ehud כתב:
לגבי צעירים דתיים שפוגעים על רקע לאומני- מדובר במיעוט שבמיעוט. גם חומרת הפגיעה היא בד"כ נמוכה מאד.
המיעוט הזה (ויש כמה וכמה אנשים שהיו שמחים אילו זה לא היה כה מיעוט - הרי על זה בדיוק אני מלין) מעציב אותי מאוד כשהוא מתרחש. בלי ציניות כלל.
ehud כתב:
לגבי זה שעדיין אוהבים זמר מפורסם - לא הבנתי איך פתאום זה קשור לדתיים.
חבורת ישראלים שחזרו מקפריסין כגיבורים - פה לא הבנתי שני דברים. מיטב הבנתי מדובר היה בחילוניים, איך זה קשור לדתיים?
לא טענתי שקשור לדתיים. בדיוק להיפך - רציתי להדגים את אותן נורמות חברתיות פסולות גם בחברה כולה.
ehud כתב:
זה שהמשפחות שלהם תמכו בהם או שהיתה אנחת רווחה בעם ברגע שהתברר שסתם היה מעשה מגעיל ולא משהו פלילי ומחריד באופן קיצוני
אז זהו - וודאי שהיה מדובר במשהו מחריד (ואיני מומחה, אבל אני מניח שגם פלילי, ופשוט לא היו את ההוכחות/עדויות/הפללות הדרושות, או שהיה למשטרה המקומית נוח לא לחקור כדי לסיים עם העניין כמה שיותר מהר), וזה בראות עיניי פגם גדול מאוד "בעם" אילו אכן הייתה אנחת רווחה לשחרורם המהיר. הרי אם מעשה זהה מתרחש באילת - כולנו מזועזעים. כשזה בחו"ל והנפגעת לא משלנו - שמיים וארץ.
מישהו כאן עכשיו מוכן לנדב את אחת מהקרובות לו לבילוי לילי עם אותה החבורה?
ehud כתב:
סגן שר שעשה דברים בעייתיים (פליליים?)
לגבי החשודה בפדופיליה. הוא טוען שהוא לא הכיר בכלל אותה.
בכל מקרה, מדובר על קונספט גלותי בציבור החרדי של "להגן על היהודי" על מנת "לא להסגיר אותו לשלטון האכזרי".
שזה קונספט שגוי שכדאי מאד לציבור החרדי להבין שאנו לא בגלות, ולהתחיל להיפטר ממנו.
לגבי דברים אחרים שהוא עשה - אין לי מושג. לא מכיר מספיק לעומק. מעדיף כרגע לדון לכף זכות.
אם זה עדיין הטיעון - אז הוא גם שקרן (וזו לא קביעה שלי, יש אינספור עדויות כנגדו).
אני באמת ובתמים שמח לדבריך שמדובר ב"קונספט שגוי" - הרי על זה בדיוק אני מוחה, ואף אוסיף שזה קונספט מחליא והרסני, לא רק שגוי.
ehud כתב:
אם דתי אתה, הרי שייך אתה לציבור הערכי ביותר בארץ (אפשר לבדוק זאת על סמך פרמטרים מסוימים. אז תרים את הראש. זה שתמיד אפשר למצוא דברים להשתפר בהם זה נכון, וטוב שזה כך, אבל שוב, אין זה סותר את זה שהציבור המאמין-דתי הוא הערכי ביותר.
לא טענתי שזה לא "הציבור הערכי ביותר בארץ", וזה ממילא לא דבר כה מדיד.
טענתי שבדברים כה מהותיים ובנוגע לעבירות כה חמורות, הייתי מצפה - ובפרט מאותו הציבור - להתנהגות אחרת לעיתים, למשל שלא ראשי שתי המפלגות שלו בעת מסוימת יהיו "תחת עננים כבדים".
לעניין תמיכה במורשעים, קצב/זדורוב וכו' -
קיים סיכוי (איני יודע לכמת אותו) שזדורוב בכלל לא קשור ישירות לפרשה ולא עשה שום רע.
לא קיים סיכוי שמשה קצב (או משי זהב אם נעסוק במשהו אקטואלי) לא עשה מעשים פסולים/לא ערכיים/הפוגעים בזולת (בלשון המעטה) וכו'. זה פשוט עובדה.
כשרב תומך באדם כזה - גם אם הוא חושב שהחמירו איתו בדין - זו בושה. קל וחומר שהן התומך והן הנתמך הם "שליחי ציבור" בכירים - כל אחד בתחומו שלו.