סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 8:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 02, 2021 7:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נפתלי בנט : "אני פועל בתחושה שהמדינה המופלאה שלנו היא לא דבר מובן מאליו.
בגלל חרמות ותחושה של כל אחד ש״רק אני צודק״ כבר איבדנו את ביתנו לפני 2000 שנה.

לכן אמשיך במאמצים כבירים כדי להביא להקמת ממשלה טובה לישראל בהקדם."

איילת שקד : "אנחנו עושים ככל שביכולתינו על מנת להקים ממשלה יציבה ומתפקדת שתעבוד בשביל האזרחים הנפלאים של המדינה שלנו."

מישהו חושב שהם מדברים על ממשלה עם לפיד, העבודה ומרצ...? אני פחות.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 02, 2021 7:36 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:
היחיד שנתן סנריו שאין לביבי ממשלת חסינות ושגורמים בימין ימרדו נגדו, זה אני. אף הגדלתי עשות ונקבתי שם מפורש אחד, גדעון סער, וראו זה פלא. לפיאסקו קראו בני גנץ; אבל גם זה כבר התיישר בינתיים.

נובמת נדב, להציג את זה כאילו אתה נתת את ההערכות הכי קרובות למציאות זו בדיחה.
בחוקי המשחק הקיימים ביבי לא מפסיד בתיקו אלא בהפסד. ביבי ראש הממשלה מאז בחירות מספר 1 כי אף אחד לא הצליח לנצח אותו.
ברור שהמטרה של ביבי זו ממשלת חסינות אבל גם הישארות בתפקיד ראש הממשלה זה הישג מצוין עבורו כי משם הוא יכול לשלוט במרבית הדברים (ד"ש לשר המשפטים).
גם ה"חיזוי" שלך עם סער הוא חצי חרטא כי ההבדל בין עריק מהליכוד אחרי בחירות לבין עריק מהליכוד לפני הבחירות זה שמיים וארץ. אם אותם עריקים היו עושים את המהלך אחרי בחירות 2 או 3 אז סיכוי סביר שביבי היה בחוץ היום.

אם אתה רוצה להוסיף להתערבות שלנו גם את הסיבוב הזה אני לגמרי בעד... אני אומר שביבי לא יוצא מבלפור בחצי שנה הקרוב. מוכן לתת לך אפילו יחס סביר בהתערבות הזאת.

הבחירות החמישיות יהיו הכי מעניינות ושם באמת יהיה קשה לביבי לנצח מהסיבה הפשוטה ששם תיקו זה הפסד לביבי (בהנחה ומבחינה משפטית גנץ אכן ייכנס לתפקיד אם לא תושבע ממשלה).

חבר יקר, כל הסיפור הוא האם ביבי משיג ממשלת חסינות ואז הוא ניצח, או לא משיג תוך כדי שהימין מורד בו ואז הוא מפסיד. את התרחיש של ממשלה בלי ביבי והורדתו מהגלגל יכלנו לקבל כבר במרץ הקודם, לכמה אדונים נכבדים כמו גנץ וסער לא היה דחוף אז התגלגלנו לסיטואציה הנוכחית.

אגב, אם הוא יקבל נשיאות אז הוא לגמרי ניצח ואני טעיתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 02, 2021 7:38 pm 
Sophomore

בהחלט הולך ומסתמן שהאפס הזה מת ללכת עם ביבי. אם אני מבין נכון את דבריו, הוא ינסה להביא איכשהו את סער לממשלה, לאכזבתו זה חסר סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 02, 2021 7:41 pm 
Sophomore

בני בגין עורק כדי לקבל הבטחה לנשיאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 02, 2021 8:10 pm 
Hall of Famer

בני בגין הוא בערך האחרון שיערוק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 02, 2021 8:57 pm 
Junior

כמו שזה נראה כרגע, נתניהו יקבל את המנדט להרכבת הממשלה, ולו משום שהגוש שמולו לא יצליח להתכנס סביב מועמד. מכאן יהיו לו 28 יום למצוא שני פראיירים שיצטרפו לשטיחון בנט, אבל קשה למצוא עריקים שיצטרפו לממשלה עם בן גביר והטאו-ליבן המטורלל השני, ולכן יצטרך למצוא מפלגה שלמה של פראיירים. הבנתי היום שהוא ״שוקל״ להציע לבנט רוטציה כשנפתלי ראשון בתקווה שזה יביא גם את סער, ואם זה לא יעבוד כבר התחיל לגלגל את מתווה הנשיאות.
מזכיר גם שלפחות בחודש הקרוב יריב לוין - שהוא גם בא כוחה של הליכוד וסמרטוטו של נתניהו - נשאר יו״ר הכנסת וגם הוועדה המסדרת בידי הליכוד. זה אומר שלא רק שלא יקודם שום חוק בעייתי, סביר להניח שנתניהו ינסה לגלגל חוקים שישרתו אותו, שבניגוד לממשלה אין בעיה לטאליבנים היהודים להיעזר ברעמ.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 10:38 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

red כתב:
מהיכרות עם החומר האנושי, די משוכנע שמתוך שלוש השעות, שעתיים הוקדשו לחנופה של ביבי לבנט כמה הוא חכם, נסיך, חתיך, מיוחד, האחד של חיי. נתניהו בטח צייר לו איך הוא יבנה אותו כיורש, הראה לו באותות ובמופתים איך ממש עוד מעט הוא יהיה ראש ממשלת ימין אמיתית. בשעה הנוספת ביבי הראה לו באותם אותות ומופתים איך הוא מרכיב איתו ממשלה.
בשורה התחתונה, לא רואה את בנט מצטרף בלי שנתניהו מציג לו ממשלה בלי רעמ, כי סמוטריץ׳ לא מוכן. לא סומך על בנט בשיט, הוא חלש אופי, פחדן ולא באמת מסוגל נפשית ללכת נגד נתניהו, אבל בשורה התחתונה נתניהו זקוק לעריקים או לפליק פלק מטורף של סמוטריץ׳ כדי להרכיב ממשלה, כשכך או כך המטרה היחידה שלו היא להימלט ממשפט ואת זה יהיה לו קשה מאוד להשיג.

שכחת שעה שבה בנט חיכה מחוץ לבית עם ערדליים עד שהספונג'ה תתייבש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 10:49 am 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
sheky כתב:
Hacohen כתב:
היחיד שנתן סנריו שאין לביבי ממשלת חסינות ושגורמים בימין ימרדו נגדו, זה אני. אף הגדלתי עשות ונקבתי שם מפורש אחד, גדעון סער, וראו זה פלא. לפיאסקו קראו בני גנץ; אבל גם זה כבר התיישר בינתיים.

נובמת נדב, להציג את זה כאילו אתה נתת את ההערכות הכי קרובות למציאות זו בדיחה.
בחוקי המשחק הקיימים ביבי לא מפסיד בתיקו אלא בהפסד. ביבי ראש הממשלה מאז בחירות מספר 1 כי אף אחד לא הצליח לנצח אותו.
ברור שהמטרה של ביבי זו ממשלת חסינות אבל גם הישארות בתפקיד ראש הממשלה זה הישג מצוין עבורו כי משם הוא יכול לשלוט במרבית הדברים (ד"ש לשר המשפטים).
גם ה"חיזוי" שלך עם סער הוא חצי חרטא כי ההבדל בין עריק מהליכוד אחרי בחירות לבין עריק מהליכוד לפני הבחירות זה שמיים וארץ. אם אותם עריקים היו עושים את המהלך אחרי בחירות 2 או 3 אז סיכוי סביר שביבי היה בחוץ היום.

אם אתה רוצה להוסיף להתערבות שלנו גם את הסיבוב הזה אני לגמרי בעד... אני אומר שביבי לא יוצא מבלפור בחצי שנה הקרוב. מוכן לתת לך אפילו יחס סביר בהתערבות הזאת.

הבחירות החמישיות יהיו הכי מעניינות ושם באמת יהיה קשה לביבי לנצח מהסיבה הפשוטה ששם תיקו זה הפסד לביבי (בהנחה ומבחינה משפטית גנץ אכן ייכנס לתפקיד אם לא תושבע ממשלה).

חבר יקר, כל הסיפור הוא האם ביבי משיג ממשלת חסינות ואז הוא ניצח, או לא משיג תוך כדי שהימין מורד בו ואז הוא מפסיד. את התרחיש של ממשלה בלי ביבי והורדתו מהגלגל יכלנו לקבל כבר במרץ הקודם, לכמה אדונים נכבדים כמו גנץ וסער לא היה דחוף אז התגלגלנו לסיטואציה הנוכחית.

אגב, אם הוא יקבל נשיאות אז הוא לגמרי ניצח ואני טעיתי.

יכול מאוד להיות שנהפוך בעל כורחינו למדינה כמו רוסיה עם נשיא שהוא מעל הממשלה, וראש ממשלה שהוא בא כוחו של הנשיא.
אם למשל ביבי "מסכים" לפרוש תמורת סגירת התיקים פלוס נשיאות והליכוד מציב מועמד בובה במקומות לראשות הממשלה.
קמה ממשלת ימין על מלא שתרד בגרון גם לסער. וביבי ממשיך כנשיא לשלוט על הבובה מלמעלה לעוד 7 שנים לפחות ובלי להופיע בבתי משפע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 11:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה יהיה כמו התקופה שדמיטרי מדבדב היה נשיא רוסיה, כאילו התפקיד הבכיר, ופוטין היה רק ראש ממשלה - התפקיד הזוטר. אבל ברור היה מי שולט באמת, ושמדבדב הוא בובה שנהייה נשיא באופן זמני רק כדי לאפס את ספירת הקדנציות של פוטין.

בכל מקרה נדמה לי שמתווה של נשיאות, כמוצא אחרון, סותם את הגולל סופית על האפשרות שהמשפט יגיע לסיום חלוט וביבי ילך לכלא - בהנחה שלא יהיה גאוותן כמו משה קצב. אם בכל זאת לא יצליח להרכיב ממשלה, יש לו fallback.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 11:49 am 
Sophomore

אני רק זה לשאול שאלה:
איך נשיאות מצילה את נתניהו מאימת הדין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 12:23 pm 
Junior

נשיא מוגן למשך כל כהונתו מכתבי אישום או משפט. לכן קצב יצא לנבצרות ודליה איציק הייתה הנשיאה בפועל למשך חצי שנה עד לבחירתו של פרס.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 12:32 pm 
Hall of Famer

לא יעבור בגצ, נקסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 12:42 pm 
Hall of Famer

והנשיא גם פטור ממס, אז בכלל תחשבו מה זה עושה לשרה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 1:14 pm 
Hall of Famer

וחשוב מכל - נשיא המדינה, בכל ההחלטות שנובעות מסמכויותיו, אינו בגיץ. אין סמכות לבג"צ לסתור את החלטותיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 4:53 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
וחשוב מכל - נשיא המדינה, בכל ההחלטות שנובעות מסמכויותיו, אינו בגיץ. אין סמכות לבג"צ לסתור את החלטותיו.

בהתחשב בכך שהסמכויות שלו הן סמליות בלבד, אני לא חושב שזה נושא בוער במיוחד.

אגב המשכורת של הנשיא כן חייבת כיום במס הכנסה. זה לא הופך אותו לפחות פרזיט, אבל כדאי שנדייק פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 5:50 pm 
Hall of Famer

סמכות החנינה וקיצוב עונש של אסירים, למשל, היא לא סמלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 5:57 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

בהתחשב בכך שהסמכויות שלו הן סמליות בלבד, אני לא חושב שזה נושא בוער במיוחד.

אגב המשכורת של הנשיא כן חייבת כיום במס הכנסה. זה לא הופך אותו לפחות פרזיט, אבל כדאי שנדייק פה.

מה זה "כיום", הפטור בסעיף 9(1) לפקודה נחקק ב88' ומחריג מפורשות משכורת.

אבל יש משהו ששרה אוהבת יותר מ"תשלומים, שירותים וטובות הנאה המשתלמים או הניתנים מאוצר המדינה" בפטור ממס? זה חלום שטוב מכדי להתגשם עבורה

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 7:14 pm 
Junior

ראיתי לנכון לדייק ולהזכיר שהמשכורת של הנשיא כן חייבת במס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 7:23 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
סמכות החנינה וקיצוב עונש של אסירים, למשל, היא לא סמלית.

בבגץ 2848/19 בית המשפט חזר על כך שהחלטות הנשיא כן נתונות לביקורת שיפוטית. היא אמנם תיעשה בצמצום, אבל היא קיימת.

אבל שוב, פרט לסמכות החנינה אני לא מצליח לחשוב על עוד סמכות מהותית שיש לנשיא. את מי הגולם הזה מעניין בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 8:08 pm 
Hall of Famer

בנט לא ימליץ על לפיד, כי זה לפיד; לפיד לא ימליץ על בנט כי הוא הגדול יותר, וכי הוא חושש (בצדק כנראה...) שבנט ייקח את המנדט ויברח לנתניהו.
איך ממשלת האיזולירבנד יכולה להיות ריאלית כשזו הדינמיקה בין אבני הראשה שלה? עוד לפני שהגענו לשותפים ההארדקורים באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 10:38 pm 
Hall of Famer

בשבת אני חושב שהבנתי את הכשל בשיטה הישראלית.
הרעיון שבסוף הליך הרכבת הממשלה הפתרון הוא בחירות חדשות הוא רע מיסודו. הלא אם המטרה היא הרכבת ממשלה,והכנסת הנוכחית כשלה בכך,מי אמר שבחירות חדשות יפתרו את הבעיה?
אז ישראל לא נקלעה לבעיה כזו ב70 שנותיה,אבל ברגע שהיא הגיעה לבעיה התגלתה שהמתודה הזו רעה. (גם הגיוני שהיא כושלת. מדוע שכשלון בהרכבת ממשלה ישנה את עמדתם הפוליטית של הבוחרים?)
אני משער שהפתרון צריך להיות,אם בסוף התהליך לא קמה ממשלה,הנשיא מעביר את הבחירה לעם,ואז נערכות בחירות ישירות שלזוכה בהם ניתן איזשהו משקל יתר בכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 11:01 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
יש יותר מכשל אחד. בנוגע לדברים שאתה מתאר, אני לגמרי בעד החזרת הבחירה הישירה של ראש הממשלה (מה שממילא היה מונע את המצב הנוכחי) ואם לא, שבמקרה של בחירות ובחירות חוזרות בראש ממשלת המעבר יעמוד אדם אחר מראש הממשלה הנוכחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 11:15 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
בשבת אני חושב שהבנתי את הכשל בשיטה הישראלית.
הרעיון שבסוף הליך הרכבת הממשלה הפתרון הוא בחירות חדשות הוא רע מיסודו. הלא אם המטרה היא הרכבת ממשלה,והכנסת הנוכחית כשלה בכך,מי אמר שבחירות חדשות יפתרו את הבעיה?
אז ישראל לא נקלעה לבעיה כזו ב70 שנותיה,אבל ברגע שהיא הגיעה לבעיה התגלתה שהמתודה הזו רעה. (גם הגיוני שהיא כושלת. מדוע שכשלון בהרכבת ממשלה ישנה את עמדתם הפוליטית של הבוחרים?)
אני משער שהפתרון צריך להיות,אם בסוף התהליך לא קמה ממשלה,הנשיא מעביר את הבחירה לעם,ואז נערכות בחירות ישירות שלזוכה בהם ניתן איזשהו משקל יתר בכנסת.

יכלת להגיד בקיצור שהכשל בשיטה הישראלית זה שאין בן אדם אחד ששולט בה-כ-ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 03, 2021 11:17 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
(מה שממילא היה מונע את המצב הנוכחי)

איך היה מונע? מקסימום היה מדלג על השלב של "מי יקבל את המנדט מהנשיא". ואז מה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 04, 2021 12:34 am 
Hall of Famer

פגישת בנט לפיד ארכה פחות משעה.
בחירות 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: