הוקיץ' כתב:
ehud כתב:
את הפעולות שכוונו נטו לפגיעה בחפים מפשע, לא הכרתי.
מדובר במספר לא רב של פעולות, בתקופות מאד ספציפיות.
וגם זה היה בתקופות של אלימות קשה ביותר מצד הציבור הערבי כלפי הציבור היהודי.
אתה באמת יכול להשוות את זה לפיגוע במלון פארק או במסעדת מצה?
באיזה ערבים פגעו היהודים בשנת 2002 שהגיע להם להישרף חיים בתוך אוטובוסים ומסעדות?
אין שום דימיון בין הטרור הרצחני הערבי לבין הפגיעה בחפים מפשע שביצעו האצל והלחי.
בכל מקרה, וכמו שכתב נורטון, אני מניח שאתה לא מצביע למרצ, משום שאחת המנהיגות הצטלמה (כחלק מסיור פוליטי)
בקברו של רוצח מובהק כמו יאסר ערפאת. בדיוק כמו שאתה ושכמותך מבקרים אותי על תמיכה בעוצמה יהודית שמנהיגה
החזיק תמונה של ברוך גולדשטיין בביתו.
אז למי אתה מצביע הוקיץ' - לפיד, ביבי, בנט?
שואל ברצינות
תשמע, אם היית באמת קורא היית רואה שלא מדובר במספר קטן של פעולות וגם לא במספר קטן של נפגעים. אז או שלא קראת, או שקראת ואתה משקר, או שקראת ואתה פשוט לא מחשיב חיים של ערבים. צריך להיות גזען מסוג מיוחד כדי לראות הבדל בין פיצוץ מטען בשוק הומה או ירי לעבר אוטובוס, לבין הפיגוע במלון פארק (שבכלל בוצע ע"י חמאס). אני בכלל לא מדבר על הפיגוע במלון המלך דוד שם נהרגו 91 איש שזה משהו שאני לא זוכר בארץ.
באופן כללי, לי אישית ממש לא מזיז מי הצטלם איפה. כל הסימבוליות הזאת היא חארטה אחת גדולה בעיני וזה תקף גם לברוך גולדשטיין אם תהית. השאלה היא כמובן מה זה אומר. במקרה של בן גביר זה אומר ככל הנראה שהוא מזדהה עם פעולותיו (כאילו שלא ידענו זאת קודם) ולכן האיש הוא חלאה וכנ"ל מי שמצביע לו. האם התצלום של תמר זנדברג אומר שהיא מזדהה עם כל פעולותיו כולל פיגועים? מן הסתם לא, אז למי פאקינג אכפת?
ואם אתה בכל זאת מעוניין לדבר על הסימבוליות שבצילום ליד קבר, אז אני רק אגיד שהמורשת של ערפאת (כמו של בגין לצורך העניין) היא מורכבת, ולכן הצילום ליד הקבר יכול לסמל כל מיני דברים. אצל גולדשטיין לא.
ואני מצביע מרצ.
קראתי בויקי.
קודם כל, תפריד בין פעולות שבהם נפגעו גם חפים מפשע (ולא כוונו נטו נגד חפים מפשע) לבין פעולות שכוונו נגד חפים מפשע.
מלכתחילה דיברתי רק על פעולות שנפגעו בהם חפים מפשע.
באינטרנט לא היה כתוב על מספר פעולות גדול כפי שאתה מתאר את זה שכוונו נטו נגד חפים מפשע.
היה משהו על השוק בחיפה ועל יפו, וירי על אוטובוס וכו', בכל מקרה, לא ספרתי יותר מידי מקרים כאלו.
וכן, כמו שכתבתי זה נעשה בתקופות מאד ספציפיות. ערבים טרוריסטים לעומת זאת, רצחו יהודים חפים מפשע, ובכמויות עצומות, מאז ומעולם. לא רק בתקופות ספציפיות.
אה כן, ועוד משהו קטן - אלו היו פעולות תגמול שבוצעו מול פשעים שביצעו הערבים באותה תקופה (למשל המרד הגדול) ביהודים.
איזה פשעים ביצעו יהודים בערבים בשנת 2002, תוכל להזכיר בבקשה?
אם זנדברג מזהה בליבה או לא עם פעולות טרור של רב המחבלים יאסר ערפאת, זה רק אלוקים יודע.
אני כן מאמין שכמעט אף אחד במדינה לא היה מבציע לפוליטיקאי שהיה מצטלם מחויך ליד הקבר של ברוך גולדשטיין. אפילו אם אותו פוליטיקאי לא מזהה איתו.
אתה חשפת את עצנך - אתה עושה דבר חמור בהרבה - אתה עוזר להכניס לכנסת אישה שהצטלמה ליד קבר של רוצח על .