סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 10:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 50  הבא

למי תצביע?
ליכוד 3%  3%  [ 2 ]
יש עתיד 16%  16%  [ 9 ]
תקווה חדשה (סער) 5%  5%  [ 3 ]
ימינה 10%  10%  [ 6 ]
ישראל ביתנו 5%  5%  [ 3 ]
שס/יהדות התורה 3%  3%  [ 2 ]
עבודה 16%  16%  [ 9 ]
מרצ 17%  17%  [ 10 ]
כחול לבן 5%  5%  [ 3 ]
הציונות הדתית (סמוטריץ + בן גביר) 9%  9%  [ 5 ]
זליכה 0%  0%  [ 0 ]
רעמ 0%  0%  [ 0 ]
משותפת 3%  3%  [ 2 ]
אחר/לא החלטתי/לא אצביע 7%  7%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 58
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר הבחירות הרשמי
הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 9:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ehud כתב:
אורן כתב:
זה כן אני כתב:
אני כמעט בטוח ששמעתי על סגן אלוף ערבי. הנושא הזה עוד צעיר והסיבה שערבים לא משתלבים בעמדות בכירות בצבא היא לא כי הדרך חסומה עבורם, אלא כי רובם המכריע לא מעוניינים להתגייס לצבא.

בדואי היה בוודאות, לפחות.אחד שידוע לי עליו.

נניח שתמצא קצין (או שניי) בדואי שהגיע לדרגת אל"מ (או אפילו תא"ל).
האם אתה מבין ומסכים שגם אם כל הערבים היו מתגייסים ברצון לצבא,
היתה תקרה שאותה הם לא יכלו לחצות?
בהנחה שאכן קיימת תקרה כזו, האם אתה מבין ומסכים שהיא מוצדקת והגיונית?

את מי אתה שואל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 9:56 pm 
Sophomore

אורן כתב:
ehud כתב:
אורן כתב:
זה כן אני כתב:
אני כמעט בטוח ששמעתי על סגן אלוף ערבי. הנושא הזה עוד צעיר והסיבה שערבים לא משתלבים בעמדות בכירות בצבא היא לא כי הדרך חסומה עבורם, אלא כי רובם המכריע לא מעוניינים להתגייס לצבא.

את מי אתה שואל?

שניכם מוזמנים לענות . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:03 pm 
Hall of Famer

כפי שאמרתי מקודם לרוני, לא משתתף בדיון הכללי כאן ולא קורא אותו בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:18 pm 
Junior

ehud כתב:
אורן כתב:
זה כן אני כתב:

זו שאלה תיאורטית, ולכן אין לי סיבה להתייחס כרגע למציאות אלטרנטיבית בה כל הערבים מתגייסים לצבא מרצונם, כאשר במציאות הנוכחית הם לא משרתים בצבא כי הם מתנגדים לכך בתוקף, במילים עדינות.
אבל אם יהיה קצין ערבי שימצא מתאים וראוי באמת, אין לדעתי שום מניעה שיקודם לתפקיד הבכיר ביותר שניתן לחשוב עליו בצבא.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ב' פברואר 08, 2021 10:24 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:19 pm 
Sophomore

וואי וואי נראה לי הסתבכת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:25 pm 
Junior

אני מציע שהאדונים אהוד וזה כן אני ימצאו לעצמם חדר, אפשר גם להזמין סגן אלוף בדואי אם רוצים לעשות את זה מעניין, שיעשו שם מה שיעשו אבל בסוף יודיעו לכולנו האם יש אפלייה נגד ערבים בישראל או לא, כי המתח הורג אותנו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 10:27 pm 
Junior

במקום שבו מסתיימים הטיעונים הענייניים, מתחילות הדמגוגיות המתבכיינות של נביא בעירו (להלן: נציג המקופחים מטעם עצמו) ודומיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 11:08 pm 
Junior

מילים כדורבנות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 08, 2021 11:28 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
עמוס לב כתב:
FLASH כתב:
עמוס לב כתב:
פלאש, זה כזה חשוב ההגדרה של פגיעה באקראיים. כלומר אם אתה מקבל שאנשי ימין יכולים לפגוע בצורה לא אקראית ביהודים כדי לקדם את הרעיונות הפוליטיים שלהם (יגאל עמיר, אברושמי, שילנסקי שניסה להטמין מטען חבלה בכנסת על רקע הסכם השילומים עם גרמניה), למה פגיעה אקראית ביהודים היא כל כך בלתי נתפסת בעיניך, כל עוד היא מקדמת את הרעיונות החשובים ביותר שבנפשנו ובגאולת העם והארץ?

כי אין שום מניע דתי ליהודי לפגוע ביהודי אחר סתם. וסמוטריץ' כפוף ליהדות ב100%
אדם יכול למצוא איפושהו בתורה שבכתב או בע"פ דרך (שקרית והזויה, לכן זה רק בודדים) להתיר לעצמו לרצוח אדם מסוים. הוא לא ימצא בשום דרך להתיר לעצמו סתם באוכלוסיה כללית יהודית, אנשים חפים מפשע. אין דבר כזה, אין דרך , התורה אומרת לעזור לכל היהודים, אוסרת לרצוח וכו.

אבל לא מדובר על פגיעה סתם. יגאל עמיר הלך ורצח את יצחק רבין ורצה גם לרצוח במקביל את פרס, כי הוא האמין שהמעשה הזה יביא לגאולת ישראל. לא יכול להיות מצב שיהודי מאמין יגיע למצב שהוא מאמין שהרג של מספר מסויים של יהודים, לא ספציפית ראש ממשלה, יביא לגאולה ולכן יש הצדקה לעשות זאת? למה לדעתך אברושמי הלך וזרק רימון לתוך הפגנה של שלום עכשיו? כי כולם בעיניו היו לא חפים מפשע ולכן בני מיתה? אין פה הכללה מאד מאד גסה? דרך אגב, איך אתה מגדיר מעשה של רצח ראש ממשלה? מעשה רצח נטו? כמו חיסול של חבר כנופיה? ודרך אגב, מה לגבי סתם פושעים שהרגו חפים מפשע שנקלעו לניסיון חיסול שלהם. רבים מהם יודעים לשים את הכיפה לפני או אחרי. גם הם נופלים תחת אין סיכוי שיהודים שכפופים ליהדות ירצחו?

1. עמיר האמין שהמעשה ימנע הרג יהודים, אבל אין לכך הצדקה בשום מקום ביהדות.
2. אין דבר כזה שהרג מספר מה של יהודים אקראיים יביא לגאולה. מופרך הזוי, מנותק מכל קשר רופף עם היהדות. צריך להבין משהו ביהדות לפני שקובעים שסמוטריץ קשור לדבר כזה מתוקף היותו דתי :roll:
3. רצח רבין הוא רצח מביש. לא טרור. כי הוא ספציפי, לא נועד להפחיד, אין בזה קשר לטרור.
4. יהודים שרוצחים הם רוצחים, גם אם חפים מפשע נקלעו לאזור, הם לא ירו במזיד על אוכלוסיה אזרחית כללית ללא אבחנה. כשיהיה דבר כזה, תוכל לומר פיגוע טרור נגד יהודים. בנתיים הבודדים שעשו את זה הם אותם ארבעה שמניתי מהשמאל הקיצוני, סמוטריץ' זה סתם עלילה הזויה ללא שום עובדה בשטח . אאכ אתה חושב שמעצר=ניסיון לפוצץ מכוניות באיילון עם 700 ליטר דלק

1. אז אתה בעצמך מקבל שיש יהודי דתי שעשה מעשה רצח שאין לו הצדקה בשום מקום ביהדות. אני מניח שאתה גם מקבל את זה שהמעשים של אברושמי, נתן זאדה, גולדשטיין (לפי מה שאני מבין למשל מאהוד, אם הייתה לו הוכחה שהמעשה של גולדשטיין נועד למנוע הרג יהודים הוא היה מסתכל אחרת או אפילו מקבל את הרצח, אבל לפי מה שהוא מאמין אין שום הוכחה שכזאת), האחים קהלני, המחתרת היהודית ועוד ועוד יהודים דתיים הם ללא הצדקה בשום מקום ביהדות.
2. בהינתן נק' 1, למה אתה כל כך משוכנע שלא יכול להיות יהודי מאמין שיבצע הרג של יהודים אקראיים?
3. לפי ההגדרה שנתתי לך רצח רבין הוא בהחלט מעשה טרור -
- אופי המעשה: ביצוע או איום לבצע מעשה פלילי חמור ואלים שמטרתו לגרום מוות או פגיעה גופנית חמורה או לסכן חיים כולל פגיעה ברכוש
- הֶקשר: מבוצע שלא במסגרת עימות מזוין (רכיב זה בעייתי, ועל כך ראו דיון להלן).
- מטרות: הפעולה מבוצעת לשם השגת מטרות פוליטיות, אידאולוגיות, דתיות או אתניות.
השלכות:
- עלול לערער את המבנה החברתי, הכלכלי, החוקתי והפוליטי של מדינה או ארגון בין-לאומי.

ושאלה אחרונה - איך תגדיר ארגון שנוקט במדיניות של ירי מאסיבי מסביב לישובים ובתוכם במטרה לגרום לפחד של האוכלוסיה ונטישת האזור ועל ידי כך הפעלת לחץ על השלטון המרכזי לשנות את המדיניות שלו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 1:42 am 
מנהל פורום

בתי הכלא מפוצצים בדתיים שומרי מצוות שעברו ברגל גסה על הדיברים הכי בסיסיים ביהדות (אל תרצח, אל תגנוב, אל תענה ברעך עד שקר ועוד רבים וטובים).
הם עושים לעצמם את ההצדקות התאולוגיות המעוותות בראש ומוצאים שמה שהם עשו בעצם בסדר מבחינת הדת.

אני מניח שככה זה עובד בכל הדתות, בלי קשר לקונפליקט של האסלאם עם היהדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 2:08 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
סליחה על ההפרעה, אבל נשאלתי פה כמה שאלות, אז אענה בקצרה:

- אם אני חושב ש״מקור הבעיה״ הוא הכיבוש, איך אני מסביר את מבצע קדש וכיוב׳? אני לא חושב שמקור הבעיה זה הכיבוש.

-האם לא מוזר לי שאני מזדהה רגשית עם מי שמגדיר את עצמו כאויב שלי? מוזר.

- איזה דעות פוליטיות שאני מאמין בהן מייצגת המשותפת? הרבה דעות. יש גם הרבה דעות שלי שלא מיוצגות המשותפת והרבה דעות של אנשים במשותפת שאני לא מסכים איתן. דוגמה מרכזית לאלה שכן: הזכות של הפלסטינים להגדרה עצמית והזכות של הפלסטינים אזרחי ישראל לשיוויון זכויות מלא.

תודה שהתייחסת בלב ליבו של וויכוח סוער
האם הזכות של הפלסטינים להגדרה עצמית והזכות של הפלסטינים אזרחי ישראל לשיוויון זכויות מלא הן לא דעות שמיוצגות גם על ידי מפלגת העבודה ומרצ?
ואם כן, מה גורם לך לרצות להצביע דווקא לרשימה המשותפת?
(שבסופו של דבר, לא מייצגת אותך או את הצרכים שלך או אפילו את הציבור שלך בשום צורה)

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ג' פברואר 09, 2021 2:15 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 2:11 am 
Hall of Famer

Att כתב:
הוקיץ' כתב:
Att כתב:
אם הבעיה התחילה קודם, כמעט בהכרח אפשר לומר שהכיבוש הוא לא מקור הבעיה..

למקור יש כמה פירושים, זה יכול להיות במשמעות כרונולוגית ווזה גם יכול להיות מילה נרדפת ל"שורש".
סמנטיקה בצד, הכיבוש לא חייב להיות הקטליזטור של הסכסוך כדי להוות את שורש הבעיה כיום.

אני לא חושב שמדובר גם בשורש הבעיה...
שורש זה לא הדבר שממנו הכל צומח?

למה הכיבוש מהווה את שורש הבעיה כיום?
ומה היית משנה בעצם שהיה פותר את שורש הבעיה..

הוקיץ׳, יש מצב שאתה מתייחס לזה?
יכולהיות שפספסתי בין 200 ההודעות שבאו לאחר מכן..

מעריך את דעתך באופן כללי ואשמח להבין איך אתה רואה את הדברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 9:01 am 
מנהל פורום

אענה רגע בשם עצמי, אני לא חושב שהצבעה למשותפת זו הצבעה שלא מייצגת אותי, את הצרכים שלי או את הציבור שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 10:22 am 
Junior

מה שציפה אמר.

ובנוגע למרצ-עבודה: קודם כל העבודה - ממש ממש לא. לאורך השנים היו שם לא מעט אנשים שרחוקים מאוד מאוד מבחינה אידיאולוגית ממה שאני מדבר עליו. זה נכון שהרשימה הנוכחית דומה הרבה יותר למרצ, מה שמוביל אותי לשאלה של מרצ: מבחינה אידיאולוגית נטו, אני לא חושב שיש לי פערים גדולים מדי. הדבר המרכזי בעיניי הוא באמת הנטייה שהוזכרה פה קודם לכן של מה שנקרא ״השמאל הציוני״ לחשוב שלב הבעיה זה הכיבוש ושאם רק לא היו מתנחלים הכל היה בסדר. לצד זה, אני חושב שחסרה במרצ ההחלטה שהמאבק לצדק חייב להיות מאבק יהודי ערבי ולא יהודים שנותנים תקן לערבי אחד ברשימה. עד שיהיה כח פוליטי יהודי-ערבי באמת, אני באופן אישי מעדיף ללכת עם הערבים. אבל האמת היותר עמוקה היא שהרבה מהעניין הזה הוא נטו רגשי. יש במרצ משהו שדוחה אותי, כמו שיש בהפועל תל אביב משהו שדוחה אותי, ואני מצביע לרשימה המשותפת קצת כמו שאני אוהב הפועל ירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 10:30 am 
Senior

אני הצבעתי בכל ההצבעות בהן הייתי בארץ למרץ והייתי מצביע למשותפת במערכות הבחירות האחרונות אם הייתי יכול להצביע.

אני גם חייב לומר שהציבור שלי, ווטאבר דט מינס, מיוצג סבבוש מהיום שהוא נולד עד היום שהוא ימות. אני פחות דואג לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 12:00 pm 
Sophomore

מי שחי באשליה שיש שוויון זכויות אזרחי בין יהודים לערבים במדינה שיבדוק בבקשה כמה ישובים יהודים וכמה ישובים ערבים הוקמו במדינה מאז קומה, וכמה תוכניות מתאר בישובים קיימים אושרו בישובים יהודיים וכמה בישובים ערביים.
רמז, הוקמו שני ישובים ערביים מאז קום המדינה. שניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:18 pm 
Hall of Famer

וכמה ישובים ערביים קמו ב50 שנה שלפני קום המדינה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
1. מהקיימים? או גם מאלה שכבר לא? (מצטער, הרמת להנחתה...)
2. מה זה קשור?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:04 pm 
Junior

לגבי השאלה על הקמת ישובים ערביים לעומת יהודיים - תשובה היא כמובן שזה לא קשור. המדינה לא צריכה להקים ישובים ערביים, היא מקימה ישובים, וכל אחד יכול לגור היכן שהוא רוצה.
אם הערבים רוצים ישובים על טהרת הערבים הם מוזמנים לנצל את השטחים שלהם ולהתחיל לבנות לגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:23 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
לגבי השאלה על הקמת ישובים ערביים לעומת יהודיים - תשובה היא כמובן שזה לא קשור. המדינה לא צריכה להקים ישובים ערביים, היא מקימה ישובים, וכל אחד יכול לגור היכן שהוא רוצה.
אם הערבים רוצים ישובים על טהרת הערבים הם מוזמנים לנצל את השטחים שלהם ולהתחיל לבנות לגובה.

לא מדויק... כשאתה מקים שכונה (מניח שגם עיר) אתה חייב לתכנן בה גני ילדים, בתי ספר וכו'... אני מניח שלפי אופי השכונה אתה מחליט כמה בתי ספר של החינוך הממלכתי יהיו שם, כמה של החינוך הממלכתי-דתי וכמה של החינוך הממלכתי דובר הערבית.
אני מניח שמעט מאוד ישובים וערים חדשים מקימים את עצמם עם כמות סבירה (>0) של בתי ספר ממלכתיים דוברי ערבית ואני גם מניח שאותם ישובים מקימים את עצמם עם כמות סבירה (כאמור >0 ) של בתי ספר ממלכתיים וממלכתיים-דתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:25 pm 
Junior

למה המדינה שבה השפה המדוברת היא עברית צריכה לדאוג לבתי ספר דוברי ערבית? מה עם בתי ספר דוברי רוסית?
שילמדו בבתי ספר "יהודיים".

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' פברואר 09, 2021 6:28 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:27 pm 
Junior

ולמה המדינה פותחת בתי ספר ממלכתי-דתי? ולמה המדינה פותחת מוסדות תורניים?
עובדה שיש לכל מגזר את החינוך שלו מטעם המדינה... אתה יכול לטעון שצריך מוסד אחד לכולם (בהצלחה עם ללמד את החרדים אבולוציה וליבה באופן כללי) אבל המצב היום הוא שלכל זרם יש מוסד משלו (על ידי המדינה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:30 pm 
Junior

כי המגזר הדתי - מסורתי הוא בעל כוח פוליטי עצום, ומהווה את רוב האזרחים במדינה. פשוט מאוד. מאותה סיבה המדינה מממנת ישיבות ובתי כנסת ולא מסגדים. שום קשר לאי שוויון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:33 pm 
Junior

אין לי שום מושג מה התשובה שלך באה להגיד.
יש היום 4 זרמים בחינוך - חינוך ממלכתי, ממלכתי דתי, ממלכתי חרדי וממלכתי דובר ערבית.
ברגע שהמדינה פותחת באיזור מסוים רק בתי ספר מהזרם הממלכתי חרדי ברור למי השכונה מיועדת ומי עתיד לגור בה, אותו כנ"ל על שאר הזרמים.
כשהמדינה מקימה ישובים שיש בהם רק חינוך ממלכתי וממלכתי דתי אלו ישובים שלא פונים בשום צורה למגזר הערבי.
אפשר גם לשאול כמה בתי כנסת וכמה מסגדים יש בתוכניות המתאר של אותם ישובים חדשים ("שיתפללו בבתי כנסת!").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:37 pm 
Junior

אתה שוב נוגע בדברים שמתרחשים על רקע הכוח הפוליטי של החרדים ועל העובדה שמרבית הציבור בישראל הוא לכל הפחות "מסורתי", שחלקים רבים ממנו, ולא רק, לומדים בבתי ספר דתיים למרות שהם לא באמת כאלה.

שוב, למה שהמדינה תקים בתי ספר ערביים? הם מיעוט, הכוח הפוליטי שלהם שולי כי לא סופרים אותם ולמדינה אין אינטרס להעצים את אי ידיעת השפה העברית על בורייה גם מעבר לכפרים הערביים. יש מספיק מוסדות חינוך "פלורליסטיים" שיקבלו ערבים בשמחה, וזה אכן המצב בלא מעט מקומות.

דווקא אתם, בתור מי שכל כך רוצים לראות אותם משתלבים פה, צריכים להתנגד לקיבועם במסגרות ערביות מנותקות ומבודדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 50  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: