סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 5:58 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 04, 2021 11:14 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
כבר אין יותר תוכנית טראמפ, ולביידן יש מספיק מה לעשות לפני שגם הוא מתחיל להנדס פה איזה תוכנית שלום שכבר בשנה הקרובה יצטרכו לקבל החלטות לגביה.
לגבי מערכת המשפט, אני מאמין שיש שינויים שנפתלי בנט רוצה לבצע בה שאפילו יהפכו אותה לטובה יותר, ברגע שרפורמה כזו או אחרת לא תבוא ממקום של הרודן שמנסה לרסק את המערכת בשביל טובתו האישית אתה תראה שלפיד וגנץ יעברו מהמוד הדיפנסיבי שהם נמצאים פה כרגע למוד שפתוח להצעות, אם וכאשר אהיה מוכן להתערב שיהיו גם כאלה שייתקבלו.
בנט בעבר מתוך הבית היהודי כבר שיתף פעולה עם לפיד, לפיד היום מתון יותר בחלק מהדברים, ובנט בהחלט יכול להגיע ממקום ליברלי יותר בחלק מהדברים (כן, גם בציונות הדתית של אנשים ליברלים), יש לך כרגע מדינה בלי תקציב כבר יותר משנתיים, בפתחו של משבר כלכלי, עם משרד אוצר מפורק אחרי שהבולדוזר עשה עליו סיבוב, משרד משפטים לא לגמרי מתפקד, משרד חוץ שגם בו חסרים להבנתי המון מנויים, מלא משרדים שצריך לפרק ואז להסדיר מחדש את הסמכויות, משרד בריאות שאולי סוף סוף ישקיעו בו, ובכללי לא חסרים אתגרים לתקופה לא קצרה, קצת לצאת מהקונספציה שביבי הוא היחיד שיכול וקצת גמישות מחשבתית ואפשר להתחיל לראות שלדבר הזה יש היתכנות, בטח הרבה יותר מהאופציות של הרודן.

הסיפור אגב עם הנשיאות ממש יפה, זה כאילו הרודן רוצה בכח שישוו אותו עוד יותר לפוטין וארדואן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 04, 2021 11:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא תהייה לביידן ברירה וגם לא לממשלת ישראל. ביוני המצב ברשות הפלסטינית הולך להשתנות שינוי מהותי - בבחירות או במלחמות רחוב במידה והן תבוטלנה - ואף אחד לא יוכל להתעלם מזה.
כנ"ל החקירה בהאג. ישראל צריכה כבר בזמן הקרוב להחליט אם היא משתפת איתה פעולה או לא, ולכל החלטה יש השלכות על מה קורה בה הלאה. כמובן, זה תלוי גם עד כמה האמריקאים יתמכו בישראל בנושא הזה, ואל תשלה את עצמך שהתמיכה בישראל כנגד החקירה תהייה אוטומטית, או לחלופין, מנותקת מלחצים אמריקאים בנושאים אחרים.
ועוד לא הבנתי מה אמור לקרות בשטחים מבחינת ממשלת האיזולירבנד, אפילו בהנחה המאד מאד מקלה שלא יהיה אירוע בטחוני משמעותי או לחצים מוגברים מבחוץ. כולם אמורים להסכים על סטגנציה? סטטוס קוו?

בכלל, אני בעיקר מזהה אצלך מוטיב חוזר של "אני חושב שכך צריך להיות, ואני בטוח שכל הפוליטיקאים רואים את זה כמוני". ווישפול ת'ינקינג במיטבו. כולם יתישרו עם השינויים במערכת המשפט בדיוק כמו שאתה רוצה, לא יותר ולא פחות, גם אלה שרוצים להפוך אותה וגם אלה שנחרדים מעצם הרעיון לגעת בה, וכולם יראו את האור. כנ"ל לגבי הבעיות במדינה, שאין לי בעייה להסכים איתך לגביהן, אני רק מפקפק בנכונות של הפוליטיקאים לסכן את עורם ואת האלקטורט שלהם ו"לראות את האור" בהתאם להשקפתנו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 04, 2021 11:45 pm 
Sophomore

כמו שהשמאל די זנח את עזה, ככה אולי הוא יוותר על הרשות אם וכאשר, ואז דווקא הפערים בין חברי הקואליציה הדמיונית יצטמצמו, ואולי תהיה מלחמה בכלל, ואולי עוד הרבה אפשרויות, אפשר למצוא דברים עם יותר סיכוי להפיל את הממשלה.
לגבי השטחים, סטטוס קוו, לגבי אירוע בטחוני, סומך על התמיכה מהאופיזציה, לחצים מוגברים על מה?

אני לא חושב שבנט ומרב מיכאלי ירכבו ביחד על חדי קרן לשקיעה, אבל אנחנו בשלב שצריכים לפתור בעיות, ואין מה לעשות, אף אחד לא יקבל את כל מה שהוא רוצה, אבל לדעתי אתה ממעיט ביכולת כן למצוא את המשותף והמוסכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 04, 2021 11:52 pm 
Hall of Famer

לחצים מוגברים בנושא הפלסטיני. בממשל האמריקאי החדש אין ספק שהם יבואו, אם מהממשל עצמו ואם על ידי אחרים כשהאמריקאים מסתכלים במידה רבה לכוון השני.
ואתה חושב באמת שכל השותפות בממשלה יסכימו לסטטוס קוו בשטחים, כל אחת מנקודת מבטה? וזה יתקבל בהבנה אצל האלקטורט שלהן, מבנט ועד מיכאלי? וזה בהנחה המאד מקלה שהחיים עצמם לא יקלקלו, החל ממלחמה וכלה באירוע סטייל אלאור עזריה. ולאור זה שביוני המצב הולך להשתנות, אני לא רואה את החיים עצמם נותנים לישראל מנוחה שם.
לגבי "ממעיט ביכולתן", אם היה המדובר במפלגות יחסית קרובות ובעיקר אם היה ביניהן כוח גדול ומרכזי, שבסופו של דבר הוא מרכז הכובד, הייתי אולי יכול לראות לזה היתכנות. בין מפלגות שדי דומות בגודלן ושחלקן מפלגות אידאולוגיות שזה עיקר מהותן - ובהתאם גם המצביעים שלהן - ושהמחלוקות ביניהן כל כך מהותיות כמעט בכל נושא? כן, אני מאד מאד מאד מפקפק בזה.

וכן, אני עדיין חושב שמי שיש לו גוש יחסית גדול ומגובש, ויכול להשקיע אנרגיות וזמן באיסוף חלקי הפאזל שחסרים לו - כמה שזה קשה, ואין ספק שזה קשה מאד, עדיין יש לו יתרון על אלה שאין להם אפילו את הפינות של הפאזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 12:01 am 
Hall of Famer

אגב, קראתי עכשיו על עניין נתניהו והנשיאות, ועל הרעיון להפוך את ההצבעה לנשיאות לגלויה כדי להבטיח לו נצחון. זה סותר מן הסתם את חוק יסוד נשיא המדינה. לפי מה שכתוב שם, הרעיון הוא לסתור את הסעיף של הצבעה חשאית בהוראת שעה. זה בכלל אפשרי? לסתור חוק יסוד בהוראת שעה, בהנחה שאין מצב חירום או משהו?
(לא שזה יפליא אותי. מה שעשו בממשלה האחרונה לחוקי היסוד הבסיסיים ביותר מראה כמה חוקי היסוד פה פריכים ואפשר לשנות אותם בגחמה של רגע)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 12:38 am 
Junior

עכשיו שהחרדים מסרבים לשבת עם לפיד הסיכויים לממשלה הם 0
מסרב להאמין שבנט ישב עם כל השמאל בתמיכת המשותפת מבחוץ

פתאום סיפור הנשיאות נשמע הגיוני. נתניהו יעדיף את אדלשטיין כרה"מ הזמני של ממשלת ימין, 65 מנדטים עם סער ובנט. ביבי ינהל מרחוק ואחרי היעלמותו של סער מהמפה ביבי יחזור לליכוד ולרה"מ עוד כמה שנים. נשמע לא רע מבחינתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 12:55 am 
Sophomore

FLASH כתב:
עכשיו שהחרדים מסרבים לשבת עם לפיד הסיכויים לממשלה הם 0
מסרב להאמין שבנט ישב עם כל השמאל בתמיכת המשותפת מבחוץ

פתאום סיפור הנשיאות נשמע הגיוני. נתניהו יעדיף את אדלשטיין כרה"מ הזמני של ממשלת ימין, 65 מנדטים עם סער ובנט. ביבי ינהל מרחוק ואחרי היעלמותו של סער מהמפה ביבי יחזור לליכוד ולרה"מ עוד כמה שנים. נשמע לא רע מבחינתו.

אני לא רואה את ביבי, בשלב זה, מוותר על תפקיד רוה"מ. זה עדיין לא מיטת סדום עבורו.
גם תמורת הנשיאות אני לא רואה אותו עושה את זה (וגם ככה הנשיאות זה תרחיש לא פרקטי מבחינתו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:07 am 
Sophomore

דרעי מבהיר שש"ס ויהדות התורה לא הולכים לשום מקום בלי הליכוד.
גם לא עם בנט כראש ממשלה.

https://www.israelhayom.co.il/article/867295

אם כך, אז נראה לי שנשאר מצב שבנט מנהיג ממשלת שמאל ותמיכת ערבים (לא סביר), או שנתניהו מוצא עריקים,
או בחירות 5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:22 am 
Hall of Famer

אה, דרעי גם מנהיג את דגל התורה עכשיו. יפה.

ברור שדרעי וליצמן הולכים עם ביבי. שניהם מסובכים משפטית וישמחו לחבור להרס מערכת המשפט. שניהם גם יודעים שרק הביב ישפוך עליהם תקציבים ויתן להם כל מה שהם רוצים בלי להסס.

מאד אוהב את הסגליזם של פלאש. בנט וסער, בעיקר סער, פשוט, יגידו "אה ביבי נשיא אז לא שמנו לב שהוא בעצם שולט במדינה יאללה לממשלהההההה" והכל יסתדר לביבי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 9:20 am 
Hall of Famer

בש'ס תוקפים את סמוטריץ' ובן גביר וטוענים שהם מונעים ממשלה.יאמר לזכותם של הציונות הדתית שהם עומדים בעקרונות שלהם כמו סלע .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 9:49 am 
Hall of Famer

החרדים *עכשיו* טוענים שהם לא יצטרפו לממשלת השינוי. כולם יודעים שאם תושבע ממשלה כזאת, תוך יומיים הם רצים פנימה.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 10:15 am 
Junior

מה זה השטות הזאת של נשיא עם סמכויות מורחבות? זה אשכרה משהו שמישהו דוחף?
( בהנחה ההגיונית שלא מתייחסים ברצינות לאיוב קרא https://twitter.com/ayoobkara/status/13 ... 6591152129 )

מדהים אותי כמה הכל היום מטומטם... מצד אחד מדברים על קואליציה בנט-מר"צ, מצד שני מנסים לשכנע לקואליצית בן גביר - עבאס... אפס אידיאולוגיה לשני הצדדים, אפס תפיסת עולם. הכל מתנקז לכן-ביבי לא-ביבי. זהו.
הביביזים גרוע בדיוק כמו האנטי-ביביזם, שניהם נעים אך ורק סביב אדם אחד. צד אחד חושב שהוא הטוב בהתגלמותו והצד השני חושב שהוא הרע בהתגלמותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 12:26 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
מה זה השטות הזאת של נשיא עם סמכויות מורחבות? זה אשכרה משהו שמישהו דוחף?
( בהנחה ההגיונית שלא מתייחסים ברצינות לאיוב קרא https://twitter.com/ayoobkara/status/13 ... 6591152129 )

מדהים אותי כמה הכל היום מטומטם... מצד אחד מדברים על קואליציה בנט-מר"צ, מצד שני מנסים לשכנע לקואליצית בן גביר - עבאס... אפס אידיאולוגיה לשני הצדדים, אפס תפיסת עולם. הכל מתנקז לכן-ביבי לא-ביבי. זהו.
הביביזים גרוע בדיוק כמו האנטי-ביביזם, שניהם נעים אך ורק סביב אדם אחד. צד אחד חושב שהוא הטוב בהתגלמותו והצד השני חושב שהוא הרע בהתגלמותו.

הביביזם גרוע כמו האנטי-ביביזם? כתבת ברצינות?

הביביזם, הלכה למעשה, הוא שינוי שיטת המשטר הדמוקרטית לסמכותנית בואכה מלוכנות, עוד לפני תופעות הלוואי הלא מבוטלות של שנאה, גזענות, תרבות שקר ורמייה.

האנטי-ביביזם הוא מלחמה על עקרונות יסוד של דמוקרטיה מהותית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 12:40 pm 
Junior

Hacohen כתב:

הביביזם, הלכה למעשה, הוא שינוי שיטת המשטר הדמוקרטית לסמכותנית בואכה מלוכנות, עוד לפני תופעות הלוואי הלא מבוטלות של שנאה, גזענות, תרבות שקר ורמייה.

כתבתי ברצינות לגמרי.
ברגע שאנשי שמאל רוצים להכתיר את נפתלי בנט/גדעון סער לראשות הממשלה רק כדי להעיף את ביבי זה איבוד דרך מוחלט לטעמי.
הביביזם מאמין שביבי ראש ממשלה מצוין ושכל ענייני המשפט זו אכיפה סלקטיבית, לרדד את זה לשינוי שיטת המשטר זה להקטין את הטיעון הביביסטי.
האנטי-ביביזם מוכן למכור הכל כדי להפטר מביבי. התפיסה של איילת שקד וגדעון סער לגבי מערכת המשפט היא לא פחות גרועה משל ביבי. התפיסה המדינית שלהם גרועה בהרבה.

אני בלי ספק רוצה שביבי ילך, בדיוק בגלל השנאה, הגזענות, תרבות השקר ובעיקר הפגיעה במוסדות המדינה (אפילו ברשות המבצעת, כל דבר שקורה לטוב או לרע זה ביבי). אבל אם אתה שואל אותי אם אני מעדיף ממשלה של ביבי-לפיד תחת ביבי או ממשלה של סער-בנט עם הליכוד בלי ביבי אז התשובה שלי היא ביבי-לפיד.

אם אתה מוציא את ביבי ושם את סער ובנט עם הציונות הדתית, החרדים והליכוד בלי ביבי - אתה מאמין שזה תהיה ממשלה ליברלית? ממשלה שתגן על בתי המשפט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:05 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:

כתבתי ברצינות לגמרי.
ברגע שאנשי שמאל רוצים להכתיר את נפתלי בנט/גדעון סער לראשות הממשלה רק כדי להעיף את ביבי זה איבוד דרך מוחלט לטעמי.
הביביזם מאמין שביבי ראש ממשלה מצוין ושכל ענייני המשפט זו אכיפה סלקטיבית, לרדד את זה לשינוי שיטת המשטר זה להקטין את הטיעון הביביסטי.
האנטי-ביביזם מוכן למכור הכל כדי להפטר מביבי. התפיסה של איילת שקד וגדעון סער לגבי מערכת המשפט היא לא פחות גרועה משל ביבי. התפיסה המדינית שלהם גרועה בהרבה.

אני בלי ספק רוצה שביבי ילך, בדיוק בגלל השנאה, הגזענות, תרבות השקר ובעיקר הפגיעה במוסדות המדינה (אפילו ברשות המבצעת, כל דבר שקורה לטוב או לרע זה ביבי). אבל אם אתה שואל אותי אם אני מעדיף ממשלה של ביבי-לפיד תחת ביבי או ממשלה של סער-בנט עם הליכוד בלי ביבי אז התשובה שלי היא ביבי-לפיד.

אם אתה מוציא את ביבי ושם את סער ובנט עם הציונות הדתית, החרדים והליכוד בלי ביבי - אתה מאמין שזה תהיה ממשלה ליברלית? ממשלה שתגן על בתי המשפט?

"להקטין את הטיעון הביביסטי", הרגת.

ביבי הוא האסון הגדול ביותר למדינת ישראל כי הוא מחוץ לכללים. וזה קצת מבאס לראות עד כמה גם בחור אינטיליגנטי מהשמאל לא מבין את העניין, וחושב שממשלה בראשותו זה משהו שעדיף על משהו אחר. הדיון היום לגבי ביבי זה לא "ראש ממשלה שהחוק נאכף מולו סלקטיבית" או לא, אלא "האם ראש ממשלה הוא פקיד הציבור הבכיר ביותר שחייב דין וחשבון לציבור, או מלך נטול איזונים ובלמים שתופר לבד עסקאות ענק בטחוניות, ממדר את הקבינט, שולט בתקשורת ובמערכת המשפט, והופך את מדינת ישראל למשהו שהוא לא דמוקרטיה".

כשביבי יילך, אפשר יהיה לדבר על הפלסטינים, על דת ומדינה, על כלכלה, על חינוך, על פלורליזם. עד אז, זאת מלחמה חורמה על דמוקרטיה או לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:19 pm 
Hall of Famer

https://mobile.mako.co.il/news-law/2021 ... 1898243326

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:24 pm 
Hall of Famer

למרות שלפיד יכול להשיג גג 51 ממליצים מול 52 של ביבי סיכוי סביר שדווקא לפיד יקבל את המנדט ראשון בגלל שמקורבים אליו טוענים שיש עסקה סגורה עם בנט והנשיא עודכן ככה שיש להם סיכוי גבוה יותר להקים ממשלה מביבי .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:43 pm 
Junior

Hacohen כתב:

ביבי הוא האסון הגדול ביותר למדינת ישראל כי הוא מחוץ לכללים. וזה קצת מבאס לראות עד כמה גם בחור אינטיליגנטי מהשמאל לא מבין את העניין, וחושב שממשלה בראשותו זה משהו שעדיף על משהו אחר. הדיון היום לגבי ביבי זה לא "ראש ממשלה שהחוק נאכף מולו סלקטיבית" או לא, אלא "האם ראש ממשלה הוא פקיד הציבור הבכיר ביותר שחייב דין וחשבון לציבור, או מלך נטול איזונים ובלמים שתופר לבד עסקאות ענק בטחוניות, ממדר את הקבינט, שולט בתקשורת ובמערכת המשפט, והופך את מדינת ישראל למשהו שהוא לא דמוקרטיה".

כשביבי יילך, אפשר יהיה לדבר על הפלסטינים, על דת ומדינה, על כלכלה, על חינוך, על פלורליזם. עד אז, זאת מלחמה חורמה על דמוקרטיה או לא.

זו הדגמה די טובה לבינאריות של כן-ביבי/לא-ביבי ולהשלכות שלה.
ביבי יותר ממדר אנשים מאשר שרון עם פורום החווה? כמה אנשים היו שותפים באוסלו טרם החתימה (ולא באישורה לאחר מכן)? האם מה שביבי עושה מבחינת מידור זה כל כך חריג או שזה פשוט צעד קדימה מהתנהלות לא דמוקרטית שקיימת פה כבר שנים רבות?
גם לגבי שאר מה שרשמת אני לא רואה את זה בפועל... הוא התייצב היום למשפט, הממשלה האחרונה הייתה פריטטית וגנץ/אשכנזי/ניסנקורן בלמו כל תקיפה שלו וסך הכל ההשפעות הפרקטיות שלו כרגע הן בערעור האמון הציבורי במערכות (שזה חתיכת דבר, אבל לא בטוח שבתור יו"ר האופזיציה הנערץ הוא לא יעשה את זה גם ובהצלחה).

אני באמת מחכה ליום שביבי ילך, אבל אני לא חושב שכל דבר מקדש את זה. קואליצית "ימין על מלא" מפחידה אותי יותר מאשר הממשלה ה"פריטטית" האחרונה.

בסוף הצעקות על מות הדמוקרטיה הן זעקות זאב זאב בנתיים... זה לא אומר שלא יבוא זאב, זה רק אומר שהוא כרגע לא כאן (כן, אני יודע שבסיפור בסוף בא זאב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 1:59 pm 
Junior

מסכים לחלוטין עם שקי. גם זה יכול לקרות לפעמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 2:20 pm 
Junior

ביתיים עם כל הקולות והסייגים של גפני, הוא ממליץ כרגיל על ביבי וגם טורח להדגיש שלא יישב עם ליברמן ולפיד.

קיצער, עד שביבי מורשע/מזוכה לא נגמור עם הסיפור הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 2:42 pm 
Hall of Famer

מה שעכשיו גפני אומר מעניין כקליפת השום. ברגע שתושבע ממשלה ללא ביבי , גפני וחבריו ירוצו לתוכה תוך 10 דקות.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 3:05 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Hacohen כתב:

זו הדגמה די טובה לבינאריות של כן-ביבי/לא-ביבי ולהשלכות שלה.
ביבי יותר ממדר אנשים מאשר שרון עם פורום החווה? כמה אנשים היו שותפים באוסלו טרם החתימה (ולא באישורה לאחר מכן)? האם מה שביבי עושה מבחינת מידור זה כל כך חריג או שזה פשוט צעד קדימה מהתנהלות לא דמוקרטית שקיימת פה כבר שנים רבות?
גם לגבי שאר מה שרשמת אני לא רואה את זה בפועל... הוא התייצב היום למשפט, הממשלה האחרונה הייתה פריטטית וגנץ/אשכנזי/ניסנקורן בלמו כל תקיפה שלו וסך הכל ההשפעות הפרקטיות שלו כרגע הן בערעור האמון הציבורי במערכות (שזה חתיכת דבר, אבל לא בטוח שבתור יו"ר האופזיציה הנערץ הוא לא יעשה את זה גם ובהצלחה).

אני באמת מחכה ליום שביבי ילך, אבל אני לא חושב שכל דבר מקדש את זה. קואליצית "ימין על מלא" מפחידה אותי יותר מאשר הממשלה ה"פריטטית" האחרונה.

בסוף הצעקות על מות הדמוקרטיה הן זעקות זאב זאב בנתיים... זה לא אומר שלא יבוא זאב, זה רק אומר שהוא כרגע לא כאן (כן, אני יודע שבסיפור בסוף בא זאב).

לא הבנתי מה הקשר לוואטאבאוטיזם על שרון, שהיה לכשעצמו חתיכת מושחת ואנטי-דמוקרט שבכל זאת הצליח איכשהו להלך בין הטיפות ולא להגיע למצב שהוא נאשם בפלילים כראש ממשלה שמנסה לסרס את מערכת אכיפת החוק, תוך דה-לגיטמציה מתמשכת למשטרה, לפרקליטות, ליועמ"ש, לכל אנשי התקשורת שלא תומכים בו על מלא ותוך זילות מוחלטת במשאבי המדינה (תקציב, חינוך, אכיפת חוק סלקטיבית גלויה בין מגזרים במדינה) מהאינטרסים האישיים שלו בלבד.

ביבי הוא לא רק מושחת, כי מושחתים היו לפניו. ביבי הוא קעקוע הדמוקרטיה. זה שהוא התייצב למשפט היום ואתה מציין את זה כאיזשהי הוכחה למשהו, זה רק הוכחה לזה שאנחנו פסע לפני הפיכה מוחלטת לרפובליקת בננות. אם ביבי יהיה ראש הממשלה או "נשיא מורחב", אנחנו רפובליקת בננות על מלא. הזאב לא רק כאן, הוא כבר טרף לך את רוב הדיר. עכשיו השאלה אם אתה מצליח לשמור את כבשת הרש שאולי בהמשך עוד תשקם את העדר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 3:18 pm 
Junior

זה לא וואטבאטיזם אם הטיעון שלך שביבי "הורס את הדמוקרטיה" והנה לפניו עשו דברים דומים והדמוקרטיה עדיין כאן.

אז אני בקטע של פסע מרפובליקת בננות לא ממש איתך. אני חושב שביבי מאוד היה רוצה לעשות את זה, אני רק לא חושב שהוא יכול (לפחות לא כרגע).
אני מציין את זה שביבי במשפט כתגובה לזה שהוא מפרק את מערכת המשפט, לא כאיזה הישג כביר.
מה הכוונה הזאב טרף לי את רוב הדיר? כמו מה לדוגמא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 3:26 pm 
Junior

מסכים עם נדב שאי אפשר להשוות את ביבי לקודמיו. ביבי עושה פה דברים הרסניים והוריד את המדינה הזו לשפל חסר תקדים בכל כך הרבה מובנים.
מצד שני, אני מסכים עם שקי שצריך להיזהר מהמלכה של בנט על מזבח ה"רק לא ביבי". ההיסטוריה מלאה באנשים שעלו לשלטון כי "לא יכול להיות יותר גרוע מהקודם" והיו הרבה יותר גרועים מהקודם.
אם אומרים לי כרגע לבחור בין ביבי, בנט ובחירות חמישיות, אני הולך עם בחירות חמישיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 05, 2021 3:58 pm 
Junior

אם אני נפתלי בנט, אני לוקח בשתי ידיים את הממשלה האפשרית. עומד בראשה שלושה-ארבעה חודשים, ואז מפוצץ את הכל בכוונה על איזו סוגיה קלאסית של ימין-שמאל, תוך חיתוך ימינה כדי לחדד פערים. ככה הוא גם מגיע לבחירות כראש ממשלה, ובהינתן הזיכרון הציבורי המינימלי כאן - גם מגיע אליהן כמנהיג הימין והאיש שהלך לבחירות על סוגיה עקרונית.
זו אחת הסיבות שאני מעדיף בחירות חמישיות על פני בנט כראש ממשלה.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: