סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50  הבא

למי תצביע?
ליכוד 3%  3%  [ 2 ]
יש עתיד 16%  16%  [ 9 ]
תקווה חדשה (סער) 5%  5%  [ 3 ]
ימינה 10%  10%  [ 6 ]
ישראל ביתנו 5%  5%  [ 3 ]
שס/יהדות התורה 3%  3%  [ 2 ]
עבודה 16%  16%  [ 9 ]
מרצ 17%  17%  [ 10 ]
כחול לבן 5%  5%  [ 3 ]
הציונות הדתית (סמוטריץ + בן גביר) 9%  9%  [ 5 ]
זליכה 0%  0%  [ 0 ]
רעמ 0%  0%  [ 0 ]
משותפת 3%  3%  [ 2 ]
אחר/לא החלטתי/לא אצביע 7%  7%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 58
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר הבחירות הרשמי
הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 3:38 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
בנוסף, גם כל הדיבור על קריסת בתי חולים כן או לא, כאיזה משהו דיכוטומי 0 או 100 - הוא מטופש ולא קשור למציאות. כבר כתבתי על זה למעלה, רק שהטרול לא קרא.

אני קורא את ההודעות שלך.
מרגיש לי לא נכון להגיב, כי אולי אתה לא רוצה שאני אגיב אליך (כי אתה רואה בי טרול).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 3:46 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
איזה חמוד הטרול. אפילו כשהוא בעצם מסכים לטענות, מבחינתו קבלת החלטות בריאותיות משיקולים פוליטיים ולא ענייניים, חוסר אכיפה (ברובה גם כן משיקולים פוליטיים), בזבוז כספים (תנחשו מאיזו סיבה) - הם דברים חיוביים או למצער פעוטים. בנוגע להכנסת פיקוד העורף ללופ של שרשראות ההדבקה הוא סתם משקר, אבל אנחנו כבר רגילים. האיחור בהקמתה היה נגד הרופאים שהתחננו למנגנון קטיעת שרשראות הדבקה מתפקד, וגם הוא נבע משיקולים פוליטיים (בעיקר שלו אבל לא רק, גם של שר הבריאות שלו ועסקניו. אף אחד מהם לא רצה להעביר את האחריות והקרדיט לצבא, ובעיקר לא למשרד הבטחון, כלומר לבנט ואחריו לגנץ).

וסליחה מהמאכילים הרשמיים, אני יודע שפעלתי בניגוד לשלט "אין להאכיל את הטרול". מקסימום תעיפו אותי מגן הטרולים.

"קבלת החלטות בריאותיות משיקולים פוליטיים" -
אולי רק בדברים מינוריים ביותר.
למשל, לא להדיח את מירי רגב או יולי אדלשטיין בגלל הפרות.
זה לא משהו שבאמת משפיע על בריאות הציבור.

"חוסר אכיפה" -
בניגוד למה שכתבת, רובה משיקולים של שלמות העם.
ההחלטה לא להנחות את המשטרה לאכוף כלכלית (דוחות) בבני ברק למשל, היא כנראה אכן פוליטית, וזה כנראה לא סייע למצב התמותה בבני ברק או באוכלוסיות חרדיות.

"בזבוז כספים" -
המענקים כנראה היו טעות (ולא שיקול פוליטי), אבל ביבי הודה שהוא טעה.

לא הבנתי איפה השקר שלי בנושא של פיקוד העורף?
עובדתית, הוקמה מפקדה ברמה גבוהה ביותר.
זה שזה נעשה באיחור זה אכן אחריות של ביבי, אבל כמו שאתה כתבת, זה לא רק בגללו.
היתה פה גם מריחה וחשבו שזה לא אקוטי כי במאי-יוני כולם חשבו ש"גמרנו עם הקורונה".
אם במרץ-אפריל 2020 הינו מבינים שעיקר הרע עוד לפנינו, ביבי היה גורם שתקום מפקדה הרבה יותר מהר.
ביבי הוא ביצועיסט ברמה גבוהה מאד, כאשר הוא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 3:48 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
הדברים הטובים שהוא עשה (מקצתם) :
ג. מסיבות העיתונאים הנהגה והרגעת העם בתחילת המגפה. תשווה את זה למשל לאיך שטראמפ התנהל מול העם שלו בתחילת המגיפה בארה"ב.
ד. קבלה ויישום של רעיון המלוניות (הקרדיט פה הוא להוגה הרעיון, איש השמאל ההזוי שתומך באוטונומיה ערבית על אדמת ארץ הקודש תובב"א - נפתלי בנט).
ו. תפעול נכון (מלמעלה) של כל מערכת הבריאות - פרויקטור + אף בית חולים לא קרס ולא היה קרוב לקרוס + עשו רכש בזמן של כל מה שהיה חסר במלאי + הפעיל את המוסד וכו'.

ג. אם החלטת להשוות דווקא לטראמפ - זה קצת מראה על הביסוס של הטיעון...
ד. All in all כל העסק עם המלוניות לא נראה שעבד טוב. לא יודע אם הבעיה היא ברעיון עצמו, במימון או בביצוע בשטח, אבל אנשים שמתפרעים שם, מזייפים אישורים/ משלמים שוחד/כופר בכדי להתחמק מכניסה, אנשים שנמצאים במלוניות ויוצאים החוצה חופשי - לא נשמע לי מי יודע מה.
ו. אתה מודע לעובדה שעדיין שנה בתוך המגפה יש בתי חולים שאין להם כסף בתזרים ומפסיקים לשלם לספקים? כמובן גם מצבת כוח האדם לא גדלה מספיק, לא נוספו כמעט תקנים (הייתה כאן הזדמנות חד פעמית לכפר על הזנחה של שנים) - כל זה קצת קשה בלי תקציב (אבל למה לא לעשות עוד בחירות ולבזבז עוד מתקציב המפלגות, להיכנס לחובות שספק אם ישולמו אי פעם וכו').
אדרבה, קנו אינספור מכונות הנשמה מבלי שיש צוות/מימון להפעיל אותן. אז כמו שאנחנו נותנים נקודות זכות על ההימור על החיסונים, אותו הימור בתחילת המגפה ממש על מה צריך לשים את הדגש ברכש ומשאבים במערכת הבריאות - לא הוכיח את עצמו. שזה בסדר, אי אפשר מראש לחזות הכל במציאות כאותית - אבל אי אפשר רק להחמיא מבלי לבקר כלל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 3:58 pm 
Sophomore

rony כתב:
ehud כתב:
א. החיסונים לבד שווה המון. גם אם בשאר הוא נכשל טוטאלית (והוא ממש לא).
ב. מניעת המכה הראשונית - חסכה פה קטסטרופה המונית כמו באיטליה וארה"ב.
ג. מסיבות העיתונאים הנהגה והרגעת העם בתחילת המגפה. תשווה את זה למשל לאיך שטראמפ התנהל מול העם שלו בתחילת המגיפה בארה"ב.
ד. קבלה ויישום של רעיון המלוניות (הקרדיט פה הוא להוגה הרעיון, איש השמאל ההזוי שתומך באוטונומיה ערבית על אדמת ארץ הקודש תובב"א - נפתלי בנט).
ה. ניהול סגרים בצורה סבירה+. מצד אחד כן עושים סגרים מתי שצריך. מצד שני לא שוברים לאנשים ידיים כמו בסין.
ו. תפעול נכון (מלמעלה) של כל מערכת הבריאות - פרויקטור + אף בית חולים לא קרס ולא היה קרוב לקרוס + עשו רכש בזמן של כל מה שהיה חסר במלאי + הפעיל את המוסד וכו'.

ותגובה לטענות שלך :
א. לא ברור לי מה שכתבת על קטיעת שרשרת ההדבקה. בתחילת אוגוסט הוקמה "מפקדת אלון" (פיקוד העורף) לקטיעת שרשרת ההדברה - אמנם קצת מאוחר, אבל עדיף מאוחר וכו'.
למיטב הבנתי, היו רופאים שייעצו לביבי באזור מאי-יוני שאם מנענו את הגל הראשוני, זה לא יתפרץ פה שוב, ומפה כנראה נבע האיחור.
ב. תמותה גבוהה בינואר פברואר - להבנתי עיקר התמותה היא בקרב הקבוצות שאצלם אי שמירת ההנחיות היתה מובהקת יותר. לכן, ביבי פחות אשם פה.
יש גבול לאיך שראש הממשלה יכול לאכוף על הציבור את מה שצריך.
ג. לגבי זה שלא טיפלו באופן מלא בחרדים ובערבים -
צריך להבדיל - מצד אחד כן היו צריכים לחלק בבני ברק הרבה יותר דוחות וכו'.
מצד שני, אי אפשר לשלוח מגבניקים לשבור עצמות וכו'. זה מיותר וסתם היה גורם לשפיכות דמים.
ד. אי טיפול בהפרות של בכירי ליכוד עצמם - לא תקין מצידו אבל מצד שני, יש פה אינטרס פוליטי ברור לא לכרות את הענף שעליו אתה יושב.
ה. התנהלות כלכלית בעייתית - המענקים אולי היו טעות, ונכון היה לחשוב קצת שונה. אבל אני לא חושב שזה עד כדי כך חמור. ובכל מקרה, החיסונים מחסים כל כל העניין הזה ובגדול.

על החיסונים אני בהחלט נתתי לו קרדיט, וגם על הסגר הראשון היעיל יחסית (אם כי לא מושלם, ראה הערתי על יבוא החולים מחו"ל, בעיקר מארה"ב).

המלוניות לא מתנהלות בצורה טובה בכלל, לאמץ רעיון הגיוני ולנהל אותו כ"כ גרוע זו לא הצלחה בעיני, זה כשלון.

את הסגרים הוא לא ניהל בצורה סבירה, רק את הראשון. הסגר השני והשלישי קרו באיחור רציני ביחס להחמרה במצב ונאכפו בצורה מאוד רשלנית, עצלה ובררנית.

לגבי הפרוייקטור, להזכירך הפרוייקטור הראשון רוני גמזו הטיח ביקורת מאוד קשה בנתניהו על ניהול המשבר שלו.

מנהלת אלון זו בדיחה, היא הוקמה באוגוסט כשהיו לנו בערך 1500 חולים ביום, אי אפשר לנהל חקירות אפידמיולוגיות עם מספרים כאלו, זה פשוט לא סביר. את המנהלת הזו היה צריך להקים באפריל או במאי כשמספרי החולים היו בעשרות או מאות בודדות.

ביבי לא אשם בכך שלא הוסברו, יושמו ונאכפו ההנחיות במגזר הערבי והחרדי? אז מי אשם בזה? אי אפשר לקחת קרדיט על מה שמצליח ולהאשים את יפעת שאשא ביטון והשמאל בכל מה שלא, לנתניהו יש אחריות מלאה כאן, הוא ראש ממשלה של *כולם*.

לגבי בכירי הליכוד, בכל מדינה מתוקנת שרים מפוטרים על הפרות שמחווירות ביחס להפרות של בכירי הליכוד, אין כאן שום תירוץ, ביזיון אחד גדול.

החיסונים ממש לא מכסים על ההתנהלות הכלכלית העקומה, אנחנו עדיין רחוקים חודשים מחיסון של ילדים, השקעה ביולי-אוגוסט של מיליארדים בהקטנת כיתות הייתה חוסכת חלק משמעותי מהתחלואה במערכת החינוך, אנחנו עדיין משלמים על הטעות הזו עד היום, ונשלם עליה עוד חודשים. אני אפילו לא מדבר על הרווח העצום שהיינו מקבלים ממהלך כזה לעוד שנים קדימה, רק על הפריזמה הצרה של הקטנת הפצת המחלה במערכת כשרוב התלמידים עדיין מנועים מלהתחסן.

*מלוניות - גם אם היו שם בעיות (והיו כנראה הרבה). מדובר במשהו חסר תקדים. ובשורה התחתונה מדובר בהברקה שמנעה תחלואה גבוהה הרבה יותר.
אגב, 99.99% מהבעיות שם הן לא ברמה של ביבי.
הוא לא יכול לדאוג שהאוכל שם יהיה מספיק טעים, ולוודא שאנשים לא בורחים משם ושבחורים לא מטרידים/אונסים שם בחורות.
יש גבול למטה שאפשר להטיל עליו.
ברמה שלו, שזו רמת הניהול העליונה ביותר, לדעתי ההחלטה היתה מושלמת והיישום שלה היה בסדר גמור.

*סגרים - יחסית ללחץ שהופעל עליו מהעם על לא לבצע סגרים (שאשא ביטון וכו') , ולזה שמלא ישראלים "עשו מה בראש שלהם" וגם אכיפה מוגברת לא היתה עוזרת,
אני דווקא נותן לביבי ציון בסדר גמור.

*לגבי שלא יושמו בפועל ההסברות של ביבי בציבורים מסויימים - זה לא קשור אליו. זה חוסר אימון של הציבורים האלו כלפי השלטון. לגבי האכיפה - כנראה שהיה גם שיקול פוליטי, אני סופג את זה.

*גמזו האשים אותו - סבבה. אפשר להעביר ביקורת. הדבר שעליו התכוונתי להחמיא לביבי זה הרעיון והיישום של גיוס פרויקטור, ולתת לו את המפתחות.

*איחור במנהלת אלון - כמו שהסברתי למישהו אחר. מדובר בתקלה שנבעה מכך שמאי-יוני הינו בטוחים שגמרנו מהקורונה. אני יכול לחפש עדויות שזה מה שנאמר על ידי לא מעט רופאים.
אז למה אתה מאשים את ביבי?

*בכירי ליכוד שלא קיבלו על הראש - מה אתה רוצה שישאר בלי ממשלה?
הוא פוליטיקאי. אני אישית סופג את זה. וגם חלק גדול מהעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:06 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
ehud כתב:

ג. אם החלטת להשוות דווקא לטראמפ - זה קצת מראה על הביסוס של הטיעון...
ד. All in all כל העסק עם המלוניות לא נראה שעבד טוב. לא יודע אם הבעיה היא ברעיון עצמו, במימון או בביצוע בשטח, אבל אנשים שמתפרעים שם, מזייפים אישורים/ משלמים שוחד/כופר בכדי להתחמק מכניסה, אנשים שנמצאים במלוניות ויוצאים החוצה חופשי - לא נשמע לי מי יודע מה.
ו. אתה מודע לעובדה שעדיין שנה בתוך המגפה יש בתי חולים שאין להם כסף בתזרים ומפסיקים לשלם לספקים? כמובן גם מצבת כוח האדם לא גדלה מספיק, לא נוספו כמעט תקנים (הייתה כאן הזדמנות חד פעמית לכפר על הזנחה של שנים) - כל זה קצת קשה בלי תקציב (אבל למה לא לעשות עוד בחירות ולבזבז עוד מתקציב המפלגות, להיכנס לחובות שספק אם ישולמו אי פעם וכו').
אדרבה, קנו אינספור מכונות הנשמה מבלי שיש צוות/מימון להפעיל אותן. אז כמו שאנחנו נותנים נקודות זכות על ההימור על החיסונים, אותו הימור בתחילת המגפה ממש על מה צריך לשים את הדגש ברכש ומשאבים במערכת הבריאות - לא הוכיח את עצמו. שזה בסדר, אי אפשר מראש לחזות הכל במציאות כאותית - אבל אי אפשר רק להחמיא מבלי לבקר כלל.

*אל תשווה לטרמפ - תשווה למרקל. גם היא הצליחה יחסית בתחילת המגפה, ועכשיו גרמניה במצב קשה הרבה יותר.
וחוץ ממרקל אתה יכול לבחור עוד מספר מדינות שנכשלו בענק בגל השני (הרבה יותר מישראל), אחרי שמנעו את הגל הראשון - צ'כיה, יוון וכו'.

*מלוניות - כמו שכתבתי למישהו בהודעה אחרת. מהמקום של ביבי (רמת הניהול הגבוהה ביותר) זה נוהל לדעתי באופן מעולה.
על הדברים בשטח הוא כבר פחות שולט. קשה למשל שראש הממשלה יתעסק בהחלטות לגבי איכות האוכל במלוניות או איך אפשר לא לזייף "אישורי שחרור ממלונית".

*אני לא אמרתי לא לבקר בכלל.
מצב מערכת הבריאות לפני הקורונה הוא משהו שראוי לביקורת קשה מאד (גם כלפי ביבי), למשל "הזקנה במזדרון" וכו'.
אבל עובדתית בתקופת הקורונה, לא רק שכל בתי החולים שרדו.
אלא גם :
- לא היו חסרות מכונות הנשמה.
-לא הינו קרובים למחסור בכל ציוד אחר.
- כוח האדם המשיך לתפקד ברמה הגבוהה ביותר.

אז כן, כמובן שהקרדיט הוא קודם כל למיומנויות של האנשים בשטח,
אבל גם לביבי מגיע הרבה קרדיט על זה שלא הינו צריכים לבחור את מי להנשים (כמו באיטליה וברזיל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צודק הטרול. הנה למשל רופא שמעיד במאי שיצאנו מהקורונה ואפשר לחגוג:
https://www.kipa.co.il/%D7%97%D7%93%D7% ... %A0%D7%95/

והנה דו"ח שמעיד כבר ביוני שיצאנו מהקורונה ולא צריך מערך קטיעת שרשראות הדבקה:
https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 53,00.html

כמובן, גם "כוח האדם בבתי החולים המשיך לתפקד ברמה הגבוהה ביותר" זו נקודה נכונה ולעניין. כי ידוע שכשלוקחים כוח אדם, מיטות וציוד, וסוגרים מחלקות, כי צריך להקים בחופזה אוד ועוד מחלקות קורונה - כוח האדם באותן מחלקות מתפקד הרבה יותר טוב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:25 pm 
Hall of Famer

"חוסר אימון של הציבורים האלו כלפי השלטון"
זה לא בין היתר אשמת השלטון?!
בטח ובטח לגבי החרדים - שהם בעצמם חלק מהשלטון

הרי ביבי בנקיפת אצבע יכול להוציא את כל חברי הכנסת החרדים היישר לכל החצרות/רבנים ולהוציא (מחלקם - סביר שלא מכולם) דברי תמיכה בהנחיות/סגרים/חיסונים - מה שרלוונטי לאותה העת.
באותו הינף יד ביבי יכול להחליט על כל קנס שהוא למפר הנחיות (בפרט במה שציינת שהוא לא אחראי על הנמנעים/בורחים מבידוד ומלוניות - בוודאי שהוא אחראי, אילו היה עונש לכך - השכיחות הייתה פוחתת). אבל שוב "מניעים פוליטיים ודאגה לאנשי שלומנו ולשותפים הטבעיים".

ehud כתב:
אל תשווה לטרמפ - תשווה למרקל. גם היא הצליחה יחסית בתחילת המגפה, ועכשיו גרמניה במצב קשה הרבה יותר.
וחוץ ממרקל אתה יכול לבחור עוד מספר מדינות שנכשלו בענק בגל השני (הרבה יותר מישראל), אחרי שמנעו את הגל הראשון - צ'כיה, יוון וכו'.

אני מודה לך על המדינות שהבאת כדוגמא, שלא ייווצר הרושם כאילו אני שלפתי אותן בפינצטה.
עד לחיסונים (ולחסן את האוכלוסייה הגרמנית תחת כל ההסכמים האירופאיים זה ממילא לא דבר פשוט) בגרמניה ובישראל היו בערך את אותם שיעורי תמותה (שזה מוציא לא טוב את ישראל - הצעירה והמבודדת יותר), וביוון אפילו כעת במצטבר (ללא חיסונים! ללא ביבי! ואפילו עם תיירות נכנסת מרבית התקופה - ע"ע כל הישראלים שטסו לשם) התמותה עומדת על אותו סדר גודל כמו בישראל.
יש איזה קטע שמביאים את גרמניה כדוגמא שלילית, ולא מבינים שזו מדינה הגדולה פי 9 בישראל, ולכן מספרי תמותה יומיים תלת ספרתיים משם - הם לא בהכרח אינדיקטור לכך שמצבנו נהדר לעומתם.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:27 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
צודק הטרול. הנה למשל רופא שמעיד במאי שיצאנו מהקורונה ואפשר לחגוג:
https://www.kipa.co.il/%D7%97%D7%93%D7% ... %A0%D7%95/

והנה דו"ח שמעיד כבר ביוני שיצאנו מהקורונה ולא צריך מערך קטיעת שרשראות הדבקה:
https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 53,00.html

כמובן, גם "כוח האדם בבתי החולים המשיך לתפקד ברמה הגבוהה ביותר" זו נקודה נכונה ולעניין. כי ידוע שכשלוקחים כוח אדם, מיטות וציוד, וסוגרים מחלקות, כי צריך להקים בחופשה אוד ועוד מחלקות קורונה - כוח האדם באותן מחלקות מתפקד הרבה יותר טוב.

אני גם יכול להביא דעות הפוכות -
פרופסור סדצקי, מומחית בתחום, שהעריכה הוירוס יעלם בקיץ (ואחר כך התחרטה על כך).
פרופסור עידית.
כמובן פרופסור לס.
וכו' וכו' וכו'.

אז נתניהו בחר להקשיב להם - ליגטימי לגמרי.
בדיעבד כולנו "חכמים, נבונים ויודעים את התורה" וברור שביבי טעה.
אבל זו חכמה בדיעבד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:47 pm 
Sophomore

ehud כתב:
ido כתב:
ehud כתב:

לגבי הצמיחה פה שהיא "דומה לצמיחה הממוצעת במדינות המערב". ההשוואה לא נכונה לדעתי.

אני מניח שאתה מודע לזה שבדנמרק או בשבדיה לא סובלים מבעיות ביטחון,
והם לא צריכים להשקיע סכומי עתק בתקצוב של פרויקטים בטחוניים וכו', אלא להשקיע את הכסף באפיקים יעילים יותר.
חוץ מזה, יש פה חלק לא קטן באוכלוסייה שלא משתתף באופן מספיק פעיל במגזר היצרני, וזה גם לא אשמת ביבי.

הקיצר, בנתונים הקיימים הוא עשה דברים יפים מאד עבור הכלכלה.

זה לחלוטין קשקוש. אבל אם אתה מתעקש, אפשר להשוות את הצמיחה תחת ביבי לצמיחה תחת ראשי ממשלה אחרים, כמו שעשו במחקר הזה: https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 02,00.html.

בקיצור - הצמיחה תחת ביבי נמוכה יותר, נומינלית. בנטרול (מסוים, אפשר כמובן להתווכח על המתודה שבה בחרו עורכי המחקר לבצע אותו) השפעת הצמיחה העולמית (*ארה"ב*), מר כלכלה יוצא אפילו פחות טוב.

אבל למה לבדוק עובדות כשאפשר לספר שקרים?

אני כתבתי שהכלכלה פה פורחת. זו עובדה.
יש צמיחה. יש חופש כלכלי. אין אבטלה בכלל. הגרעון סביר (הכל כמובן לפני הקורונה).

לא עשיתי שום השוואה לראש ממשלה אחר. אז סתם חבל שאתה מאשים אותי בשקרים. דווקא ממך ציפיתי ליותר.
עניתי נקודתית לטענה שצצה שבעולם המערבי יש צמיחה לא פחותה.

אני חושב שמרבית העם מרגיש מעולה מבחינה כלכלית (שוב, אני מדבר על מצב שלפני הקורונה), וזה גם מגובה בנתונים.

אז אתה מסכים שהנתונים של הצמיחה מראים שלמעשה נתניהו מנהל את הכלכלה פחות טוב מראשי הממשלה האחרים שהיו פה?

לגבי מה שאתה חושב, כבר דיברנו על זה בעבר. אני די בטוח שאתה לא מכיר באופן אישי או אפילו דרך חבר אנשים מהעשירונים התחתונים, זקנים קשי יום, נכים ושאר אנשים שתלויים בשירותי הרווחה. מדברייך נראה שאתה אפילו לא מכיר אנשים שמנסים לגדל ילדים עם משכורת מינימום אחת או שתיים. מקרוכלכלה זה נחמד, אבל זה לא באמת מתאר את המצב של האזרח הפשוט, ובפרט לא את זה של השכבות החלשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 4:52 pm 
Hall of Famer

שוב צודק הטרול, ביבי הקשיב ליורם לס, שכבר בזמן אמת היה ברור שזה הדבר הנכון וההגיוני לעשות. מה רוצים ממנו.
והנה סדצקי, ממש כפי שאמר הטרול, מנבאת ב-3 במאי שהוירוס ייעלם בקיץ:
ציטוט:
בתשובה לשאלה בנוגע לתמונות ההתקהלויות מאתמול, בלי מסכות, אמרה סדצקי: "התחושה שלי כבדה מאוד. אני לא מצליחה להבין מדוע אנשים נוהגים בצורה הזאת. התנהגות כזאת מקרבת אותנו לפחות חופש ולמחיר כלכלי וחברתי כבד".

וגם עם עידית מטות הוא פגע בול. הנה היא ב-30 ביוני מנבאת שהוירוס אוטוטו איננו:
ציטוט:
ועכשיו, כדי למנוע את ההתפשטות האקספוננציאלית - מה עלינו לעשות?
"אנחנו הולכים לחיות עם הקורונה לפחות כמה חודשים. לכן צריך להקפיד על כל ההנחיות, ומעל לכל - חשוב לאכוף את זה. אני גם בעד האיכון הסלולרי. ואם יש אוכלוסיות מרדניות, שם צריך לאכוף יותר, וגם לסגור אם צריך. כשנמצאים בקרבת בני אדם חייבים לחבוש מסיכה. לעומת זאת, כשהולכים ברחוב לא צפוף, למסיכה אין היגיון. יש היגיון לאופן שבו הווירוס מתפשט. צריך לשים לב לכך שהמאומתים עכשיו הרבה יותר צעירים. זו פונקציה של כמה שינויים, אבל זה קורה גם משום שאנשים מבוגרים יותר זהירים. זה לא אומר שאסור לפגוש סבים וסבתות, רק צריך לשמור על מרחק נכון".

אז מה רוצים מביבי שמקשיב להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 5:28 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
שוב צודק הטרול, ביבי הקשיב ליורם לס, שכבר בזמן אמת היה ברור שזה הדבר הנכון וההגיוני לעשות. מה רוצים ממנו.
והנה סדצקי, ממש כפי שאמר הטרול, מנבאת ב-3 במאי שהוירוס ייעלם בקיץ:
ציטוט:
בתשובה לשאלה בנוגע לתמונות ההתקהלויות מאתמול, בלי מסכות, אמרה סדצקי: "התחושה שלי כבדה מאוד. אני לא מצליחה להבין מדוע אנשים נוהגים בצורה הזאת. התנהגות כזאת מקרבת אותנו לפחות חופש ולמחיר כלכלי וחברתי כבד".

וגם עם עידית מטות הוא פגע בול. הנה היא ב-30 ביוני מנבאת שהוירוס אוטוטו איננו:
ציטוט:
ועכשיו, כדי למנוע את ההתפשטות האקספוננציאלית - מה עלינו לעשות?
"אנחנו הולכים לחיות עם הקורונה לפחות כמה חודשים. לכן צריך להקפיד על כל ההנחיות, ומעל לכל - חשוב לאכוף את זה. אני גם בעד האיכון הסלולרי. ואם יש אוכלוסיות מרדניות, שם צריך לאכוף יותר, וגם לסגור אם צריך. כשנמצאים בקרבת בני אדם חייבים לחבוש מסיכה. לעומת זאת, כשהולכים ברחוב לא צפוף, למסיכה אין היגיון. יש היגיון לאופן שבו הווירוס מתפשט. צריך לשים לב לכך שהמאומתים עכשיו הרבה יותר צעירים. זו פונקציה של כמה שינויים, אבל זה קורה גם משום שאנשים מבוגרים יותר זהירים. זה לא אומר שאסור לפגוש סבים וסבתות, רק צריך לשמור על מרחק נכון".

אז מה רוצים מביבי שמקשיב להם?

טוב, נתחיל עם עידית מטות :
https://youtu.be/z3aln-rTGMo?t=350

25.04.2020 - עידית מטות : "תם הטקס. אנחנו מוכנים".
"זו גישה תבוסתנית. 107 חולים מונשמים?!?!? אנחנו עוברים את זה בבית חולים אחד בחורף".

5.6.2020 - עידית מטות : "התכוננו. אנחנו מוכנים גם כעת".

לגבי סדצקי -
אני זוכר בוודאות שהיא אמרה שהיא טעתה לחשוב שבקיץ הנגיף יעלם.
עם קצת מאמץ אני אמצא על זה בגוגל.

כמו כן, יש מומחים אחרים שאמרו שהקורנה היא "לא כצעקתה" ובדיעבד מסתבר לכולנו שהם טעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 5:45 pm 
Hall of Famer

שוב צודק הטרול הצודק תמיד. עידית מטות באמת אומרת שהוירוס נעלם או ייעלם ב-XX:XX של הוידאו. וברור שנובע מדבריה שלא צריך מערך יעיל לקטיעת שרשראות הדבקה, כל אדם בעל לוגיקה של ילד בן 3 מבין את זה.
הוא צודק גם שנתניהו בחר להקשיב דווקא לה. כשהיא אמרה שלא צריך סגר, נתניהו עשה סגר כי הקשיב לה.

ו"בחר להקשיב ליורם לס", בתור משהו חיובי והגיוני (ואמיתי), זה בכלל אחד הטובים. זו שעת מופע הבידור בגן הטרולים? מזל שביבי הביא חיסונים, אחרת הטרול היה מספר לנו שזה בסדר כי הוא בחר להקשיב לדוקטור אבני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 7:04 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אל תאכיל את הטרול... אל תאכיל את הטרול... אל תאכיל את הטרול... לוקח נשימה ארוכה... (פשוט יש פה כל כך הרבה אוכל מפוזר על הרצפה, אבל אני אתאפק).
דבר אחד אני לא מבין והוא כיצד ביבי הינדס לכולם את התודעה (בזה הוא באמת גאון כנראה), אוהבים ושונאים יחדיו, שהוא ורק הוא אחראי להצלחת מבצע החיסונים. אז עזבו את זה שחלק גדול מהקרדיט מגיע לקופות החולים, אבל מישהו פה נכח בשיחות שלו עם מנכ"ל פייזר? מישהו יודע כמה החיסונים עלו לנו? (הרי זה לא יוצא מהכיס של ביבי, כמו כל דבר אחר) זה דבר אחד לחסן מדינה בסדר הגודל של גרמניה או ארה"ב ודבר אחר להשיג מספיק מנות חיסון בשביל מדינה קטנה כמו ישראל, במיוחד כאשר רוה"מ שלה מוכן לעשות כל דבר כולל להפוך אותנו למעבדת הניסוי של פייזר (לא שאני קובע שזה רע) ומי יודע מה עוד הוא הבטיח למר בורלא. וכמובן שלא לשכוח את כל החיסונים של מודרנה (שגם לא באו בחינם) שבינתיים עומדים לפוג תוקף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 7:13 pm 
Hall of Famer

בוא, לא צריך להקצין גם לצד השני. מבצע החיסונים הוא לעילא ולעילא ולביבי מגיע קרדיט גדול על זה. ברור שעוזר שיש תשתית של קופות חולים יעילות עם מערכות מידע חזקות ותשתית לוגיסטית ודיגיטלית מעולה, אבל לביבי סופר מגיע קרדיט ואת זה אי אפשר לקחת ממנו. אם מטרידה אותך ההשוואה לארה"ב או גרמניה (שאגב נכשלות יחסית לישראל לא רק בגלל הבדלי הגודל, ממש לא), אני לא רואה גם מדינות בסדר גודל של ישראל או יותר קטנות ממנה שמצליחות במבצע הזה.
חבל רק שהחיסונים באים בסוף שנה של התנהלות כושלת בהרבה מובנים, שחלקם הגדול נובע מזה שהשיקולים היו לא ענייניים.
וכן, יודעים כמה החיסונים עלו לנו. שמוליק הביא את הלינק למעלה. זה מחיר בסדר גודל של עלות של כמה ימי סגר בודדים, כך שכל שקל שהושקע בחיסונים האלה החזיר את עצמו והרבה יותר מזה בימי סגר ומשאבים אחרים שנחסכים, עוד לפני שנכנסנו לשיקולים פעוטים כמו תחלואה וחיים של אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 7:42 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
שוב צודק הטרול הצודק תמיד. עידית מטות באמת אומרת שהוירוס נעלם או ייעלם ב-XX:XX של הוידאו. וברור שנובע מדבריה שלא צריך מערך יעיל לקטיעת שרשראות הדבקה, כל אדם בעל לוגיקה של ילד בן 3 מבין את זה.
הוא צודק גם שנתניהו בחר להקשיב דווקא לה. כשהיא אמרה שלא צריך סגר, נתניהו עשה סגר כי הקשיב לה.

ו"בחר להקשיב ליורם לס", בתור משהו חיובי והגיוני (ואמיתי), זה בכלל אחד הטובים. זו שעת מופע הבידור בגן הטרולים? מזל שביבי הביא חיסונים, אחרת הטרול היה מספר לנו שזה בסדר כי הוא בחר להקשיב לדוקטור אבני.

ראי יקר, עידית מטות היא רק דוגמה.
ביבי לא סתם אמר במאי-יוני לצעירים "תעשו חיים". הוא חשב שזה מאחורינו, והוא הסתמך על דעות של מומחים בתחום.
אני מניח שאתה גם מבין שאישור פתיחת המסעדות והברכות במאי (למשל) קיבל חותמת מסוימת של משרד הבריאות.
היום ברור לנו שהוא טעה.
אבל ההחלטה היתה סבירה לחלוטין לנקודת הזמן שבה הינו, ולכך שאנחנו (והעולם כולו) חסרי ניסיון בנושא.

אני אשמח שתפסיק לכנות אותי בכינוי "טרול", אבל לא כי זה מפריע יותר מידי, אלא כי זה פשוט לא נכון.
אני מבין שמדובר בפורום שאני קצת זר לרוח שלו, אבל זה פורום פתוח לבעלי כל הדעות (אלא אם יובהר אחרת).
ולכן, אני ממש לא רואה את הטרלה בדברי, אלא דברים לגיטימיים וסבירים יחסית (בשלל הנושאים - פוליטיקה, דת וכו').

שנית, אני חושב שאתה לא מכבד את עצמך בהתנהלות הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 7:47 pm 
Hall of Famer

שוב צודק הטרול, כרגיל. שהרי גם כשמביאים לטרול מובאות סותרות של מומחים מהתחום מאותם תאריכים של מאי-יוני, למעשה אחד לאחד אותם אלה שהטרול טוען שביבי הסתמך עליהם, ברור שלביבי הם אמרו ההיפך ועליהם הוא הסתמך, כי כל החלטותיו ענייניות ולעולם אינן פוליטיות.
ואכן מטות אמרה שהוירוס נעלם או ייעלם בקרוב מאד, ושלכן אין צורך בהקמת מערך קטיעת הדבקות אפקטיבי. גם בזה הוא צודק ולכן זו דוגמה מצויינת (ורק אחת).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' מרץ 17, 2021 7:55 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 7:55 pm 
Sophomore

ido כתב:
ehud כתב:
ido כתב:
ehud כתב:

לגבי הצמיחה פה שהיא "דומה לצמיחה הממוצעת במדינות המערב". ההשוואה לא נכונה לדעתי.

אני מניח שאתה מודע לזה שבדנמרק או בשבדיה לא סובלים מבעיות ביטחון,
והם לא צריכים להשקיע סכומי עתק בתקצוב של פרויקטים בטחוניים וכו', אלא להשקיע את הכסף באפיקים יעילים יותר.
חוץ מזה, יש פה חלק לא קטן באוכלוסייה שלא משתתף באופן מספיק פעיל במגזר היצרני, וזה גם לא אשמת ביבי.

הקיצר, בנתונים הקיימים הוא עשה דברים יפים מאד עבור הכלכלה.

זה לחלוטין קשקוש. אבל אם אתה מתעקש, אפשר להשוות את הצמיחה תחת ביבי לצמיחה תחת ראשי ממשלה אחרים, כמו שעשו במחקר הזה: https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 02,00.html.

בקיצור - הצמיחה תחת ביבי נמוכה יותר, נומינלית. בנטרול (מסוים, אפשר כמובן להתווכח על המתודה שבה בחרו עורכי המחקר לבצע אותו) השפעת הצמיחה העולמית (*ארה"ב*), מר כלכלה יוצא אפילו פחות טוב.

אבל למה לבדוק עובדות כשאפשר לספר שקרים?

אני כתבתי שהכלכלה פה פורחת. זו עובדה.
יש צמיחה. יש חופש כלכלי. אין אבטלה בכלל. הגרעון סביר (הכל כמובן לפני הקורונה).

לא עשיתי שום השוואה לראש ממשלה אחר. אז סתם חבל שאתה מאשים אותי בשקרים. דווקא ממך ציפיתי ליותר.
עניתי נקודתית לטענה שצצה שבעולם המערבי יש צמיחה לא פחותה.

אני חושב שמרבית העם מרגיש מעולה מבחינה כלכלית (שוב, אני מדבר על מצב שלפני הקורונה), וזה גם מגובה בנתונים.

אז אתה מסכים שהנתונים של הצמיחה מראים שלמעשה נתניהו מנהל את הכלכלה פחות טוב מראשי הממשלה האחרים שהיו פה?

לגבי מה שאתה חושב, כבר דיברנו על זה בעבר. אני די בטוח שאתה לא מכיר באופן אישי או אפילו דרך חבר אנשים מהעשירונים התחתונים, זקנים קשי יום, נכים ושאר אנשים שתלויים בשירותי הרווחה. מדברייך נראה שאתה אפילו לא מכיר אנשים שמנסים לגדל ילדים עם משכורת מינימום אחת או שתיים. מקרוכלכלה זה נחמד, אבל זה לא באמת מתאר את המצב של האזרח הפשוט, ובפרט לא את זה של השכבות החלשות

לעניות דעתי ולפי הפרמטרים (הלגיטימיים) שלפיהם זה נבחן, הצמיחה כנראה נמוכה יותר.
אבל זה לא אומר שאני לא חש פריחה של ההמצב הכלכלי - קניונים מלאים. ישראלים שטסים לחו"ל 3 פעמים בשנה. תיירות וכו'.

לגדל ילדים עם שתי משכורת מינימום זה כנראה בעייתי, אבל יש לזה פתרונות.
אפשר לגור למשל בדרום/צפון/יו"ש.
יש לי קרובים שחיים בדרום, והם לא מיליונרים (לא יודע אם הם מרוויחים מינימום, אבל בטח שלא הרבה מעבר), אבל רמת החיים שלהם היא בסדר גמור.
סורי, מצטער שאני נשמע "צחי הנגבי", אבל אני כן חי בתוך עמי, ואני לא רואה פה כ"כ הרבה עניים.
הבעיה היא שיש שני הורים שמרוויחים מינימום, ומנסים לשכור דירה ב 5,000 במרכז הארץ. אז זה באמת בעייתי.
אבל זה אחריות שלהם. לא של המדינה. שיעברו לדרום/צפון/יוש

חוץ מזה, כמי שמאמין בתפיסת עולם כלכלית-קפיטליסטית (עד כמה שמוחי משיג את העניין), אז אני מבין שאין מה לעשות ויהיו מצבים שבהם יהיו לא מעט אנשים שיש להם פחות מאחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 8:00 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
שוב צודק הטרול, כרגיל. שהרי גם כשמביאים לטרול מובאות סותרות של מומחים מהתחום מאותם תאריכים של מאי-יוני, למעשה אחד לאחד אותם אלה שהטרול טוען שביבי הסתמך עליהם, ברור שלביבי הם אמרו ההיפך ועליהם הוא הסתמך, כי כל החלטותיו ענייניות ולעולם אינן פוליטיות.
ואכן מטות אמרה שהוירוס נעלם או ייעלם בקרוב מאד, ושלכן אין צורך בהקמת מערך קטיעת הדבקות אפקטיבי. גם בזה הוא צודק ולכן זו דוגמה מצויינת (ורק אחת).

יש לי שאלה אליך, ואני שואל ברצינות וכי אני מכבד אותך (אני לא נעלב מהדברים שאתה כותב).
הנוכחות שלי בפורום הזה מפריעה לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 8:03 pm 
Hall of Famer

טרולים באופן כללי לא מפריעים לי, גם לא כאלה שמשקרים או מעוותים מובאות שהם מביאים כדי להתאים אותן לתפיסתם. לא בפורום הזה ולא במקומות אחרים. טרולים באופן כללי הם לא מספיק חשובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 8:08 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
טרולים באופן כללי לא מפריעים לי, הם לא מספיק חשובים.

אני מבין.
הפורום הזה מפוצץ בשמאלנים, סוציאליסטים, אתאיסטים, תומכי הגבלת ילודה וסתם אוהדי הפועל תל אביב...
אבל אני באמת אוהב את כולם, כולם יהודים יקרים.
אני מרגיש שאולי אני טיפה כן מעיק. אז אני לוקח קצת פסק זמן (הפורום הזה בלבד!) כדי לא להציק יותר מידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 8:17 pm 
Hall of Famer

לא באמת איכפת לי אם טרולים אוהבים אותי או לא. כאמור הם לא מספיק חשובים. אם כבר מי שבאמת מפריעים זה אלה שאחרי הבחירות יהיה להם את היכולת והרשות לעשות איתי אהבה בכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 8:24 pm 
Hall of Famer

לא יודע, השטויות שלך אהוד, נותנים לפעמים קונטרה לשטויות של נדב (שהוא פחות שטותי, אבל גם פחות בצד שלי של המפה בחלק מהדברים). מצד שני, נראה לי שנדב שוב לקח הפסקה, אז לא יודע אם צריך את הקונטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 9:16 pm 
Sophomore

מפלגת הציונות הדתית, המייצגת חלק מהציבור הערכי במדינה באופן כללי, ובפרט ידוע בהוקעה ללא מורא של מטרידי ומכי נשים כאלה ואחרים, פרסמה מצע , חלקו עוסק ב "דיני המשפחה".
שם הם מספרים על הצורך שבכל הגשת תלונה יצהירו ויתחמו המתלונן\מתלוננת שלא מדובר בתלונת שווא, וכי הם מודעים לעונשים בחוק אם כן ,הרי אנחנו יודעים שכולם ישר מתלוננים, ולא חלילה מסתובבים אנסים סדרתיים ופדופילים חופשי כי פוחדים להתלונן, בטח לא נבחרים לזכות בפרס ישראל, אז הפיתרון המתבקש זה לגרום להליך התלונה להיות עוד יותר מפחיד ומאיים.
בשביל להבהיר כמה נורא כל הנושא הזה, הם רוצים שיהיה רישום של מתלוננים לשווא לרווחת הכלל, כמו שיש לפדופילים הרי, וכמובן שמי שיימצא כמתלונן שווא, יידרש מיד בפיצוי, ללא כל הוכחת נזק כזו או אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 17, 2021 11:26 pm 
Hall of Famer

מה הקטע עם הצבע הכתום אצל לפיד. לא הבנתי מה הוא רוצה להגיד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 18, 2021 12:03 am 
Senior

אני חושב שזה קשור לזה שיאיר נתניהו כתב איפושהו שעד שאבא שלו הגיע, כלכלת ישראל התבססה על תפוזים בלבד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 50  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: