סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 180 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר הבחירות הרשמי
הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 5:34 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
ehud כתב:
גדי אייזנקוט רמטכ"ל השמאל ההזוי והאולטרה קיצוני (ואני עוד מחמיא לו שאני מתבטא כלפיו רק כך)

סליחה?!?!
מי מינה אותו בדיוק? או את כל שאר הרמטכ"לים/מרבית האלופים/ראשי גופי הביטחון שכולם פתאום שמאלנים בוגדים כה נוראיים?
משהו פה פשוט לא מסתדר במשוואה הזאת (ואני בכלל לא אומר זאת מפוזיציה של "איש שמאל" - כי איני כזה).
זה פשוט מחריד שכלפי אדם שמעשית תרם כה רבות למדינה לאורך שנותיו (וזה כלל לא חשוב כרגע האם "התפיסה שלו" כלבבנו או לא) אתה מתבטא ככה, ואילו כלפיי אחרים זה תמיד יהיה "איש ספר, איש משפחה למופת וכו'.

אף פעם לא אמרתי שהוא בוגד.
אמרתי שהוא שמאלני הזוי (וזו אכן מחמאה בשבילו) מבחינת הנטייה המדינית/פוליטית שלו.
יחד עם זאת, מבחינת אישיות אין ספק שגם אצלו יש גדלות לא מבוטלת.
שניגבו לי את החלב מהשפתיים הוא ישב במארבים וסיכן את עצמו. לא ראה המשפחה שלו במשך שבועות ארוכים
כדי שתושבי מדינת ישראל יוכלו לישון בשקט. פיקד על מיטב בנינו בסיטואציות הקשות ביותר וכו' וכו' וכו' .

אגב, יש גם שמאלנים אחרים שהם אחלה אנשים (אבל לא גדולים כמו פייגלין, אלי ישי, בן ארי וסמוטריץ' ).
איציק שמולי נראה לי אדם על סבבה, גם זהבה גלאון.
ביבי הוא טיפוס מיוחד כי הוא לדעתי אדם גדול במיוחד, יותר מכולם, ויחד עם זאת, הוא גם שמאל קיצוני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 6:29 am 
Hall of Famer

יפה שאתה אומר שביבי הוא שמאל קיצוני. מתמטית, זה כמובן לא הגיוני בכלל, אבל לא נורא כי מתמטיקה זה לגויים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 7:17 am 
Hall of Famer

ביבי הוא לא שמאל קיצוני כמובן אלא מושחת קיצוני, אופורטוניסט קיצוני ושקרן קיצוני שגם אם יש לו אידאולוגיה כלשהי מעבר לחיים טובים על חשבון הציבור וטיפוח דימויו כמנהיג עליון, זה בדרך כלל לא משפיע הרבה.

מתמטית, כזכור לי מה"מי אתם" ובלי לבדוק שוב, אהוד הוא איש הייטק כך שאין לו בעיה בשדה הזה. הוא כן חרד"לי אדוק, שזו האידאולוגיה ההזויה/מטומטמת ביותר בעולם, ואני שמח שעיניכם הרואות בת'רד זה במה דברים אמורים.

אגב, בכנותו אהוד אכן צודק בכך שרבים מהכיפות הסרוגות, גם אלה שנראים "כמעט חילונים", הם בבסיס (ולא ממש באשמתם, חינוך כזה מגיל רך) גזענים מובנים שאכן מאמינים בעליונות מובנית כזאת או אחרת של בני העם/גזע/דת/וואטאבר היהודי. כמובן שאנשים כמו אליקים לבנון שצוד מעריץ או המשפחה של עמית סגל (האבא מהמחתרת היהודית, האח מ"נאמני המקדש") הם בעלי אידאולוגיה קרובה ביותר למה שאהוד מציג כאן. טוב שלפחות כמה אנשים בסלניוז נחשפים לחרד"ליות, קווים לדמותה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 9:44 am 
Junior

Hacohen כתב:
בהוא כן חרד"לי אדוק, שזו האידאולוגיה ההזויה/מטומטמת ביותר בעולם, ואני שמח שעיניכם הרואות בת'רד זה במה דברים אמורים.

מה סדר גודל של האנשים בארץ שמחזיקים בתפיסות עולם גזעניות, דוחות ומטומטמות כמו של אהוד?
נגיד סמוטריץ' הוא גם הזוי ברמה כזאת? כי לי הוא מרגיש קצת פחות הזיה מבן גביר, אהוד וחבריהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 11:29 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:
בהוא כן חרד"לי אדוק, שזו האידאולוגיה ההזויה/מטומטמת ביותר בעולם, ואני שמח שעיניכם הרואות בת'רד זה במה דברים אמורים.

מה סדר גודל של האנשים בארץ שמחזיקים בתפיסות עולם גזעניות, דוחות ומטומטמות כמו של אהוד?
נגיד סמוטריץ' הוא גם הזוי ברמה כזאת? כי לי הוא מרגיש קצת פחות הזיה מבן גביר, אהוד וחבריהם.

אחד הדברים שכניסתו של בן גביר למיינסטרים עושה, זה שבצלאל "איחסנתי גלונים של דלק בהתנתקות, הומוסקסואליות היא תועבה, יש לי תכנית להכפיף את כל הלא יהודים במדינה למעמד נחות רשמי" סמוטריץ' כבר נראה אחד מהחבר'ה.

לא יודע כמה זה במספרים, אבל אם תעשה משאל במדגם מייצג של מכוני האינדוקרטינציה לנוער הסרוג (מכונים בטעות "ישיבות תיכוניות) ולבגירים בגיל צבא ("ישיבות הסדר") אני מניח שתראה אחוז מאד גבוה של התאמה עם הדעות שבין סמוטריץ' לאהוד (לא שהטווח נורא רחב) ולכל הפחות הזדהות גבוהה עם ההנחות שבבסיס הדעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 12:13 pm 
Junior

לא יודע איזה סרוגים פגשת, כנראה את בני הישיבות

האמת היא שרוב בוגרי כיתה י"ב בחינוך הסרוגים (ישיבות תיכוניות ותיכונים דתיים) בארץ, לא ממשיכים לישיבות הסדר או גבוהות

30% הולכים לישיבות. בלבד. רובם המוחלט שנה עד 5 שנים בישיבה.

עוד חצי מהכמות הזו הולכים למכינות לשנה-שנתיים הכנה גופנית, ערכית ואמונית לצבא

רוב הסרוגים הולכים ישירות למסלול הרגיל של החילוני הממוצע. צבא/עתודה/חול והשתמטות. זה אומר משהו על הערכים של רוב הציבור, אין שום דעה מגובשת בציבור הזה, לא בצורת האמונה לא בגישה לתורה או לצבא. הציבור מגוון מאוד. המון חוזרים בשאלה (בערך חצי מהכיתה שלמדתי). מה שכן, 90% מהציבור לפחות הוא ימני על טווח סער-ביבי-בנט-סמוטריץ, גם הלייטים והדתלשים.

סמוטריצים ובן גבירים? זה אולי 5% מהדתיים הסרוגים, והם הנקראים חרד"לים. חבר'ה שעד גיל 25-30 שקועים רוב זמנם בתורה (או שואפים לזה) רוב הסרוגים הרבה יותר קרובים לבנט מלסמוטריץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 12:27 pm 
Sophomore

מוזר שהם רק 5% אבל הכוח הפוליטי שלהם קרוב יותר ל 50%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 12:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אתה מתבלבל עם החרדים. הכח הפוליטי של הביינישים (שלא לדבר על המטורללים של נעם והרב טאו) הוא די עלוב וביבי די מזלזל בהם. ע"ע פינוי חאן אל אחמר או כל הצהרות הרהב על בית המשפט העליון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 1:28 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
rony כתב:
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
כרגיל קיימת פה אצל חלק מהאנשים ההפרדה הרגילה יהודים הורגים ערבים=כורח המציאות ערבים הורגים יהודים=טרור.
וכמובן, שאיכשהו כמות האזרחים שנרצחים על ידי צה"ל כחלק ממבצעים ושגרה לא נספרת בכלל.

אני כן חושב שהגיוני להפריד בין אזרחים הרוגים בכוונה לבין אזרחים הרוגים בטעות (ואפשר ורצוי להוסיף גם קטגוריית ביניים רלוונטית מאוד עבור צה"ל ושאר כוחות הבטחון-אזרחים הרוגים כתוצאה מאדישות/חוסר זהירות/נזק קולטרלי "נסבל"), אבל גם אם נלך לצד המחמיר, או מקל מבחינת ישראל, ונספור רק אזרחים שנהרגו בכוונה, נמצא מספיק דוגמאות מהצד הישראלי.

פצצות על בית ספר זה לא בטעות. גם אם מי שמרכיב את בנק המטרות באותו בוקר לא תכננן שיהיה שם.

זה בדיוק נכנס להגדרה של נזק קולטרלי "נסבל" או סתם אדישות. עם כל הביקורת שיש לי על צה"ל, לא חושב שמישהו שם מפציץ בית ספר כי בא לו להרוג ילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 1:30 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
לא יודע איזה סרוגים פגשת, כנראה את בני הישיבות

האמת היא שרוב בוגרי כיתה י"ב בחינוך הסרוגים (ישיבות תיכוניות ותיכונים דתיים) בארץ, לא ממשיכים לישיבות הסדר או גבוהות

30% הולכים לישיבות. בלבד. רובם המוחלט שנה עד 5 שנים בישיבה.

עוד חצי מהכמות הזו הולכים למכינות לשנה-שנתיים הכנה גופנית, ערכית ואמונית לצבא

רוב הסרוגים הולכים ישירות למסלול הרגיל של החילוני הממוצע. צבא/עתודה/חול והשתמטות. זה אומר משהו על הערכים של רוב הציבור, אין שום דעה מגובשת בציבור הזה, לא בצורת האמונה לא בגישה לתורה או לצבא. הציבור מגוון מאוד. המון חוזרים בשאלה (בערך חצי מהכיתה שלמדתי). מה שכן, 90% מהציבור לפחות הוא ימני על טווח סער-ביבי-בנט-סמוטריץ, גם הלייטים והדתלשים.

סמוטריצים ובן גבירים? זה אולי 5% מהדתיים הסרוגים, והם הנקראים חרד"לים. חבר'ה שעד גיל 25-30 שקועים רוב זמנם בתורה (או שואפים לזה) רוב הסרוגים הרבה יותר קרובים לבנט מלסמוטריץ.

אני סרוג במקור, כן? ולמדתי בישיבות תיכוניות שלא נחשבות לחוד החנית של השמרנות במגזר.

כן, רוב החבר'ה בוגרי המסגרות האלה הם די בנט. כלומר הם לא יחשבו שצריך לסקול הומואים או לשרוף כנסיות. אבל הם כן יניחו שהיהודים נעלים באיזשהו אופן על ה"גויים", כן יתמכו באפליה כזו או אחרת של לא-יהודים במדינה, כן יתנגדו לשינוי בסטטוס קוו הדתי משיקולי "צביון", כן יחשבו שבמידה רבה זה שיש מסגד על הר הבית ולא בית מקדש זה עוול שהיה ראוי שייפתר וכמובן המבחן העליון: יתמכו אקטיבית בהמשך הכיבוש בשטחים, ובמפעל הפקעת הנדל"ן האדיר ליהודים בלבד שלגוש אמונים ההסטורית יש עליו זכות בטאבו.

למעשה, במידה רבה הזיהוי של אדם היום עם ה"כיפות הסרוגות" הוא בקשר עם הכיבוש היהודי בשטחים. להערכתי בכל קהילה סרוגה מן המניין יקבלו בטבעיות רבה הרבה יותר אדם שנאף או גנב מאשר אדם שמאמין שיש לסגת מהשטחים ולפנות ישובים. כמו שמקבלים את ביבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 3:01 pm 
Junior

לא מסכים. אני מכיר מאות עד אלפי סרוגים, להערכתי כולם ללא יוצא מהכלל יגידו שאם הם צריכים לבחור שכנים/חברים/עובד לחברה/להיכנס למשפחה של החתן/כלה ההעתידי, הם מעדיפים שהם יהיו שמאלנים בעד פינוי שטחים, ולא גנבים/נואפים. זה בכלל לא באותו מישור. עדיף אדם טועה אבל טוב, על אדם שהוכח כחלאה או פושע, ובפער עצום.

ביבי זה עניין אחר, כי הם לא גרים בשכנותו/מתחתנים איתו/מקבלים אותו לחברה. בעיני הימין, ביבי כרה"מ=למנוע מהשמאל למסור שטחים ולסכן את בטחון ילדינו. הימין מעדיף את שלום ילדיו אפילו במחיר ראש ממשלה שקרן שעסק בשוחד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 3:14 pm 
Junior

3&D כתב:

הכוח הפוליטי של סמוטריץ ובן גביר שואף ל0.
החרדים פועלים כיחידה אחת. הסרוגים לא, לדעתי יותר סרוגים מצביעים לביבי מאשר לבנט וסמוטריץ יחד. אבל לא בדקתי באמת. כמו כן, יש כמות סרוגים מטיילים, הפעם בין סער/גנץ/לפיד וכדו. מדובר בציבור מאוד לא מאוחד, כי הוא מרים הרבה דגלים ולכן מתפצל להמון תתי חברות, אנשים בסגנון בנט, סמוטריץ,קרעי,אדלשטיין, בן גביר, ברבש, סגל. כל אחד חברה אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 4:33 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
אגב, יש גם שמאלנים אחרים שהם אחלה אנשים (אבל לא גדולים כמו פייגלין, אלי ישי, בן ארי וסמוטריץ' ).
ביבי הוא טיפוס מיוחד כי הוא לדעתי אדם גדול במיוחד, יותר מכולם, ויחד עם זאת, הוא גם שמאל קיצוני.

כלומר אין בכלל שמאלנים (פרט לביבי כמובן) שהם "אחלה אנשים" ברמת החבורה הכה מכובדת שציינת?
אין שמאלנים (שזה לתפיסתך כמעט כל אזרחי המדינה, לא?) שתורמים לזולת, מתנדבים, "מצילים נפש בישראל" ברמה הגבוהה ביותר?
אני אקצין (מבחינתך כמובן) ואשאל - אין ערבים כאלו?
האם האדם הערבי הערכי/אוהב אדם/תורם/מתנדב/מקריב מעצמו/ווטאבר ביותר - אחד כזה! - נופל מאדם "המעורר מחלוקת אף במגזרו שלו הוא" כמו אלי ישי למשל? (ואין לי משהו מיוחד כנגד אלי ישי, סתם כי הזכרת אותו)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 5:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ראי שעל הקיר כתב:
מי פה המטפל שאחראי על ארוחת בוקר מחר?

אוקיי, אני רואה שכולם, בערך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 5:53 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
לא מסכים. אני מכיר מאות עד אלפי סרוגים, להערכתי כולם ללא יוצא מהכלל יגידו שאם הם צריכים לבחור שכנים/חברים/עובד לחברה/להיכנס למשפחה של החתן/כלה ההעתידי, הם מעדיפים שהם יהיו שמאלנים בעד פינוי שטחים, ולא גנבים/נואפים. זה בכלל לא באותו מישור. עדיף אדם טועה אבל טוב, על אדם שהוכח כחלאה או פושע, ובפער עצום.

ביבי זה עניין אחר, כי הם לא גרים בשכנותו/מתחתנים איתו/מקבלים אותו לחברה. בעיני הימין, ביבי כרה"מ=למנוע מהשמאל למסור שטחים ולסכן את בטחון ילדינו. הימין מעדיף את שלום ילדיו אפילו במחיר ראש ממשלה שקרן שעסק בשוחד

כתבת "לא מסכים" גורף, אבל התייחסת רק להערכה לגבי קהילה סרוגה. זאת אומרת שניתן להבין שאתה מסכים איתי על הזיהוי התפישתי הבנטי של רוב הסרוגים. היהודים עדיפים, נעלים, מגיעות להם זכויות יתר בכלל ובשטחים בפרט.

לגבי העניין הקהילתי, קצת פספסת אותי. ברור שלהתחתן עם נואף או גנב זה NIMBY קלאסי. אבל הכרתי נואפים וגנבים סרוגים שהמשיכו להגיע לבית הכנסת ואף אחד לא נידה אותם מהקהילה, והם לא נחשבו למוקצים מחמת מיאוס. לעומת זאת את יונתן בשיא שהיה ראש מנהלת ההתנתקות פחות או יותר הוציאו מחוץ למחנה. אגב, בוודאי זכור לך מכתב התמיכה הרבני במשה קצב לאחר הרשעתו באונס. הרי הרשיע אותו שופט ערבי שלא על פי דין תורה, אז מה אם הוא למצער נואף ושקרן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 26, 2021 5:56 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
3&D כתב:

הכוח הפוליטי של סמוטריץ ובן גביר שואף ל0.
החרדים פועלים כיחידה אחת. הסרוגים לא, לדעתי יותר סרוגים מצביעים לביבי מאשר לבנט וסמוטריץ יחד. אבל לא בדקתי באמת. כמו כן, יש כמות סרוגים מטיילים, הפעם בין סער/גנץ/לפיד וכדו. מדובר בציבור מאוד לא מאוחד, כי הוא מרים הרבה דגלים ולכן מתפצל להמון תתי חברות, אנשים בסגנון בנט, סמוטריץ,קרעי,אדלשטיין, בן גביר, ברבש, סגל. כל אחד חברה אחרת

א. הכח של סמוטריץ' ובן גביר הוא ככל הנראה 5 מנדטים. רחוק מלהיות 0.

ב. אולי אתה מזהה הבדלי עומק ניכרים בין אדלשטיין, קרעי, בנט וסמוטריץ', אבל במהות כולם מאמינים בעליונות המובנית של היהודים, בזכויות היתר שלהם ב"ארץ ישראל", בסטטוס קוו דתי לכל הפחות (סמוטריץ' בוודאי ישמח למדינת הלכה יותר מאשר בנט, אבל גם בנט לא הולך לשחרר פה נישואין אזרחיים ותחבורה ציבורית בשבת). אז הניואנסים שאתה נותן בהם לא ממש רלוונטיים לציבור הכללי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 8:21 pm 
Junior

נואף/גנב שהמשיך להגיע לבית לכנסת , יסתכלו עליו בעין לא טובה. ידריכו להתרחק ממנו. אדם שעזר לפנות יהודים מגוש קטיף זו ההשוואה הנכונה. לא ידריכו להתרחק ממנו. למעשה בישיבות רבות יגידו שטוב שביצע פקודה

ראש מנהלת ההתנתקות זה משהו אחר כמובן, ומיד אחרי ההתנקות זה גם משהו אחר. מדובר בחבלה הענקית בהיסטוריית הציונות הדתית.הוא יכול בעשור האחרון להתפלל ב99% מבתי הכנסת במדינה ואף אדם לא יוציא אותו

אם היה מכתב תמיכה רבני בקצב=הם היו בטוחים שהוא חף מפשע, ואגב, רבנים אחרים לא. אני יכול לספר לך שמנהיג קהילה מהצפון שנאשם בדברים בסגנון הוקע ע"י רבני הציונות הדתית באופן גורף לפני מספר שנים. אתה לא בכיוון.

הציבור הכללי מאמין בבורא שנתן לנו את התורה והארץ. מה הוא מקיים ועושה עם זה זה סיפור אחר. אבל מרבית היהודים בארץ מאמינים שניתנה התורה והארץ ליהודים, שניתנה להם סגולה מיוחדת, שבחר בנו. יש יותר חרדים+דתיים+מסורתיים שחושבים כך מחילונים+מסורתיים שלא. עליונות מובנת ונעלים יותר הם מושגים מגרמניה הנאצית, לא מהיהדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 8:32 pm 
Hall of Famer

וזה נשמע לך סביר שיש ציבור שלם שמשוכנע שקצב (ולא חסרות דוגמאות אחרות - בעיקר על עבירות מין כאלו ואחרות) חף מפשע? על סמך מה בדיוק?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 8:33 pm 
Junior

אין ציבור כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 8:38 pm 
Junior

וכן בענייני עבירות מין בכלל
איזה נחמד להמציא שטויות מהשרוול ועוד לכתוב "לא חסרות דוגמאות". קשקוש חסר שחר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 9:32 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
יפה שאתה אומר שביבי הוא שמאל קיצוני. מתמטית, זה כמובן לא הגיוני בכלל, אבל לא נורא כי מתמטיקה זה לגויים

הסברתי בפוסט שהיה על ביבי, מדוע הוא שמאלן קיצוני :

1. ביבי תמך בגירוש יהודים והרס של חבל הרס שלם. הצביע בעד זה בכנסת.
2. ביבי כמעט לא בונה ביו"ש. רוה"מ ימני צריך לבנות ערים שלמות שם.
אפילו אזורים שהם בלב הקונצנזוס - מעלה אדומים, י-ם הצפונית וכו', ביבי כמעט לא בונה שם.
אה, והוא גם לא בנה בגולן. עם כל הכבוד ל"רמת טראמפ", במקום שיקבע עובדות רציניות בשטח (בטח אחרי שהאמריקאים הכירו בשליטה הישראלית),
ויודיע על בניית עשרות אלפי יחידות דיור בקצרין וכו'.
3. ביבי לא פתר את הבעיה האיראנית וחיזבאללה, רק משתמש בפלסטרים קטנים בסוריה.
4. ביבי לא פתר את הבעיה של חמאס ומרשה אינספור סבבים מול כנופיית המרצחים, בזמן שתושבי הדרום חיים בפחד.
בתקופתו הפסיקו את תוכניות החיסולים בעזה, גם שישובי הדרום חטפו טילים . כמו כן, משחדים את החמאס

באופן כללי, אני גם לא מוצא הבדל גדול בין הליכוד-יאיר לפיד-עבודה.
כולם פחות או יותר סביב אותו עקרונות מהבחינה המדינית:
בנייה בגושים בלבד עבור ישובי יו"ש, הכרה במדינה ערבית בלב ליבה של ארץ ישראל וכו'.

איפה אתה רואה פה ימין ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 9:39 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
ehud כתב:

כלומר אין בכלל שמאלנים (פרט לביבי כמובן) שהם "אחלה אנשים" ברמת החבורה הכה מכובדת שציינת?
אין שמאלנים (שזה לתפיסתך כמעט כל אזרחי המדינה, לא?) שתורמים לזולת, מתנדבים, "מצילים נפש בישראל" ברמה הגבוהה ביותר?
אני אקצין (מבחינתך כמובן) ואשאל - אין ערבים כאלו?
האם האדם הערבי הערכי/אוהב אדם/תורם/מתנדב/מקריב מעצמו/ווטאבר ביותר - אחד כזה! - נופל מאדם "המעורר מחלוקת אף במגזרו שלו הוא" כמו אלי ישי למשל? (ואין לי משהו מיוחד כנגד אלי ישי, סתם כי הזכרת אותו)

יש שמאלנים שתורמים לזולת, מתנדבים, מצילים נפשות וכו'.
ולשורה לפני זה - אכן, רוב האנשים היותר מתקדמים במדינה הזו, לעניות דעתי, באים מהימין.
אגב, חוץ מהארבעה (וביבי) שצייתי, שחכתי להוסיף עוד שניים - נועם פדרמן ובנצי גופשטיין.

לגבי הומניזם אצל הערבים אני לא מספיק מכיר.
לעניות דעתי, איימן עודה הוא אדם עם לב מזהב, הומניטס ואוהב אדם.
היה סיפור לפני כמה שנים שתינוק (יהודי) נפטר, וכמה ימים לאחר מכן אביו (אברך מבני ברק) נפטר מצער.
עודה הגיע (בלי עיתונאים, מצלמות ופוזות וכו') לנחם את האלמנה. פשוט ביקור אנושי ויפה. זה מאד חימם את הלב.
אני מאמין שיש עוד הומניסטים בקרב הציבור הערבי המוכר לנו, אבל שוב, אני לא מכיר בגלל שאני בכלל לא עוקב.

הבעיה שלהם היא שהעניין הלאומי מבלבל אותם ומחשיך את דעתם.
שיוציאו מהראש את השאפיות על לאומיות בין הים לירדן, והכל יהיה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 27, 2021 11:00 pm 
Hall of Famer

זה מאד יפה איך שפלאש הגיע להראות את ההבדלים העצומים בין סרוגים מתונים כמוהו לחרד"לים קיצוניים כמו אהוד, ופשוט אמר "הציבור הכללי מאמין בבורא שנתן לנו את התורה והארץ".

איי בליב איי רסט מיי קייס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 12:04 am 
Junior

נדב
אני להגדרך חרד"ל לכל דבר ועניין, מזוהה עם סמוטריץ בכל מילה
כתבתי כדי שלא תבלבל את הקוראים שכל הסרוגים כאלה. אז ממש לא. אולי 5% ואני לארג', באים מהחינוך של סמוטריץ.

רובם המוחלט קרוב יותר לבנט מלסמוטריץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 28, 2021 2:02 am 
Junior

אני רק אגיד שאני מכיר לא מעט דתיים מהזרם המאוד כללי שנקרא "הציונות הדתית" (כולל חברים מאוד טובים שלי) ואני אספר שמהמדגם האולי כן ואולי לא מייצג שלי, רובם האמינו בעליונות היהודים על שאר העמים ועליונות ערכית של דתיים על פני לא דתיים. כמה מהם האמינו בסתר ליבם בתורת הגזע ועקרונות מרחב המחייה של אהוד אני מן הסתם לא יודע וגם לא אנסה להעריך.
האמת שמה שאותי הכי הדהים זה שרבים מהם חשבו שחלק מהדברים האלה (ובכלל חלק לא קטן מהתפיסות הדתיות, כולל לגבי מאורעות היסטוריים) מוכחים על ידי המדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 180 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], oren_80, shmueliki ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: