סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  הבא

האם תתחסן?
כן, בהזדמנות הראשונה 60%  60%  [ 25 ]
כן, אבל רק אחרי כמה זמן לראות מה קורה 26%  26%  [ 11 ]
לא, אני לא פוחד מהקורונה 7%  7%  [ 3 ]
לא, אני חושש מההליך המהיר של פיתוח החיסון/תופעות לוואי 7%  7%  [ 3 ]
סך הכל הצבעות : 42
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חיסון לקורונה
הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 3:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
itay2 כתב:
אני לא מסכים.
אני חושב שאחרי 5 מיליון מחוסנים ללפחות מנה ראשונה ומעל 90% בגילאים המבוגרים, אפשר בהחלט להכיל את המגיפה עם פתיחה מלאה של המשק.
מי שרצה להתחסן - התחסן. ומי שלא - למרבה הצער אולי ישתכנע, כשישמע על עוד מקרי תחלואה קשים (ואולי לא...). אי אפשר להיות שבויים של מתנגדי והססני החיסונים ושל החרדים והערבים.

כל השאלה שאנחנו מתמודדים איתה מתחילת המגיפה היא האם כשנבוא לבית חולים נוכל לקבל שירות או שמערכת הבריאות תהיה מוצפת בחולי קורונה.
תרצה או לא, אנחנו שבויים של הלא מחוסנים.
אם הם יציפו את בתי החולים לא יעזור לנו להיות צודקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 8:57 am 
Sophomore

בהערכה זהירה, ואם לא יקרה משהו בלתי צפוי, אני לא חושב שנראה התפרצויות גדולות כמו שראינו, אולי התפרצויות מקומיות שיוגבלו למגזר/אזור מסויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 9:36 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני שלחתי את הבת שלי לבית ספר הבוקר אחרי כמעט שבועיים של בידוד. שתי הכיתות האחרות בשיכבה שלה שוב נכנסו לבידוד. אני תוהה כמה זמן ייקח עד ששוב היא תיכנס לבידוד בגלל איזה מנוול חסר אחריות מהטיפוס של לאומית שלועג להתחסנות וחושב שהמחוסנים חיים באי בודד ולא נמצאים בסיכון.

מה שכן, לפי המספרים אכן קשה להאמין שנראה גל רביעי מבחינת תחלואה קשה, מקווה שלפחות מהבחינה הזו החיסונים יעשו את העבודה. וכמובן שבזכות התו הירוק (ובתקווה שהוא לא יהפוך לפרטאץ' ישראלי טיפוסי) מי שהתחסן יכול להתחיל לחלום על חזרה יחסית לשיגרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 11:55 am 
Hall of Famer

הבעיה הנוכחית היא לא בהכרח גל רביעי כמו שהכרנו - אלא באמת שמערכת החינוך לא תוכל לחזור לתפקוד סביר גם בחודשים הקרובים - כל עוד יהיו פלחים לא מבוטלים באוכלוסייה (ובפרט בצוות החינוכי) שלא יתחסנו.
תיאורטית יכולים להודיע מחר שיש לימודים בכל הארץ ללא אף סייג, אבל "המציאות גוברת" עם מספרים פסיכיים של תלמידים מאומתים ומבודדים חדשים מדי יום.
לצד ענייני החל"ת שמסתיים ביוני והתמורות בשוק העבודה, זה חלק ניכר מהאתגרים הנוכחיים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:00 pm 
מנהל פורום

זה לא בדיוק אתגר כי עם אתגרים מתמודדים. זה כמו להגיד שיש לליגה הישראלית אתגר בדמות השיריון של מכבי ביורוליג.

המדינה בחרה "להתמודד" עם האתגר הזה בשיטה הפשוטה והידועה של לטמון את הראש בחול, לפתוח הכל בלי שום היערכות או מחשבה מלבד הכנסה המונית לבידוד של תלמידים. ומכיוון שהפעם העליה בתחלואה לא תניב קטסטרופה כמו בשני הגלים הקודמים זה גם מה שיישאר איתנו לעוד הרבה זמן, כמו הציחקוקים של לאומית על המחוסנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:07 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
זה לא בדיוק אתגר כי עם אתגרים מתמודדים. זה כמו להגיד שיש לליגה הישראלית אתגר בדמות השיריון של מכבי ביורוליג.

