מארק כתב:
רגע פלאש אז כל הפיגועים נגד כוחות צה"ל בשטחים הם לא טרור?
הרי המחבלים בסה"כ ניסו לפגוע באנשים שבעיניהם מזיקים להם (ובדרך כלל בצורה הרבה יותר אקטיבית מפעילי שלום עכשיו).
אז אתה רוצה לספר לי שאם אני ניגש כאזרח ישראלי לאזור ערבי כלשהו שנוהג לפגע בחיילי צה"ל, לא ינסו לפגוע בי? אם זו דעת השמאל, התמימות של השמאלנים זה משהו
ראי שעל הקיר כתב:
FLASH כתב:
מה לעשות, בחקירה הוא אמר ששלום עכשיו הם חיידקים שצריך להשמיד. אני מעריך שהוא חלאה שהיה שמח לרצוח גם 20 אנשים משלום עכשיו
מחבל ערבי ודאי לא מבצע פיגוע נגד ספציפיים. ממש לא אכפת לו מי ימות מהאוכלוסיה היהודית
כזה טפשון הערבי הזה. כל מה שהיה צריך זה להגיד בחקירתו שיהודים, או ישראלים, או ציונים, הם חיידקים שצריך להשמיד. ואז הוא לא היה טרוריסט, רק חלאה שהיה כנראה שמח גם לרצוח 20 מהם.
אני מניח, אגב, שהיו כאלה ערבים חכמים יותר שגם אמרו דברים כאלה בחקירה - שציונים הם חיידקים שצריך להשמיד. והפלא ופלא, עדיין נחשבו טרוריסטים. עבדו עליהם בחנות.
אני מכיר קצת את הדת של אותו רוצח. אין שם משהו שקשור להפחדת אוכלוסיה. אין מושג כזה ביהדות. ולכן אני מאוד מאמין לו. פלשטינים? מספיק להיכנס לאתרים/שירים/לשמוע מה הולך בחינוך שם להבין לאיפה הרוח נושבת ומה המניע להרוג יהודים.
sheky כתב:
נובמת מה ההבדל הגדול מבחינת "אקראיות" הקבוצה בין שלום עכשיו לנגיד מתנחלים מיצהר?
לצורך הענין ביצהר מתוך 527 קולות אף אחד לא הצביע לעבודה, מר"צ ולמשותפת (קול אחד לגנץ) ות לי לנחש שגם המגורים ביצהר הם בעלי גוון פוליטי.
תושבי יצהר הם בצורה מובהקת בעלי גוון פוליטי ימני מובהק ובעלי אג'נדה ימנית מובהקת.
מדוע פגיעה אקראית בבית כנסת ביצהר היא פחות טרור מזריקת רימון על קבוצת שלום עכשיו?
עניתי על זה. ירי בבית כנסת ביצהר הוא טרור כי הוא לקבוצה אקראית, ירי לקבוצה אקראית בלי שום סיבה מעבר לגזע/דת/לאום הוא טרור, אבל אם לצורך העניין אדם יתעמת עם 20 ספציפיים מהם רגע לפני, ואז יכנס לבית הכנסת ויירה באותם 20, זה רצח. יירה בתושבים אחרים מהיישוב, זה טרור. לא ניתן להיכתב מרוב פשיטותו
עמוס לב כתב:
פלאש, זה כזה חשוב ההגדרה של פגיעה באקראיים. כלומר אם אתה מקבל שאנשי ימין יכולים לפגוע בצורה לא אקראית ביהודים כדי לקדם את הרעיונות הפוליטיים שלהם (יגאל עמיר, אברושמי, שילנסקי שניסה להטמין מטען חבלה בכנסת על רקע הסכם השילומים עם גרמניה), למה פגיעה אקראית ביהודים היא כל כך בלתי נתפסת בעיניך, כל עוד היא מקדמת את הרעיונות החשובים ביותר שבנפשנו ובגאולת העם והארץ?
כי אין שום מניע דתי ליהודי לפגוע ביהודי אחר סתם. וסמוטריץ' כפוף ליהדות ב100%
אדם יכול למצוא איפושהו בתורה שבכתב או בע"פ דרך (שקרית והזויה, לכן זה רק בודדים) להתיר לעצמו לרצוח אדם מסוים. הוא לא ימצא בשום דרך להתיר לעצמו סתם באוכלוסיה כללית יהודית, אנשים חפים מפשע. אין דבר כזה, אין דרך , התורה אומרת לעזור לכל היהודים, אוסרת לרצוח וכו.