סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 5:13 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 6:12 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא, לא דונצ׳יץ׳, סמניץ׳. האיש הולך להיות תותח בליגה. יש לו טווח, גובה ויכולת חדירה נאה.
גם דונצ׳י׳ץ׳ היה נאה היום במשחק השני שראיתי (בערך) עם כמעט ט״ד והמון נקודות בניצחון על המג׳יק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 9:50 am 
מנהל פורום

נאסיר ליטל מקבל יותר ויותר דקות, זה משמח אותי. האינסטגרם של הבלייזרס התאהב בקטע של מלו נגד למלו והפציץ בתמונות
שארלוט הגיעו למשחק באק טו באק והפסידו כמובן. מלו היה טוב, למלו היה יותר טוב אבל מלו ניצח
מלי לא שיחק נגד הג'אז אבל הוא ניצח כי החברים שלו שיחקו ממש טוב וניצחו את הקבוצה עם המאזן הכי טוב בליגה.
קאמבאק מהסרטים היה ליוטה במשחק הזה, קאמבאק שלא הצליח כמובן
היוסטון שוקעים כמו אבן במצולות
קליבלנד היא זו שנהנית הפעם מהסיטואציה של יוסטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 11:59 am 
מנהל פורום

אהה וגם לויד פירס פוטר מאטלנטה
פלטון מקדמפ חושב שמדובר בצעד פזיז ולא נכון, והוא לא קיבל את ההזדמנות שלו
נוטה להסכים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 1:09 pm 
Hall of Famer

למרות שבמקרה שלהם היה סיכוי סביר שזה יתממש כי יש להם core לא רע בכלל,
אטלנטה ניסו להגיע לפלייאוף על ידי רכישות בשוק החופשי וזה הרבה פעמים לא עובד..

קשה לדעת אם מדובר בעניין של מאמן או לא
אבל סביר יותר שזו סתם התנגשות בין ציפיות חיצוניות לתוצאות מיידיות לבין התפתחות של קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 1:14 pm 
Junior

זה יכול להיות קשור גם לזה שהרכישה הכי גדולה שלהם טרם שיחק והרכישה השנייה עוד חוזר לכושר מפציעה
גם הצעיר שפרץ, האנטר, נפצע לתקופה ארוכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 1:15 pm 
Hall of Famer

אין ספק
הם מאוד לחוצים להשיג תוצאות..
אני לא בטוח שהציפיות האלו הן פייריות, בהתחשב בנסיבות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 1:31 pm 
Sophomore

זה גם יכול להיות קשור לזה שהכוכב הצעיר שלהם שאמור להיות הבסיס של כל השאיפות שלהם הוא שחקן שעושה הרבה נקודות (13 בליגה) ומוסר הרבה אסיסטים (3 בליגה), ואולי כיף לראות אותו משחק, אבל היעילות שלו נמוכה (היחיד בין 40 הסקוררים המובילים עם EFG קטן מ-50%. ) ולא בדיוק מצטיין בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 1:47 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
זה גם יכול להיות קשור לזה שהכוכב הצעיר שלהם שאמור להיות הבסיס של כל השאיפות שלהם הוא שחקן שעושה הרבה נקודות (13 בליגה) ומוסר הרבה אסיסטים (3 בליגה), ואולי כיף לראות אותו משחק, אבל היעילות שלו נמוכה (היחיד בין 40 הסקוררים המובילים עם EFG קטן מ-50%. ) ולא בדיוק מצטיין בהגנה.

זו עוד סיבה להישאר למטה עד שה-core יוכיח שהוא מספיק טוב כדי להתרומם..
יאנג כנראה לא מספיק טוב כרגע כדי להיות השחקן הכי טוב בקבוצה מנצחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 2:05 pm 
מנהל פורום

תענוג לראות איך המערכת של הספרס מייצרת עוד ועוד שחקנים טובים, טובים יותר ממה שהיו
יעקב פולטל נהיה יעיל יותר, מקום שני בליגה בחסימות במשחקים האחרונים (נדמה לי 10 המשחקים האחרונים)
קלדון ומורי טובים יותר ממה שהיו.
המערכת של הספרס, הייתה ונשארה בעיניי, המערכת הכי טובה ב nba. למרות החוזים הגדולים מידי שהם נותנים לותיקים כמעט גמורים

ברוקלין לגמרי בתמונת האליפות. ברוס בראון מועמד לגיטימי לשחקן המשתפר
הארדן בשיאו, בברוקלין בניגוד ליוסטון יש לו שחקן שיכול לקחת את הכדור לבד ולייצר סלים (ארווינג) וזה עוד לפני שדיברנו על דוראנט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 3:09 pm 
Freshman

uriel17 כתב:
ברוקלין לגמרי בתמונת האליפות. ברוס בראון מועמד לגיטימי לשחקן המשתפר
הארדן בשיאו, בברוקלין בניגוד ליוסטון יש לו שחקן שיכול לקחת את הכדור לבד ולייצר סלים (ארווינג) וזה עוד לפני שדיברנו על דוראנט

השתפרות של בראון כזה או אחר נובעת מהארדן בלבד שהוא רכז על.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 3:13 pm 
מנהל פורום

כבר היו סקנד גארדס ששיחקו ליד הארדן ולא השתפרו, מן הסתם יש לברוס תרומה כלשהי לביצועים המשופרים שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 3:20 pm 
Senior

ברוס בראון אגדה מהלכת.
שומר טוב מאוד ותוקף את הטבעת בלי שום פחד, רק צריך לקוות שאף אחד לא יספר לו שהוא 1.90 מ', כי זה עשוי להיות כמו שווייל-אי קויוטי מגלה שנגמר לו הצוק והוא עומד באוויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 4:32 pm 
מנהל פורום

חוץ מברוס בראון, הציץ לרגע פאור פורוורד בשם קלקסטון שהיה פצוע רוב העונה שעברה והעונה שיחק כמה משחקים בודדים
17 נק' כשהוא הגבוה ללובים ובלוקים (סוג של המחליף של דיאנדרה ג'ורדון) בשביל ברוקלין
לא ברור אם זה הולך להמשך או שזו הבלחה חד פעמית, בכל מקרה הוא נראה נהדר.

שון אליוט הפרשן של הספרס נותן לתפקיד של בראון שם, פאורגארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 4:34 pm 
Hall of Famer

אתמול קלקסטון נהנה מלובים.
הסקראבס הם עדיין סקראבס. בואו לא נסחף.
אני זוכר את הימים שאנשים טענו פה שפט מקו וגורדן בל הם לא סקראבס. והנה יום אחרי שהם עזבו את הלוחמים, זה נהיה ברור גם לאותם גאונים. מה עם בל אגב? היו כמה שאמרו שהוא דריימונד הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 5:34 pm 
מנהל פורום

כל עוד הארדן בסביבה הוא ימשיך להנות מלובים
יש שחקנים שהם שחקנים של סיטואציה ספציפית, יכול להיות שקלקסטון, פורח בסיטואציה הזו. זה לא אומר שכל אחד יפרח בסיטואציה הזו. לכן כמו שהסיטואציה יקרת ערך לשחקן השחקן יקר ערך לקבוצה, כי נדיר למצוא שחקן שיפרח דווקא בתנאים האלה.
כל חלק גם אם הוא קטן, חיוני להצלחת המערכת כולה
סקראב, לא סקראב. תבחר את המינוח, לי זה לא משנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 6:21 pm 
Hall of Famer

דנו כבר בקיץ לא מעט על נושא אטלנטה.
מלבד העובדה שאני מאמין שהם כן יהיו ב- play-in די בוודאות (אם לא למעלה מכך). אני לא ממש רואה אילו ברירות אחרות היו להן מבחינה מהותית - ברור שאת אותה "אסטרטגיה" היה ניתן לבצע בצורה כזו או אחרת (למשל פחות שחקן חדש או שניים), והתוצרים עד עתה מאוד מאכזבים (גם בגלל פציעות והיעדרויות, אבל לא רק).
בסוף השנה אולי ייפרד מהם קולינס (עד כה לא האריכו לו, ואולי זה בתוספת להבאה של השחקנים בקיץ - מסמן שהם לא בונים עליו לשנים הבאות עם חוזה גדול) וגם עד כה הבחירה השישית הנוכחית לא השתלבה. כל זה רק אומר שהם תיכף כבר מגיעים ל"לופ" - נניח להישאר למטה בשביל לקבל עוד בחירה שכזו (הרי ממש להיות קבוצה מהגרועות בליגה - הם לא ממש יכלו להיות עם ה-core הקיים שלהם, גם העונה שעברה הייתה חריגה במובן הזה, והחבר'ה במגמת עלייה), אבל זה סוג של להחליף גרב בגרב כל עוד לא מביאים חיזוק ראוי מבחוץ.

אני בכל מקרה לחלוטין עדיין לא הייתי מספיד אותם, לא העונה (סיבוב שני נניח), וכמובן שלא לשנים הקרובות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 9:53 am 
Junior

ido כתב:

ואולי אפילו יותר חשוב, לא גורם לאחרים סביבו להיות יותר טובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 11:06 am 
Sophomore

אכן.
אחדד: הבעיה היא לא שהוא לא מצטיין בהגנה - אתה יכול להיות כוכב גדול גם בלי להיות שומר גדול. הבעיה היא שלטעמי, לפחות ממה שיצא לי לראות, הוא לא מנסה להתאמץ אפילו. כאילו מוותר מראש על הרעיון שהוא יצליח לעשות הגנה סבירה או פשוט לא מייחס לה חשיבות. כשהשחקן שמסומן כפרנצ'ייז של המועדון לעשור הקרוב מתנהל ככה, יש לזה השפעה על כל הקבוצה. אפילו הארדן הבין את זה בשלב כלשהו והתחיל להשקיע מאמץ מסוים בהגנה. סטף למשל התחיל אאל"ט כשומר נורא, וכמו יאנג סובל מנחיתות פיזית שלנצח תמנע ממנו להפוך לשומר גדול (בפרט באחד-על-אחד), אבל יחד עם העלייה לגדולה של הלוחמים חלה גם עלייה ברמת ההשקעה שלו בהגנה, והוא בהחלט הצליח להגיע למצב שהוא גורם תורם ולא-שלילי גם בצד הזה (בעיקר בהקשר של ההגנה הקבוצתית). ממילא נחיתות פיזית לא יכולה לשמש כתירוץ לחוסר השקעה. פרטים אצל אחד מגסי בוגס.

אחזור על מה שאמרתי כבר בעונה שעברה: בהנחה ששניהם ייהנו מקריירה ארוכה ובריאה, ג'ה מוראנט יהיה גדול יותר ומצליח יותר מטריי יאנג. למרות שיש סיכוי טוב שיאנג מוכשר יותר. אם אני מקבל עכשיו לבחור אחד מהשניים להתחיל ממנו בנייה של קבוצה, זה מוראנט בלי להסס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 2:00 pm 
Hall of Famer

ברוס בראון מברוקלין שדובר עליו כאן לאחרונה הוא תופעה מאוד מעניינת.
הרי יש ואקום כלשהו מבחינת הסטים ההתקפיים (בטח מאז היעדרו של דוראנט), גם לאור יכולותיו המוגבלות של דיאנדרה ג'ורדן. אז בראון הוא סוג של שחקן המטרה בצבע לכל מיני הכנסות כדור לאחר שההגנה זזה הרבה בניסיון לסגור את הארדן וקיירי. אמנם 8 נקודות למשחק (בהסתכלות עונתית) זו לכאורה לא חגיגה גדולה, אבל הוא עומד על ממוצע של 19.5 בארבעת המשחקים האחרונים, ב-32/44 מדהימים מהשדה.
כשזה מצטרף לעונת קליעה היסטורית של ג'ו האריס, וליעילות הלובים לדיאנדרה ג'ורדן - אז יש פה מפלצת התקפית גם ללא דוראנט, שאני מניח שתשמור על כוחה גם במשחקים עם דוראנט וללא קיירי, אבל אני בספק האם ללא ניווטו של הארדן הם לא יורדים כמה רמות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 2:24 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
אכן.
הבעיה היא שלטעמי, לפחות ממה שיצא לי לראות, הוא לא מנסה להתאמץ אפילו. כאילו מוותר מראש על הרעיון שהוא יצליח לעשות הגנה סבירה או פשוט לא מייחס לה חשיבות. כשהשחקן שמסומן כפרנצ'ייז של המועדון לעשור הקרוב מתנהל ככה, יש לזה השפעה על כל הקבוצה.

סטיב נאש?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 2:28 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ido כתב:
אכן.
הבעיה היא שלטעמי, לפחות ממה שיצא לי לראות, הוא לא מנסה להתאמץ אפילו. כאילו מוותר מראש על הרעיון שהוא יצליח לעשות הגנה סבירה או פשוט לא מייחס לה חשיבות. כשהשחקן שמסומן כפרנצ'ייז של המועדון לעשור הקרוב מתנהל ככה, יש לזה השפעה על כל הקבוצה.

סטיב נאש?

אחלה סטיב נאש. אולי הדוגמה הכי טובה לשחקן מעולה שהיה תענוג לראות אותו ואת הקבוצות שלו, ואין לו אפילו גמר ליגה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 3:13 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
ido כתב:
אכן.

סטיב נאש?

א) לכל כלל יש יוצאים מן הכלל.
ב) אני בכלל לא בטוח שנאש הוא היוצא מן הכלל פה.
ג) מודה שהזכרון שלי חלוד מכדי לזכור האם החולשה ההגנתית של נאש הייתה מעורבת גם בחוסר מאמץ ועניין בתחום, או שסתם הוא היה שומר גרוע. אבל פיניקס ככלל נחשבה לקבוצת הגנה לא טובה אאז"נ (למרות שהיו בה גם שומרים טובים עד מעולים), כך שאם נלך על תזה שאומרת שנאש היה הפרנצ'ייז של המועדון (ניתן להתווכח על כך, למרות האמ.וי.פיס) וגם שהוא זרק בהגנה, ניתן גם לטעון שהייתה לזה השפעה.
ד) בשורה התחתונה, פיניקס נכשלה.
ה) לא הייתי בוחר בסטיב נאש כפרנצ'ייז פלייר שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 3:14 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
ברוס בראון מברוקלין שדובר עליו כאן לאחרונה הוא תופעה מאוד מעניינת.
הרי יש ואקום כלשהו מבחינת הסטים ההתקפיים (בטח מאז היעדרו של דוראנט), גם לאור יכולותיו המוגבלות של דיאנדרה ג'ורדן. אז בראון הוא סוג של שחקן המטרה בצבע לכל מיני הכנסות כדור לאחר שההגנה זזה הרבה בניסיון לסגור את הארדן וקיירי. אמנם 8 נקודות למשחק (בהסתכלות עונתית) זו לכאורה לא חגיגה גדולה, אבל הוא עומד על ממוצע של 19.5 בארבעת המשחקים האחרונים, ב-32/44 מדהימים מהשדה.
כשזה מצטרף לעונת קליעה היסטורית של ג'ו האריס, וליעילות הלובים לדיאנדרה ג'ורדן - אז יש פה מפלצת התקפית גם ללא דוראנט, שאני מניח שתשמור על כוחה גם במשחקים עם דוראנט וללא קיירי, אבל אני בספק האם ללא ניווטו של הארדן הם לא יורדים כמה רמות.

נכון, הארדן הוא הציר שסביבו חגה ההצלחה של ברוקלין, בלעדיו צריך לחשב מסלול מחדש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 3:47 pm 
Hall of Famer

רק 6 משחקים היו הלילה, אבל בעיקר של קבוצות צמרת ודי מעניינים:

31 הפרש לדנבר במילווקי. חלק ניכר מההפרש בדקות של הספסלים (בנימה מבודחת - בין היתר כיכב בול בול עם שלשה מוצלחת ופלוס 10 בשתי הדקות ששיחק).
38 נקודות של לברון (ב-16/24 מהשדה) לא מספיקים ללייקרס מול פיניקס. בוקר הורחק וסיים רק עם 17, פול עם סל שדה בודד, אבל סאריץ' הפציע מהספסל עם 21.
בוסטון מנצחים בדוחק את הקליפרס ללא קוואי. רג'י ג'קסון שודרג לחמישיה וקלע 25 עם 5/7 לשלוש.
בוגדנוביץ' חזר בצנעה (5 נקודות, 4 אסיסטים) אבל סייע לאטלנטה לגבור על מיאמי (נטולת באטלר). גאלינרי עם 2/15 משלוש בשלושת המשחקים האחרונים (בדיוק לאחר ההתפוצצות שלו עם 10/12).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 3:51 pm 
Senior

ido כתב:
עמוס לב כתב:
ido כתב:
אכן.

סטיב נאש?

א) לכל כלל יש יוצאים מן הכלל.
ב) אני בכלל לא בטוח שנאש הוא היוצא מן הכלל פה.
ג) מודה שהזכרון שלי חלוד מכדי לזכור האם החולשה ההגנתית של נאש הייתה מעורבת גם בחוסר מאמץ ועניין בתחום, או שסתם הוא היה שומר גרוע. אבל פיניקס ככלל נחשבה לקבוצת הגנה לא טובה אאז"נ (למרות שהיו בה גם שומרים טובים עד מעולים), כך שאם נלך על תזה שאומרת שנאש היה הפרנצ'ייז של המועדון (ניתן להתווכח על כך, למרות האמ.וי.פיס) וגם שהוא זרק בהגנה, ניתן גם לטעון שהייתה לזה השפעה.
ד) בשורה התחתונה, פיניקס נכשלה.
ה) לא הייתי בוחר בסטיב נאש כפרנצ'ייז פלייר שלי.

לא חושב שפיניקס תתנגד לראות את טריי יאנג נותן את אותו אימפקט שהיה לסטיב נאש בשיאו על פיניקס.
העניין הוא שעם כל כמה שטריי יאנג שחקן התקפה מצוין, אין לו בהתקפה את ההשפעה שהייתה לסטיב נאש על משחק ההתקפה של פיניקס, בעיקר אם משווים לכל הליגה.
נאש הפך את פיניקס לקבוצת התקפה מדהימה, היו סביבו כלים התקפיים טובים, אבל גם לא מדהימים (כי אמארה היה פצוע עונה, ג'ו ג'ונסון עזב אחרי עונה, מריון היה נהדר אבל לאו דווקא שחקן התקפה גדול, ליאנדרו ברבוסה היה אופציה שלישית בהתקפה תכלס), והוא עשה אותם לקבוצת התקפה אדירה, אני לא רואה את יאנג - לפחות לפי איך שהוא נראה עד היום, משפיע על קבוצה ככה.

המספרים ההתקפיים של יאנג מרשימים, אבל זה כשהיוסג' שלו בשמיים, בקבוצה שלא עושה הגנה (וגם פיניקס של נאש לא ממש עשתה) ובליגה שבה ההתקפות יותר יעילות ובקצב יותר גבוה.
אם נסתכל על מספרים כמו Offensive Win Share, Offensive Box plus-minus, נאש למשך כמה שנים נע בין מקום 2 ל6 בליגה בשניהם, יאנג כרגע 10 ו13 בהם בהתאמה.

אני חושב שהוא עוד רחוק מלהשפיע על ההתקפה כמו נאש, אז הוא מאוד לא מכפה על ההגנה שלו כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 38 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גמליאל ו 37 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה