shmueliki כתב:
התכוונתי (ניסוח קצת לקוי - "שחקן כזה") שהרי לא נגיע בפועל למצב בו שחקן שתורם כאלו מספרים, מרוויח 5M לעונה, וקבוצתו מנסה להיפטר ממנו. לכן זה קצת היפותטי.
אם אכן כולם ידעו שדראמונד בדרך לבייאאוט, אז מטבע הדברים מרבית הקבוצות יודעות שזה לא אליהן - ולכן הייתי מצפה מחלקן לנסות לארגן עליו (או על אולדריג' למשל) טרייד. דווקא בגלל שיש חלופת ביי-אאוט ידועה לכל (ממנה קבוצתו המקורית חוסכת סכומי כסף נמוכים מאוד בסך הכל), אז סביר שהמחיר בטרייד יהיה נמוך מאוד.
הכי קל זה כמובן לבוסטון על חריגות הטרייד שלה.
מיאמי לכאורה יכלו לשלם סדר גודל (לדעתי אף פחות) כמו שנתנו על אולדיפו ולהשיג את דראמונד (שהיה מועיל להם יותר לטעמי לאור הדלילות שלהם בעמדות הגבוהים, לעומת החוזק שלהם בוינגים). נניח איגי, אוליניק ובחירת סיבוב שני (במקום ראשון שהם נתנו ליוסטון). קליבלד לא לוקחים את זה במקום ביי-אאוט?
שארלוט תמורת זלר, מונק, ביומבו (כולם חוזים נגמרים שספק אם שארלוט רוצה להאריך ממילא, שכן במקביל גם גראהם מסיים חוזה). אבל כאן אני מסכים שזה לשנות משמעותית קבוצה שרצה טוב באופן מפתיע, ואולי מעדיפים לא לגעת פשוט.
אלו האפשרויות הכי פשוטות מהסיבה שלקליבלנד אין ממש סיבות לדחות (בתוספת הבחירה המתאימה אם צריך וכו') כי יש בהם רק חוזים נגמרים. כמובן שזה לא אומר שאי אפשר לדון בהצעות של כמה שחקנים שרק חלקם הם חוזה נגמר, גם אם מצד קליבלנד זו כבר "התפשרות".
זה קצת נאיבי. אם שחקן בדרך לבייאאוט, הוא מוותר כל כסף רק בשביל לצאת ולהגיע ליעד שהוא רוצה. טרייד על שחקנים בסכומי עתק קשה מאד לעשות כי הם לא שווים את זה. נגיד הורפורד
וקווין לאב לדעתי בעונה הבא יקבלו בייאאוט. כמה קבוצות יכולות לעשות עליהם טרייד שOKC והקאבס ירצו? כנראה אפס. הקאבס לא ירצו ספוג חוזה גדול עבורו ואף קבוצה לא תרצה לתת משהו משמעותי מאד.
בוסטון ומיאמי הלכו על שחקנים בטריידים שלא הולכים לבייאאוט. כלומר רק דרך טרייד אתה מקבל את פורנייה או אולידיפו. הם לא רצו לבזבז את הבחירות על שחקן שניתן להשיג בבייאאוט (הימור, כי יש תחרות)
הנקודה שלי זה שהשכר הגדול למעשה זו הסיבה שקבוצות שמחזיקות אותם נדפקות ולא מקבלות כלום, והגדולות מקבלות אותם בחינם.
לדוגמא ברור לכולם שקווין לאב/הורפורד היה עובר בטרייד אם היה לו שכר סביר. הוא לא יכול לעבור בטרייד ולכן הוא כנראה יקבל בייאאוט עונה הבאה והקאבס/רעמים לא יקבלו כלום עליו, והנטס/לייקרס יקבלו אותו בחינם. כן הם מעבר לשיא אבל שווים דקות בתור שחקני ספסל בקבוצה טובה