המדינה בחרה "להתמודד" עם האתגר הזה בשיטה הפשוטה והידועה של לטמון את הראש בחול, לפתוח הכל בלי שום היערכות או מחשבה מלבד הכנסה המונית לבידוד של תלמידים. ומכיוון שהפעם העליה בתחלואה לא תניב קטסטרופה כמו בשני הגלים הקודמים זה גם מה שיישאר איתנו לעוד הרבה זמן, כמו הציחקוקים של לאומית על המחוסנים.

אני מאחל לילדיך בריאות מלאה, מה שצריך להדאיג אותך, לפחות סטטיסטית, זה בעיקר החרדה והדיכאון אותה כנראה יפתחו בעתיד כתוצאה מהתנהלותך המבוהלת וההיסטרית (וגם של המדינה כמובן) ולא האפצ'י שיעשו אם חלילה ילקו בקורונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:15 pm 
Hall of Famer

שוב זינוק בתחלואה במגזר החרדי
https://m.ynet.co.il/articles/58952650

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:34 pm 
Hall of Famer

לאומית2021 כתב:
ראובן כתב:

אני מאחל לילדיך בריאות מלאה, מה שצריך להדאיג אותך, לפחות סטטיסטית, זה בעיקר החרדה והדיכאון אותה כנראה יפתחו בעתיד כתוצאה מהתנהלותך המבוהלת וההיסטרית (וגם של המדינה כמובן) ולא האפצ'י שיעשו אם חלילה ילקו בקורונה.

ושוב, הסטטיסטיקה מדברת על עד 15% מהילדים שכבר החלימו מקוביד שנשארים עם נזקים לטווח חודשים שאולי ימשכו גם לשנים או לכל החיים. במקום לטמון את הראש בחול ולקרוא לאנשים רציניים מבוהלים והיסטריים ולקרוא לקורונה "אפצ'י", כדאי שתבין קודם על מה אתה מדבר.

https://www.theguardian.com/society/202 ... 0RjdUqL3BA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:42 pm 
Sophomore

rony כתב:
לאומית2021 כתב:
ראובן כתב:

ושוב, הסטטיסטיקה מדברת על עד 15% מהילדים שכבר החלימו מקוביד שנשארים עם נזקים לטווח חודשים שאולי ימשכו גם לשנים או לכל החיים. במקום לטמון את הראש בחול ולקרוא לאנשים רציניים מבוהלים והיסטריים ולקרוא לקורונה "אפצ'י", כדאי שתבין קודם על מה אתה מדבר.

https://www.theguardian.com/society/202 ... 0RjdUqL3BA

סטטיסטיקה זה דבר מדהים. בוא תבדוק מה הסיכוי של ילד בן 7 לחלות קשה. ואחרי זה לדבר על 15 אחוז מתוך זה שיישארו אם ואולי ואם וכאשר זה קצת מגוחך בעיני. וכמובן, להתעלם מההשלכות ארוכות הטווח שעשויות להיות בעניין שימוש במנגנון חיסון שלא נוסה עד כה, בודאי לא בהיקף ענק כזה.
אז אם אתה באכולוסיית סיכון, ודאי תתחסן. אם אתה מדבר על סכנה לילדים ? בעיני זניח עד מזערי לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 12:56 pm 
Hall of Famer

15% זה לא מתוך הילדים שחלו קשה, זה מכל הילדים שחלו, כולל כאלו שעברו את המחלה בלי תסמינים משמעותיים. אם תמשיך כך עם מערכת החינוך פתוחה, תגיע בסוף לסד"ג של יותר ממיליון ילדים חולים ולפחות 100-200 אלף ילדים עם תסמינים משמעותיים שימשכו, במקרה הטוב, למשך שבועות וחודשים ובמקרה הרע למשך כל החיים, אתה פשוט לא יודע כמה זמן, רק יודע שיהיו, אלו המספרים.

ו-"בעיניך" בתור רופא? אימונולוג? מגיב בכיר בסלניוז? מה בדיוק?

וגם אם נשים בצד את הסיכון שיגרם לילדים עצמם נזק, מה עם הסיכון שידביקו את ה-5% שהחיסון לא עבד עליהם? מה לגבי הסיכון לאלו שלא יכולים להתחסן מסיבות רפואיות? או שהחיים שלהם לא שווים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 1:00 pm 
מנהל פורום

רוני, האפידמיולוג המומחה אומר לך להירגע אז תירגע. לא מבין למה אתה ממשיך להתווכח. וכמו כל האנשים האחרים שלעגו להפחדות מהקורונה כמובן שהוא עצמו לא יישא שום מחיר בנוגע לתחזיות שלו. רק שאם במקרים הקודמים המטרה היתה להילחם בסגרים וההגבלות (שאין ספק לגבי המחיר הכבד שלהם), כאן המומחה שלנו פועל מתוך המטרה לצאת נגד פעולה חסרת מחיר כמעט כמו התחסנות ולאפשר לאוסף חסרי אחריות להתנהל להנאתם ולהדביק אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 2:35 pm 
Hall of Famer

אני חושב שה-"מומחה" יוצא ספציפית כאן בעיקר נגד ההגבלות על מערכת החינוך. אז בוא נשים בצד את העובדה שבאותו השקעה כמו בכל המענקים שהממשלה חילקה בשנה האחרונה אפשר היה להשקיע במערכת החינוך כך שמספר התלמידי בכל גן וכיתה ירד בעשרות אחוזים, אם לא בחצי, גם יקטין משמעותית את הסיכון להפצת מחלות בכלל וקורונה בפרט וגם יקפיץ את מערכת החינוך לרמה שהיא פחות או יותר מתקבלת על הדעת בעולם המערבי לעוד שנים קדימה.

אבל עזוב, אם המומחה אומר להפסיק להיות היסטריים אז אני אפסיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 2:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני חושב שלפני שמקבלים את המלצותיו של דוקטור לאומית כמו בפעם הקודמת, כדאי לקבל דעה נוספת. תקראו בבקשה לדוקטור רדטי לכאן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 07, 2021 6:15 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
כמות חולים קשים פר 10 מיליון תושבים

סלובקיה - 1125 (615)
צ'כיה - 1053 (1130)
ישראל - 1047 (בפועל 963)

צ'ילה - 818 (1573)
ארגנטינה - 778 (3538)
פורטוגל - 739 (752)
מולדובה - 700 (282)

הנ"ל היו הנתונים נכון ל-16.2, נעדכן עתה כעבור 3 שבועות (אולי בפעם האחרונה).

כמות חולים קשים פר 10 מיליון תושבים:

צ'כיה - 1591 (בפועל 1707) - אולי הנתון הגרוע ביותר אי פעם של מדינה כלשהי
סלובקיה - 1310 (716)

צ'ילה - 921 (1754)
מולדובה - 799 (322)
הונגריה - 779 (751)
ישראל - 772 (710)
ארגנטינה - 766 (3485)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 12:45 pm 
Hall of Famer

הצפי לגל הבא שיגיע מאמצע סוף מרץ הוא ממוצע של כ5000_6000 מאומתים ביום אבל התחלואה הקשה תנוע סביב ה700 חולים קשה פחות או יותר ולא מעבר לזה כך על פי מכון ויצמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 1:37 pm 
Junior

ארשה לעצמי להיות מעט בוטה ואומר שבהחלט מותר להביע תהיות לגבי יעילות החיסון וחומרת הקורונה, ולחפש תשובות לשאלות זה יותר מלגיטימי ואף רצוי, אבל יש כאן כמה גאונים גדולים שמשתווים בטיפשותם לאחרוני הטוקבקיסטים שמזהמים את הפייסבוק בטמטום ההיסטרי שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:09 pm 
Hall of Famer

לא עברתי על כל הסטוריית הויכוחים, אבל כמי שלפני שעה התחסן חיסון שני, לא מכחיש את הקורונה ולא מכחיש את הנפגעים ממנה-עדיין מנבאי השחורות שהחליטו שכל העולם צריך להכנס ללוקדאון מוחלט על כל ההשפעות הבריאותיות והכלכליות הנלוות לזה, כשהם מביאים גרפים אקספוננציאלים מחרידים על היעלמות האנושות וקריסת מערכות בריאות, ומתעלמים לחלוטין מהשפעות שאינן מוות ישיר מקורונה-צריכים לעשות איזשהו חשבונצ'יק נפש וברור שהם לא יעשו אותו.

כל מיני אפידימיולוגים בעיני עצמם, ברוב המוחלט של המקרים שכירים שמקסימום יצאו לחל"ת, שהפגינו 0 סולידריות עם משפחות שאבד מטה לחמן, אנשים שאיבדו בריאות ופרנסה להרבה שנים קדימה בגלל טירוף מערכות מוחלט והפחדות שמקורן יותר בסרטי מדע בדיוני מאשר במציאות.

אה, וכמובן שההמלצות הברורות של אפידימיולוגים בכירים אמיתיים, ושל ארגון רופאי בריאות הציבור, שהמליצו נחרצות וברורות על המשך שגרה גם לפני חיסונים בהתאם להנחיות שמירת מרחק חברתי ושמירה מוגברת על אוכלוסיות סיכון, לא שוות הרבה בעיניהם. כי הם למדו פעם לצייר גרף ואמא אמרה להם שהם חכמים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:21 pm 
Hall of Famer

רק להגיד ש"קריסת מערכת הבריאות" זה קצת דיכוטומי. לא הגענו למצב של איטליה בתחילת המגפה, אבל מערכת הבריאות שלנו שגם ככה קוצצה עד העצם קוצצה עוד יותר, וברמות קיצוניות, כדי להקים מחלקות קורונה ולטפל באלפי מאושפזי קורונה. מערכת בריאות לא "קורסת" ביום אחד (שמעתי כל מיני קרייני חדשות שואלים את גרוטו/גמזו/ברבש וכו' "אז מערכת הבריאות קרסה? כן או לא?" זה לא עובד ככה). אתה סוגר מחלקה פנימית פה, עוד מחלקה שם, כדי להעביר משאבים, מיטות, מכשירים ואנשי צוות לטפל בקורונה. ולוקחים צוות מהמיון הרגיל כדי להקים מיון קורונה. ואז מי שחיכה 5 שעות במיון יחכה עכשיו 15 שעות או שישלחו אותו הביתה שיבוא מחר, ומי שבימים רגילים היה מתאשפז נשלח הביתה כי העלו את הרף לאשפוז, ויעלו קצת את הרף למי שצריך מכונת הנשמה - כי אולי מכונות יש אבל אין צוות שיפעיל אותן, וכו' וכו'. זה נקרא "קריסה"? מה ההגדרה של "קריסה"? ואם זה לא קריסה אז הכל סבבה?

שמעתי אגב שמשבחים בכל פינה את ראש ממשלת ניו זילנד על הטיפול שלה במגפה. היא לא עשתה לוקדאון הרבה יותר חריף ממקומות אחרים? אני זוכר שעיר כמו אוקלנד נכנסה ללוקדאון מוחלט, הרבה יותר הדוק ממה שהיה פה, ושנמשך לא מעט זמן, כשהתגלו שם חולים בודדים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' מרץ 08, 2021 3:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:39 pm 
Hall of Famer

דילול המשאבים של מערכת הבריאות זו בעיה בפני עצמה, אבל גם בהנתן זה-המרחק בין תרחישי האפוקליפסה של השכירים עם הגרפים לבין מה שקרה במציאות (שבישראל היא מטורפת לגמרי, עם ההפקרות המוחלטת אצל החרדים ובמידה רבה אצל הערבים) שווה לפחות הרהור, אבל במקום זה הם עוסקים היום בהחרמת עסקים שאיכשהו ניצלו ומעזים שלא להפלות קטגורית לא-מחוסנים.

ניו זילנד עשתה סגר בצורה שצריך לעשות אם כבר מחליטים לעשות. ממוקד, עם תכנית יציאה, עם סגירה של שערי הכניסה למדינה. ואז ברור שהמחיר הוא נקודתי ויש לו הצדקה. אבל יש כלכך הרבה מדינות בעולם שהתמודדו טוב עם הקורונה בלי להתעלל באוכלוסיה היצרנית שלהם, שלא צריך ללכת רחוק. כמה סגרים היו בקפריסין? המדינה שותקה? יש שם קמפיין סימון על לא-מתחסנים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:46 pm 
Hall of Famer

בקפריסין היו לפחות שני סגרים שאני יודע עליהם. האחרון שהיה בינואר נמשך שלושה שבועות, ואחריו היציאה הייתה הדרגתית במהלך פברואר. אין לי מושג מה קורה שם עם החיסונים, גם לא בטוח כמה חופש משחק יש להם בעניין בתור חברה באיחוד האירופי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 3:57 pm 
Hall of Famer

סבבה. אני לא אומר שסגר נקודתי פה ושם הוא אסון איום. אבל תופעת הגרפניקים השכירים שהיום גם מחרימים עסקים היא אחת המכוערות שראיתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 5:40 pm 
Hall of Famer

מתוך יותר מ3 מיליון מתחסנים בישראל עם 2 מנות רק קצת יותר מ33000 נדבקו שכמעט כולם א-סימפטומיים ובודדים במצב בינוני-קשה.
https://www.kipa.co.il/%D7%97%D7%93%D7% ... ivzakimnet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 6:07 pm 
Junior

נדב אתה יכול לפרט למה אתה מתכוון?

כל הדאטה שיש לנו הוא בהנתן המגבלות והעוצרים וגם אפשר לראות מה קורה כשאין הגבלות (עליה במתים, אשפוזים וכו').
אתה מתכוון שבהנתן החיסונים יש יותר מדי מגבלות? אתה טוען שהמגבלות מיותרות?

אני מסתכל על מקומות כמו צ'כיה או בלגיה ששם מתו 0.2 אחוז מהאוכלוסיה מקורונה, 1 מכל 500 תושבים. אני באמת לא מבין איך אפשר לזלזל או להקטין את השפעות הקורונה כשרואים מה שהיא עושה כשהעולם כמעט כולו במגבלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 9:54 pm 
Hall of Famer

אני אומר דבר נורא פשוט: שהקונצנזוס או כמעט קונצנזוס של בכירי האפידמיולוגים בישראל וכן ארגון רופאי בריאות הציבור-אנשים שהשכלתם, מקצועם ותפקידם הוא לעסוק בכגון דא-הביעו דעה נחרצת לגבי הצעדים שיש לנקוט לטובת בריאות הציבור. אני מהטלפון וזה לא נוח, אז גגל חגי לוין, גגל פרופ' קימרון, גגל ד"ר שחר האפידימיולוג ואחיו ד"ר שחר שמנהל את מיון לניאדו. לא חבורת היפים מתנגדי חיסונים מכרכור.

מדינות שונות, בעיקר מדינות אי, נקטו בדרכים פשוטות של סגירת הכניסות למדינה עם מדיניות של ריחוק חברתי וזה עבד. טיוואן נמצאת מול החוף הסיני ויש שם כלום קורונה. כי הם מכניסים לבידוד כל מי שנכנס למדינה לשבועיים וזהו. זה גם בערך מה שניו זילנד עשו יחד עם סגר חד וממוקד. ומזמן הם חיים רגיל לגמרי.

בכל מקרה, ברור שבישראל זה לא הדיון כי הכל חולה ומושחת ונובע מהאינטרסים של ביבי והחרדים, אני מדבר על התופעות המכוערות של חוכמולוגים בעיני עצמם שהתחילו בגרפים אקספוננציאלים, לגלגו על "רוצחי זקנים" שהעיזו לתמוך במדיניות שפויה יותר מסגרים מוחלטים והיום מחרימים עסקים שלא מחרימים לא-מחוסנים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 08, 2021 10:23 pm 
Sophomore

לא מסכים עם אף מילה חוץ מ5 האחרונות בערך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 969 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 39  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: