sheky כתב:
Hacohen כתב:
"להקטין את הטיעון הביביסטי", הרגת.
ביבי הוא האסון הגדול ביותר למדינת ישראל כי הוא מחוץ לכללים. וזה קצת מבאס לראות עד כמה גם בחור אינטיליגנטי מהשמאל לא מבין את העניין, וחושב שממשלה בראשותו זה משהו שעדיף על משהו אחר. הדיון היום לגבי ביבי זה לא "ראש ממשלה שהחוק נאכף מולו סלקטיבית" או לא, אלא "האם ראש ממשלה הוא פקיד הציבור הבכיר ביותר שחייב דין וחשבון לציבור, או מלך נטול איזונים ובלמים שתופר לבד עסקאות ענק בטחוניות, ממדר את הקבינט, שולט בתקשורת ובמערכת המשפט, והופך את מדינת ישראל למשהו שהוא לא דמוקרטיה".
כשביבי יילך, אפשר יהיה לדבר על הפלסטינים, על דת ומדינה, על כלכלה, על חינוך, על פלורליזם. עד אז, זאת מלחמה חורמה על דמוקרטיה או לא.
זו הדגמה די טובה לבינאריות של כן-ביבי/לא-ביבי ולהשלכות שלה.
ביבי יותר ממדר אנשים מאשר שרון עם פורום החווה? כמה אנשים היו שותפים באוסלו טרם החתימה (ולא באישורה לאחר מכן)? האם מה שביבי עושה מבחינת מידור זה כל כך חריג או שזה פשוט צעד קדימה מהתנהלות לא דמוקרטית שקיימת פה כבר שנים רבות?
גם לגבי שאר מה שרשמת אני לא רואה את זה בפועל... הוא התייצב היום למשפט, הממשלה האחרונה הייתה פריטטית וגנץ/אשכנזי/ניסנקורן בלמו כל תקיפה שלו וסך הכל ההשפעות הפרקטיות שלו כרגע הן בערעור האמון הציבורי במערכות (שזה חתיכת דבר, אבל לא בטוח שבתור יו"ר האופזיציה הנערץ הוא לא יעשה את זה גם ובהצלחה).
אני באמת מחכה ליום שביבי ילך, אבל אני לא חושב שכל דבר מקדש את זה. קואליצית "ימין על מלא" מפחידה אותי יותר מאשר הממשלה ה"פריטטית" האחרונה.
בסוף הצעקות על מות הדמוקרטיה הן זעקות זאב זאב בנתיים... זה לא אומר שלא יבוא זאב, זה רק אומר שהוא כרגע לא כאן (כן, אני יודע שבסיפור בסוף בא זאב).
לא הבנתי מה הקשר לוואטאבאוטיזם על שרון, שהיה לכשעצמו חתיכת מושחת ואנטי-דמוקרט שבכל זאת הצליח איכשהו להלך בין הטיפות ולא להגיע למצב שהוא נאשם בפלילים כראש ממשלה שמנסה לסרס את מערכת אכיפת החוק, תוך דה-לגיטמציה מתמשכת למשטרה, לפרקליטות, ליועמ"ש, לכל אנשי התקשורת שלא תומכים בו על מלא ותוך זילות מוחלטת במשאבי המדינה (תקציב, חינוך, אכיפת חוק סלקטיבית גלויה בין מגזרים במדינה) מהאינטרסים האישיים שלו בלבד.
ביבי הוא לא רק מושחת, כי מושחתים היו לפניו. ביבי הוא קעקוע הדמוקרטיה. זה שהוא התייצב למשפט היום ואתה מציין את זה כאיזשהי הוכחה למשהו, זה רק הוכחה לזה שאנחנו פסע לפני הפיכה מוחלטת לרפובליקת בננות. אם ביבי יהיה ראש הממשלה או "נשיא מורחב", אנחנו רפובליקת בננות על מלא. הזאב לא רק כאן, הוא כבר טרף לך את רוב הדיר. עכשיו השאלה אם אתה מצליח לשמור את כבשת הרש שאולי בהמשך עוד תשקם את העדר.