סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 4:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  הבא

למי תצביע?
ליכוד 3%  3%  [ 2 ]
יש עתיד 16%  16%  [ 9 ]
תקווה חדשה (סער) 5%  5%  [ 3 ]
ימינה 10%  10%  [ 6 ]
ישראל ביתנו 5%  5%  [ 3 ]
שס/יהדות התורה 3%  3%  [ 2 ]
עבודה 16%  16%  [ 9 ]
מרצ 17%  17%  [ 10 ]
כחול לבן 5%  5%  [ 3 ]
הציונות הדתית (סמוטריץ + בן גביר) 9%  9%  [ 5 ]
זליכה 0%  0%  [ 0 ]
רעמ 0%  0%  [ 0 ]
משותפת 3%  3%  [ 2 ]
אחר/לא החלטתי/לא אצביע 7%  7%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 58
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סקר הבחירות הרשמי
הודעהפורסם: ו' מרץ 19, 2021 11:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בקיצור, עוד בחירות דמוקרטיות שבסופו הימין מנצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 12:04 am 
Hall of Famer

לפי מה אתה מגדיר "ימין"? סער וליברמן הם לא ימין? מה ימין במשה גפני?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 12:09 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בעיני הימין הוא ניצח גם ב1992.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 1:14 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
red כתב:
סער לא יכול לחבור לנתניהו, זה עניין אישי-משפחתי, והוא כבר חצה את הרוביקון. כמו שזה נראה עכשיו, לפי הסקרים האחרונים, נתניהו ישיג 61 עם בנט. אבל לתחושתי נתניהו לא רוצה ממשלה כזו, ולכן גם אם יקים אותה - הוא יפזר אותה בתוך שנה לכל היותר, אם לא יצליח להכניס מפלגות אחרות. אפשרות אחרת, היא שתועלה כבר במו"מ הקואליציוני דרישה לחוקי חסינות, כדי לדחוף לבחירות חמישיות.

סער לא יכול לחבור לנתניהו? למה, כי הוא אמר? כשהוא אמר את זה הוא היה עם 20 מנדטים ומועמד לראשות ממשלה. היום הוא עם מספר חד ספרתי כנראה, ואם היה עוד חודש לבחירות הוא כבר היה נאבק עם אחוז החסימה.
בחיאת, אנשים פה בעיניים מצועפות מלאי פרפרים ופרחים מרכיבים קואליציות איזולירבנד של פרחים בקנה ובנות בצריח. וגר לפיד עם גפני, ובנט עם מיכאלי ירבץ. וזה יותר ריאלי מסער, איש ליכוד ואיש ימין, יחבור לנתניהו בסוף?
סער מקבל עכשיו את הריאליטי צ'ק של החיים שלו. יש לו שתי ברירות להמשך החיים הפוליטיים שלו: לחבור לנתניהו ולחזור לליכוד - ותירוצים לזה יש לו מלוא השק - ואולי, אולי, עוד לנסות להציל איזשהו סיכוי לקריירה הפוליטית שלו; או לא לחבור לנתניהו, ובטוח לגמור עם הקריירה הפוליטית שלו בבחירות הבאות. הבחירה שלו היא בין אחוז קטן של סיכוי לבין אפס אחוז סיכוי. לא אומר שהוא חד משמעית ישב עם נתניהו (למרות שאני מאד חושד בו, ועוד יותר בחלק מאנשיו) יכול להיות שהוא יחליט לשמור על כבודו גם אם המשמעות היא סיום קרוב של הקריירה הפוליטית שלו. גם זו אפשרות. אבל להגיד שזה לא ריאלי? "חצה את הרוביקון"?
לגבי החלק השני, אם ממשלת ימין תהייה תלויה בבנט, והוא יצטרך לתת לנתניהו חסינות כדי להיכנס אליה - הוא ייתן. גם הוא בסכנת מחיקה ממשית, למעשה די בטוחה, אם לא יעשה את זה. רוב מכריע של מצביעיו, הקיימים והפוטנציאלים, מעדיפים ממשלת ימין עם חסינות לנתניהו על פני כל ממשלה אחרת, בטח ממשלת האיזולירבנד שמורכבת פה עם הרבה דמיון יוצר.
red כתב:
מאז טראומת 1996, נתניהו מעולם לא הרכיב ממשלת ימין נטולת שמאל או מרכז. מעולם. תמיד הוא לוקח עלה תאנה, כדי שיוכל להאשים אותו בכישלון, לבקש להיבחר מחדש כדי לבנות ממשלת "ימין אמיתי" וחוזר חלילה. זה נדבך מרכזי באסטרטגיה שלו. כפוליטיקאי הכי חד והכי חכם כאן, הוא יודע היטב שהמשמעות של ממשלה ימנית הומוגנית, היא בהכרח מדיניות ימנית ושמרנית דתית - שרוב הציבור לא לא מסכים איתה ויסבול ממנה. אמנם רוב הציבור מגדיר את עצמו כימני, אבל בכל מחקר שנוגע לעמדות ולא לזהות, רוב הציבור נמצא במרכז מבחינה מדינית, ובשמאל מבחינה חברתית. תוסיף לזה ממשלת "ימין מלא" מול ממשל דמורטי אמריקני שעוין אותו, וישתמש בכל מנופי הלחץ האזוריים כדי להזיק לו, ומשבר כלכלי שמחייב טיפול אגרסיבי כולל צעדים לא פופולריים - ותקבל קטסטרופה שתכשיר את הקרקע למהפך אמיתי (ולא בכאילו, פרסונלי, כמו עכשיו) בהמשך.

לפני 2019 הייתה לנתניהו בכלל אופציה ל-61 מנדטים ימניים-דתיים "על מלא"? לא בדקתי אבל אני בספק גדול. לדעתי הפעם הראשונה שהייתה לו אופציה כזו היא בבחירות הראשונות ב-2019 לפני שליברמן עשה לו ברז, והוא הפעיל לחצים עצומים על ליברמן כדי שייכנס לממשלת ימין איתו.
חוץ מזה בחיאת, מי שלא רוצה ממשלת ימין תאוקרטית לא מרכיב על גבו את סמוטגביר כולל לתת להם מושב ברשימת הליכוד.

ועוד חוץ מזה, לפני סדרת הבחירות האחרונה נתניהו לא היה נאשם בפלילים. עכשיו הוא כן נאשם בפלילים, והנדבך העיקרי ב"אסטרטגיה" שלו עכשיו זה להפסיק את משפטו, להשתלט על מערכת המשפט ולקבל חסינות. כל השאר משני. ביידן ישחרר אותו מהמשפט? לא. בן גביר כן.
את מה שהוא באמת רוצה הוא יכול לקבל רק עם ממשלת ימין תאוקרטית, ומצידו שיקימו את הסנהדרין ויסקלו את הכופרים - העיקר שיעזרו לו להשתלט על מערכת המשפט ולקבל חסינות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 1:35 pm 
Hall of Famer

שני דברים לגבי בנט :

1. קראתי לפני כמה ימים סקר שבו 70 אחוז ממצביעי בנט אמרו שהם לא רוצים את נתניהו כראש ממשלה.

2. אם בנט יתעקש לא לתת לביבי חסינות צרפתית (יש לו הרבה סיבות טובות למה לא לתת), לביבי לא יהיה קלף נגד זה כתנאי להקמת הממשלה. האלטרטיבה של ביבי זה בחירות חמישיות, כשבנובמבר יש לו תאריך יציאה מבלפור.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 1:38 pm 
Sophomore

לגבי 1, מניח שהשאלה הייתה ביבי כן או לא (תקן אותי אם אני טועה), לגבי שאלה ביבי או לפיד מניח שביבי מנצח בגדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 1:42 pm 
Hall of Famer

אני גם מניח, אבל אם השאלה אצלם זה ביבי או רוטציה של בנט וסער או לפיד, אני מאמין שזו תהיה אופציה ב’.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:05 pm 
Sophomore

עופר האדום כתב:
שני דברים לגבי בנט :

1. קראתי לפני כמה ימים סקר שבו 70 אחוז ממצביעי בנט אמרו שהם לא רוצים את נתניהו כראש ממשלה.

כמו שאמרתי, האנטגוניזם כלפי ביבי הולך וגובר.
ביבי הוא הודיני. קשה להמר נגדו. אבל אני חושב שהפעם נגמרו לו השפנים בכובע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:06 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
אני גם מניח, אבל אם השאלה אצלם זה ביבי או רוטציה של בנט וסער או לפיד, אני מאמין שזו תהיה אופציה ב’.

לאור זה שביבי כבר הראה, יותר מפעם אחת, שהוא יכול לשתות כמות גדולה של מצביעי בנט כמעט כרצונו - כנראה שהם לא ממש הולכים לכוון של בנט ולפיד, יחד עם ליברמן ו/או מיכאלי ו/או מרצ או מה שזה לא יהיה שהדמיון היוצר מנפק.

לגבי עוד בחירות עם תאריך יציאה בנובמבר - מי שאמור להחליף אותו בנובמבר, אני מניח, הוא אלילך. אבל הוא צריך להיות חבר כנסת כדי להיות ראש ממשלה. כרגע ספק אם הוא ישרוד את הבחירות השבוע, וגם אם ההימור המסוכן שלך יצליח והוא כן ישרוד - לפי הסנריו שלך הוא צריך אחרי זה לשרוד עוד מערכת בחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:09 pm 
Sophomore

אני עדיין חושב שבקרב הרוב המוחלט של מצביעי הימין האנטגוניזם מביבי < הסלידה מהשמאל
ועל כן, מי שצריך שפנים מהכובע זה ממש לא ביבי, כל עוד התוצאות יהיו בערך כמו הסקרים, אין שום היתכנות לממשלה שביבי לא חלק ממנה, זה אומר שאין שום סיבה להמר שהפעם משהו יהיה שונה.
אם מישהו באמת מאמין שבנט יעדיף להיכנס לממשלה תלת ראשית מוזרה עם מרצ והעבודה בתוכה, מאשר להיכנס לממשלה של ביבי עם עמדה חזקה במיוחד לדעתי טועה לגמרי.

ולגבי נובמבר וגנץ, אני לא ראיתי שום אמירה משפטית שההסכמם לא תקף במקרה שגנץ לא חבר כנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:12 pm 
Hall of Famer

כלומר אתה טוען שההסכם יכול להיות תקף גם אם גנץ לא חבר כנסת? זה לא סותר חוק יסוד?
וזה בהנחה שההסכם בכלל תקף במקרה של ממשלת מעבר, אבל נניח שכן לצורך השאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:18 pm 
Sophomore

לפי מה שאני הבנתי זה לא לגמרי ברור שהוא לא תקף, למרות הקמפיין של גנץ בנושא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:40 pm 
Junior

זה לא מבטיח כלום בבגצ, אבל עמדתו של מנדלבליט היא שההסכם בתוקף כל עוד לא הוקמה ממשלה חלופית.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:42 pm 
Sophomore

לפיד נענה להזמנה של ביב לעימות, חדשות12 מזמינים.
תנו לי לנחש, ביבי ישתפן. ואם לא, לפיד יקרע אותו לגזרים. כי שביבי מתמודד מול מראיינים הוגנים כבר ראינו שהוא לא כזה גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:46 pm 
Junior

אין סרט בעולם שנתניהו מגיע לעימות, אלא אם ברדוגו מנחה. אם להיות הוגנים, גם אין לו שום סיבה להגיע לעימות: הוא מוביל בפער מבטיח, הציבור שלו נאמן ולא יראה בו פחדן אם לא יגיע, ובהתחשב ברקורד שלו - יש לו רק מה להפסיד.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:49 pm 
Sophomore

red כתב:
אין סרט בעולם שנתניהו מגיע לעימות, אלא אם ברדוגו מנחה. אם להיות הוגנים, גם אין לו שום סיבה להגיע לעימות: הוא מוביל בפער מבטיח, הציבור שלו נאמן ולא יראה בו פחדן אם לא יגיע, ובהתחשב ברקורד שלו - יש לו רק מה להפסיד.

הכל נכון למעט מוביל בפער מבטיח. הוא ב-60:60.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:52 pm 
Hall of Famer

red כתב:
זה לא מבטיח כלום בבגצ, אבל עמדתו של מנדלבליט היא שההסכם בתוקף כל עוד לא הוקמה ממשלה חלופית.

איפה זה כתוב? הדבר היחיד שמצאתי הוא שמנדלבליט כתב לגנץ שלא יעסוק בזה (כלומר מה קורה להסכם אם גנץ לא נכנס לכנסת) לפני הבחירות, כי מדובר "בעניין תאורטי שאולי לא יתקיים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:55 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
red כתב:

איפה זה כתוב? הדבר היחיד שמצאתי הוא שמנדלבליט כתב לגנץ לא יידרש לזה לפני הבחירות, כי מדובר "בעניין תאורטי שאולי לא יתקיים".

זה דווח בגלובס, אבל אני יודע שזו עמדתו גם בלי הדיווח. גם כל משפטן אחר שיקרא את ההסכם, יגיע למסקנה דומה. לא לשווא הוא מדבר על תוקפו של ההסכם, ומדגיש הממשלה ה-35, ולא הבחירות ה23.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 2:57 pm 
Junior

לאומית2021 כתב:
red כתב:

הכל נכון למעט מוביל בפער מבטיח. הוא ב-60:60.

60-60 כשאף אחד מלבדו לא יכול להקים ממשלה - זה ניצחון מובהק מבחינתו. יותר מזה, גם ב62-58 נגדו, הוא לא יאפשר לאף אחד להקים ממשלה בטענה שהניצחון שלו מובהק וסוחף, ולכן אין לו טעם להסתכן בקריסה בעימות שתייצר בציבור תחושה שלפיד עומד מולו ומסוגל להיות ראש ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 3:02 pm 
Hall of Famer

red כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
red כתב:

איפה זה כתוב? הדבר היחיד שמצאתי הוא שמנדלבליט כתב לגנץ לא יידרש לזה לפני הבחירות, כי מדובר "בעניין תאורטי שאולי לא יתקיים".

זה דווח בגלובס, אבל אני יודע שזו עמדתו גם בלי הדיווח. גם כל משפטן אחר שיקרא את ההסכם, יגיע למסקנה דומה. לא לשווא הוא מדבר על תוקפו של ההסכם, ומדגיש הממשלה ה-35, ולא הבחירות ה23.

לא לפי זה.
https://www.maariv.co.il/elections-2021/Article-825793

ואשר לתוקף ההסכם, אני לא משפטן, אבל נדמה לי שהפרקטיקה המשפטית היא שהסכם זה טוב, אבל לא משנה מה תוקפו - אם הוא מנוגד לחוק, ועל אחת כמה וכמה חוק יסוד, החוק גובר על ההסכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 3:04 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
red כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
red כתב:

לא לפי זה.
https://www.maariv.co.il/elections-2021/Article-825793

ואשר לתוקף ההסכם, אני לא משפטן, אבל נדמה לי שהפרקטיקה המשפטית היא שהסכם זה טוב, אבל לא משנה מה תוקפו - אם הוא מנוגד לחוק, ועל אחת כמה וכמה חוק יסוד, החוק גובר על ההסכם.

רק שההסכם הזה בעצמו מעוגן בחוק יסוד...

והנה בגלובס:
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001363389

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 3:09 pm 
Hall of Famer

איפה זה מעוגן בחוק יסוד שראש הממשלה המכהן או החלופי יכול להיות לא חבר כנסת? ממה שראיתי, לפי חוק יסוד הממשלה העדכני עם כל התיקונים לפי ההסכם, גם בממשלת חילופים ראש הממשלה החלופי צריך להיות חבר כנסת מעצם הגדרתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 3:24 pm 
Junior

לא לא, ההסכם הקואליציוני וממשלת החילופים מעוגנים בחוק יסוד. יש סתירה בין חוק היסוד הזה, לבין הדרישה בחוק יסוד אחר, שקובעת שראש הממשלה צריך להיות חבר כנסת. במקרה הזה - חוק יסוד: הממשלה, תיקון: ממשלת החילופים.
העניין הוא כזה: ראשית, השרים בכלל לא חייבים להיות חברי כנסת, ולכן כאן אין סתירה. שנית, בני גנץ כבר הושבע כראש ממשלה חלופי, ולעניין הזה מנדלבליט וגם משפטנים אחרים, סבורים שמעמדו כמעמד כל ראש ממשלה שכבר הושבע ויכול שלא להיות חבר כנסת. לצורך העניין, ראש ממשלת מעבר שממשיך בתפקידו גם אם לא נבחר לכנסת עד להשבעת ממשלה חדשה (ע"ע אהוד אולמרט, שלא נבחר לכנסת ה19, אבל המשיך לכהן כראש ממשלה למשך כחודשיים - עד שהושבעה ממשלת נתניהו).

להלן סעיף 2 (ח): עריכת החילופים אינה טעונה הבעת אמון נוספת של הכנסת. הדבר היחיד שיכול למנוע את זה, הוא שינוי חוק היסוד - ברוב של 70 חברי כנסת. גם, לא בלתי אפשרי בהרכב של הכנסת החדשה, אבל סביר שירצו לשמור את השוט הזה.

https://fs.knesset.gov.il/23/law/23_lsr_570150.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 3:53 pm 
Hall of Famer

ממה שאני רואה מהמסמך שהבאת "חוק ממשלת חילופים" אינו חוק יסוד, והוא מסתמך רבות על תיקונים והגדרות בחוק יסוד הממשלה, כולל על הגדרת ראש הממשלה החלופי כחבר כנסת.
לגבי אולמרט, הוא היה ראש ממשלה והתפטר. לא יודע אם זה מקרה זהה, יש התייחסויות שונות בחוק בין התפטרות של ראש הממשלה לפיזור הכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 20, 2021 4:21 pm 
Junior

אולמרט עדיין היה ראש ממשלת מעבר עד לכינונה של ממשלה חדשה, משום שהוא הושבע לפניה. גם גנץ הושבע. בכל מקרה אני לא משפטן, רק נותן את עמדתו של מנדלבליט.

כך או כך, רוב הסיכויים שתקום ממשלה וזה לא יהיה רלוונטי.

הימור שלי? שתי אופציות:
1. שוויון בגושים ואין לנתניהו מספיק ממליצים. הוא יפתח בהרעשה ואיומים במלחמת אזרחים, כי "ניצחתי בפער עצום". לא יהיה מנוס מבחירות חמישיות.
2. יהיו לו 61, אבל ריבלין לא ייתן לו את הרכבת הממשלה, אלא ישאיר את זה לבגצ - ולכאוס היסטורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1241 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 46 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: