stavs כתב:
ehud כתב:
sheky כתב:
לא יאמן שאתה לא מבין למה הדוגמא הזאת הזויה ולא קשורה לכלום.
כמו שציינתי מקודם, עושה לי נעים לדעת שמבחינתך זה שלברון טוב בכדורסל או ילד מסוים בעל כשרון מוזיקלי זה כמו לחשוב שמי שלא נולד לאם יהודיה נחות ממך.
ושיהיה לך סופש נעים, מאחל לך שתתפקח מראיית העולם השחורה ומלאת השנאה שאתה חי בה.
אני רק סובר כמוך - יש כשרונות מולדים.
אני לא כתבתי שגויים נחותים ממני, אלא רק שלי יש יתרון רוחני מולד עליהם.
בדיוק כמו שללברון יש יתרון פיזי מולד,
או למי שנולד למשפחת בנאי יש כשרון מוזיקלי מולד.
אשמח אם בכל זאת תסביר מה ההבדל.
אני עדיין בשוק שזה לדעתך טיעון לגיטימי, והאפשרות שאתה מטריל לחלוטין קבילה מבחינתי, אבל באמת אף אחד לא התאמץ להסביר לך בפירוט לאחרונה, אז אני אנסה את מזלי:
יש הבדל גדול בין לטעון שיש לאדם ספציפי כשרון מולד, לבין לטעון שלאוכלוסיה שלמה יש עליונות מוסרית/רוחנית מולדת.
הכשרון הספורטיבי של לברון זה משהו שכל-כך הרבה צירופי מקרים גנטיים היו צריכים לקרות בשביל שהוא התקיים שזה פשוט בלתי אפשרי מבחינה סטטיסטית שדבר כזה יקרה למיליוני איש בו"ז לאורך דורות על גבי דורות.
דבר שני, אתה בעצם טוען פה שמוסריות/רוחניות זה דבר גנטי, אני לא מכיר שום מחקר בנושא שהראה ממצאים כאלו, ולכן אשמח אם תפנה אותי לאחד כזה.
מעבר לזה, אתה טוען פה שהדברים האלו עוברים בגנטיקה מהאמא, כלומר על כרומוזום X, והם דומיננטיים ואיכשהו האמא תעביר תמיד את כרומוזום X הזה, ככה שהיא ב100% מעבירה את התכונה הזו לבת שלה. אני לא מאוד חזק בגנטיקה, אז אשמח אם יתקנו אותי, אבל אני לא חושב שיש עוד תכונה גנטית שעוברת ככה בתורשה.
עדיין לא נגענו ברעיון של מישהו שאמא שלו התגיירה ואז איכשהו נוצר אצלה הגן הזה שעובר לדורות הבאים.
ואחרי כל זה, אשמח אם תסביר לי איך הטיעון שלך שהעם היהודי נעלה מבחינה רוחנית הוא לא גזעני, וטיעון שהעם הארי הוא נעלה מבחינה מוסרית, אינטלקטואלית, כשרון מוזיקלי וספורטיבי היא לא גזענית.
או איך הטענה שהעם היהודי נחות מהעם הארי מהבחינה הזו, או מהטענה לפיה לעם היהודי יש איזה כשרון מולד לרדיפת בצע ותחמנות.
מודה לך מראש ומתנצל מכל האחרים על פלטת השבת שהעמדתי בכדי להאכיל את הטרול.
א. היהודים נולדו עם פוטנציאל גבוה יותר לקרבה לה'. זה לא אומר בהכרח שזה מה שיקרה בחייהם.
לא חסרים גוים שהם הרבה יותר צדיקים מיהודים.
ב. היתרון הרוחני (הפוטנציה) של היהודים נועד לא על מנת להטיב עבורם, אלא על מנת להטיב עם כלל הבריאה. בסופו של דבר כל הבריאה צריכה להתגייר,
והיהודים צריכים להוליך את התהליך הזה שבסופו כולם יהיו באחדות גמורה.
ג. הבנתי שההולנדים גבוהים יותר. אז הינה ראיה לכך שאפשר לומר שיש לאוכלוסייה/עם שלם יתרון (אני רואה בגובה יתרון) על פני אנשים אחרים.
חוץ מזה, לגברים יש יתרון פיזי מובהק על נשים (זו תפיסתי, מה לעשות).
אפשר למצוא עוד דברים, אני בטוח.
ד. אני לא התכוונתי ל"גן רוחני" במובן הביולוגי. יש המשכיות רוחנית אצל העם היהודי (לפחות הפוטנציאל), אבל זה לא קשור לגנטיקה הביולוגית, אלא לזו הרוחנית.
כאשר מישהו מתגייר ומצטרף לעם היהודי (זו הוכחה לכך שלא מדובר בגזענות), הוא מקבל את השדרוג הרוחני.
אני מפציר בך ובכל חברי הפורום - תפסיקו לקרוא לי טרול.
זה לא לעניין.
עם אחד אנחנו, והולכים אנו לחיות פה עוד המון שנים ביחד.
בואו נראה איך אנחנו אוהבים זה את זה וחיים פה בשיתוף ובכייף, תוך כדי שהעקרונות המנחים את העם הזה הם העקרונות הימניים-שמרניים.