סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:38 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ג'י ליג ברביעי
הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 4:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ido כתב:
בדיעבד, אין ספק שג'ורדן בחר לא נכון. אבל זה לחלוטין בדיעבד. הדעה הרווחת (הלכתי והסתכלתי בכמה וכמה מוקים מאז) הייתה שמאליק מונק הוא ה-sg הבכיר בדראפט. לא ראיתי מוק אחד שבו מיטשל נלקח לפני מונק, או בכלל בעשירייה הראשונה. למעשה, רוב המוקים שלחו את מיטשל לשארלוט (ובאחד שראיתי הוא אפילו מתדרדר לבחירה ה-26), כאשר מונק כבר לא על הלוח.

אם לך בזמן אמת הייתה דעה אחרת - שאפו. אני בהחלט לא עקבתי מספיק בשביל עמדה מגובשת.

מה זאת אומרת בדיעבד? לפי הגישה הזאת הבחירה בדארקו הייתה מעולה. לא רק שדארקו נחשב כפוטנציאל מספר 2 בדראפט בקונצנזוס, נשמעה גם טענה שדארקו הולך לשנות את הכדורסל והוא צריך גם ללכת לפני לברון. אז מה רוצים מדטרויט.
לפי הגישה הזאת יש מעט מאד טעויות דראפט, כי ברוב המקרים אין איזה אנתוני בנט שקופץ לבחירה מספר 1 משום מקום. הרוב הולך באמת לפי הדעה הרווחת.
הבובקאטס טעו בסקאוטינג שלהם, גם אם הדעה הרווחת הייתה שמונק עדיף על מיצ'ל.
רק סתם בשביל לטפוח על הכתף שלי, כשראיתי סרטונים לפני הדראפט אני התרשמתי משני שחקנים - טייטום ומיצ'ל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 4:58 pm 
Sophomore

אני חושב שהיו פה ויכוחים מתגלגלים של עמודים על גבי עמודים בנוגע לסוגיה הזו - האם התוצאה הסופית היא הדרך היחידה לשפוט את קבלת ההחלטות? אני גורס שזה מורכב יותר מכך.

בפרט, יש פער לא מבוטל בין "טעות" ל"עוד אחת מהבחירות האומללות של ג'ורדן". זו הייתה בחירה סבירה לחלוטין בזמן אמת, ולפי התוצאות הסקאוטינג אכן טעה - אבל הנתונים בערב הדראפט אומרים שזו לא הייתה טעות כל כך ברורה. מעבר לזה, יש הרבה גורמים שמשפיעים על הצלחה של שחקן בליגה הזו, לא כולם יכולים להתגלות גם עם עבודת הסקאוטינג המוצלחת ביותר. הרי זו לא דעה מופרכת, למשל, שלמערכת של הקבוצה יש חשיבות גדולה במה שיוצא מהשחקן בסוף. אז בדיעבד ברור ששארלוט לוקחים את מיטשל ולא את מונק (למעשה לא, כי אין סיכוי שמיטשל נשאר על הלוח). בזמן אמת? אני חושב שעל פי הנתונים שהיו, זו הייתה החלטה סבירה ביותר. דיברת על עמדות, אבל אם מישהו בעשר הקבוצות שבחרו לפני שארלוט (מינוס בוסטון) היה חושב שמיטשל יהיה כל כך טוב - הוא היה לוקח אותו בלי שום התחשבות בהתאמה וצורך.

לגבי מיליצ'יץ', זה בכלל מורכב ומעניין. מצד אחד, במבחן של מה יצא מהשחקן זו בוודאי אחת הבחירות האומללות בהיסטוריה, בגלל אלה שבאו אחריו. מצד שני, בהחלט ייתכן שאם דטרויט לוקחת את כרמלו ולא את מיליצ'יץ', ראשיד לא היה מגיע והפיסטונס היו מתקבעים כקבוצת פלייאוף טובה להרבה שנים אבל לא הופכים לבד-בויז 2.0 ולא זוכים באליפות (ומאלון היה פורש עם טבעת וחיוך). כך שבמבחן התוצאה, ייתכן לגמרי שזו הייתה הבחירה הכי מוצלחת שדטרויט יכלו לעשות.

ואתה יכול להוסיף לטפיחה העצמית גם טפיחה ממני - אחלה של זיהוי כשרון :bra_vo:
אני, אגב, הייתי מהמטומטמים שחשבו שמיליצ'יץ' יהיה שחקן ענק :ny_tik:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 7:12 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
זה הטריפל דאבל השלישי בהיסטוריה עם חטיפות אבל באופן מדהים זה רק הראשון באופן שהייתם מצפים.

אלווין רוברטסון עשה קוואדרופל דאבל ב-1986 ודריימונד גרין עשה טריפל דאבל של ריב-אס-חט עם 4 נק' כי דריימונד.

בנוסף מקונול עם 8-8 מהשדה גם.

אני לא אובייקטיבי לגביו אבל הוא אחד השחקנים שאני הכי מחבב בנ.ב.א.
פייטר רציני ואולי אחד הרכזים המחליפים הטובים בליגה (וכנראה גם אחד החוטפים האנדרייטד בליגה).
כל פעם שהוא מקבל דקות של שחקן חמישיה הוא נותן סטט׳ מרשימות מאוד.
הבעיה העיקרית איתו היא שהוא לא קלעי טוב משלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 9:07 pm 
מנהל פורום

ido כתב:
נו, לא שמאליק מונק היה בחירה מוצלחת, ולא שג'ורדן בוחר טוב בדראפט (אולי השנה הצליח לו), אבל הוא גם לא הבחירה הגרועה בדראפט הזה, אפילו לא קרוב. יחד עם שניהם בעשירייה השנייה נבחרו גם קנארד, אדאבאיו, ג'סטין ג'קסון, די.ג'יי וילסון, ליף, ג'ון קולינס והארי גיילס. אני לוקח את מונק לפני כל אחד מאלה חוץ מהשניים הברורים, ואולי אולי קנארד (99% מהאנשים יקחו גם את קולינס לפניו, מין הסתם. אובייקטיבית זה כנראה נכון, אבל אני לא מחזיק מהפורוורד של ההוקס). גם בעשירייה שמעליו יש כמה שנראים פחות טוב ממנו.

13.3 נק' למשחק העונה, ושיפור ענק באחוזים משלוש (44% עם 5.5 זריקות, לעומת 28% על 3.7 זריקות בעונה שעברה) וביעילות (59%efg, מעולם לא עבר את ה-50 לפני כן). אם ישמור על האחוזים האלה, הכל טוב.

דונובן מיטצ'ל זה האמאמא של החוכמה בדיעבד, הרי. 12 קבוצות חוץ מג'ורדן ויתרו עליו, רק אחת כנראה לא מתחרטת. גג שתיים.

וגילכריסט המובטל
כרגע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 04, 2021 9:25 pm 
Hall of Famer

יש סיבה שמייחסים את הבחירה במונק לג'ורדן דווקא ולא לג'יאם שבחר בו?

מונק הוא לא "בחירה אומללה". קודם כל כי הוא שחקן לגיטימי, ואפילו לא רע. העלות/תועלת שלו ביחס למקום שנבחר בו, סבירה לגמרי. אבל אכן הוא היה הsg הנמוך לבחור מבין שניים על הלוח, ואין ספק כרגע שההורנטס עשו את הבחירה הרעה. לא בגלל כמה מרשימים הם היו לפני הדראפט, אלא בגלל התוצאות למעשה כמובן בדיוק כמו שהדוגמה של דרקו ממחישה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 05, 2021 12:31 pm 
Hall of Famer

למי שרוצה להתעמק בכל סוגיות השיפוט בין יוטה לפילי:
https://www.youtube.com/watch?v=TpWhc6Gz0TI
הדיון רק על השיפוט עצמו מתחיל ב-04:45
בנוגע לחוץ של אוניל, עלתה שם הטענה שהשופט טען שהכדור פגע בו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 05, 2021 3:23 pm 
Junior

אפשר לראות שהוא גם שורק וגם טופח על הרגליים שלו.
הנבא הודה שהיו 6 טעויות שיפוט בדקות האחרונות של המשחק. הם לא הודו שהשריקה נגד מיטצ'ל לתוקף הייתה טעות. פספסו גם צעדים נגד אמביד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], uriel17, סוקרטס ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: