Hacohen כתב:
Att כתב:
זה מדהים כמה אתה לא נותן למציאות לבלבל אותך.
אתה לא יכול להעריך הערכות שונות ואז לומר שזה לא קרה בגלל פוליטיקאים לא מוכשרים.
הרי חלק מהניבוי שלך היה מבוסס עליהם...
אולי מי שמנבא שוב ושוב וטועה שוב ושוב הוא פחות מוכשר ממה שנדמה לו?
בניגוד לתורת הניהול שלך שמכריחה אותי לדעת באיזה זווית גדעון סער שוכב ליד גאולה במיטה, אני הקטן רק יודע לנתח אסטרטגית ולדעתי אחרי כל העקיצות שלכם אני היחיד שטען שלא תהיה לביבי ממשלת חסינות ושיהיו פורשים מהליכוד בראשות סער. היה עוד מישהו כזה או שאפשר להתקדם?
ואם נמשיך בניתוח האסטרטגי, אזי הדבר היחיד שחשוב לבנימין נתניהו והדבר היחיד שבגינו בכלל עברנו 4 מערכות בחירות, זה המשפט שלו. ולא בכדי. הוא יודע שהמשפט זה סוף הסיפור שלו. תגידו אתם איך אפשר לנהל מדינה כשאתה גר בבית משפט. אז נכון, סוף הסיפור שלו נדחה, אבל יגיע. די בקרוב.
לא המשפט, אלא גזר דין. חלוט. המשפט כשלעצמו יכול להתנהל שנים, הוא לא מפריע לו פוליטית.
אני כן מסכים שהוא מאד רוצה להפסיק את משפטו, פשוט כדי להקדים תרופה למכה בהיותו הפרנואיד שהוא. ולכן הוא יארגן לו ממשלת חסינות, וזו העדיפות העליונה מבחינתו. מצידו שנעם תסקול הומואים, בן גביר יתלה את חיות בצווארה וימנה דיינים במקום שופטי העליון, וסמוטריץ' יקים את הסנהדרין - העיקר שיתנו לו חסינות. פועל יוצא מזה הוא שהיועץ המשפטי יחדל להיות פקטור בעניין, בין אם יוחלף לאיש שלומנו ובין אם יקוצץ מאד בסמכויותיו.
מי שיתנגד לחסינות במחנה הימין יחוסל - בוא נגיד שאם בנט יתנגד, הוא יחדל להיות גורם משמעותי בפוליטיקה. נתניהו (וסמוטריץ') הראו יותר מפעם אחת שהם יכולים להקטין אותו כמעט כאוות נפשם, והוא עוזר להם מאד בזה - הוא פשוט לא פוליטיקאי מאד מוכשר. על סער בכלל אין מה לדבר, הוא ו/או אנשיו. אין להם לאן ללכת - הם יכולים לפרוש, או לזחול אל ביבי ואל הליכוד. אני לא רואה את סער ואלקין מתייבשים עכשיו שנים באופוזיציה עם המפלגה הכי קטנה בכנסת. גם בחירות נוספות פירושן חיסול פוליטי כמעט בטוח שלהם.
ואתה כל הזמן חוזר על המשפט "תגידו אתם איך אפשר לנהל מדינה כשאתה בבתי משפט", כאילו זה רלוונטי בכלל. כאילו אנחנו יותר מהקול האחד שאנחנו. מה זה משנה מה אנחנו אומרים? כל ההליכים המשפטיים עד עכשיו לא הזיזו ממנו את בוחריו.