינה יבטל לעצמו משפט באמצע המשפט? ואחר כך אתם לא מבינים למה קוראים לכם בבונים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 4:26 pm 
Freshman

ido כתב:
אבימאל כתב:
שיבר. ודאי שכן.
חושב שעם כל התנהגותו האיומה הוא עדיף על האלטרנטיבה.
וגם יש לי תקווה קלושה שמסלול ההתנגשות שלו עם מערכת החוק יתפוצץ בקול רעש גדול.
אנד איי אם לוקינג פורוורד או סי איט.

אני לא מסוגל להבין את זה. אתה חושב שהאלטרנטיבה הכי טובה היא בן אדם שבעודו מכהן כראש ממשלה פועל מתוך ניגוד עניינים ופוגע באופן ברור (נראה לי שהסכמת לזה, תקן אותי אם אני טועה) בהתנהלות המדינה למען טובתו האישית? אין בזה שום הגיון.

למה הוא אלטרנטיבה כה עדיפה על גדעון סער (שלפחות עד כמה שאני מבין, הוא אידיאולוג גדול בהרבה מביבי, עם השקפת עולם הרבה יותר קרובה לעמדות הפוליטיות שלך)?

אתה מוכן שהמדינה תמשיך להתנהל ללא תקציב, תשקע עוד ועוד בגרעון תוך פגיעה מיידית בשכבות החלשות, ופגיעה עתידית בלתי נמנעת גם בשכבות מבוססות יותר? התנהלות שככל שתמשיך זמן רב יותר, בסבירות גבוהה יותר תפגע גם באיכות החיים של הילדים שלך למשך שנים? כי מה? מה יכול להצדיק דבר כזה?
מה בדיוק אתה חושב שיקרה אם נתניהו ימשיך להיות רוה''מ, ומה כל כך מפחיד אותך בתסריט שבו הוא מוחלף (על ידי איש ימין, ליכודניק מובהק/איש הציונות הדתית)?

ההגיון הביביסטי פשוט. ביבי עצמו מפמפם אותו כבר שנים:
ביבי = מתת האל לעם ישראל. אין לנו קיום בלעדיו ואם הוא ילך, איראן והשמאלנים יגרמו פה לשואה שניה. לכן אנחנו חייבים לתמוך בו בכל מעשה נבלה שהוא עושה כדי לשרוד פוליטית ולהעלים עין מהשחיתות (כולם ממילא מושחתים עוד מימי דוד המלך, לא ככה?).

אבימאל, תקן אותי אם טעיתי במשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 5:35 pm 
Freshman

sir charles כתב:
פרופסור ג'יי כתב:
sir charles כתב:
פרופסור ג'יי כתב:
שאלת תם:

זו פוזיציה אחת.. ופוזיציה אחרת תגיד שהכנסת כבר הייתה מספיקה להתפזר בזמן הזה. או שלמשל בני גנץ כבר היה יו"ר הכנסת, יום אחרי ההתפטרות של אדלשטיין (שכנראה בלילה הזה נעשתה שיחה בין פרץ לגנץ על כניסה לממשלה).
ואגב חקיקה שמדיחה ראש ממשלה מכהן היא בגבול הפסילה על ידי בגץ כמובן. כי אין כזה דבר לכהן כ"מועמד לראשות ממשלה" יש לכהן כראש ממשלה - ונתניהו באותה נקודת זמן כבר כזה בממשלת מעבר. אף משפטן לא אוהב חוקים פרסונלים ורטרואקטיבים. זה דבר כמעט מוקצה. - לא מדובר על חוק רטרואקטיבי אלא על כזה שיקבע שמואשם בפלילים לא יכול להיות מועמד לראשות הממשלה, כלומר אם ביבי היה מפיל את הממשלה אז הוא לא יכל להתמודד לראשותה בבחירות שאחרי.

[/color].

קודם כל אני כמובן מאמין לך שכתבת את זה דאז, זה לא מה שהתכוונתי, בכלל לא התכוונתי ספציפי; כוונתי הייתה שבקבלת החלטות שוקלים גם בזמן אמת האם היא נכונה או לא וגם בדיעבד האם היא טובה או לא. ולכן כתבתי גם בהודעה המקורית - פוליטיקאים תמיד טובים. תמיד כולנו בדיעבד (10 שנים אחרונות וכו'..) טוענים שכל צעד שאי פעם נעשה על ידיהם הוא שגוי. סבבה, זה דיון אחר. אבל צריך לנסות לחשוב בזמן אמת האם ההחלטה הזו הייתה נכונה.

רציתי רק להתעכב על החוק הזה כי אני רואה שמדברים עליו הרבה, ואולי אני לא מבין למה כולם מתכוונים. הרעיון הוא שמתישהו תהיה התארגנות של מספיק חברי כנסת כדי להעביר חוק שיקבע שמואשם בפלילים לא יוכל להיות "מועמד לראש הממשלה"?

אז בהנחה וחוק כזה יעבור (להערכתי לא יקרה, ולא בגלל הפוליטיקאים, אלא כי משפטית) - הנשיא לא יטיל בעוד חודשיים על נתניהו להרכיב ממשלה. נו, ומה אז? כבר בבחירות ספטמבר 19 , אחרי שנתניהו לא הצליח להרכיב ממשלה, גנץ קיבל את המנדט מהנשיא להרכיב ממשלה ולא הצליח. אז הפעם הוא או מישהו אחר יקבלו, ושוב לא יצליחו. ונתניהו ימשיך לכהן כראש הממשלה, ואז יהיו שוב בחירות.. אז מה אני מפספס כאן?

אלא אם כן כוונתכם שלא ניתן להשביע ממשלה חדשה במידה וראש הממשלה מואשם בפלילים. כאן זה לופהול בלתי נגמר. אבל שוב, אני מניח שמשפטית זה לא יעבור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 5:46 pm 
Freshman

פרופסור ג'יי כתב:
sir charles כתב:
פרופסור ג'יי כתב:
sir charles כתב:
פרופסור ג'יי כתב:
שאלת תם:

זו פוזיציה אחת.. ופוזיציה אחרת תגיד שהכנסת כבר הייתה מספיקה להתפזר בזמן הזה. או שלמשל בני גנץ כבר היה יו"ר הכנסת, יום אחרי ההתפטרות של אדלשטיין (שכנראה בלילה הזה נעשתה שיחה בין פרץ לגנץ על כניסה לממשלה).
ואגב חקיקה שמדיחה ראש ממשלה מכהן היא בגבול הפסילה על ידי בגץ כמובן. כי אין כזה דבר לכהן כ"מועמד לראשות ממשלה" יש לכהן כראש ממשלה - ונתניהו באותה נקודת זמן כבר כזה בממשלת מעבר. אף משפטן לא אוהב חוקים פרסונלים ורטרואקטיבים. זה דבר כמעט מוקצה. - לא מדובר על חוק רטרואקטיבי אלא על כזה שיקבע שמואשם בפלילים לא יכול להיות מועמד לראשות הממשלה, כלומר אם ביבי היה מפיל את הממשלה אז הוא לא יכל להתמודד לראשותה בבחירות שאחרי.

[/color].

קודם כל אני כמובן מאמין לך שכתבת את זה דאז, זה לא מה שהתכוונתי, בכלל לא התכוונתי ספציפי; כוונתי הייתה שבקבלת החלטות שוקלים גם בזמן אמת האם היא נכונה או לא וגם בדיעבד האם היא טובה או לא. ולכן כתבתי גם בהודעה המקורית - פוליטיקאים תמיד טובים. תמיד כולנו בדיעבד (10 שנים אחרונות וכו'..) טוענים שכל צעד שאי פעם נעשה על ידיהם הוא שגוי. סבבה, זה דיון אחר. אבל צריך לנסות לחשוב בזמן אמת האם ההחלטה הזו הייתה נכונה.

רציתי רק להתעכב על החוק הזה כי אני רואה שמדברים עליו הרבה, ואולי אני לא מבין למה כולם מתכוונים. הרעיון הוא שמתישהו תהיה התארגנות של מספיק חברי כנסת כדי להעביר חוק שיקבע שמואשם בפלילים לא יוכל להיות "מועמד לראש הממשלה"?

אז בהנחה וחוק כזה יעבור (להערכתי לא יקרה, ולא בגלל הפוליטיקאים, אלא כי משפטית) - הנשיא לא יטיל בעוד חודשיים על נתניהו להרכיב ממשלה. נו, ומה אז? כבר בבחירות ספטמבר 19 , אחרי שנתניהו לא הצליח להרכיב ממשלה, גנץ קיבל את המנדט מהנשיא להרכיב ממשלה ולא הצליח. אז הפעם הוא או מישהו אחר יקבלו, ושוב לא יצליחו. ונתניהו ימשיך לכהן כראש הממשלה, ואז יהיו שוב בחירות.. אז מה אני מפספס כאן?

אלא אם כן כוונתכם שלא ניתן להשביע ממשלה חדשה במידה וראש הממשלה מואשם בפלילים. כאן זה לופהול בלתי נגמר. אבל שוב, אני מניח שמשפטית זה לא יעבור

אז יכלו להיות עוד לופים של בחירות. בסוף לציבור היה נמאס והוא היה מכריע את הגושים לאחד הצדדים. זה עדיף פי מיליון ממה שקרה בפועל כשגנץ, שמולי, אורלי לוי ופרץ שברו סופית את האמון של הציבור במערכת הפוליטית.
במצב של חוסר אמון מוחלט במערכת עדיף כבר באמת ללכת על המוכר והידוע, וזה מה שביבי ניסה להשיג מהרגע הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 6:41 pm 
Sophomore

שתי דוגמאות קטנות לפוליטיקאיות שעשו גם "טוב" (=בהתאם להבטחות שניתנו לציבור שבחר במפלגות שלהן) וגם נכון (כלומר צעד חכם מבחינת העתיד הפוליטי שלהן) הן מירב מיכאלי ור'דיר מריח, שלא נכנסו לממשלה עם חברי מפלגותיהן והעבירו ביקורת נוקבת וקולנית על הכניסה הזו. שתיהן קיבלו הערכה ושבחים על כך גם בזמן אמת, וגם כעת הן בפוזיציה טובה בהרבה משל אלו שהתפתו לטייטלים של שרי ממשלה (פיקטיביים יותר או פחות).

*עריכה - ראיתי עכשיו שמריח החליטה לא להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות. חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:04 pm 
Freshman

ido כתב:
שתי דוגמאות קטנות לפוליטיקאיות שעשו גם "טוב" (=בהתאם להבטחות שניתנו לציבור שבחר במפלגות שלהן) וגם נכון (כלומר צעד חכם מבחינת העתיד הפוליטי שלהן) הן מירב מיכאלי ור'דיר מריח, שלא נכנסו לממשלה עם חברי מפלגותיהן והעבירו ביקורת נוקבת וקולנית על הכניסה הזו. שתיהן קיבלו הערכה ושבחים על כך גם בזמן אמת, וגם כעת הן בפוזיציה טובה בהרבה משל אלו שהתפתו לטייטלים של שרי ממשלה (פיקטיביים יותר או פחות).

*עריכה - ראיתי עכשיו שמריח החליטה לא להתמודד לכנסת בבחירות הקרובות. חבל.

תראה, הן פשוט בחרו לקחת פוזיציה ארוכה יותר. כמובן כשאין לך הרבה מה להפסיד זו לא החלטה ככ קשה לקבל. מריח בחיים לא הייתה מקבלת תפקיד שרה, ומירב מיכאלי, ובכן, אולי הייתה יכולה להיאבק על שרת התפוצות או משהו. סבירות נמוכה. סטייל ינקלביץ או תמנו-שטה. בהחלט מבחינת העתיד הפוליטי *שלהן* זה היה הצעד הנכון והטוב לקבל. אבל כשאני דיברתי על גנץ דיברתי על הצעד הטוב לעתיד של המדינה, לא לשלו. הרי גם יאיר לפיד קידם את עצמו לקראת הבחירות הבאות, כי הוא ידע שהן יבואו בקרוב.
אני מעריך בסבירות גבוהה שגנץ ידע שהוא מחוק פוליטית אחרי הכנסת הזו. אני מחזיק בתזה שהוא ממש הקריב מעצמו בשביל שהמדינה לא תישרף. או אולי אחרי שנה (אפריל 19-20) בפוליטיקה הוא הבין שזה לא בשבילו, אז אמר שזו שירת הברבור שלו.. אני לא יודע.

הדוגמה הכי טובה לכך היא מרצ כמובן. מבחינה אידיאולוגית, נדיר שהם מאכזבים את המצביעים שלהם. הם המפלגה היחידה (הם והמשותפת) שלא ישבו בממשלות נתניהו בעשור האחרון. כמות ההחלטות הנכונות שהם צריכים לקבל היא מזערית.הם פשוט אומרים "לא" כל פעם מחדש. שזה גם קשה, אבל פחות קשה מלהיות בני גנץ באפריל 2020..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:18 pm 
Sophomore

מודה שאני לא לגמרי מבין למה אתה מכוון.

לגבי מיכאלי ומריח, העובדה היא שהן שתי היחידות במפלגות שלהן שבחרו שלא להיות חלק מהמהלך. כל השאר העדיפו את הג'ובים הזוטרים בממשלה/ועדות הכנסת (גילוי נאות - אני הייתי משוכנע שמריח היא הסנונית שמבשרת על מרד רבתי בכחול-לבן. כמובן שהתבדיתי).

מה שכן, ההתנהלות של גנץ מאז ההחלטה ההיא לא יושבת טוב עם התזה שלך. גנץ לא מתנהל כמו מישהו שברור לו שהוא מחוק, או מישהו שמאס בפוליטיקה. אם זה היה המצב, למה הוא מתעקש להמשיך לרוץ?
זה גם לא מתאים למיני מהלכים שלו לאורך הדרך, בהם הוא בחר להתפשר על נושאים שהיו אמורים להיות מהותיים לו בתמורה למיני סממני שררה וג'ובים למקורבים.

ותתפלא, מרצ מאכזבים יופי את המצביעים שלהם. יכול להעיד על עצמי שלפחות בבחירות האחרונות (ואאז"נ גם בסיבוב הקודם, אבל באמת קשה לעקוב) הצבעתי להם כברירת מחדל ולא בחשק רב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:36 pm 
Freshman

הכוונה בגדול היא שכגודל הציפיות כך קושי ההחלטה.
ממירב מיכאלי, מריח ומרצ (יותר מדי ממים) אף אחד לא מצפה לכלום לכן ההחלטה שלהם לא קשה כל כך, כי פוטנציאל הנזק נמוך. ממשלה תקום עם או בלי החבר'ה האלו.
בני גנץ הגיע לעמדה באפריל 2020 אחרי שלוש מערכות בחירות, עם משבר קורונה עולמי (והרי בספטמבר 19 הוא לא עשה את הצעד הזה של להיכנס לממשלת נתניהו) ועם יכולת השפעה ממשית על הממשלה והמדינה. באותה נקודת זמן, אני חושב שמבין האלטרנטיבות שלו - הוא בחר בנכונה ביותר.

לגבי ההתנהלות מאז, אני מלא בביקורת עליו כמו גם על שאר חברי הממשלה, החל מגודל הממשלה, השרים, ההחלטות, הישיבות, הסגרים, הכל. אין פה מחלוקת בכלל. אולי הוא גם לא פוליטיקאי טוב.
אבל מבחינת יכולת קבלת החלטות בנקודת זמן - אני חושב שאין הרבה אנשים שהיו מעזים לקבל החלטה ככ קשה. רוב האנשים - לפיד, ליברמן וכנראה גם בנט, היו מסתפקים בעוד טרמינלוגיית אנטי-ביבי רגילה וללכת לבחירות באוגוסט 20. יש כאן מאמר די נחמד שמראה כל מיני מדינות בעולם ומערכות בחירות בשנת 2020. לא קראתי עוד את כולו, אבל אפשר לראות כל מיני דברים כגון הרבה מדינות מערביות שדחו/ביטלו בחירות, ובמקומות שהתקיימו בחירות - אחוזי הצבעה נמוכים. התקיימו כל מיני בחירות מקומיות (עיריה,מחוזות) בחלק מהמדינות. לא ירדתי עוד לעומקי הדברים כמו מדינות שמאפשרות הצבעה אלקטרונית או בדואר, נניח (מה שבישראל אין).

אני מוסיף אלטרנטיבה נוספת למתקדמים: נניח וגנץ מפגין שרירים במו"מ ובסוף לא מצליח לקבל את מה שהוא רצה. הולכים לבחירות. ישראל בפברואר 2021 נראית טוב יותר? אבטלה/כלכלה/חיסונים/חרדים/ספורט/דובאי/מה שבא לכם. היפותטי לחלוטין, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:42 pm 
מנהל פורום

אני גם לא מבין בדיוק מה אתה מנסה להגיד. ההחלטה של גנץ התקבלה כפי שהתקבלה. והנה מבחן התוצאה:
ראינו בדיעבד את זה שהוא לא הצליח למתן את הממשלה ולמשוך אותה לכיוון שלו.
ראינו כישלון קולוסאלי בטיפול במשבר הקורונה בהמון רבדים.
ראינו ממשלת "פיוס" ו"אחדות" שנזכור ממנה את העמקת השיסוי והפילוג בעם.
ראינו ממשלה מנופחת ובזבזנית שלא מצליחה להעביר תקציב.

אז כן, אני חושב שבמציאות מדומיינת אחרת המצב עם בחירות נוספות היה טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:46 pm 
Freshman

טוב, אם אנחנו ברמה של כותרות בעיתון, זה לא באמת מקדם משהו.
הנה, גם אני יכול:
כולם כשלון. כל העולם כשלון.
איך בדיוק תרמתי לדיון?...

תתכבד ותתאר לי את המציאות המדומיינת האחרת שבה אין כשלון קולוסאלי, אין ממשלה מנופחת, חרדי וחילוני מתנשקים ומתחבקים (כי אין קורונה) והשיסוי והפילוג בעם מתאחה משל ריססו עליו ספריי של משחקי כדורגל. למה להתחמק? ממש תתאר לי ממשלה אחרת עם אנשים אחרים שתוביל למצב טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:57 pm 
Sophomore

אוקיי, אז אתה חשבת שזו הייתה החלטה אמיצה ונכונה. לגיטימי. אבל הרבה מאוד אנשים (כולל רוב מי שמבקר אותו כאן בפורום) חשבו גם בזמן אמת שזה לא אמיץ אלא מטומטמם, חזו באופן מדויק למדי את הדרך שבה הממשלה הזו תתנהל ואת השטיקים והמוקשים שביבי הכין מבעוד מועד.
עכשיו, ההתנהלות של גנץ בתקופה הזו - ההתעקשות על סממני השררה של טייטל פיקטיבי, ההקרבות שהיה מוכן לבצע בשביל למנות מקורב למנכ"ל של המשרד הפיקטיבי הזה, חוסר היכולת שלו לממש אולטימטומים שהוא עצמו הציב פעם אחר פעם, והעובדה שהוא ישב כמעט שנה בממשלה עם "שותף" שבאופן ברור וגלוי לכל משתמש בתקציב המדינה כבן ערובה וקלף מיקוח ולא מאפשר שום "שיקום" - כל אלה פשוט לא מסתדרים עם התזה שלך.

והתרחיש ההיפותטי האחרון שלך - כמובן שזה תלוי בתוצאות הבחירות, אבל בתרחיש סביר התשובה היא כן, מכמה טעמים:
1) יו"ר הכנסת בתרחיש הזה היה מאיר כהן, או גנץ בעצמו, או נציג אחר מוסכם של הגוש - ולא הקונסלייר הבכיר של המואשם בפלילים. זו פוזיציה חשובה ורבת כוח בתוך המערבולת הפוליטית שישראל שרויה בה כבר שנתיים.
2) כמה סוסים טרויאנים (אורלי לוי, הנדל והאוזר) הספיקו לגלות את פרצופם האמיתי, ובסבירות גבוהה היו נזרקים מהגוש לכל הרוחות.
3) אני באמת לא רואה איך מצב הכלכלה/אבטלה/חרדים יכול להיות גרוע יותר. אם ביבי ממשיך כרוה"מ מעבר עוד ועוד ללא רוב בכנסת, הוא עושה בערך מה שעשה בחודשים האחרונים - צעדים פופוליסטיים מטומטמים בתחום הכלכלי, בלי תקציב מדינה, בלי התנהלות תקינה, ואפס אכיפה על החרדים. עם זאת, הכנסת בתרחיש הזה הייתה יותר עצמאית ולעומתית ואולי מגבילה אותו יותר. אם ביבי מפסיד אז כנראה קמה ממשלה שמורכבת מאנשים שפחות נגועים בניגוד עניינים חריף וכן מנסים (בהצלחה או שלא) להחזיר את הדברים למסלולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 7:58 pm 
מנהל פורום

אני די בטוח שהנזק המצטבר מהמיליארדים של המענקים הרוחביים שהממשלה מאשרת על ימין ועל שמאל היה נמנע בחלקו הגדול אם היינו ממשיכים במוד של ממשלת מעבר, כי כזה דבר בדרך כלל הוא בעייתי משפטית להעביר בממשלת מעבר.

לגבי הממשלה - אז כן, ביבי כנראה לא יכל להקים ממשלה של כל כך הרבה שרים וסגנים במציאות שיש לו הרבה פחות מ60 חכים תומכים.

בהחלט יכול היה להיות תסריט שעם החרפת המגיפה היו עורקים כבר בזמן אמת חכים מהימין כמו סער ושאשא ביטון שהיו מאפשרים ממשלת מרכז בלי החרדים שהייתה מטפלת במשבר בצורה טובה יותר. ממשלה כזאת הייתה (לכאורה) מטפלת במשבר בצורה יותר מאוזנת ועם פחות השפעה ממגזרי לחץ.

חרדים וחילוניים לא היו מתנשקים ומתחבקים. אבל בהחלט אני מקווה לצמצום משמעותי בתקציבים של החרדים, במיוחד למוסדות שמפרים את ההנחיות ברגל גסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:01 pm 
Sophomore

פרופסור ג'יי כתב:
תתכבד ותתאר לי את המציאות המדומיינת האחרת שבה אין כשלון קולוסאלי, אין ממשלה מנופחת, חרדי וחילוני מתנשקים ומתחבקים (כי אין קורונה) והשיסוי והפילוג בעם מתאחה משל ריססו עליו ספריי של משחקי כדורגל. למה להתחמק? ממש תתאר לי ממשלה אחרת עם אנשים אחרים שתוביל למצב טוב יותר.

נו בחייאת, אלה שתי האופציות? אוטופיה או דיסטופיה?

מספיק שתקום פה ממשלה שהעומד בראשה מונע ממקום של "המדינה באה קודם" ולא "המדינה היא אני". ממשלה שמעבירה תקציב, שמסוגלת להעביר החלטות בישיבות ומאפשרת לשרים בה יש באמת איזשהי יכולת לנסות לנהל את ענייני משרדיהם ולשרת את האזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:13 pm 
Freshman

ido כתב:
אוקיי, אז אתה חשבת שזו הייתה החלטה אמיצה ונכונה. לגיטימי. אבל הרבה מאוד אנשים (כולל רוב מי שמבקר אותו כאן בפורום) חשבו גם בזמן אמת שזה לא אמיץ אלא מטומטמם, חזו באופן מדויק למדי את הדרך שבה הממשלה הזו תתנהל ואת השטיקים והמוקשים שביבי הכין מבעוד מועד.
עכשיו, ההתנהלות של גנץ בתקופה הזו - ההתעקשות על סממני השררה של טייטל פיקטיבי, ההקרבות שהיה מוכן לבצע בשביל למנות מקורב למנכ"ל של המשרד הפיקטיבי הזה, חוסר היכולת שלו לממש אולטימטומים שהוא עצמו הציב פעם אחר פעם, והעובדה שהוא ישב כמעט שנה בממשלה עם "שותף" שבאופן ברור וגלוי לכל משתמש בתקציב המדינה כבן ערובה וקלף מיקוח ולא מאפשר שום "שיקום" - כל אלה פשוט לא מסתדרים עם התזה שלך.

והתרחיש ההיפותטי האחרון שלך - כמובן שזה תלוי בתוצאות הבחירות, אבל בתרחיש סביר התשובה היא כן, מכמה טעמים:
1) יו"ר הכנסת בתרחיש הזה היה מאיר כהן, או גנץ בעצמו, או נציג אחר מוסכם של הגוש - ולא הקונסלייר הבכיר של המואשם בפלילים. זו פוזיציה חשובה ורבת כוח בתוך המערבולת הפוליטית שישראל שרויה בה כבר שנתיים.
2) כמה סוסים טרויאנים (אורלי לוי, הנדל והאוזר) הספיקו לגלות את פרצופם האמיתי, ובסבירות גבוהה היו נזרקים מהגוש לכל הרוחות.
3) אני באמת לא רואה איך מצב הכלכלה/אבטלה/חרדים יכול להיות גרוע יותר. אם ביבי ממשיך כרוה"מ מעבר עוד ועוד ללא רוב בכנסת, הוא עושה בערך מה שעשה בחודשים האחרונים - צעדים פופוליסטיים מטומטמים בתחום הכלכלי, בלי תקציב מדינה, בלי התנהלות תקינה, ואפס אכיפה על החרדים. עם זאת, הכנסת בתרחיש הזה הייתה יותר עצמאית ולעומתית ואולי מגבילה אותו יותר. אם ביבי מפסיד אז כנראה קמה ממשלה שמורכבת מאנשים שפחות נגועים בניגוד עניינים חריף וכן מנסים (בהצלחה או שלא) להחזיר את הדברים למסלולם.

בסדר, כמובן שיש בהודעה שלך הרבה הנחות סמויות שאני לא מסכים להן לחלוטין, אבל אני לא חושב שאכנס לזה עכשיו.
מבחינת התרחיש ההיפותטי - אנ מניח שאתה אומר "גוש" אתה מתכוון לזה שאם היו בחירות נוספות, ואז "גוש שאינו ביבי" היה מצליח להקים ממשלה, ואז המצב היה טוב יותר. אז אוקי. אני טוען שיש סיכוי של 0% עגול שכל התנאים האלו היו מתקיימים יחד ב2020, גם אם נתניהו היה נוסע למאדים.
חבל שלא הייתי בפורום אז כדי לכתוב ולקעקע דעתי. מה שנותר הוא רק לדבר על הבחירות הקרובות אם כך :ps_ih:

בנוגע למה שShiver כתב על "עריקה" של חברי כנסת מהליכוד - זה התרחיש הכי קרוב לאפשרי מבחינתי, אבל אני גם לא חושב שהייתה יכולה לקום ממשלה ככה, וגם - טיימינג זה הכל בחיים. בתולדות מדינת ישראל יש עריקה אחת או שתיים שצלחו בזמן אמת. שאר העריקות המפורסמות היו כי האנשים הריחו בחירות באופק.

אם יורשה לי לומר, יש כאן הטיה מסוג wishful thinking. ברור שגם אני הייתי רוצה שהיה טוב יותר במדינה, כלומר, זו בכלל שאלה? מי לא רוצה? גם גנץ רוצה. וגם דרעי רוצה. וגם לפיד רוצה. וכו' וכו'. ברור שהייתי רוצה לדמיין שהדברים היו נראים אחרת לפני שנה ואז היו נראים אחרת גם היום. אבל שוב, זה שייך לעבר.
עכשיו בחירות חדשות, עם החלטות חדשות שאנשים אחרים צריכים לקבל. הבה נראה מה הם יעשו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:28 pm 
Sophomore

פרופסור ג'יי כתב:
אם יורשה לי לומר, יש כאן הטיה מסוג wishful thinking. ברור שגם אני הייתי רוצה שהיה טוב יותר במדינה, כלומר, זו בכלל שאלה? מי לא רוצה? גם גנץ רוצה. וגם דרעי רוצה. וגם לפיד רוצה. וכו' וכו'. ברור שהייתי רוצה לדמיין שהדברים היו נראים אחרת לפני שנה ואז היו נראים אחרת גם היום. אבל שוב, זה שייך לעבר.
עכשיו בחירות חדשות, עם החלטות חדשות שאנשים אחרים צריכים לקבל. הבה נראה מה הם יעשו....

אבל זה בדיוק העניין - יש בן אדם אחד שאולי רוצה שיהיה טוב יותר במדינה, אבל זה לא המקום הראשון בסדר העדיפויות שלו. האיש הזה הוא גם במקרה רוה"מ, והוא מוכיח היטב שאין לו שום בעיה לפגוע במדינה אם הוא חושב שזה ייטיב עם מצבו הפרסונלי. אז כל תרחיש (כמעט) שבו הוא לא רוה"מ, או לכל הפחות מוגבל יותר ע"י כנסת חזקה ועצמאית (עם יו"ר שהוא לא הקונסילייר הבכיר שלו), הוא עדיף על המצב הנוכחי.

עם איזה "הנחות סמויות" אדוני לא מסכים?
פוזיציית יו"ר הכנסת נלקחה בפועל מידיו של הנאשם ופקודיו, והוחזר להם רק כחלק מההסכם הקואליציוני.
כרונולוגית, הסוסים הטרויאניים גילו את פרצופם האמיתי לפני המהלכים הללו. אתה לא חושב שלכל הפחות את לוי-אבקסיס היו מעיפים מרשימת השמאל הציוני על זה?
והמצב הכלכלי-חברתי כל כך גרוע, שאני לא רואה איך היה יכול להיות רע יותר. אולי אני טועה. מבצע החיסונים אולי היה כמו היום, אולי כמו באירופה - לא לך ולא לי יש יכולת לדעת. עם זאת, עד כה ההצלחה ה"מופלאה" של מבצע החיסונים לא מתורגמת לכלום, לא במישור הבריאותי ולא במישור הכלכלי, אז אני לא בטוח כמה זה משנה בכלל.
כנ"ל אגב לגבי "הסכמי השלום" המהוללים. זה היה הרבה יותר טראמפ מאשר ביבי (ולראייה - ארה"ב היא הצד שמשיא את התמורות העיקריות), ובסבירות גבוהה היה קורה כך או כך. וגם אם לא - כרגע התרומה המרכזית של ההסכמים האלה היא שבמשך חודשיים-שלושה ייבאנו קורונה בכמויות ממדינה אדומה כי רוה"מ לא רצה להרגיז את החברים החדשים שלו (כן יש תרומה כלכלית לייצוא, אבל ביחס לעובדה שישראל מתנהלת בלי תקציב והממשלה מפזרת כסף ממסוקים ללא היגיון ועל חשבון העתיד של כולנו, זה די זניח)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 8:40 pm 
Freshman

להיכנס לדיון בפורום זה קל ולצאת ממנו זה קשה. אני מכבד את מה שכתבת, אבל כאמור, לא מעוניין להיכנס לזה. אני לא אדבוקט של הממשלה הנוכחית ואין לי רצון להרחיב על דעתי בנוגע לכל אחת מהסוגיות שציינת, כי מבחינתי הן נפרדות, ועל כל אחת מהן אפשר לדון חודש; רשימה קצרה ממה שכתבת: נתניהו וסדרי עדיפויות, תפקיד יו"ר הכנסת, הסכמים קואלציונים, מצב כלכלי, חיסונים, דובאי, זה כ"כ הרבה נושאים שנפרדים מבחינתי, בחלקם אני יכול להיות תומך נלהב של המצב הנוכחי ובאחרים אני יכול לצאת בתוקף כנגדו.
כשאני שאלתי לגבי האלטרנטיבה למתקדמים, ניסיתי להבין את דעתכם, ובגדול, לפי מה שאני מבין, היא די פשוטה - לא חשוב מה, כל דבר אחר (בסדר, 99%) היה יותר טוב מהמצב פוסט אפריל 2020. אוקי, בסדר גמור.
שייך לעבר. לת'רד קוראים בחירות 2021. הבה נדבר על ניסנקורן. :men:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:11 pm 
Freshman

פרופסור ג'יי כתב:
כשאני שאלתי לגבי האלטרנטיבה למתקדמים, ניסיתי להבין את דעתכם, ובגדול, לפי מה שאני מבין, היא די פשוטה - לא חשוב מה, כל דבר אחר (בסדר, 99%) היה יותר טוב מהמצב פוסט אפריל 2020. אוקי, בסדר גמור:men:

זה נכון עם כוכבית. אני אישית מאמין שאם גנץ היה מצליח באורח פלא להרכיב ממשלה באפריל, יש מצב שהוא היה מנהל את משבר הקורונה עוד פחות טוב מנתניהו. פשוט עד אפריל 2020 לא ידענו עד כמה הוא אפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:14 pm 
Sophomore

טוב :roll:

רק הערה קטנה: העיקר פה, ממנו ממילא נובע הכל, הוא ניגוד העניינים החריף שבו נמצא רוה"מ והעובדה (שלמיטב הבנתי אפילו אבימאל מכיר בה) שניהול המדינה בפירוש מושפע ממנו.

אני אשמח לשמוע הסבר ממישהו שמייצג את הצד הביביסטי, איך זה לא קו אדום מבחינתו ואיך זה שהאלטרנטיבה הכי טובה (היחידה?) לרוה"מ היא אדם שטובת המדינה היא לא השיקול היחיד (או העיקרי) בהתנהלותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:24 pm 
Junior

ido כתב:
טוב :roll:

רק הערה קטנה: העיקר פה, ממנו ממילא נובע הכל, הוא ניגוד העניינים החריף שבו נמצא רוה"מ והעובדה (שלמיטב הבנתי אפילו אבימאל מכיר בה) שניהול המדינה בפירוש מושפע ממנו.

אני אשמח לשמוע הסבר ממישהו שמייצג את הצד הביביסטי, איך זה לא קו אדום מבחינתו ואיך זה שהאלטרנטיבה הכי טובה (היחידה?) לרוה"מ היא אדם שטובת המדינה היא לא השיקול היחיד (או העיקרי) בהתנהלותו.

אני לא מתיימר לייצג את הצד הביביסטי, בעיקר כי אני לא שייך אליו, אבל אי אפשר להתעלם מהרזומה והקשרים של ביבי מול הכלום ושום דבר שמולו.
אני די בטוח שחלק לא קטן מתומכי ביבי, מאסו בשטיקים אבל לא רואים אלטרנטיבה מולו.
סער ובנט ביחד לא מגיעים לסוליה שלו ולפיד בטח שלא (והוא גם שייך לצד השני).

גם גנץ עשה סימנים ברורים לאורך כל הדרך שהוא לא בדיוק אפוי אבל כל התומכים שלו לא שמו לב לאזהרות, העיקר שהוא לא ביבי.

בנוסף, העיסוק האובססיבי של התקשורת בביבי והנסיון לגמד כל דבר שהוא עושה, עושים את האפקט ההפוך.
היה איזה ראיון של הצל עם אמנון אברמוביץ והוא אמר לו שלא היה אכפת לו מביבי וביבי לא מייצג את אג׳נדת הימין אבל מה שעושים לו בתקשורת נראה בעיני אנשים שהתקפה על כל הימין אז הם מתבצרים בעמדה ותומכים בו.

וזה עוד לפני שפתחנו את הדיון לברר האם האמת הסלוגן ׳שוחד מרמה והפרת אמונים׳ הוא באמת על מעטפות כסף כמו אולמרט או על קצת כתבות בוואלה שיוציאו אותו טוב.

זו לדעתי ההסתכלות של הצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 9:57 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ציטוט:
וזה עוד לפני שפתחנו את הדיון לברר האם האמת הסלוגן ׳שוחד מרמה והפרת אמונים׳ הוא באמת על מעטפות כסף כמו אולמרט או על קצת כתבות בוואלה שיוציאו אותו טוב.

זה מקרה קלאסי של השוואת תפוחים לתפוזים. המקבילה לטלנסקי במקרה של ביבי זה תיק 1000. שהוא תיק מובהק שבמובהקים של קבלת טובות הנאה במאות אלפי שקלים מבעלי הון. משום מה "כסף במעטפות" מצלצל כמו משהו אפל ומזעזע ו"שמפניה וסיגרים" (ותכשיטים) מצלצל כמו איזה פינוק חביב. אבל מבחינת טובות ההנאה זה אותו דבר בדיוק.

המקבילה של תיק 4000 הוא, למשל, כתב האישום בנושא המרכז להשקעות ששם הרבה הרבה פחות ממה שביבי עשה לטובת אלוביץ' (תוך העדר גילוי נאות והסתרת הקשרים שלו איתו) הביאו להרשעה של אולמרט. גם הפער בין "קצת כתבות בוואלה" ובין מה שמתואר בכתב האישום הוא בסדר הגודל של הבדל בין אפליקציית רובין הוד ומכונת הדפוס של גוטנברג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:09 pm 
Junior

ראובן כתב:
ציטוט:

זה מקרה קלאסי של השוואת תפוחים לתפוזים. המקבילה לטלנסקי במקרה של ביבי זה תיק 1000. שהוא תיק מובהק שבמובהקים של קבלת טובות הנאה במאות אלפי שקלים מבעלי הון. משום מה "כסף במעטפות" מצלצל כמו משהו אפל ומזעזע ו"שמפניה וסיגרים" (ותכשיטים) מצלצל כמו איזה פינוק חביב. אבל מבחינת טובות ההנאה זה אותו דבר בדיוק.

המקבילה של תיק 4000 הוא, למשל, כתב האישום בנושא המרכז להשקעות ששם הרבה הרבה פחות ממה שביבי עשה לטובת אלוביץ' (תוך העדר גילוי נאות והסתרת הקשרים שלו איתו) הביאו להרשעה של אולמרט. גם הפער בין "קצת כתבות בוואלה" ובין מה שמתואר בכתב האישום הוא בסדר הגודל של הבדל בין אפליקציית רובין הוד ומכונת הדפוס של גוטנברג.

אבל לא באתי להשוות בין הדברים אלא להגיד מה מרגיש תומך ביבי ששייך למעמד הביניים ומטה ולא מעורה בפרטים והכל מתערבב לו והוא לא מבין מה הבעיה שהוא קיבל קצת סיגרים וביקש כתבות מחמיאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:18 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

פרופסור ג'יי כתב:
בני גנץ הגיע לעמדה באפריל 2020 אחרי שלוש מערכות בחירות, עם משבר קורונה עולמי (והרי בספטמבר 19 הוא לא עשה את הצעד הזה של להיכנס לממשלת נתניהו) ועם יכולת השפעה ממשית על הממשלה והמדינה. באותה נקודת זמן, אני חושב שמבין האלטרנטיבות שלו - הוא בחר בנכונה ביותר.

אני רוצה להגיב רק לנקודה הזאת.
בספטמבר אאל"ט גנץ עמד בראש המפלגה הגדולה ביותר. הוא לא היה צריך להיכנס לממשלה של ביבי אלא להקים ממשלה בעצמו, גם שומו שמיים בתמיכת המשותפת, והוא לא הצליח לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:25 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חושב שיותר השפיעה העובדה שביבי הרגיש (במידת מה של צדק בדיעבד) שבחירות 2019ב היו שפל אלקטורלי מבחינתו ועדיף לו ללכת לבחירות נוספות. סביר להניח שאם הוא מציע לגנץ אחדות+רוטציה גנץ היה מסכים כפי שהסכים בבחירות 2020.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 31, 2021 10:42 pm 
Sophomore

Dovi כתב:

אבל לא באתי להשוות בין הדברים אלא להגיד מה מרגיש תומך ביבי ששייך למעמד הביניים ומטה ולא מעורה בפרטים והכל מתערבב לו והוא לא מבין מה הבעיה שהוא קיבל קצת סיגרים וביקש כתבות מחמיאות.

את זה אני יכול להבין (כלומר, זה מטומטם בעיני, אבל אני מבין). אני שואל על משהו אחר: איך יכול להיות שזה נראה למישהו רעיון טוב שבראשות המדינה יעמוד אדם שנמצא בניגוד עניינים חריף (ולא משנה אם הסיבות לכך מוצדקות או לא, בפועל ניגוד העניינים קיים) בין טובתו האישית לטובת המדינה, ובבירור מקבל החלטות שאינן לטובת המדינה בשל ניגוד העניינים הזה?

האם היית ממנה מנכ''ל לחברה בבעלותך, שצפוי לבלות 3 ימים בשבוע בבית המשפט, ושיש ניגוד עניינים מהותי בין הרצון שלו להתחמק ממאסר לבין הניהול הענייני של החברה שלך? מנכ''ל שיכול לקבל החלטות שעשויות להרחיק אותו מהכלא, אבל יפגעו בחברה שאותה הוא ממנכ''ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: