ראי שעל הקיר כתב:
Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אז שוב אני חוזר למעשנים. למה להגביל אותם למקומות מסויימים, או זמנים מסויימים, או מפעילויות מסויימות? תנו לעשן חופשי, זו החלטה אישית של כל אחד.
יש הבדל די עקרוני בין לעשן ובין אי התחסנות.
העישון הוא מעשה אקטיבי של נזק לעצמך ונזק סביבתי לאחרים שסביבך.
אי ההתחסנות הוא מעשה פאסיבי. הוא לכאורה יכול גם לא לגרום נזק לאף אחד במידה שאתה לא נדבק בכלל או נדבק ולא מדביק אחרים.
בנוסף לחיסון עצמו יש סיכונים מסוימים שאי אפשר לזלזל בהם, גם אם הם באחוזים נמוכים יחסית. אנשים רבים פוחדים מהם, בין אם מסיבות אמיתיות ואובייקטיביות ובין אם בגלל תיאוריות קונספירציה.
יש גם אחוז גדול באוכלוסייה שהוא בקבוצות סיכון כאלה או אחרות וכן ילדים עד גיל 16 שלא יקבלו את החיסון בכלל.
אי התחסנות היא לא מעשה פאסיבי, והאמת שזה בכלל לא משנה.
ואני תמה מה זה "נדבק אבל לא מדביק אחרים".
וזה שאנשים פוחדים מהחיסונים אבל מהמחלה פוחדים פחות, למרות שהסיכונים שלה הרבה יותר גבוהים משל החיסון, זה לא נימוק. זה חלק מהבעייה. שלא לדבר על אלה שפוחדים בגלל תיאוריות קונספירציה.
לגבי אחוז שלא מתחסן, ילדים וכו' - אני לא יודע מה הפרוצדורה להכריז על חיסון כבטוח לילדים, ניסויים קלינים עד כמה שאני יודע לא נעשים על ילדים גם בחיסונים אחרים. אבל עובדה שילדים מקבלים חיסונים אחרים אחרי פרוצדורה מסויימת, אין לי ספק שתגיע גם לכאן.
אתה יכול לראות ב"אי התחסנות" כמעשה אקטיבי של פיגוע טרור ביולוגי, אבל בסוף זה מעשה פאסיבי של אדם שהחליט לא ללכת לכיוון הזה וממשיך בחייו.
"נדבק ולא מדביק אחרים" - יש המון מקרים כאלה. כמו מעשן שלא מעשן ליד אחרים, הוא לכאורה פוגע רק בעצמו.
בסופו של דבר זה הגוף של כל אחד. יש לו את מארג הפחדים, המצב הבריאותי והשיקולים שלו, ויש גבול לכמה המדינה יכולה להיכנס לזה.
גם אלה שפוחדים בגלל תיאוריות כאלה ואחרות - בסופו של דבר זכותם להאמין במה שהם רוצים ולנהוג לפי צו מצפונם כל עוד כמובן הם לא פוגעים באחר או בחוקי המדינה. עם כל הצער שבדבר. אם יש משהו שהקורונה חשפה זה את תהליך מחקר, ייצור ובקרת האיכות של חיסונים. ומה שהתגלה הוא לא בדיוק מניח את הדעת. מעורב פה המון המון כסף ויש כנראה הרבה קיצורי דרך, השערות, עיגול פינות ושלא לאמר עיוות נתונים לעתים.
אגב, שמעת אפילו שיש כאלה שמאמינים לתיאוריית הקונספירציה שהעולם נברא ב-7 ימים כל החיים שלהם? לך תתווכח איתם.
בסופו של דבר, הסיכוי שיהיו סנקציות משמעותיות ברמת הפרט על "אי חיסון" הוא נמוך מאוד.
אפילו פנקס חיסונים בסיסי כתנאי קבלה לגנים לא מצליחים להעביר, אז את זה?
אם נסתכל על תחום הקיצבאות מהביטוח הלאומי למשל, אז עד כמה שאני יודע אין הבחנה בין אנשים שנקלעו בעל כורחם למצב רפואי כלשהו, לבין כאלה שהגיעו אליו בצורה מכוונת או בגלל רשלנות פושעת. המדינה מאוד חלשה בלעשות את הסנקציות הכלכליות הבסיסיות האלה.