סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 11:07 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 4:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
באמת טוב שבאת. רציתי באמת לשאול, ברבש או אשרוב? אני צריך סמכות עליונה לשבור את השוויון הזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:01 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
באמת טוב שבאת. רציתי באמת לשאול, ברבש או אשרוב? אני צריך סמכות עליונה לשבור את השוויון הזה.

ברבש. אבל תמשיך לתייג, אני רואה שאתה חזק בעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:11 pm 
Hall of Famer

תודה שנחלצת לעזרתי, דוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:22 pm 
Junior

לאומית אני חייב להגיד שאני לא מבין לגמרי מה הגישה שלך לקורונה כוללת.
דיברת על סגרים דיפרנציאלים וענישה לערים מוכות קורונה.
איך זה הולך ביחד עם התמיכה בלא מתחסנים? ברור לך שאם חלק גדול בציבור לא יתחסן ולא נעבור למודל של אפס הדבקה (מה שיגרור סגר מאוד ארוך והגבלות על כולם) אז אנחנו צפויים לעוד ועוד סגרים כאלו ואחרים...
אין שום יכולת פרקטית לסגור הרמטית עיר, במקסימום תעכב את הגל הבא אבל בלי מסה קריטית של חיסונים (או אפס הדבקה כאמור) לא תכול באמת למנוע את הגל הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:30 pm 
Hall of Famer

סגרים דיפרנציאלים, כשיש מנהיגים עם ביצים ואכיפה של ממש, זה דווקא הגיוני לגמרי לעניות דעתי. בטח יותר מלסגור הכל הכל הכל בלי שום קשר לתחלואה, על כל המחירים של זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:38 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
סגרים דיפרנציאלים, כשיש מנהיגים עם ביצים ואכיפה של ממש, זה דווקא הגיוני לגמרי לעניות דעתי. בטח יותר מלסגור הכל הכל הכל בלי שום קשר לתחלואה, על כל המחירים של זה.

מסכים לגמרי, זה היה הצד ה"הגיוני" בטיעון שלו.
אבל סגרים דיפרנציאלים בסופו של דבר מוגבלים ביכולתיהם ובסוף הם יפרצו החוצה אם אין חיסון.
בעיני זה הצעד המשלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:40 pm 
Hall of Famer

יותר קל לאכוף סגר דיפרנציאלי במקומות מסויימים מאשר סגר על מדינה שלמה.
כמובן אם רוצים.
אבל כן, אנחנו סוטים מהנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 5:59 pm 
Sophomore

מזמן לא התעדכנתי ברשת בנעשה אצל כת מתנגדי החיסונים ועכשיו אני קצת מתחרט שעשיתי את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:19 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
יותר קל לאכוף סגר דיפרנציאלי במקומות מסויימים מאשר סגר על מדינה שלמה.
כמובן אם רוצים.
אבל כן, אנחנו סוטים מהנושא.

אני מסכים לגמרי, אבל הנקודה שלי היא שבלי מסה של חיסונים הדבר לא אפקטיבי.
אני גר בכפר סבא, עיר שהייתה רוב הזמן ירוקה ועכשיו צהובה (היו לה יומיים כתומים) שבמשך כל הסגר היו בה כמה נדבקים ביום (נראה לי עשרות בודדות). במצב כזה אם אתה לא בסגר מלא מתישהו מספר הנדבקים האלו יעלה דרסטית.
המצב היחיד (כפי שאני מבין) שבו סגר דיפרנציאלי יכול לעבוד זה אם המצב בערים ה"טובות" הוא שהמגפה לא תתפרץ מחדש ודבר כזה יכול לקרות רק עם מספר אפסי של נדבקים או מסה של חיסונים.
עד כה למיטב הבנתי (ושוב, אולי אני טועה) המדינות היחידות שהצליחו עם סגרים דפרנציאלים באמת אלו מדינות שבהם כמות ההדבקות היא אפסית מחוץ לאיזורים הנגועים (וגם באיזורים הנגועים המספרים היו די נמוכים בהשוואה אלינו).
לכן תמיכה בסגרים דפרנציאלים היא רלוונטית בעיקר אם אתה מוכן לקבל מודל של אפס הדבקה (דבר שחייב להתחיל בסגר ארוך וקשוח על כולם, כי אין כמעט מקומות עם אפס הדבקה) או שאתה מניח שבאיזורים ה"טובים" יש לך מסה קריטית של מחוסנים (לא יודע אם זה 80, 90, 95 או וואטאבר אחוז).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 6:25 pm 
Junior

3&D כתב:
מזמן לא התעדכנתי ברשת בנעשה אצל כת מתנגדי החיסונים ועכשיו אני קצת מתחרט שעשיתי את זה

פעם הייתי עוקב באדיקות אחרי הקבוצות האלו (אפילו נחסמתי מ"חיסונים בחירה מושכלת" למרות שמעולם לה הגבתי שם, משונה) כי זה ממש ענין אותי להבין את ההטיות הפסיכולוגיות של הקבוצות האלוח. זה היה איפשהו בין מבדר למסקרן עבורי.
היום אני לא יכול לקרוא את זה יותר, זה כבר לא מצחיק ולא מסקרן אותי, זה מדכא ומדאיג בעיקר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 7:25 pm 
Junior

הת'רד הזה די מדכא אותי מהכיוון ההפוך. תסמונת העדריות והחרדה וכל התיוג של מי שלא עשה חיסון כאויב האומה או כמתנגד חיסונים. זכותו של בן אדם צעיר ובריא לא להתחסן. גם ככה ההופעות הבלתי פוסקות וחוסר ההנגשה של מידע בסיסי פוגע בזכויותיהם של חולים רבים שאין להם מושג על מידע בסיסי שקשור בחיסון. אני מדבר על עשרות חולים מבוגרים שהופתעו למשל לגלות שהחיסון תקף לחצי שנה והצטערו בדיעבד שעשו אותו עקב כך. או הלחץ להתחסן בכל מחיר גם על אלה שחשופים ליותר תופעות לוואי אפשריות של החיסונים או שנמצאים בקבוצות שפחות מוטות לחלות מלכתחילה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 7:45 pm 
Sophomore

תרשה לי להסיר דאגה מלבך, כת מתנגדי החיסונים לא מכילה רק אנשים שלא הונגש להם מספיק מידע או שהם חשופים יותר לתופעות לוואי, מדובר באנשים שממש לא מסתפקים בלא להתחסן בעצמם (ונשים רגע בצד את העניין שהאם אתה מתחסן משפיע גם על החברה) אלא דואגים להפיץ שקרים ללא הפסקה על רחבי הרשת, מזמינים תורים ומבטלים כי הם בטוחים שהם פרטיזנים, עובדים ימים כלילות כדי להפחיד כמה שיותר אנשים כדי שהם גם לא יתחסנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 7:57 pm 
Junior

החתול יובב כתב:
הת'רד הזה די מדכא אותי מהכיוון ההפוך. תסמונת העדריות והחרדה וכל התיוג של מי שלא עשה חיסון כאויב האומה או כמתנגד חיסונים. זכותו של בן אדם צעיר ובריא לא להתחסן. גם ככה ההופעות הבלתי פוסקות וחוסר ההנגשה של מידע בסיסי פוגע בזכויותיהם של חולים רבים שאין להם מושג על מידע בסיסי שקשור בחיסון. אני מדבר על עשרות חולים מבוגרים שהופתעו למשל לגלות שהחיסון תקף לחצי שנה והצטערו בדיעבד שעשו אותו עקב כך. או הלחץ להתחסן בכל מחיר גם על אלה שחשופים ליותר תופעות לוואי אפשריות של החיסונים או שנמצאים בקבוצות שפחות מוטות לחלות מלכתחילה.

התיוג של מי שלא מתחסן כ"אויב האומה" נובעת מזה שזו הדרך המרכזית שלנו לצאת בצורה כלשהי מהבלאגן הזה. זה או חסינות עדר מחיסון או ממחלה.
מה המידע הבסיסי שקשור בחיסון שחסר? מישהו הסתיר את זה שיש תופעת לוואי קצרות טווח די קשוחות לחלק מהאנשים? הנתון לגבי החצי שנה הוא כרגע לא ידוע עדיין למיטב הבנתי (אני מכיר שצריכים כל שנה, כמו שפעת).
וסתם מסקרנות, מה זה קבוצות שפחות מוטות לחלות?

בסופו של דבר אם חלק מרכזי מהאוכלוסיה לא יתחסן אנחנו לא נצא משגרת הסגרים (כללים או דפרנציאלים), אין דרך אחרת פשוט.
אז כן, בסופו של דבר אם חלק גדול באוכלוסיה בוחר לא להתחסן מסיבות אלו ואחרות הוא דופק ישירות אותי ועוד רבים אחרים... בהתחשב בזה שאין סיכון אמיתי בחיסון הזה אז כמובן זכותו של כל אדם להעדיף לא להתחסן מסיבות אלו ואחרות וכך גם זכותי לחשוב שהוא אגואיסט שהולך לדפוק הרבה מאוד אנשים (ואולי להרוג איזה מדוכא חיסון או שניים על הדרך).

( אפשר ללכת על מודל אפס הדבקה שהוא מאוד קשה ליישום והוא פחות או יותר ההפך המוחלט ממה שמרבית אלו שלא מתחסנים מוכנים לעשות)

כרגע מספרי החולים קשה ומעלה הם שונים לחלוטין מאלו של תחילת המגיפה וכוללים הרבה יותר "צעירים" ככה שאני גם לא ממש מבין מי היא אותה אוכלוסיה בריאה שלא תהפוך לנטל על בתי החולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 8:37 pm 
Junior

ניוז פלאש שקי, כולנו אגואיסטים שמקבלים החלטות שדופקות הרבה אנשים. שאתה נוסע ברכב מזהם, שאתה קונה פלאפון, שאתה אוכל בשר. אני מציע לך למננן את ההיסטריה ולחשוב מה תמליץ לרשויות פעם הבאה שתופיע שפעת פי 1.8 ולא שפעת פי 3.2 כמו הקורונה. איפה אתה מותח את הקו בהתערבות בחייו של האזרח?

ראשי משרד הבריאות בסך הכל משתמשים ברטוריקת ההפחדה (שנראה שתופסת..) כקאבר אפ לאוזלת ידם המתמשכת. אפשר להנגיש את המידע לאזרחים בצורה שקופה ולא היסטרית(עשרות צעירים הולכים למות) ושכל אחד יקבל החלטה בלי איומים ובלי שנכנסים לו למרחב האישי.

בליצר וצוות המומחים כבר מציעים מודל שלישי שהוא לא סגר און אנד אוף.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 9:36 pm 
Hall of Famer

אז שוב אני חוזר למעשנים. למה להגביל אותם למקומות מסויימים, או זמנים מסויימים, או מפעילויות מסויימות? תנו לעשן חופשי, זו החלטה אישית של כל אחד.

אשאל גם - איזה מידע חסר לך או לא מונגש לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 10:16 pm 
Hall of Famer

3&D כתב:
תרשה לי להסיר דאגה מלבך, כת מתנגדי החיסונים לא מכילה רק אנשים שלא הונגש להם מספיק מידע או שהם חשופים יותר לתופעות לוואי, מדובר באנשים שממש לא מסתפקים בלא להתחסן בעצמם (ונשים רגע בצד את העניין שהאם אתה מתחסן משפיע גם על החברה) אלא דואגים להפיץ שקרים ללא הפסקה על רחבי הרשת, מזמינים תורים ומבטלים כי הם בטוחים שהם פרטיזנים, עובדים ימים כלילות כדי להפחיד כמה שיותר אנשים כדי שהם גם לא יתחסנו.

סליחה על ההדגשה וההודעה, אבל יש לי מלחמת חורמה בטעות הזו שהפכה להיות ממש חלק מהשפה העברית בשנים האחרונות.
זה או "לילות כימים" (כלומר: אדם עושה בלילות מלאכה כאילו היה יום, משמע: משקיע המון), או "ימים ולילות".

ושוב סליחה על התיקון
:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 10:58 pm 
Junior

החתול יובב כתב:
ניוז פלאש שקי, כולנו אגואיסטים שמקבלים החלטות שדופקות הרבה אנשים. שאתה נוסע ברכב מזהם, שאתה קונה פלאפון, שאתה אוכל בשר. אני מציע לך למננן את ההיסטריה ולחשוב מה תמליץ לרשויות פעם הבאה שתופיע שפעת פי 1.8 ולא שפעת פי 3.2 כמו הקורונה. איפה אתה מותח את הקו בהתערבות בחייו של האזרח?

אז לא הבנתי על מה אתה מתלונן אם קיבלת את הניוז פלאש שכולנו אגואיסטים.
כל מי שעושה מה שהרוב עושה הוא עדר? ומה אם רק רק 80% יעשו הם גם עדר? מה עם 60%?
ומה מדכא אותך בחרדה? אם זה רק עצבות ממחלה זה גם מדכא? איפה עובר הגבול? אם רק מהציבור בחרדה?

אתה רוצה לדעת איפה אני מותח את הגבול? במגיפה עולמית שמשתקת את כל העולם כבר שנה. מבטיח לך שגם במגיפה הבאה שימותו בה מעל 2.3 מיליון איש בעולם למרות ההגבלות הסופר מחמירות אני גם אלך עם העדר ואהיה חרדתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 11:05 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
.

כשיש איום ממשי על תפקוד מערכת הבריאות. וכמו שצינתי מקודם, יש לזה כבר תקדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 09, 2021 11:41 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
3&D כתב:

סליחה על ההדגשה וההודעה, אבל יש לי מלחמת חורמה בטעות הזו שהפכה להיות ממש חלק מהשפה העברית בשנים האחרונות.
זה או "לילות כימים" (כלומר: אדם עושה בלילות מלאכה כאילו היה יום, משמע: משקיע המון), או "ימים ולילות".

ושוב סליחה על התיקון
:(

:ups:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 12:07 am 
Senior

החתול יובב כתב:

וההודעה הזו מדכאת אישית אותי.
הנה בנאדם, תבוני, לא אוכל זכוכית ולא שותה נפט שלא מבין, לא רק את מנגנוני ההדבקה והקשר בין מספר המתחסנים לבין חזרה לשגרה אלא גם את ה א-ב של ערבות הדדית.
לעצם העניין - כשאתה מחליט לא להתחסן בניגוד להמלצה הגורפת של כמעט כל איש מקצוע, אתה:
1) מקטין את הסיכוי להגיע לחסינות עדר
2) מגדיל את הסיכוי להדבקת אחרים, כולל מי שעלול למות בעקבות החיסון וכולל מתחסנים (החיסון הרי יעיל ב 95% ולא ב 100%)
3) מעלה את הסיכוי ליצירת מוטציות חדשות, עמידות יותר
וכל זה לא על בסיס החלטה שקולה ומודעת אלא על בסיס מה שקוראים "נפנופי ידיים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 12:34 am 
Senior

3&D כתב:

אני נתקלתי בדעה של ברק כהן בעניין והתחרטתי מאוד על כך. אני בטוח שרוב האנשים לא מחבבים (או לא מכירים כמובן) את ברק כהן, אבל אותי זה ממש ביאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 1:39 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
אז שוב אני חוזר למעשנים. למה להגביל אותם למקומות מסויימים, או זמנים מסויימים, או מפעילויות מסויימות? תנו לעשן חופשי, זו החלטה אישית של כל אחד.

יש הבדל די עקרוני בין לעשן ובין אי התחסנות.
העישון הוא מעשה אקטיבי של נזק לעצמך ונזק סביבתי לאחרים שסביבך.

אי ההתחסנות הוא מעשה פאסיבי. הוא לכאורה יכול גם לא לגרום נזק לאף אחד במידה שאתה לא נדבק בכלל או נדבק ולא מדביק אחרים.
בנוסף לחיסון עצמו יש סיכונים מסוימים שאי אפשר לזלזל בהם, גם אם הם באחוזים נמוכים יחסית. אנשים רבים פוחדים מהם, בין אם מסיבות אמיתיות ואובייקטיביות ובין אם בגלל תיאוריות קונספירציה.
יש גם אחוז גדול באוכלוסייה שהוא בקבוצות סיכון כאלה או אחרות וכן ילדים עד גיל 16 שלא יקבלו את החיסון בכלל.

לגבי הסגרים הדיפרנציאלים - יש בהם כל כך הרבה בעיות כמו:
הציות הנמוך של האוכלוסיה הישראלית. הרבה ערים שמכילות שכונות בעלות תחלואה גבוהה ונמוכה ביחד עם מעבר אזרחים תדיר ביניהן.
השחיקה המצטברת של הציבור אחרי שנה של מגפה, 3 סגרים, לחץ בבית וכו' (עייפות פנדמית).
קבוצות לחץ אזרחיות שיעשו מה שבראש שלהן בלי קשר.
כמובן שסגרים דיפרנציאלים תמיד יחדדו את המתח בין הישובים החרדים והערבים שם יש תחלואה גבוהה, לבין ישראל השניה החילונית יותר, בה תמיד התחלואה ברמה הרבה יותר סבירה. זה ייצור שוב מראות של חרדים בגטאות וחילונים בים ועובדים כרגיל. זה תמונות שלא נוחות גם לציבור וגם לפוליטיקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 2:26 am 
Dovi כתב:
תומר כתב:
הכי פשוט - אם ביטוח החיים של הלא-מחוסנים יעלה פי שלושה משל המחוסנים, אני מניח שמעטים מאוד יעדיפו לא להתחסן

יש נתון כמה אנשים עם ביטוח חיים?
כי לא נראה לי שזה כל-כך אפקטיבי אם רוב האוכלוסייה לא מבוטחת.

אאל"ט כל זוג שיש לו משכנתא יש לו ביטוח חיים.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 7:46 am 
Sophomore

נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 10, 2021 10:18 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

יש הבדל די עקרוני בין לעשן ובין אי התחסנות.
העישון הוא מעשה אקטיבי של נזק לעצמך ונזק סביבתי לאחרים שסביבך.

אי ההתחסנות הוא מעשה פאסיבי. הוא לכאורה יכול גם לא לגרום נזק לאף אחד במידה שאתה לא נדבק בכלל או נדבק ולא מדביק אחרים.
בנוסף לחיסון עצמו יש סיכונים מסוימים שאי אפשר לזלזל בהם, גם אם הם באחוזים נמוכים יחסית. אנשים רבים פוחדים מהם, בין אם מסיבות אמיתיות ואובייקטיביות ובין אם בגלל תיאוריות קונספירציה.
יש גם אחוז גדול באוכלוסייה שהוא בקבוצות סיכון כאלה או אחרות וכן ילדים עד גיל 16 שלא יקבלו את החיסון בכלל.

אי התחסנות היא לא מעשה פאסיבי, והאמת שזה בכלל לא משנה.
ואני תמה מה זה "נדבק אבל לא מדביק אחרים".
וזה שאנשים פוחדים מהחיסונים אבל מהמחלה פוחדים פחות, למרות שהסיכונים שלה הרבה יותר גבוהים משל החיסון, זה לא נימוק. זה חלק מהבעייה. שלא לדבר על אלה שפוחדים בגלל תיאוריות קונספירציה.
לגבי אחוז שלא מתחסן, ילדים וכו' - אני לא יודע מה הפרוצדורה להכריז על חיסון כבטוח לילדים, ניסויים קלינים עד כמה שאני יודע לא נעשים על ילדים גם בחיסונים אחרים. אבל עובדה שילדים מקבלים חיסונים אחרים אחרי פרוצדורה מסויימת, אין לי ספק שתגיע גם לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: