סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:38 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 180 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר הבחירות הרשמי
הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 9:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
אני עדיין לא הבנתי למה תמר זנדברג שעלתה לקברו של עראפת אחרי מותו נמצאה פסולה ונתניהו שנפגש איתו בעודו בחייו וקרא לו ידיד נמצא כשר.

אני חושב, כפי שעמוס ציין בהודעתו, שערפאת עבר 3 פאזות בקרב הדיעה הרווחת במרבית הציבור הישראלי:
* טרוריסט
* טרוריסט עבר ואחד שמנסים לעשות איתו שלום, כולל נתניהו של 96-99.
* טרוריסט שחזר לסורו בסוף 2000. ככזה הוא מקובע עד היום בתודעה של רוב הציבור הישראלי.

העובדה שבקרב רוב הציבור הישראלי ערפאת נשאר בפאזה ה-3 שלו היא זו שמסמנת אותו היום כסדין אדום לחלוטין. אותו סדין אדום שחזר להיות אדום בוהק מסוף שנת 2000 ואילך. הוא נתפס מאז בקרב רוב הציבור הישראלי לא רק כטרוריסט, אלא כרמאי מוחלט.

הפגישות שלו עם נתניהו כשהאחרון היה רה"מ היו בתקופה שבה ערפאת היה פחות סדין אדום לרוב החברה הישראלית לעומת איך שהוא נתפס מסתיו 2000 ואילך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 9:51 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
או במילים אחרות - הסיבה שבגללה ערפאת נעלה על גולדשטיין היא בגלל שהערבים נחותים (מוסרית) מהיהודים.

אבל למה אריאל שרון, ראש ממשלת ישראל מחד, ומפקד פעולת קיביה מאידך, נעלה על עראפת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 10:22 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
כל פעם אני נכנס לת'רד הזה והוא מידרדר רמה אחת מתחת למה שהיה קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 10:33 am 
Hall of Famer

:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 10:50 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
rony כתב:
אני עדיין לא הבנתי למה תמר זנדברג שעלתה לקברו של עראפת אחרי מותו נמצאה פסולה ונתניהו שנפגש איתו בעודו בחייו וקרא לו ידיד נמצא כשר.

אני חושב, כפי שעמוס ציין בהודעתו, שערפאת עבר 3 פאזות בקרב הדיעה הרווחת במרבית הציבור הישראלי:
* טרוריסט
* טרוריסט עבר ואחד שמנסים לעשות איתו שלום, כולל נתניהו של 96-99.
* טרוריסט שחזר לסורו בסוף 2000. ככזה הוא מקובע עד היום בתודעה של רוב הציבור הישראלי.

העובדה שבקרב רוב הציבור הישראלי ערפאת נשאר בפאזה ה-3 שלו היא זו שמסמנת אותו היום כסדין אדום לחלוטין. אותו סדין אדום שחזר להיות אדום בוהק מסוף שנת 2000 ואילך. הוא נתפס מאז בקרב רוב הציבור הישראלי לא רק כטרוריסט, אלא כרמאי מוחלט.

הפגישות שלו עם נתניהו כשהאחרון היה רה"מ היו בתקופה שבה ערפאת היה פחות סדין אדום לרוב החברה הישראלית לעומת איך שהוא נתפס מסתיו 2000 ואילך.

https://news.walla.co.il/item/46637

גם במרץ 2001 כששרון כבר היה ראש ממשלה הוא עדיין נתפס כשותף לגיטימי, הרבה אחרי שהתחילה האינתיפדה השנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 10:54 am 
Hall of Famer

אז במקום סתיו 2000, חורף 2002 ומרץ האדום ההוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 10:59 am 
Junior

השאלה של אהוד עם זנברג זה רק עוד ניסיון מוזר ליצור סימטריה.
דבר ראשון - מה קשור מפלגת העבודה?
דבר שני - אנחנו יודעים שבן גביר מעריץ ומוקיר את גולדשטין. הייתה לו תמונה שלו בסלון, הוא מסרב לקרוא לו רוצח או מחבל ובאופן כללי אנחנו יודעים מה הגישה של בן גביר (ועוצמה יהודית בפרט) כלפי ערבים. האם אתה חושב שתמר זנדברג תומכת בפיגועים ובמעשים של עראפת? אתה חושב שהביקור שלה כחלק מסיור ברמאללה זו הצהרה של תמיכה בפעולות טרור נגד ישראלים? היא הייתה בסיור ברמאללה והייתה ליד הקבר של עראפת, לא תמונה נחמדה במיוחד אבל אני בספק אם היא עלתה לתת לו כבוד ולהנציח את מורשתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 11:44 am 
Senior

הדיון הזה שאין לי מושג איך התחיל הוא מוזר מאוד בהרבה מאוד אופנים. הנסיון ליצור סימטריה בין גולדשטיין וערפאת הוא דבילי כמו הדרישה לגנות את החמאס.
למען הבהירות, גולדשטיין היה יהודי וישראלי, הוא לכאורה "בצד שלנו" וכשבן גביר תולה תמונה שלו בחדר, הוא בעצם אומר משהו כמו "אני מזדהה עם מטרותיו ומעשיו של גולדשטיין" ואולי אפילו "אם היה יוצא לי הייתי עושה אותו דבר". ערפאת היה ערבי ומהצד היריב. אפשר להגיד שעליה לקברו היא אקט מגונה ואפשר להגיד שלא אבל בשום מקרה אי אפשר להגיד שהעליה לקברו של ערפאת מסמנת הזדהות עם מטרותיו.

וזה עוד לפני שעושים את ההפרדה הנדרשת בין אדם פרטי שרצח במו ידיו לבין מנהיג פוליטי שעודד פעולות לרצח של חפים מפשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:16 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
אין שום אפשרות לקואליציה בראשות ״יש עתיד״. גם יאיר לפיד לא מכוון לדבר כזה.

התרחיש האופטימי ביותר להיפטר מהרודן זה איחוד של סער ובנט ביום שאחרי הבחירות וקביעת רוטציה ביניהם. כל זה כמובן אם אין לרודן פלוס בנט 61.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:18 pm 
Junior

ehud כתב:

את הפעולות שכוונו נטו לפגיעה בחפים מפשע, לא הכרתי.
מדובר במספר לא רב של פעולות, בתקופות מאד ספציפיות.
וגם זה היה בתקופות של אלימות קשה ביותר מצד הציבור הערבי כלפי הציבור היהודי.

אתה באמת יכול להשוות את זה לפיגוע במלון פארק או במסעדת מצה?
באיזה ערבים פגעו היהודים בשנת 2002 שהגיע להם להישרף חיים בתוך אוטובוסים ומסעדות?

אין שום דימיון בין הטרור הרצחני הערבי לבין הפגיעה בחפים מפשע שביצעו האצל והלחי.

בכל מקרה, וכמו שכתב נורטון, אני מניח שאתה לא מצביע למרצ, משום שאחת המנהיגות הצטלמה (כחלק מסיור פוליטי)
בקברו של רוצח מובהק כמו יאסר ערפאת. בדיוק כמו שאתה ושכמותך מבקרים אותי על תמיכה בעוצמה יהודית שמנהיגה
החזיק תמונה של ברוך גולדשטיין בביתו.
אז למי אתה מצביע הוקיץ' - לפיד, ביבי, בנט?
שואל ברצינות

תשמע, אם היית באמת קורא היית רואה שלא מדובר במספר קטן של פעולות וגם לא במספר קטן של נפגעים. אז או שלא קראת, או שקראת ואתה משקר, או שקראת ואתה פשוט לא מחשיב חיים של ערבים. צריך להיות גזען מסוג מיוחד כדי לראות הבדל בין פיצוץ מטען בשוק הומה או ירי לעבר אוטובוס, לבין הפיגוע במלון פארק (שבכלל בוצע ע"י חמאס). אני בכלל לא מדבר על הפיגוע במלון המלך דוד שם נהרגו 91 איש שזה משהו שאני לא זוכר בארץ.

באופן כללי, לי אישית ממש לא מזיז מי הצטלם איפה. כל הסימבוליות הזאת היא חארטה אחת גדולה בעיני וזה תקף גם לברוך גולדשטיין אם תהית. השאלה היא כמובן מה זה אומר. במקרה של בן גביר זה אומר ככל הנראה שהוא מזדהה עם פעולותיו (כאילו שלא ידענו זאת קודם) ולכן האיש הוא חלאה וכנ"ל מי שמצביע לו. האם התצלום של תמר זנדברג אומר שהיא מזדהה עם כל פעולותיו כולל פיגועים? מן הסתם לא, אז למי פאקינג אכפת?
ואם אתה בכל זאת מעוניין לדבר על הסימבוליות שבצילום ליד קבר, אז אני רק אגיד שהמורשת של ערפאת (כמו של בגין לצורך העניין) היא מורכבת, ולכן הצילום ליד הקבר יכול לסמל כל מיני דברים. אצל גולדשטיין לא.

ואני מצביע מרצ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:27 pm 
Hall of Famer

אם כבר היסטוריה, אז בוא שניה נשים את הפיגוע במלון המלך דוד בצד, כי הטענה של האצ"ל הייתה שהייתה התרעה לפני הפיצוץ ושהיתה התעלמות מההתראה ובגלל זה מספר ההרוגים. המטרה הייתה לפגוע במבנה ולא לפגוע באנשים. יכול להיות שזה חרטה, אבל זה צריך להיאמר.

מה כל כך מורכב במורשת של עראפת? בעיני לא מורכב בכלל.
תומר- עראפת היה הרבה יותר ממנהיג פוליטי שעודד פעולות לרצח.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:29 pm 
Senior

עמוס לב כתב:

לא שזה חשוב במיוחד אבל מה הוא היה יותר מזה? למען הבהירות - מה הוא היה מעבר לפעילות הפוליטית שלו כאויב של מדינת ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:39 pm 
Sophomore

rony כתב:

כי כדי לעשות שלום ולחסוך חיים של אנשים, אפשר ללחוץ יד לרוצחים שעשו חרטה.
אני מניח שנתניהו (שהינו איש שמאל הזוי) חשב שערפאת באמת עושה תשובה בימים בהם הוא לחץ את ידו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:42 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
כל פעם אני נכנס לת'רד הזה והוא מידרדר רמה אחת מתחת למה שהיה קודם.

למה מדרדר?

דיון לגיטימי. מכובד.
ביקרו אותי על זה שאני מצביע למפלגה שאחד מראשיה החזיק תמונה של רוצח בבית,
אז אני מראה שאנשים פה עושים דבר יותר גרוע - מצביעים למפלגה של זנדברג שביקרה בקבר של רוצח המונים (כחלק מסיור פוליטי).

אני מבין שזה לא נעים לאנשים מסוימים ששמים להם מראה מול הפנים, אבל מישהו צריך לעשות את זה . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:46 pm 
Hall of Famer

מנהיג ארגון טרור. הורה באופן אישי על ביצוע פעולות טרור גם אם לא היה זה שהיה מעורב בפרטים האופרטיביים של הפעולות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:49 pm 
מנהל פורום

זכותי לחשוב שדיון מידרדר, אבל לא נעים להגיד הטריגר למה שכתבתי לא היה קשור אליך בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:50 pm 
Sophomore

sheky כתב:
השאלה של אהוד עם זנברג זה רק עוד ניסיון מוזר ליצור סימטריה.
דבר ראשון - מה קשור מפלגת העבודה?
דבר שני - אנחנו יודעים שבן גביר מעריץ ומוקיר את גולדשטין. הייתה לו תמונה שלו בסלון, הוא מסרב לקרוא לו רוצח או מחבל ובאופן כללי אנחנו יודעים מה הגישה של בן גביר (ועוצמה יהודית בפרט) כלפי ערבים. האם אתה חושב שתמר זנדברג תומכת בפיגועים ובמעשים של עראפת? אתה חושב שהביקור שלה כחלק מסיור ברמאללה זו הצהרה של תמיכה בפעולות טרור נגד ישראלים? היא הייתה בסיור ברמאללה והייתה ליד הקבר של עראפת, לא תמונה נחמדה במיוחד אבל אני בספק אם היא עלתה לתת לו כבוד ולהנציח את מורשתו.

לשאלה הראשונה - ציינתי גם את איבתיסאם במה שכתבתי. שכתבה על רבין שהוא "חלק מכנופייה שמטהרת את הערבים מאדמתם".
אז זה הקשר למפלגת העבודה.

אגב, עוד משהו שקשור איבתיסאם - בדיון קודם עליה ניסית לטעון שהיא לא גזענית כלפי יהודים בזה שהיא כתבה על הסכסוך בין פורדיס לזכרון כעניין לוקאלי בלבד (ברמת האזור זכרון-פורדיס).
אם כך, מדוע היא כתבה שאנשי זכרון צריכים לחזור לפולין וארה"ב ?
למה היא לא כתבה שיעזבו לת"א ובאר שבע?
לדעתי היא השתמשה בפורדיס זכרון כמקרוקוסמוס לגזענות שלה כלפי העם היהודי.
אתה פשוט עוצם את עיניך ומסרב לראות את זה.

לדבר השני שציינת -
אני לא יודע במה זנדברג מאמינה או לא.
אני טוען דבר פשוט :
אני אומר שאם היו תופסים את לפיד/ביבי/זנדברג וכו' מצטלמים על הקבר של ברוך גולדשטיין, הרבה מאד אנשים לא היו מצביעים להם.

ערפאת גרוע פי כמה מגולדשטיין.
גולדשטיין רצח בפעם אחת הרבה חפים מפשע. עד הפשע שהוא עשה, הוא היה רופא שטיפל גם בהמון ערבים.
ערפאת הוא רוצח המונים שעשה זאת לאורך עשרות רבות של שנים. הוא כנראה מעולם לא עזר להיהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:51 pm 
מנהל פורום

צריך לזכור גם שעראפת מעבר לפעולות שביצע נגד ישראל גם אחראי ללא מעט רציחות פנים-פלסטיניות וכמובן למעשי טבח כדוגמה אלו שהפלסטינים ביצעו בלבנון נגד הנוצרים (היו גם כאלה ובמידה רבה מלחמת האזרחים בלבנון התחילה בעקבות ההגעה של אש"ף ללבנון אחרי שגורש מירדן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 12:51 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אם כבר היסטוריה, אז בוא שניה נשים את הפיגוע במלון המלך דוד בצד, כי הטענה של האצ"ל הייתה שהייתה התרעה לפני הפיצוץ ושהיתה התעלמות מההתראה ובגלל זה מספר ההרוגים. המטרה הייתה לפגוע במבנה ולא לפגוע באנשים. יכול להיות שזה חרטה, אבל זה צריך להיאמר.

מה כל כך מורכב במורשת של עראפת? בעיני לא מורכב בכלל.

בגלל זה שמתי את זה בצד, אם כי זה די מפוקפק ולכמויות ההרוגים אי אפשר להתכחש.

אני לא מבין איך אפשר לטעון שהמורשת של ערפאת לא מורכבת. האיש הוביל ארגון טרור שרצח המונים, אבל יחד עם זאת גם הוביל שיחות שלום וחתם על הסכמים שמחזיקים עד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 1:00 pm 
Hall of Famer

ושוב אני אשאל, מה ההבדל בין עראפת לבין אריאל שרון שהוביל בעצמו את פעולת קיביה שבה נרצחו עשרות חפים מפשע ופעולה שבהצהרה מטרתה הייתה לגבות כמה שיותר חיי אדם? למה לעלות לקבר של עראפת זה לא לגיטימי ולקבר של שרון כן?

עראפת היה, בין שאר תאריו, גם טרוריסט מחורבן ביותר, וגם שרון היה חתיכת חלאה לא קטנה בימיו, מה לעשות ששלום עושים עם אוייבים, ובדיוק כשם שאצלנו מוקירים אנשים שעשו מעשים נוראיים, כך זה קורה גם בצד השני. השאלה היא האם מוקירים אותם *בגלל* המעשים הנוראיים שלהם, נניח בן גביר וגולדשטיין, או שמוקירים אותם על מעשים אחרים שעשו *למרות* הדברים הנוראיים שעשו, נניח זנדברג ועראפת או רוב (אם לא כל) האנשים שעולים לקברו של אריאל שרון או תולים את תמונתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 1:01 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
ehud כתב:

את הפעולות שכוונו נטו לפגיעה בחפים מפשע, לא הכרתי.
מדובר במספר לא רב של פעולות, בתקופות מאד ספציפיות.
וגם זה היה בתקופות של אלימות קשה ביותר מצד הציבור הערבי כלפי הציבור היהודי.

אתה באמת יכול להשוות את זה לפיגוע במלון פארק או במסעדת מצה?
באיזה ערבים פגעו היהודים בשנת 2002 שהגיע להם להישרף חיים בתוך אוטובוסים ומסעדות?

אין שום דימיון בין הטרור הרצחני הערבי לבין הפגיעה בחפים מפשע שביצעו האצל והלחי.

בכל מקרה, וכמו שכתב נורטון, אני מניח שאתה לא מצביע למרצ, משום שאחת המנהיגות הצטלמה (כחלק מסיור פוליטי)
בקברו של רוצח מובהק כמו יאסר ערפאת. בדיוק כמו שאתה ושכמותך מבקרים אותי על תמיכה בעוצמה יהודית שמנהיגה
החזיק תמונה של ברוך גולדשטיין בביתו.
אז למי אתה מצביע הוקיץ' - לפיד, ביבי, בנט?
שואל ברצינות

תשמע, אם היית באמת קורא היית רואה שלא מדובר במספר קטן של פעולות וגם לא במספר קטן של נפגעים. אז או שלא קראת, או שקראת ואתה משקר, או שקראת ואתה פשוט לא מחשיב חיים של ערבים. צריך להיות גזען מסוג מיוחד כדי לראות הבדל בין פיצוץ מטען בשוק הומה או ירי לעבר אוטובוס, לבין הפיגוע במלון פארק (שבכלל בוצע ע"י חמאס). אני בכלל לא מדבר על הפיגוע במלון המלך דוד שם נהרגו 91 איש שזה משהו שאני לא זוכר בארץ.

באופן כללי, לי אישית ממש לא מזיז מי הצטלם איפה. כל הסימבוליות הזאת היא חארטה אחת גדולה בעיני וזה תקף גם לברוך גולדשטיין אם תהית. השאלה היא כמובן מה זה אומר. במקרה של בן גביר זה אומר ככל הנראה שהוא מזדהה עם פעולותיו (כאילו שלא ידענו זאת קודם) ולכן האיש הוא חלאה וכנ"ל מי שמצביע לו. האם התצלום של תמר זנדברג אומר שהיא מזדהה עם כל פעולותיו כולל פיגועים? מן הסתם לא, אז למי פאקינג אכפת?
ואם אתה בכל זאת מעוניין לדבר על הסימבוליות שבצילום ליד קבר, אז אני רק אגיד שהמורשת של ערפאת (כמו של בגין לצורך העניין) היא מורכבת, ולכן הצילום ליד הקבר יכול לסמל כל מיני דברים. אצל גולדשטיין לא.

ואני מצביע מרצ.

קראתי בויקי.
קודם כל, תפריד בין פעולות שבהם נפגעו גם חפים מפשע (ולא כוונו נטו נגד חפים מפשע) לבין פעולות שכוונו נגד חפים מפשע.
מלכתחילה דיברתי רק על פעולות שנפגעו בהם חפים מפשע.
באינטרנט לא היה כתוב על מספר פעולות גדול כפי שאתה מתאר את זה שכוונו נטו נגד חפים מפשע.
היה משהו על השוק בחיפה ועל יפו, וירי על אוטובוס וכו', בכל מקרה, לא ספרתי יותר מידי מקרים כאלו.
וכן, כמו שכתבתי זה נעשה בתקופות מאד ספציפיות. ערבים טרוריסטים לעומת זאת, רצחו יהודים חפים מפשע, ובכמויות עצומות, מאז ומעולם. לא רק בתקופות ספציפיות.
אה כן, ועוד משהו קטן - אלו היו פעולות תגמול שבוצעו מול פשעים שביצעו הערבים באותה תקופה (למשל המרד הגדול) ביהודים.
איזה פשעים ביצעו יהודים בערבים בשנת 2002, תוכל להזכיר בבקשה?

אם זנדברג מזהה בליבה או לא עם פעולות טרור של רב המחבלים יאסר ערפאת, זה רק אלוקים יודע.
אני כן מאמין שכמעט אף אחד במדינה לא היה מבציע לפוליטיקאי שהיה מצטלם מחויך ליד הקבר של ברוך גולדשטיין. אפילו אם אותו פוליטיקאי לא מזהה איתו.

אתה חשפת את עצנך - אתה עושה דבר חמור בהרבה - אתה עוזר להכניס לכנסת אישה שהצטלמה ליד קבר של רוצח על .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 1:12 pm 
Senior

עמוס לב כתב:
מנהיג ארגון טרור. הורה באופן אישי על ביצוע פעולות טרור גם אם לא היה זה שהיה מעורב בפרטים האופרטיביים של הפעולות.

יכול להיות שהתנסחתי בצורה לא מספיק מדויקת מודה שלא הצלחתי לעמוד על ההבדלים המהמעותיים בין "עודד" לבין "הורה" אבל מבחינתי אני מקבל את התיקון שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 1:18 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
ושוב אני אשאל, מה ההבדל בין עראפת לבין אריאל שרון שהוביל בעצמו את פעולת קיביה שבה נרצחו עשרות חפים מפשע ופעולה שבהצהרה מטרתה הייתה לגבות כמה שיותר חיי אדם? למה לעלות לקבר של עראפת זה לא לגיטימי ולקבר של שרון כן?
.

ההבדל הוא שאריק שרון בפעולה בקיביה פעל במסגרת רשמית של צה"ל תחת פקודת מבצע שקיבל לבצע פעולת תגמול בקיביה ולפוצץ בתים בכפר. אתה יכול להגיד שאין הבדל בין עראפת למשה שרת, ראש הממשלה דאז, פנחס לבון, שר הביטחון דאז ומשה דיין, הרמטכ"ל דאז. לא אריק שרון.

הוקיץ', היום אנחנו יודעים שעראפת לא התכוון לעשות שלום עם ישראל והסמכי אוסלו היו רק הסכמים טקטיים כדי להשיג יתרון בדרך למטרה הסופית. זה לא סאדאת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 1:20 pm 
Hall of Famer

רגע, אתה מנסה להגיד ששרון גרוע מעראפת? או שלבצע פעולות בעצמך גרוע פחות מלשלוח אחרים? ולגבי לשלוח אחרים, תמיד אפשר להזכיר את אחריותו של שרון לסברה ושתילה נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 25, 2021 1:28 pm 
Senior

הוקיץ' כתב:
עמוס לב כתב:
אם כבר היסטוריה, אז בוא שניה נשים את הפיגוע במלון המלך דוד בצד, כי הטענה של האצ"ל הייתה שהייתה התרעה לפני הפיצוץ ושהיתה התעלמות מההתראה ובגלל זה מספר ההרוגים. המטרה הייתה לפגוע במבנה ולא לפגוע באנשים. יכול להיות שזה חרטה, אבל זה צריך להיאמר...

בגלל זה שמתי את זה בצד, אם כי זה די מפוקפק ולכמויות ההרוגים אי אפשר להתכחש...

אם רוצים לשים את מלון המלך דוד בצד, אין שום בעיה להציב במקומו את מלון סמירמיס (26 הרוגים ו 80 פצועים). אמנם אפשר לרצות לשים גם אותו בצד כי ההגנה חשבה שזו מפקדת הנג'אדה ואז אפשר במקומו לשים את הפעולה בשייח אל בלד (60 הרוגים). אמנם אפשר להגיד שהפעולה בדיר אל בלח הייתה תגובה לטבח בתי הזיקוק (שבעצמו היה תגובה לפעולה של האצ"ל נגד עובדים ערביים בבתי הזיקוק) ואז אפשר לשים במקומו את פיצוץ הסראייה (26 הרוגים כולל אישה ושני ילדים). אמנם אפשר לטעון שבית הסראייה היה בכלל לח"י והם לא נחשבים ואז אפשר להציב במקומו את הפצצה בשוק בירושלים (18 הרוגים כולל 3 ילדים) או קולנוע רקס (5 הרוגים) אבל לי קצת נמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 180 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: