סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 11:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: באזר ביטרז
הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 1:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הסתכלתי לי בהופסהייפ קצת והייתה כתבה על השחקנים שקלעו הכי הרבה באזר ביטרז עבור כל מועדון.
במקום הראשון, באופן לא מפתיע יש צמד. מייקל ג'ורדן והבסט קלוז'ר אין דה גיים, קובי בראיינט עם 8 באזר ביטרז כ"א.
במקום השני גם כן צמד, אולי קצת פחות צפוי. ללברון ג'יימס עם התווית של שחקן שיעדיף למסור מאשר לזרוק בסיום יש 6 כאלו בקליבלנד ובבוסטון האמת היא דווקא לא הציפור (4 כאלו), אלא פול פירס גם כן עם 6 באזר ביטרז.
המפתיע מכולם הוא המוביל של הפיסטונז. לא אייזיאה, לא מיסטר ביג שוט בילופס, אלא ביל ליימביר עם 4 כאלו.
גם בשארלוט יש שם שלא היית חושב עליו כשחקן הראשון, השני או ה-537. להורנטס יש 2 מובילים בשותף בקטגוריה עם 2 באזר ביטרז. קמבה ווקר הוא ניחוש הגיוני, אבל קורט רמביס? קורט רמביס?????? אז התשובה היא כן.
ואחרי המפתיע לטובה, כמה מפתיעים לרעה וביזיוניים.
כשחושבים על קלאץ' ובאזר ביטרז השם רג'י מילר מיד עולה. ובכן לא ממש. רג'י הצליח לחבר רק 2 באזר ביטרז בקריירה וחולק את המקום הראשון באינדי עם צ'אק פירסון.
הפליקנס אמנם מועדון עם היסטוריה קצרה, אבל למרות זאת, אף שחקן לא קלע יותר מאשר באזר ביטרז אחד? ואם אתם שואלים כמה בכל זאת קלעו, אז להישג של באזר ביטר אחד שותפים לא פחות מ-12 שחקנים. לפחות לרוברט טריילור יש בינתיים הישג אחד חיובי בקריירה לצד הכתם של טרייד הדראפט הגרוע בהיסטוריה (אם לא הטרייד הגרוע בהיסטוריה בכלל).
ואיך אפשר לסיים בלי הניקס כמובן. אני מניח שכולם מנחשים שפטריק יואינג הוא לא המוביל של נציגת התפוח הגדול ואתם גם צודקים. אבל המוביל הוא אחד אלמונימי בשם קרל בראון שקלע את הבאזר ביטר האחרון שלו ב-1954. הוא אמנם אסף 4 כאלו שהיה מביא אותו להוביל את רוב המועדונים בליגה, אבל בחייאת, 66 שנים ולא הצלחתם להוציא שחקן שיעקוף אותו?

אחרי הכתבה בהופס הייפ החלטתי לחקור עוד טיפ טיפה לעומק על באזר ביטרז ולאו דווקא בהקשר המועדון, אלא בכלל. אז ככה -
קובי בראיינט כאמור מוליך את קלעי הבאזר ביטר למועדון, אבל הממבה שיחק כל הקריירה שלו באל.איי. לעומת זאת ה - GOAT שיחק עוד 2 עונות (למרות שאני טוען שהם לא קרו) בוושינגטון והוסיף עוד באזר ביטר אחד להוביל את הליגה גם בקטגוריה הזאת עם 9 באזר ביטרז. לקובי במקום השני יש עוד שותף. יכול להיות שג'ו ג'ונסון לא רצה להיות כינור שלישי בפיניקס, בגלל שהוא ידע שהוא יכול לסמוך רק על עצמו ברגעי ההכרעה? כי גם לו יש 8 באזר ביטרז מפוזרים לאורך קריירה של 7 קבוצות.

ועכשיו לפילוחים מעניינים.
וינס קרטר ידוע כמטביע הגדול בכל הזמנים (אולי?), אבל הוא גם היה לא רע בבאזר ביטרז עם 5 כאלו. המיוחד? כל החמישה היו מחוץ לקשת והוא קלע הכי הרבה שלשות באזר ביטרז בהיסטוריה של הליגה. מה עוד מיוחד בבאזר ביטרז של וינס? כל ה-5 היו כשהקבוצה שלו הייתה בפיגור, 3 מהם היו כשהפיגור היה 2 נק' ורק שלשה הייתה מנצחת. שחקן נוסף קלע 6 באזר ביטרז כשהקבוצה שלו הייתה בפיגור וזה כמובן הבסט קלוז'ר אין דה גיים (האמנם? נגיע גם לכך) הבלאק ממבה, קובי בראיינט.
ובניגוד לקרטר, מייקל ג'ורדן, פול פירס וג'ו ג'ונסון קלעו הכי הרבה באזר ביטרז מ-2 נק'. 7 כאלו כ"א. מייקל הוסיף 2 שלשות לניצחון, ג'ו ג'ו הוסיף אחת ואילו פירס קלע את כל הבאזר ביטרז שלו מ-2 נק'.
ג'רי סטקהאוז לעומת זאת האמין בלפזר את העושר. 4 באזר ביטרז לבחור הכי קשוח ששיחק באן.בי.איי וכל באזר ביטר בקבוצה אחרת.
אפשר להגיד שבאזר ביטר מראה על קלאץ', אבל באזר ביטר בפלייאוף באמת מראה על קלאץ'. אז 5 כאלו בפלייאוף, הכי הרבה בהיסטוריה, יש לאיש שכאמור הודבקה לו התווית של אחד שמפחד מלקחת את הזריקה האחרונה, לברון ג'יימס. הבא בתור הוא מייקל עם 3 ואח"כ כמה חבר'ה עם 2, כשהבולט ביניהם הוא דיים לילארד. רק 2, אבל איזה 2.
לעומת לברון שכיכב בפלייאוף, קובי העדיף לשמור את רגעי הגדולה שלו לעונה הרגילה ו-7 מתוך 8 הפעמים בהם הוא קלע באזר ביטרז הגיעו בעונה הרגילה. גם ג'ו ג'ונסון נקט באותה מדיניות עם 7 באזר ביטרז בעונה הרגילה מתוך 8 סה"כ. אבל באספקט אחד חיובי קובי כן מוביל. מתוך 8 הבאזר ביטרז, 6 הגיעו כשהקבוצה שלו, כלומר הלייקרס, היו בפיגור. וינס כאמור עם 5-5 באזר ביטרז כשהקבוצה בפיגור.

ולבסוף בואו נדבר על הבסט קלוז'ר אין דה גיים. בשביל זה נרחיב קצת את היריעה מבאזר ביטרז לקליעות קלאץ', כשנתייחס לקליעות שמנצחות משחק.
אם מסתכלים על כמות כללית, אז קובי בהחלט מציג קייס טוב לבסט קלוז'ר עם 26 זריקות מנצחות משחקים, הכי הרבה בהיסטוריה. מייקל במקום השני עם 25 שכאלו. לברון ג'יימס, שכידוע אוהב למסור, מפגר מאחורי החבר'ה הללו עם 18 קליעות שכאלו, אבל לברון עדיין השחקן הכי טוב בעולם ואי אפשר לדעת מתי יפרוש ועוד כמה סלי ניצחון הוא יקלע.
אבל אנחנו כבר יודעים שכמות לאו דווקא מצביעה על איכות וכאן קובי בראיינט דועך ומפסיד את הכתר של הכינוי הכי מומצא בהיסטוריה של המשחק. קובי כאמור הגיע ל-26 סלי ניצחון, אבל בשביל להגיע לכך הוא ניסה וניסה המון. אם נמתח קו כלשהו ונסתכל על קליעות שמנצחות משחק ב-24 השניות האחרונות, אז קובי בעיקר בעיקר החטיא. 7-28 בטווח של 10-24 שניות ו - 5-22 ב-10 השניות האחרונות של המשחק.
לברון ג'יימס לעומת זאת כהרגלו יותר יעיל. 8-20 קליעות בטווח 10-24, 6-11 ב-10 השניות האחרונות.
וכרגיל אם אתה רוצה לדעת מי הגדול בהיסטוריה בכל קטגוריה שהיא בערך בתולדות האן.בי.איי, בטח אם אתה מתעניין בווינריות, אז התשובה היא תמיד אותה תשובה. יש למייקל פרסומת מאד מפורסמת שבה הוא מדבר על כמה זריקות הוא החטיא בניסיונות לנצח משחקים, אבל כשמסתכלים על המספרים מגלים שזה לא מספר כל כך גדול. 9-18 בטווח 10-24, 5-11 ב-10 השניות האחרונות לבסט קלוז'ר אין דה גיים האמיתי, או פשוט לשחקן הכי גדול בהיסטוריה של הכדורסל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: באזר ביטרז
הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 2:58 am 
Junior

בהחלט מעניין.
בעיקר עושה רושם שלברון הרבה יותר ווינר מהקרדיט שהוא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 3:44 am 
Hall of Famer

אז בעוד ג'ורדן ולברון קרובים ל-50% באם נסכם את כל 24 השניות האחרונות, קובי עם 12/50...
50 זה כבר מדגם מספיק גדול, ואני אשאל האם זה אוטומטית חכם ללכת לשחקן שכזה ויהי מה? (בפרט שמן הסתם הקבוצה היריבה צופה זאת, מציבה עליו את השומר הטוב ביותר שלה, מביאה עזרה וכו')

אפרופו זה, הערה שעלתה מהודעה אחרת מהימים האחרונים - שבראדלי ביל הופקד לשמור על לאבין בפוזשן מכריע. עד כמה זה נפוץ ששחקן שהוא הכוכב המובהק של קבוצה לא יהיה על המגרש בפוזשן הגנתי מכריע - פשוט כי המאמן לא חושב שהוא חלק מהחמישיית ההגנה הכי טובה שלו?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 6:35 am 
Hall of Famer

שמואליקי, בשביל לדעת את זה צריך לקחת מדגם של משחקים בהם לא שיחקו שחקנים כמו ג׳ורדן, קובי או לברון, ולבחון כמה פעמים קבוצה קלעה סל קלאץ׳ כשהיא פיגרה ב x שניות האחרונות (במקרה הזה 24 שניות). אם המספר הוא גבוה מ 24% (12 מ-50), אז כנראה שעדיף היה שהוא לא יזרוק, אם המספר נמוך מכך, אז כנראה שעדיף שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 9:57 am 
Hall of Famer

יש כתבה ב-82 games שבדקה את נושא הזריקות האחרונות. התקופה הנבדקת הייתה העונה הרגילה מ-03 עד 09 והפלייאוף מ-03 עד 08.
ההגדרה של זריקה מנצחת היא זריקה ב-24 השניות האחרונות של המשחק כשהתוצאה היא בשיוויון או בפיגור עד 2 נק'.
האחוז הממוצע בליגה של זריקות שכאלו בתקופה הזאת היה 29.8%.
באופן לא מפתיע קובי הוביל בקטגוריית כמות הזריקות עם 56. קרטר היה שני עם 51 ואילו לברון המושמץ היה עם 50.
מבין השחקנים עם האחוזים הגבוהים שגם זרקו כמות משמעותית של זריקות, אז כרמלו הוא דרגה בפני עצמה כשהוא קלע ב-48.1%. רק שחקן אחד שלקח מעל 20 זריקות כאלו הגיע בכלל ל-40% (סטיב פרנסיס אם אתם שואלים). עוד מצטיין הוא ריי אלן עם 38.5%. לברון לא רע עם 34%. קרטר סביר עם 31.4%.
ואם נחזור לנושא, אז קובי בראיינט כאמור לקח 56 זריקות. כמה קלע? 14, שנותן לו 25% הצלחה, הרבה מתחת לאחוז הממוצע של הזריקות הללו בליגה. אז לשאלה של נורטון, הייתי מעדיף שמישהו אחר ייקח את הזריקה האחרונה בקבוצה של קובי. למשל פאו גאסול שעמד על 50% ב-18 זריקות או דרק פישר שעמד על 40% ב-20 זריקות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 12:43 pm 
Sophomore

יש אפשרות לאיסוף נתונים על הליגה הישראלית ?
בלי נתונים נראה לי שר' מאיר בעל הנס הוא הבאזר ביטר הישראלי, לפחות מאז שיש ?!? סטטיסטיקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 1:11 pm 
Sophomore

טוב, למי שקצת בקיא היה ברור מזמן שקובי הוא בלוף בקטע של סיומות משחקים.
התדמית הזו התקבעה כיוון שהיו לו מספר חודשים בהם פגע בהרבה זריקות כאלה.
רוב האנשים חלשים בהסתברות סטטיסטית, אז זה מה שזוכרים- בסט קלוזר מיי אס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 1:36 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
שמואליקי, בשביל לדעת את זה צריך לקחת מדגם של משחקים בהם לא שיחקו שחקנים כמו ג׳ורדן, קובי או לברון, ולבחון כמה פעמים קבוצה קלעה סל קלאץ׳ כשהיא פיגרה ב x שניות האחרונות (במקרה הזה 24 שניות). אם המספר הוא גבוה מ 24% (12 מ-50), אז כנראה שעדיף היה שהוא לא יזרוק, אם המספר נמוך מכך, אז כנראה שעדיף שכן.

גם
אבל כוונתי היא קצת מעבר לכך. יש הרי "מוסכמה" שהכוכב צריך לקבל את הכדור האחרון וההחלטה המכריעה (אני מדבר באופן כללי ולא רק על קובי, למרות שכמות הזריקות העצומה שלו מדברת בעד עצמה). עושים את זה לרוב בלי קשר לכושר הקליעה בו הוא נמצא באותו המשחק, לשומר ממול וכו'. ככה גם האחריות היא לא על המאמן - כי הכדור הלך לאופציה הטובה ביותר (לכאורה כאמור).
ב-NBA יש הרי גם שחקנים מחליפים עם יכולת אישית מאוד גבוהה, ואולי בחלק לא מבוטל מהקבוצות - מול השומר המתאים הם "מייצרים" יתרון גדול יותר מאשר הכוכב-שניים הראשיים.
ניקח נניח את הקליפרס, כל הפוקוס ההגנתי של הקבוצה השנייה ילך על קוואי וג'ורג'. אולי עדיף להם לתת את הכדורים דווקא ללו וויליאמס (שעליו אולי יהיה הגארד היריב ששומר פחות טוב, פוטניצאלית "הכוכב" מנגד כמו קיירי, ביל וכו' שלא בדיוק מצטיינים בשמירה - אבל סביר שעדיין יהיו על המגרש...).
באופן תיאורטי יכול אפילו להיות ששחקן ההתקפה הפחות הטוב על המגרש הוא האופציה היעילה ביותר באם יש עליו שומר לא הכי מתאים (למשל הגבוה היריב הכבד).

תמיד יש גם ענייני סחיטת עבירה (שהן דבר חיובי לרוב כל עוד אתה לא בפיגור 3) שאיכשהו צריך לקחת בחשבון, אל מול איבוד - שזה גרוע יותר מהחטאה כי לא מאפשר ריבאונד התקפה וכו'.

עמוס, תוכל לשתף בחלק מהקישורים לנתונים שציינת?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 5:57 pm 
Senior

בסוף אני ממש מסכים עם האפשרות שיש איזו הטייה וללכת לכוכב זו לא באמת אופציה טובה כמו שהיא נתפסת, אבל זה קצת טריקי לבחון את זה דווקא לפי אחוזי השדה.
אנחנו הרי יודעים שרוב הזריקות החשובות הולכות לכוכב, אז איך בכל זאת שחקנים אחרים קלעו זריקות כאלו? אולי זה בגלל שכל ההגנה התרכזה בכוכב, שהחזיק את הכדור במשך רוב ההתקפה ומצא את השחקן הפנוי? אולי זה היה מריבאונד התקפה? או בגלל תרגיל שהקבוצה הריצה הרבה פעמים בסופי רבעים, אבל בחלק גדול מהמקרים הוא לא הצליח והכדור הגיע בסופו של דבר לזריקת ייאוש של הכוכב?

הכוכבים לוקחים את הזריקות לרוב כי מה שנהוג זה לשחק הירו-בול בפוזשנים מכריעים, וכשאתה משחק הירו-בול אני די בטוח שעדיף לתת את הכדור לשחקן הכי טוב, גם אם הוא מול השומר הכי טוב, ולא לשחקן מוגבל גם אם שומר עליו שומר לא טוב. מקסימום תנסה להכריח חילוף דרך חסימות.

האם הירו בול זו הדרך הנכונה? כנראה שגם כן מאוד אפשרי שיש איזו הטייה וזה לא כזה רעיון טוב. אני חושב שמאמנים אוהבים את זה כי יותר קל לשלוט ככה בשעון, יותר קל להימנע מאיבודים וכי הכוכבים אוהבים את זה, ויותר קל לרצות אותם ככה.

אז אני לא פוסל בכלל שלמרות שזה נורא קל ומפתה פשוט לתת את הכדור לקובי ולזוז הצידה, האחוזים הרעים שלו ביחס לזריקות של רול-פליירס הן לאו דווקא עדות כזו חזקה נגד זה.
ובהקשר של משהו אחר שנכתב פה - אין לי ספק שלברון אנדרייטד בווינריות שלו, הוא במאה אחוז השחקן שאני הכי פחות רוצה שיהיה על המגרש בפוזשן האחרון נגד הקבוצה שלי, כנראה ב20 שנה האחרונות. נכון שהיו הרבה פעמים מקרים שהוא מסר וזו בדיעבד התבררה כשגיאה (למרות שלרוב אלו זריקות טובות), אבל הוא גם ניצח לא מעט משחקים ככה.
זה לאו דווקא אומר שהוא כזה ווינר גדול, בעיקר שחקן מאוד גדול ולא לוזר בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 7:37 pm 
מנהל פורום

האמת שקצת מפתיעים אותי הנתונים הנמוכים. הייתי נוטה לחשוב שיש הרבה יותר באזר ביטרים לשחקנים עם קריירות של מעל 1000 משחקים.
נגיד רג'י מילר עם 1389 משחקים, ו-2 באזר ביטרס.
במספרים נמוכים כאלה, כל ניתוח הוא די יוסלס מבחינה סטטיסטית (יובל מוזמן להעיר בנושא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 7:47 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
הסתכלתי לי בהופסהייפ קצת והייתה כתבה על השחקנים שקלעו הכי הרבה באזר ביטרז עבור כל מועדון.
במקום הראשון, באופן לא מפתיע יש צמד. מייקל ג'ורדן והבסט קלוז'ר אין דה גיים, קובי בראיינט עם 8 באזר ביטרז כ"א.
במקום השני גם כן צמד, אולי קצת פחות צפוי. ללברון ג'יימס עם התווית של שחקן שיעדיף למסור מאשר לזרוק בסיום יש 6 כאלו בקליבלנד ובבוסטון האמת היא דווקא לא הציפור (4 כאלו), אלא פול פירס גם כן עם 6 באזר ביטרז.
המפתיע מכולם הוא המוביל של הפיסטונז. לא אייזיאה, לא מיסטר ביג שוט בילופס, אלא ביל ליימביר עם 4 כאלו.
גם בשארלוט יש שם שלא היית חושב עליו כשחקן הראשון, השני או ה-537. להורנטס יש 2 מובילים בשותף בקטגוריה עם 2 באזר ביטרז. קמבה ווקר הוא ניחוש הגיוני, אבל קורט רמביס? קורט רמביס?????? אז התשובה היא כן.
ואחרי המפתיע לטובה, כמה מפתיעים לרעה וביזיוניים.
כשחושבים על קלאץ' ובאזר ביטרז השם רג'י מילר מיד עולה. ובכן לא ממש. רג'י הצליח לחבר רק 2 באזר ביטרז בקריירה וחולק את המקום הראשון באינדי עם צ'אק פירסון.
הפליקנס אמנם מועדון עם היסטוריה קצרה, אבל למרות זאת, אף שחקן לא קלע יותר מאשר באזר ביטרז אחד? ואם אתם שואלים כמה בכל זאת קלעו, אז להישג של באזר ביטר אחד שותפים לא פחות מ-12 שחקנים. לפחות לרוברט טריילור יש בינתיים הישג אחד חיובי בקריירה לצד הכתם של טרייד הדראפט הגרוע בהיסטוריה (אם לא הטרייד הגרוע בהיסטוריה בכלל).
ואיך אפשר לסיים בלי הניקס כמובן. אני מניח שכולם מנחשים שפטריק יואינג הוא לא המוביל של נציגת התפוח הגדול ואתם גם צודקים. אבל המוביל הוא אחד אלמונימי בשם קרל בראון שקלע את הבאזר ביטר האחרון שלו ב-1954. הוא אמנם אסף 4 כאלו שהיה מביא אותו להוביל את רוב המועדונים בליגה, אבל בחייאת, 66 שנים ולא הצלחתם להוציא שחקן שיעקוף אותו?

אחרי הכתבה בהופס הייפ החלטתי לחקור עוד טיפ טיפה לעומק על באזר ביטרז ולאו דווקא בהקשר המועדון, אלא בכלל. אז ככה -
קובי בראיינט כאמור מוליך את קלעי הבאזר ביטר למועדון, אבל הממבה שיחק כל הקריירה שלו באל.איי. לעומת זאת ה - GOAT שיחק עוד 2 עונות (למרות שאני טוען שהם לא קרו) בוושינגטון והוסיף עוד באזר ביטר אחד להוביל את הליגה גם בקטגוריה הזאת עם 9 באזר ביטרז. לקובי במקום השני יש עוד שותף. יכול להיות שג'ו ג'ונסון לא רצה להיות כינור שלישי בפיניקס, בגלל שהוא ידע שהוא יכול לסמוך רק על עצמו ברגעי ההכרעה? כי גם לו יש 8 באזר ביטרז מפוזרים לאורך קריירה של 7 קבוצות.

ועכשיו לפילוחים מעניינים.
וינס קרטר ידוע כמטביע הגדול בכל הזמנים (אולי?), אבל הוא גם היה לא רע בבאזר ביטרז עם 5 כאלו. המיוחד? כל החמישה היו מחוץ לקשת והוא קלע הכי הרבה שלשות באזר ביטרז בהיסטוריה של הליגה. מה עוד מיוחד בבאזר ביטרז של וינס? כל ה-5 היו כשהקבוצה שלו הייתה בפיגור, 3 מהם היו כשהפיגור היה 2 נק' ורק שלשה הייתה מנצחת. שחקן נוסף קלע 6 באזר ביטרז כשהקבוצה שלו הייתה בפיגור וזה כמובן הבסט קלוז'ר אין דה גיים (האמנם? נגיע גם לכך) הבלאק ממבה, קובי בראיינט.
ובניגוד לקרטר, מייקל ג'ורדן, פול פירס וג'ו ג'ונסון קלעו הכי הרבה באזר ביטרז מ-2 נק'. 7 כאלו כ"א. מייקל הוסיף 2 שלשות לניצחון, ג'ו ג'ו הוסיף אחת ואילו פירס קלע את כל הבאזר ביטרז שלו מ-2 נק'.
ג'רי סטקהאוז לעומת זאת האמין בלפזר את העושר. 4 באזר ביטרז לבחור הכי קשוח ששיחק באן.בי.איי וכל באזר ביטר בקבוצה אחרת.
אפשר להגיד שבאזר ביטר מראה על קלאץ', אבל באזר ביטר בפלייאוף באמת מראה על קלאץ'. אז 5 כאלו בפלייאוף, הכי הרבה בהיסטוריה, יש לאיש שכאמור הודבקה לו התווית של אחד שמפחד מלקחת את הזריקה האחרונה, לברון ג'יימס. הבא בתור הוא מייקל עם 3 ואח"כ כמה חבר'ה עם 2, כשהבולט ביניהם הוא דיים לילארד. רק 2, אבל איזה 2.
לעומת לברון שכיכב בפלייאוף, קובי העדיף לשמור את רגעי הגדולה שלו לעונה הרגילה ו-7 מתוך 8 הפעמים בהם הוא קלע באזר ביטרז הגיעו בעונה הרגילה. גם ג'ו ג'ונסון נקט באותה מדיניות עם 7 באזר ביטרז בעונה הרגילה מתוך 8 סה"כ. אבל באספקט אחד חיובי קובי כן מוביל. מתוך 8 הבאזר ביטרז, 6 הגיעו כשהקבוצה שלו, כלומר הלייקרס, היו בפיגור. וינס כאמור עם 5-5 באזר ביטרז כשהקבוצה בפיגור.

ולבסוף בואו נדבר על הבסט קלוז'ר אין דה גיים. בשביל זה נרחיב קצת את היריעה מבאזר ביטרז לקליעות קלאץ', כשנתייחס לקליעות שמנצחות משחק.
אם מסתכלים על כמות כללית, אז קובי בהחלט מציג קייס טוב לבסט קלוז'ר עם 26 זריקות מנצחות משחקים, הכי הרבה בהיסטוריה. מייקל במקום השני עם 25 שכאלו. לברון ג'יימס, שכידוע אוהב למסור, מפגר מאחורי החבר'ה הללו עם 18 קליעות שכאלו, אבל לברון עדיין השחקן הכי טוב בעולם ואי אפשר לדעת מתי יפרוש ועוד כמה סלי ניצחון הוא יקלע.
אבל אנחנו כבר יודעים שכמות לאו דווקא מצביעה על איכות וכאן קובי בראיינט דועך ומפסיד את הכתר של הכינוי הכי מומצא בהיסטוריה של המשחק. קובי כאמור הגיע ל-26 סלי ניצחון, אבל בשביל להגיע לכך הוא ניסה וניסה המון. אם נמתח קו כלשהו ונסתכל על קליעות שמנצחות משחק ב-24 השניות האחרונות, אז קובי בעיקר בעיקר החטיא. 7-28 בטווח של 10-24 שניות ו - 5-22 ב-10 השניות האחרונות של המשחק.
לברון ג'יימס לעומת זאת כהרגלו יותר יעיל. 8-20 קליעות בטווח 10-24, 6-11 ב-10 השניות האחרונות.
וכרגיל אם אתה רוצה לדעת מי הגדול בהיסטוריה בכל קטגוריה שהיא בערך בתולדות האן.בי.איי, בטח אם אתה מתעניין בווינריות, אז התשובה היא תמיד אותה תשובה. יש למייקל פרסומת מאד מפורסמת שבה הוא מדבר על כמה זריקות הוא החטיא בניסיונות לנצח משחקים, אבל כשמסתכלים על המספרים מגלים שזה לא מספר כל כך גדול. 9-18 בטווח 10-24, 5-11 ב-10 השניות האחרונות לבסט קלוז'ר אין דה גיים האמיתי, או פשוט לשחקן הכי גדול בהיסטוריה של הכדורסל.

לינק לכתבה בבקשה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 10:52 pm 
Hall of Famer

הופס הייפ
https://hoopshype.com/gallery/who-has-t ... franchise/

דה רינגר
https://www.theringer.com/nba/2020/2/18 ... rs-history

dunk or three (לא מכיר את האתר, אבל אחלה שם)
https://dunkorthree.com/most-buzzer-beaters-nba/

82 משחקים
https://www.82games.com/gamewinningshots.htm

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 11, 2021 11:18 pm 
Hall of Famer

יופי של לינקים, במיוחד השניים האחרונים. תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 12, 2021 12:46 am 
Junior

תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 11:27 am 
Junior

איזה אנשים רעים אנחנו, סתם מדביקים על אנשים תוויות שהם מעדיפים למסור ולא לזרוק כשזה חשוב... ובכלל ענייני האופי, הקריסות, וההרטבות במעמדים החשובים מעולם לא הוכחו כנכונים.
אבל סתם נקודה למחשבה: לברון זרק לפי הנתונים כאן 11 זריקות קלאץ' פחות מקובי בשניות האחרונות, אז אולי האסטרטגיה שלו דווקא מוצגת כאן שחור על גבי לבן.
כמו תמיד אצל לברון אגב, הבחור שנלחם על ריבאונד עם חבר לקבוצה בשביל טריפל דאבל, או ויתר על זריקה 3 שניות למחצית משחק גמר כדי לא להרוס בטעות את האחוזים במעמד כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 12:01 pm 
Junior

נו נו, ממש מפתיע שבנאדם שלא מבין למה שלשות ואחוזי עונשין משפיעות על יעילות שחקן מתעלם מהעובדות ודבק בזה שקובי הוא ה"בסט קלוז'ר" למרות שכל הנתונים אומרים אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 2:53 pm 
Junior

sheky כתב:
נו נו, ממש מפתיע שבנאדם שלא מבין למה שלשות ואחוזי עונשין משפיעות על יעילות שחקן מתעלם מהעובדות ודבק בזה שקובי הוא ה"בסט קלוז'ר" למרות שכל הנתונים אומרים אחרת.

מה קרה חמוד נפגעת שאתה מתייחס אליי במקום לנושא?

לא אמרתי שהם לא משפיעים על יעילות של שחקן, אלא שאחוזי שדה ויחס אס'-איב' יכולים גם כן להעיד על יעילות, או שמבחינתך כל גבוה שלא זורק שלשות הוא לא יעיל, ושחקנים כמו דאנקן-שאק-ווייד וכו' היו בעצם לא יעילים וגנבו אליפויות.

חוץ מזה להפך, לא מתעלם מהעובדות, אלא מראה בדיוק איך הן תומכות בדעה שלברון העדיף לזרוק פחות ב-10 השניות האחרונות כשהמשחק און דה ליין.

אבל בסדר, את גודל הביצים שלו והבריחה מאחריות כולנו ראינו כבר בסדרה מול דאלאס, בזו מול הספרס, בסיומת הראשונה בקליבלנד והבריחה ממנה... לא צריך להרחיב ולחזור שוב לאותה נקודה כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 3:07 pm 
Hall of Famer

מאסטר כתב:
איזה אנשים רעים אנחנו, סתם מדביקים על אנשים תוויות שהם מעדיפים למסור ולא לזרוק כשזה חשוב... ובכלל ענייני האופי, הקריסות, וההרטבות במעמדים החשובים מעולם לא הוכחו כנכונים.
אבל סתם נקודה למחשבה: לברון זרק לפי הנתונים כאן 11 זריקות קלאץ' פחות מקובי בשניות האחרונות, אז אולי האסטרטגיה שלו דווקא מוצגת כאן שחור על גבי לבן.
כמו תמיד אצל לברון אגב, הבחור שנלחם על ריבאונד עם חבר לקבוצה בשביל טריפל דאבל, או ויתר על זריקה 3 שניות למחצית משחק גמר כדי לא להרוס בטעות את האחוזים במעמד כזה.

זרק 11 זריקות פחות, אבל קלע זריקה אחת יותר. אז מה זה אומר על קובי? סתם נק' למחשבה. לא מבין איך אתה יכול להסתכל על הנתונים שהבאתי על "זריקות קלאץ'" ולהוציא מהם אמירות לטובת קובי בראיינט.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 3:14 pm 
Junior

קודם כל, ראוי שאוציא מהם אמירות לטובת קובי בריאנט מכיוון שחלק מהפוסט הועבר בנימה עוקצנית לתחושתי ברוח הימים של פעם ודיוני הבסט קלוזר :)
עצם זה שהוא קלע הכי הרבה והיה לו את הביצים לזרוק הכי הרבה זה משהו שבהחלט אפשר לומר לזכותו...
וגם כמובן יש כאן מעט מידע חסר, כמו מה קרה בפוזשנים אחרים שלברון נניח בחר לא לזרוק, או מה מצב האיבודים בשניות האחרונות, או הזריקות מהקו בדקה האחרונה... אלה לא אלמנטים של קלאץ'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 3:33 pm 
Hall of Famer

אם הוא קלע באחוזים כל כך נמוכים, אז כנראה שזה לא לזכותו.
אתה כמובן התעלמת מהנתונים שהבאתי שדווקא לברון למרות שהמסירה הייתה אופציה ריאלית עבורו ברגעים הללו, דווקא לקח על עצמו לא מעט זריקות, בניגוד לתדמית. אתה כמובן שחיפשת את הנקודה שתשבח את קובי והתעלמת למשל מהנתונים שהבאת מ-82 games, שב - 5 עונות ההבדל בזריקות בין קובי ללברון היה זניח.
אני מסכים שיש כאן מידע חסר, כמו למשל כמה אס' לברון מסר בזריקות קלאץ' לעומת הכמות של קובי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 4:00 pm 
Junior

מאסטר כתב:
sheky כתב:
מה קרה חמוד נפגעת שאתה מתייחס אליי במקום לנושא?

לא אמרתי שהם לא משפיעים על יעילות של שחקן, אלא שאחוזי שדה ויחס אס'-איב' יכולים גם כן להעיד על יעילות, או שמבחינתך כל גבוה שלא זורק שלשות הוא לא יעיל, ושחקנים כמו דאנקן-שאק-ווייד וכו' היו בעצם לא יעילים וגנבו אליפויות.

חוץ מזה להפך, לא מתעלם מהעובדות, אלא מראה בדיוק איך הן תומכות בדעה שלברון העדיף לזרוק פחות ב-10 השניות האחרונות כשהמשחק און דה ליין.

אבל בסדר, את גודל הביצים שלו והבריחה מאחריות כולנו ראינו כבר בסדרה מול דאלאס, בזו מול הספרס, בסיומת הראשונה בקליבלנד והבריחה ממנה... לא צריך להרחיב ולחזור שוב לאותה נקודה כל הזמן.

נפגעתי? חלילה פשושון, אני לא עד כדי כך לוקח את הכדורסל ברצינות.

לשאקיל יש EFG וגם TS של מעל 58% בקריירה, לדאנקן וגם לוויד יש TS של קצת מעל 55%. לא יודע למה אתה טוען שהם לא יעילים גם במדדים האלו.
מעבר לזה מה הקשר בין יעילות או אי יעילות לבין גניבת אליפויות? אתה רוצה למצוא קטעי יוטיוב אקראיים שמסבירים את הטענה שלך?

ומה זה רלוונטי גודל האשכים של לברון (שאותם הוא שומר לאשתו, בניגוד לאנסים מסוימים)? עמוס העלה פה ת'רד על באזר ביטרס ותפקוד במאני טיים והמספרים די ברורים... אני יכול לחפש גם את ההודעה שכתבתי בזמנו על התפקוד של קובי במשחקי הדחה (תקציר - מביך ברוב המקרים).

אם בעיניך האחוזים של קובי הן הוכחה שהוא "גבר" רק כי הוא לוקח את הזריקות האלו אז סבבה, שזה יהיה המדד שלך לווינריות (שזה מוזר לא לקחת פנימה את השאלה אם הן נכנסות או לא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 4:54 pm 
Sophomore

בוא נגיע להסכמה שהוא היה
Best sexual assault case closer in the game

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 5:07 pm 
Hall of Famer

materna כתב:
בוא נגיע להסכמה שהוא היה

צר לי, אבל גם כאן הוא לא מספר 1, התואר הזה שייך לקארל מאלון שהכניס להריון את גלוריה בל כשהייתה בת 13 ויצא מזה רק עם פיצויים בסך 125 אלף דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 16, 2021 7:03 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
זרק 11 זריקות פחות, אבל קלע זריקה אחת יותר. אז מה זה אומר על קובי? סתם נק' למחשבה. לא מבין איך אתה יכול להסתכל על הנתונים שהבאתי על "זריקות קלאץ'" ולהוציא מהם אמירות לטובת קובי בראיינט.

בסוף זה יהיה בדיוק כמו עם ההגעה לגמר ה-NBA, כפי שמסתבר שעדיף להיות מודח קודם (והעיקר לא להפסיד בגמר!), אז כנראה שעדיף גם להחטיא בשניות הסיום - העיקר לקחת את הזריקה בעצמך.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 17, 2021 1:29 am 
Hall of Famer

rony כתב:
materna כתב:
בוא נגיע להסכמה שהוא היה

צר לי, אבל גם כאן הוא לא מספר 1, התואר הזה שייך לקארל מאלון שהכניס להריון את גלוריה בל כשהייתה בת 13 ויצא מזה רק עם פיצויים בסך 125 אלף דולר.

נאאא, קרל מלון לא יכול להיות מס' 1 במשהו. :twisted:

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, נחום תקום ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה