סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 7:54 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 18, 2021 4:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הערב זה קורה - Perseverance נוחתת על מאדים. ממליץ לחפש שידורים ישירים ביוטיוב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 21, 2021 1:30 pm 
Hall of Famer

Perseverance נחתה בשלום על מאדים ושיגרה תמונות ראשונות. למרבה הצער הוידאו המובטח של תהליך הנחיתה לא שודר, לפחות ככל שאני ראיתי. כל מה שראו שם זה חדר הבקרה מלא חנונים שמחים.
בלילה יצר קשר גם הסיידקיק שלה, Ingenuity - המסוק/רחפן הקטן שנחת בבטנו של הרובר. זה כלי הטייס הראשון שיטוס בכוח העילוי על כוכב אחר. בהזדמנות קרובה אכתוב עליו ועל האפשרויות שהוא פותח, אבל בינתיים מדובר בעיקר בהוכחת יכולת. הוא יטוס מרחקים קצרים וזמנים קצרים, בין דקה לשתי דקות כל פעם.
כרגע זה עוד רחוק. ייקח בין חודש לחודשיים עד שהוא יטוס אם הכל יהיה בסדר. בינתיים הוא עדיין בבטנו של הרובר, נטען על ידו ומשדר דרכו. כשהוא יונח על אדמת מאדים הוא יפעל רק עם פנלים סולרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 23, 2021 7:13 pm 
Hall of Famer

נאסא שחררה את הוידאו של הנחיתה של פרסי על מאדים, מרשים מאד.

ספייסX בדרך למבחן בעירה סטטית של SN10, שהיה אמור להיות כבר אתמול. בשלושת הימים הקרובים הם ביקשו וקיבלו את סגירת הכביש המוביל לאתר והגבלות תעופה באזור.
המרכיבים באים בשרשרת כבר בדרך, SN11 כבר בנוי בהאנגר שלו וכנראה יותא החוצה בקרוב. הבא בתור הוא SN15 שנמצא בשלבי בנייה מתקדמים, SN16 עד SN19 כבר בבנייה ראשונית. בנוסף, הם כבר מסיימים את בניית שני הבוסטרים הראשונים, כלומר שני עותקים של השלב הראשון של סטארשיפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 24, 2021 1:18 am 
Hall of Famer

כדאי לשים לב לסוכנות החלל המדינתית המעניינת היותר בשנים האחרונות - ISRO, סוכנות החלל של הודו.
מדובר כנראה באחת מסוכנויות החלל היעילות ביותר בעולם ככל שמדובר בתוצאות מול השקעה כספית. התקציב שלה הוא פצפון לעומת נאסא, סוכנות החלל האירופית או סוכנות החלל הסינית. היא כבר שיגרה בכוחות עצמה לוויינים ואפילו טלסקופי חלל שצופים באקסופלאנטות (כוכבי לכת במערכות כוכביות אחרות), שתי משימות לירח - אחת למסלול ואחת נסיון נחיתה (שנכשל) ומקפת למסלול סביב מאדים. היא מתקדמת גם בתוכנית מאויישת, כששיגור ניסויי בלתי מאוייש של הרקטה והחללית המיועדים - שתיהן מתוצרת עצמית - מיועד לסוף השנה, ושיגור מאוייש מתישהו ב-2021. בזה היא תצטרף לשלוש מעצמות החלל, ותשגר, על טיל משל עצמה ובחללית משל עצמה, אנשים שלה לחלל - וכל זה כאמור בכלום כסף יחסית לאחרות (אני אחפש סכומים להשוואה).

עריכה: לפי ויקיפדיה - התקציב השנתי של ISRO הוא 2 מיליארד דולר, לעומת 22 של נאסא, 11 של סוכנות החלל הסינית וכ-7.5 של סוכנות החלל האירופית. רוסקוסמוס הרוסית היא היחידה שאולי עוברת אותה מבחינת יעילות תמורת כסף, עם תקציב של 2.5 מיליארד דולר לפחות לפי הדיווחים הרשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 24, 2021 1:57 am 
Hall of Famer

הוידאו של נאסא - נחיתת Perseverance על מאדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 12:32 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
בוא נתחיל במשפט הראשון שלך. למה אין להם מתחרים? יש להם מתחרים, ולא סתם מתחרים, אלא אנשים בסדר גודל של ג'ף בזוס וריצ'רד ברנסון. אז מתחרים עם המון כסף והמון יומרות ואמביציה בוודאי יש להם. מה שאין להם זה מתחרים ברמה שלהם...
אז כסף, יומרות ואמביציה יש למתחרים בשפע. מה שכנראה אין למתחרים זה נכונות להתקדם דרך כשלונות פומביים, זריזות, ו... כן, הסיבה העיקרית היא שאין להם גם הנדסה באותה רמה של ספייסאקס בנקודת הזמן הזו, וכנראה לעוד שנים קדימה. אם אתה מכיר סיבה אחרת, ספר לי.

בינתיים בזמן שבזוס וברנסון מקפידים על כל תג כדי ששיבר יהיה מרוצה מבקרת האיכות שלהם - ספייסאקס מטיסה אסטרונאוטים עבור נאסא (בוא נראה כמה זמן יעבור עד שברנסון או בזוס יעשו משהו כזה), מכניסה עשרות לוויינים למסלול משהו כמו פעם בשבוע, הן עבור עצמם והן עבור לקוחות ששמים מיליונים על ההנדסה שלהם (בזוס למיטב זכרוני עוד לא הכניס שום דבר למסלול; ברנסון עשה את זה פעם אחת לפני בערך שבועיים וחגג כאילו הבקיע שלושער בגמר המונדיאל), ודבר שעד לא מזמן נחשב כמעט פנטזיה הנדסית - להנחית שלב ראשון של טיל במאונך בדיוק של מטרים בודדים - את זה הם כבר עושים לארוחת בוקר (בזוס עשה את זה משהו כמו 15 פעמים עם רקטה תת מסלולית, עדיין לא עם טיל מסלולי; ברנסון עוד לא עשה דבר כזה).

אני לא יודע מה הבעייה עם מנועי הראפטור של סטארשיפ, אני די בטוח שהשיטה של להפעיל בדיוק את כמות המנועים הדרושה ולא יותר - זו גם השיטה שהם עושים עם פלקון 9 כשהם מנחיתים אותו, וזה עובד סבבה לגמרי עם אחוזי הצלחה של 100% או כמעט 100% מאז הכשלונות בניסויים הראשונים. ראפטור הוא מנוע חדש יחסית שאמור גם להחליף את מנועי ה"מרלין" הקיימים בפלקון, יכול להיות שהוא עוד לא צבר מספיק "שעות מנוע" כמו המרלינים, אבל זו דרכם - לנסות, גם להיכשל. יש בהם יוהרה? כן, את זה אפשר לקבל, אבל לשיטה שלהם יש כיסוי כי עובדה שהם בסוף לא רק מצליחים - אלא משאירים אבק לכולם, גם טכנולוגית, גם הנדסית וגם עסקית. אי אפשר להתווכח עם התוצאות, גם אם זה לא מוצא חן בעיני שיבר הקפדן.
האם מאסק באמת יאמץ את ההצעה שהציע אותו יוטיובר (שלכנות אותו טוקבקיסט אומר משהו עליך, אם כבר; לא עליו. היוטיוברים שמפעילים את הערוצים שעוקבים אחרי ספייסאקס רחוקים מלהיות "אחד שיודע")? וואלה לא יודע. יכול להיות שכן - ויכול להיות שאם ימצאו את הבעייה בראפטור או במערכות שסביבו וישפרו אותו, ויגיעו למסקנה שהוא אמין כמו המרלין אחרי מספיק שעות מנוע ומבחני בעירה סטטית, יישארו עם השיטה שהפלא ופלא עובדת מצוין בפלקון 9, ולא יפעילו מנוע נוסף ליתירות.
אבל אתה תמיד מוזמן לפנות לאילון מאסק בטוויטר ולהגיד לו שהמוצר שלו באיכות נמוכה, רק תעשה טובה ותפרסם פה לינק שנוכל לקחת פופקורן ולעקוב... או להצטרף למיכל רשף ולהציע לו לפרוש בשיא.

לגבי באגים קריטיים אצל אחרים - כמה פעמים נמצאו, למשל, פרצות אבטחה במוצרים של גוגל או מייקרוסופט, חלקן קריטיות, על ידי צדדים שלישיים (מה שאתה מכנה "טוקבקיסטים")? כמה ריקולים היו ליצרניות מכוניות גדולות אחרי שמשתמשים פשוטים גילו תקלות קריטיות שחלקן יכולות לסכן חיים?

קשה לדבר על מה שספייס אקס עושים בתור מוצר סטנדרטי ושוק עם מתחרים. זה לא בדיוק המצב ואלו מאמצים שנראים שנובעים הרבה פחות מתוחלת כלכלית אלא יותר מהאמביציה המטורפת של מאסק לחלל, הרצון שלו להשאיר חותם על האנושות, ויש שיאמרו גם יש פה שחצנות פאלית גברית טיפוסית של "שלי יותר גדול". הוא עושה את מה שהוא עושה בעיקר כי הוא יכול, כי זו חברה פרטית וכי יש לו אינסוף כסף בערך.
אני לא מזלזל לרגע בהישגים ההנדסיים שלהם, אבל אני לא בטוח שהSWEET SPOT שהם בחרו בין התקדמות מהירה ליעד לבין קיצורי הדרך היא מאוזנת.

יש הבדל תהומי בין גולש (שיכול להיות מהנדס בעצמו, אינטיליגנטי ו"נמצא בעניינים") שמוצא תקלה ארכיטקטונית יסודית מצפייה בוידאו של כמה דקות של השיגור, לבין גילוי פרצות אבטחה במוצרי תוכנה שזו עבודה בפנים עצמה שיכולים לעבוד עליה מאות אנשים מומחים סביב השעון. זה אולי משול לזה שגולש "יגלה" שיש כפתור בGUI שמאפשר להיכנס למערכת ללא סיסמה. וזה כמובן לא מורכבות הדברים.
שוב, אפשר ואפילו רצוי להעריך את החתירה למטרה, ההתקדמות המהירה של טסלה (לפחות כלפי חוץ להדיוטות), והנכונות שלהם להודות בכשלונות שלהם בפני כל. זה לא הופך אותם לחסינים מביקורת ומותר להודות שהם לפעמים עושים פאדיחות קולוסאליות בין אם אולי מחוסר מומחיות או מלחץ הזמן להגיע להישגים.

ולא, אני לא מסתכל רק על התרסקות כזו או אחרת ככשלון אלא על הסיבות להתרסקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 7:33 pm 
Hall of Famer

סלח לי, אבל אתה מדבר שטויות. לאילון מאסק אין שום כוונה להפסיד כסף בספייסX, סטארלינק לבדו הולך להרוויח לו מיליארדים. הטיסות שלו עם פלקון 9 כבר עכשיו רווחיות לדעתי, כי באמצעות החזרת השלב הראשון ועטיפת תא המטען הוא כבר הוריד את מחירי הטיסות למסלול נמוך פי כמה עשרות, לאזור ה-8 ספרות. כשהוא יחזיר את כל שלבי השיגור עם סטארשיפ, הוא כנראה כבר יגיע לטיסות שיעלו מיליונים בודדים - כלום כסף כשמדובר בחלל. ברור שיש לו אגו, ואגו מאד גדול. אבל להגיד שהוא עושה מה שהוא עושה רק כי הוא יכול, בלי כוונת רווח ובלי מודל עסקי ("רק כי יש לו מלא כסף לבזבז") זה שטויות במיץ. מה המוטיבציה שלו להחזרת כמה שיותר חלקים מהטיל והחללית לדעתך, אם לא הוזלה דרמטיתשל עלויות השיגור והאפשרות לעשות מזה רווח ולפתוח את השוק לעוד לקוחות?
ולהגיד על מישהו שמתחרה ישירות בג'ף בזוס וריצ'רד ברנסון שהוא "פועל בשוק בלי מתחרים" זה כבר שטויות גירסה 2.0. הדבר היחיד שנכון להגיד זה שהוא משיג אותם בשנים קדימה, למרות שבלו אוריג'ין של בזוס קיימת שנתיים יותר מספייסX. אין לו תחרות במובן הזה, לא כי אחרים לא מנסים, אלא כי הוא הגיע רחוק יותר ועשה דברים שהמתחרים שלו חולמים לעשות ועוד לא מסוגלים. זו גם התשובה ל-sweet spot שלך - התוצאות וההישגים שלהם לעומת בזוס, למשל, מדברים בעד עצמם.
וברור שספייסX לא חפים מביקורת ומכשלונות, אבל אתה הלכת יותר רחוק - אמרת שזה מוכיח שהמוצרים שלהם באיכות מאד נמוכה. אתה ומיכל רשף יכולים לפתוח ערוץ יוטיוב ביחד. נראה לי שנאסא, הספייס פורס שלקחו חוזה ענק מבזוס והעבירו אליו, ועוד לקוחות ששמים בשיגורים שלו את מיטב כספם (ובמקרה של נאסא, גם חיים של אסטרונאוטים) קצת יחלקו עליך.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' מרץ 01, 2021 7:51 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 01, 2021 7:44 pm 
Hall of Famer

ואם כבר החזירו אותי לכאן - אז התחפתחות מעניינת בחברה שכתבתי עליה פה בעבר, Rocketlab.
זו חזרת שיגור שמראש כיוונה את עצמה לנישה שבה הגדולים לא נמצאים - שיגורים סופר-חסכוניים של מטענים קלים, מאות בודדות של קילוגרמים. הם הוכיחו את יכולתם (אחרי מספר כשלונות) כששיגרו את הטיל הקטן שלהם, "אלקטרון", והצליחו להכניס ננו-לוויינים למסלול.
אבל עכשיו הם מסתכלים החוצה מהנישה. הם הודיעו על מיזוג עם חברת אחזקות שהקימה קרן הון סיכון כלשהי במיוחד בשביל זה, מה שנותן להם מימון שיותר מיכפיל את הכסף הזמין שיש להם. באמצעות הכסף הזה הם רוצים להתרחב אל מחוץ לנישה של מטענים קטנים ולפתח יכולת שיגור למסלול נמוך של עד 8 טון - פי 20 ממה שה"אלקטרון" יכול להרים. זה עדיין לא מאיים על הגדולים (פלקון 9 של ספייסX למשל מרים כמעט 23 טון למסלול נמוך), אבל כן מראה שהם לא מסתפקים בלהיות שחקנים סופר-נישתיים. חברה מעניינת ששווה לעקוב אחריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 1:57 pm 
Hall of Famer

ספייסX ביקשה סגירת כבישים ומרחב אווירי בבוקה צ'יקה לסירוגין בשלושת הימים הקרובים (החל ממחר). דיבור ברשת שהם מתכוונים לשגר את SN10 כבר השבוע. זה יהיה מוזר אם זה יקרה, שיגור אחרי מבחן בעירה סטטית אחד בלבד (וגם הוא היה מאד קצר).
בינתיים הייתה להם איזושהי בעייה בשיגור פלקון 9 עם לווייני סטארלינק לפני שני לילות - הספירה לאחור הופסקה אוטומטית פחות מדקה וחצי לשיגור. גם בחלון השיגור האלטרנטיבי שהיה אתמול לא היה שיגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 3:56 pm 
Hall of Famer

חייב לסטות רגע מענייני החדשות כדי לחלוק איתכם את אחד הדברים הכי מעניינים שראיתי לאחרונה - הרצאה של מהנדס מסיסקו על מחשב ההנחייה של תכנית אפולו, ואיך התגברו שם על המגבלות הטכנולוגיות של מחשבי התקופה כדי להנחית אנשים על הירח.
אזהרה מראש, זה ארוך, וזה דורש טיפה הבנה בטרמינולוגיית הנדסה ומחשבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 4:11 pm 
Junior

אתה יכול לאמלק את השעה ועשרים הזה לכמה בולטים? :)

אני לא אוהב שאנשים משנים שמות של דברים ותיקים !! AGC זה Automatic gain control, הם לא יכולים לגנוב את ראשי התיבות.
זה גם מעצבן אותי כשבעבודה אנשים מדברים על DFT אבל לא מתייחסים לDiscrete Fourier transform.

( זהו, הוצאתי את הנרגנות הפולנית שלי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 02, 2021 7:11 pm 
Hall of Famer

אחרי שקראתי את הסיפא שלך, האמל"ק המתאים לך הוא פשוט לראות רבע שעה ראשונה.
אחרי זה נראה אם לא תרצה לראות את השאר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 10:35 am 
Hall of Famer

אפרופו התחרות בין מאסק לבזוס שדיברתי עליה.
בלו אוריג'ין של בזוס הודיעה על עיכוב משמעותי בפיתוח ה"ניו גלן", הטיל המסלולי שלה (בניגוד ל"ניו שפרד" הקיים, התת-מסלולי) והשיגור הראשון שלו צפוי לא לפני סוף 2022.
מעניין איפה מאסק יהיה בסוף 2022...
בלו אוריג'ין נאלצה לעכב את הפיתוח אחרי שהפסידה חוזה ענק של הספייס פורס, שביטל איתה את החוזה והעביר אותו לספייסX. כתבתי על זה כאן בעבר. החוזה המקורי נחתם ב-2018 על חצי מיליארד דולר בשלב ראשון, אבל כשהספייס פורס ביטל אותו בלו אוריג'ין קיבלה רק חצי מזה. בלו אוריג'ין העריכה את ההפסד שלה מביטול החוזה בלא פחות מ-3 מיליארד דולר.
כל זה בא, יש לציין, דווקא בזמן שבזוס פרש מתפקידו באמזון כדי להתרכז בבלו אוריג'ין.

ובינתיים, אצל מי שכן משגר - המרחב האווירי בבוקה צ'יקה אמור להיסגר בין 4 אחה"צ ל-2 וחצי בלילה שעוננו, אולי לקראת שיגור של SN10 כבר היום. אם לא ישוגר היום, יש חלונות שיגור נוספים ביומיים הבאים באותן שעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 03, 2021 9:38 pm 
מנהל פורום

עכשיו נפתח שידור על השיגור של SN10, אולי יקרה היום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 12:37 am 
Hall of Famer

נסיון אחד נעצר, לא ברור למה. התחילו את התהליך מחדש וכרגע מדובר על נסיון נוסף בחצות וחצי שעוננו.

עריכה: טוב, לא יהיה גם בחצות וחצי ואני אתפלא אם עוד ינסו היום. בינתיים הם עוד עושים קולות של מנסים, אבל חלון השיגור שלהם להיום הולך ונסגר.
ראיתי עכשיו וידאו של הנסיון הראשון, הספירה לאחור הגיעה ל-0 והמנועים הופעלו - ומיד כובו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 2:28 am 
Hall of Famer

הצליחו להנחית!
לא מושלם. אש המשיכה לבעור בתחתית הרקטה, והיא עומדת קצת נוטה הצידה.
נראה שהייתה לו בעייה עם רגלי הנחיתה.

<עריכה>
ו...
בום!
שמונה דקות אחרי הנחיתה, כנראה דליפת דלק, האש שבערה בתחתית לא כובתה עד הסוף על ידי המערכת האוטומטית בכר הנחיתה - וגם SN10 הלך בדרך כל סטארשיפ עד היום...
ועדיין, נראה כמו התקדמות גדולה לעומת השתיים הקודמות. הם באמת הפעילו את כל שלושת המנועים בתחילת תמרון הנחיתה, כיבו אחד ואחרי שהרקטה התיישרה כיבו עוד אחד, ונראה שאת תמרון הנחיתה הם יודעים לעשות. מה בדיוק קרה בנחיתה ממש, ואחריה - עוד נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 3:42 am 
Hall of Famer

הדיבור ברשת, לפי האש שבערה בתחתית הרקטה אחרי הנחיתה והצבע שלה, הוא על דליפת מתאן. בוידאו היה נראה שמערכות הכיבוי האוטומטיות הצליחו לכבות את האש, אבל כנראה שלא, ובסוף העודפים במיכלים הובערו והתפוצצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 11:26 am 
מנהל פורום

יש עוד שיגור עכשיו של פלקון 9 עם 60 לוויני STARLINK.
https://www.youtube.com/watch?v=3Keqrky ... paceflight

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 12:19 pm 
Hall of Famer

איך כשקראתי על הפיצוץ ישר חשבתי על ראי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 2:24 pm 
Hall of Famer

השיגור של סטארלינק עבר בהצלחה, כולל החזרת השלב הראשון אחרי הכשלון בפעם שעברה. השלב הראשון הספציפי הזה חוזר בשלום בפעם השמינית, ומשווה את השיא של ספייסאקס לאורך חיים של שלב ראשון יחיד.
לפי מה שאני מבין כבר מחרתיים אמור להיות עוד שיגור של עוד 60 לוויינים. לא נחים לשנייה שם.

בינתיים אנשים בוחנים את הבטא של סטארלינק, מההתקנה ועד בדיקת ביצועים. אפשר להתרשם יפה מהקלות של ההתקנה, מהצלחת שעוקבת אוטומטית אחרי לוויינים, גם המהירויות אחלה (בעיקר ב-uplink) והלייטנסי סבבה לגמרי, לפחות אם אתה לא גיימר מקצועני או מריץ תוכניות מסחר אוטומטי - בטח לשלב הבטא שמכיל כ-1000 לוויינים מתוך עשרות אלפים מתוכננים. רק מה? יקר... לפחות בינתיים. ודורש ספק ייעודי של 90 ואט (שמגיע עם החבילה).

הבטא כבר יצא מתחומי צפון אמריקה וזמין בכל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:16 pm 
Hall of Famer

ובינתיים סערה גדולה בביצה הקטנה של התחום הזה.
נאס"א העלתה באופן חד - וזה אנדרסטייטמנט של השנה - את המחירים שהיא גובה מלקוחות מסחריים שמשתמשים בתחנת החלל הבינלאומית לניסויים שונים.
כמה חד אתם שואלים? המחיר של של העלאת קילו מטען לתחנה קפץ כמעט פי 7, מ-3K דולר ל-20K דולר. המחיר של הורדת קילו מטען מהתחנה גם הוא כמעט פי 7, מ-6K ל-40K. מחיר שעה של איש צוות קפץ גם הוא ואפילו ביחס גדול יותר, מ-17.5K ל-130K - כמעט פי 7 וחצי.
הקפיצה הזו במחירים באה בהפתעה, בלי שום הודעה מוקדמת לחברות המעורבות - כולל כאלה שכבר באמצע ניסויים בתחנה או שנערכות לשיגור קרוב - והיא נכנסה לתוקף מיידי.
מאחר שאנחנו כבר בפתח של עידן שבו תהיינה גם תחנות חלל של חברות פרטיות, נראה לי שעכשיו יש קטליזטור לנושא.

ובינתיים במאדים Perseverance עושה נסיעת מבחן ראשונה של כמה מטרים ושולחת אחורה תמונות של העקבות שהשאירה. המשימה שלה היא בסופו של דבר לנסוע למקום שבו נראה שהייתה בעבר דלתא של נהר, ולחפש שם סימני חיים, לפחות חיים שהיו בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 11:44 am 
Hall of Famer

ספייסX היום משגרת עוד 60 לווייני סטארלינק מפלורידה, ובטקסס - אחרי שכל ערוצי היוטיוב שעוקבים אחרי בוקה צ'יקה מדברים על זה ש-SN11 כבר בנויה קומפלט, בהמשך היום הכבישים באתר ייסגרו לבקשת ספייסX. יש מצב לזה ש-SN11 כבר יוצאת לכוון כן השיגור.
במקביל SN15 מתקדמת לקראת סיום בנייה, SN16 עד 19 נמצאות בשלבי בנייה שונים, והעוקבים אחרי האתר כבר איתרו חלקים שמגיעים לאתר עם הכיתוב של SN20.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 9:27 am 
Hall of Famer

מול המצלמות של כל ערוצי היוטיוב שמצלמים באתר בברכתו של אילון מאסק, יצאה אתמול סטארשיפ SN11 אל כן השיגור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 10:19 am 
Hall of Famer

ספייס X הגישה בקשה ל-FCC לאפשר לסטארלינק להתרחב מהתקנות במבנים נייחים להתקנות גם ברכבים, מטוסים וספינות. שוק הספנות מעניין במיוחד, יש שם שחקנים גדולים וותיקים בתקשורת לוויינית ייעודית לספינות - אבל אף אחד לא נותן היום את השירות ברמה שסטארלינק נותנת כבר היום, ובטח לא ברמה שתתן כשהמערכת תתעבה בעוד לוויינים, והם הולכים להרגיש דיסראפשן רציני בשוק שהיה מאד יציב עשרות שנים.
בבקשה ל-FCC סטארלינק' דיווחה על מעל 10000 משתמשים פעילים בשלב הנוכחי, שלב הבטא שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 09, 2021 10:22 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
ספייס X הגישה בקשה ל-FCC לאפשר לסטארלינק להתרחב מהתקנות במבנים נייחים להתקנות גם ברכבים, מטוסים וספינות. שוק הספנות מעניין במיוחד, יש שם שחקנים גדולים וותיקים בתקשורת לוויינית ייעודית לספינות - אבל אף אחד לא נותן היום את השירות ברמה שסטארלינק נותנת כבר היום, ובטח לא ברמה שתתן כשהמערכת תתעבה בעוד לוויינים, והם הולכים להרגיש דיסראפשן רציני בשוק שהיה מאד יציב עשרות שנים.
בבקשה ל-FCC סטארלינק' דיווחה על מעל 10000 משתמשים פעילים בשלב הנוכחי, שלב הבטא שלה.

מה הגודל של שוק האינטרנט הספינות? נשמע לי יחסית מצומצם...

האם הם יכולים לתת פתרון קישוריות לטסים במטוסים? נשמע לי עם יותר בשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: itay2 ו 37 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: