סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 4:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 2:20 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
אבל עדיין האצבעות שלהם יקבעו בכל הצבעה. בהצלחה לסמוטריץ' ובן גביר עם העניין.

הרעיון הוא כזה :
הציונות הדתית נכנסים לממשלה.
בתמורה מוציאים מביבי בנייה עצומה ביו"ש מיידית,למשל גוש מעלה אדומים, עטרות, ליד הר חומה, חזרה לשאנור, בנייה בגוש כוכב יעקב-פסגות ובשאר מטה בנימין, בנייה בדרום הר חברון, בנייה מסיבית בגב ההר וכו' וכו' וכו' (אה כן, ושביידן יקפוץ).

כאשר רעמ לא מאשרים לממשלה מרחב פעולה - נניח מאיימים להפיל את הממשלה בעקבות פעולה בעזה, משתמשים במורדים מהאופוזיציה שיצביעו בעד עם ישראל.

נשמע מפתה, אבל אני לא בעד. קודם כל שרעמ יכירו בכך שזו מדינת היהודים. זה בייסיק .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 2:28 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
Hacohen כתב:

הרעיון הוא כזה :
בתמורה מוציאים מביבי בנייה עצומה ביו"ש מיידית,למשל גוש מעלה אדומים, עטרות, ליד הר חומה, חזרה לשאנור, בנייה בגוש כוכב יעקב-פסגות ובשאר מטה בנימין, בנייה בדרום הר חברון, בנייה מסיבית בגב ההר וכו' וכו' וכו' (אה כן, ושביידן יקפוץ).

כאשר רעמ לא מאשרים לממשלה מרחב פעולה - נניח מאיימים להפיל את הממשלה בעקבות פעולה בעזה, משתמשים במורדים מהאופוזיציה שיצביעו בעד עם ישראל.

נשמע מפתה, אבל אני לא בעד. קודם כל שרעמ יכירו בכך שזו מדינת היהודים. זה בייסיק .

כן, ביבי כראש ממשלת מעבר שביידן לא סופר ממטר יאשר בנייה עצומה ביו"ש, וזה ייתמך על ידי רע"מ.

אני אוהב כשאתה מדייק.

ומה שיפה, שאפילו זה לא מספיק ליודונאצים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 2:29 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
ופה גם אני מצטרף לראובן, לכתוב בספר כימיה את הדוגמא של "חתונה יהודית כשרה" זה באמת בגבולות הסביר...

הרבנים של אהוד מאד שמחים שאתם חושבים שזה בגבולות הסביר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 2:37 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
ehud כתב:
Hacohen כתב:

הרעיון הוא כזה :

כן, ביבי כראש ממשלת מעבר שביידן לא סופר ממטר יאשר בנייה עצומה ביו"ש, וזה ייתמך על ידי רע"מ.

אני אוהב כשאתה מדייק.

איני מבין בפוליטיקה. נניח שיש ממשלה בהמנעות רעם.
חודשיים לאחר מכן ביבי מעביר חוק "חוזרים לשאנור".
רעם מתנגדים, אבל סער וליברמן תומכים.
האם יש ממשלה או לא?
האם החוק עובר או לא ?

אני לא חושב שרעמ ינסו להפיל את הממשלה אחרי שהכספים יתחילו לזרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 2:53 pm 
Hall of Famer

ehud כתב:
Hacohen כתב:
ehud כתב:
Hacohen כתב:

הרעיון הוא כזה :

אני אוהב כשאתה מדייק.

איני מבין בפוליטיקה. נניח שיש ממשלה בהמנעות רעם.
חודשיים לאחר מכן ביבי מעביר חוק "חוזרים לשאנור".
רעם מתנגדים, אבל סער וליברמן תומכים.
האם יש ממשלה או לא?
האם החוק עובר או לא ?

אני לא חושב שרעמ ינסו להפיל את הממשלה אחרי שהכספים יתחילו לזרום.

נניח שהמשיח בא. ואז אל אקצה נעלם ובונים את בית המקדש. כל העולם מכיר בגדולתו של האל היהודי וכולם מוכפפים לחוק היהודי.

אותה רמת היתכנות בערך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 3:43 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
sheky כתב:
אני מצטרף לסלידה מאמירות כמו "מה יקרה אם ילמדו קצת יהדות?"... מה יקרה אם ילדים דתיים ילמדו קצת על המנהגים הרפורמים והרקע שלהם? קצת לפתוח את הראש!
אין לי שום צורך שהילד שלי ידע כמה תפילות עושים ביום, באיזה קבוצות ולמה הנשים והגברים לא יושבים ביחד ("זה פשוט בני, התורה מתייחסת בזלזול לנשים ומניחה שכל הגברים לא יכולים לשלוט בעצמם, ככה אלוהים אמר"). אני מאוד אשמח שילמד היסטוריה יהודית, על החגים, על הפולקרלור וכו'... אני לגמרי יהודי ישראלי ואני אשמח אם הילדים שלי יהיו ככה.

ופה גם אני מצטרף לראובן, לכתוב בספר כימיה את הדוגמא של "חתונה יהודית כשרה" זה באמת בגבולות הסביר...

על הפיסקה הראשונה אני מסכים לגמרי. הבעיה בשאלות נוסח נורטון זה לא בעצם העובדה שלגיטימי לגמרי (והפלא ופלא, גם נעשה) ללמד יהדות בבתי ספר חילוניים אלא שתמיד השאלה הזו מוצגת חד סטרית ומתעלמת מהקשר.

לגבי הסיפא, אני רק רוצה לציין שאתה לא מסכים איתי. אני לא חושב שהדוגמה ההיא היתה "בגבולות הסביר". אני חושב שהיא היתה דוגמה מצוינת ורלוונטית ושמי שמוצא בה בעייתיות לא מדבר איתי באותה השפה בכלל. כל הטיעונים נוסח "ומה עם חתונות חד-מיניות" פשוט מעידות על אוטומטיות של התגובה ועל אי הבנת הטקסט המקורי. וכמובן שהאיסור על שימוש באנלוגיות מתוך עולם המושגים היהודי בספר לימוד בעברית הוא אבסורדי לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 4:17 pm 
Sophomore

"האיסור על השימוש באנולוגיות מתוך עולם המושגים היהודי". על מה אתה מדבר? אני (שהבאתי את הדוגמא) בטח לא כתבתי דבר שכזה, ונדמה לי שגם אף אחד אחר לא. לא רק שלא אמרתי את זה, אני משתמש בעצמי באנקדוטה תנ"כית באחת המעבדות שאני מעביר לסטודנטים (הקרדיט עליה לפרופ' שטכמן, שמעתי אותו משתמש בה ומצא חן בעיני). אבל אתה ממילא החלטת שאתה יודע בדיוק מי אני ומה אני.

אין שום דבר אוטומטי בתגובה שלי. אני טוען שזו אנלוגיה גרועה, חסרת ערך פדגוגי כלשהו בהקשר שבו היא מופיעה (במקרה זה גם נושא קרוב מאוד לתחום העיסוק שלי), ושהבחירה להשתמש בה היא לא תמימה בכלל (ושוב - מתוך הכרות עם עבודתם של עורכים מטעם משרד החינוך, לא יפתיע אותי בכלל אם מקורה בכלל לא בכותבי הספר). אתה בוחר לא להתמודד עם הטענות הללו (או כל טענה אחרת שהועלתה פה), ובמקום זאת לפנות להקטנה וביטול, ולהחליט שלא יכול להיות שמישהו השקיע מחשבה והגיע למסקנה שונה משלך - הוא פשוט חסר יכולת הבנה ומגיב באופן אוטומטי ופאנטי.

ואומר זאת שוב - אין דבר כזה בתי ספר חילוניים במדינת ישראל. אם משרד החינוך היה נאות להקים זרם חינוכי שכזה, כל דיוני ההדתה (בהקשר של מערכת החינוך) היו הופכים ללא רלוונטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 4:29 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
sheky כתב:
אני מצטרף לסלידה מאמירות כמו "מה יקרה אם ילמדו קצת יהדות?"... מה יקרה אם ילדים דתיים ילמדו קצת על המנהגים הרפורמים והרקע שלהם? קצת לפתוח את הראש!
אין לי שום צורך שהילד שלי ידע כמה תפילות עושים ביום, באיזה קבוצות ולמה הנשים והגברים לא יושבים ביחד ("זה פשוט בני, התורה מתייחסת בזלזול לנשים ומניחה שכל הגברים לא יכולים לשלוט בעצמם, ככה אלוהים אמר"). אני מאוד אשמח שילמד היסטוריה יהודית, על החגים, על הפולקרלור וכו'... אני לגמרי יהודי ישראלי ואני אשמח אם הילדים שלי יהיו ככה.

על הפיסקה הראשונה אני מסכים לגמרי. הבעיה בשאלות נוסח נורטון זה לא בעצם העובדה שלגיטימי לגמרי (והפלא ופלא, גם נעשה) ללמד יהדות בבתי ספר חילוניים אלא שתמיד השאלה הזו מוצגת חד סטרית ומתעלמת מהקשר.

לגבי הסיפא, אני רק רוצה לציין שאתה לא מסכים איתי. אני לא חושב שהדוגמה ההיא היתה "בגבולות הסביר". אני חושב שהיא היתה דוגמה מצוינת ורלוונטית ושמי שמוצא בה בעייתיות לא מדבר איתי באותה השפה בכלל. כל הטיעונים נוסח "ומה עם חתונות חד-מיניות" פשוט מעידות על אוטומטיות של התגובה ועל אי הבנת הטקסט המקורי. וכמובן שהאיסור על שימוש באנלוגיות מתוך עולם המושגים היהודי בספר לימוד בעברית הוא אבסורדי לחלוטין.

לאמחדהסטרי
אני חושב שחוסר לימודי ליבה זה בושה שצריך לטפל בה עד כדי האשמת הורים בהתעללות
אני חושב שהכנסת דוגמאות על להטבים לספרי לימוד, ראויה ויותר מכך
אני גם חושב שהכנסת קצת תכנים יהודים זה לגיטימי. כזה אני, פלורליסט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 4:39 pm 
Sophomore

נפלא שאתה פלורליסט. אבל אתה ממשיך להתעלם מהנקודה שלא מדובר ב"הכנסת קצת תכנים יהודיים", אלא בהנחלה של השקפת עולם ששייכת לזרם מסוים ביהדות. האם "קצת תכנים יהודיים" כוללים את הנחיתות של משפחות חילוניות לעומת משפחות דתיות (ע"ע המקרה של צ'ארלס ובנו)?
תכנים יהודיים (עם דגש דתי, כמובן) היו מאז ומעולם בבתי הספר הממלכתיים, החל מפולקלור חגי ישראל בגנים, דרך עשר שנות לימודי תנ"ך ובגרות חובה במקצוע, והמשך אל לימודי מחשבת ישראל בחטיבות ביניים רבות (וכמעט תמיד, "מחשבת ישראל" מציגה את זרם החשיבה הרבני-אורתודוקסי, תוך התעלמות מזרמי חשיבה אחרים).

אדרבא - כפלורליסט, אתה אמור להיות בעד הכנסת תכנים יהודיים ממגוון ההשקפות והזרמים הקיימים. היהדות רחבה הרבה יותר מהעולם הצר של הרבנות האורתודוקסית והשולחן ערוך, אך רק עולם זה מוכנס לתוכניות המתקראות "תרבות יהודית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 4:46 pm 
Hall of Famer

בכיף. שיכניסו תכנים רפורמיים כשיעורם באוכלוסיה. לא רואה בעיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 4:53 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:

עוד היתממות.

הנקודה העקרונית, שעידו מתאר מצוין, היא שהדתיים-לאומיים נלחמים להשליט עקרונות דתיים-לאומיים בכל מקום שהם יכולים. אין שום תמימות או מקריות בדוגמה מספר הכימיה, רק עוד אקט של דחיפת מסר שהם רוצים במקום שהוא לא קשור.

חילוני שלא מבין שזה לא "קירוב לבבות" או "מסורת" אלא מלימה על צביון ואורח חיים, לא מבין כלום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 4:56 pm 
Hall of Famer

ואציין,שאני גם לא רואה בעיה עם ביקורת המקרא. הבעיה שלי היא לא עם האמונה או שלילתה, אלא עם הבורות. מצידי שילמדו על שר שנגח את הפרה תוך לימוד השטות בכך, דרך המשפט המודרני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:00 pm 
Sophomore

נורטון כתב:

שמח שאתה לא רואה בזה בעיה. משרד החינוך רואה בכך בעיה קשה (עזוב תכנים רפורמיים שזו תועבה מוחלטת ושיקוץ. אני מדבר איתך על תכנים יהודיים לא דתיים, ברמת טקסטים מכוננים של הציונות, שמודרים מתכני ה"תרבות היהודית").

ולגבי הדוגמא שלך, אגיד בפעם השלישית: זה דברים שנלמדים במערכת החינוך הממלכתית. אני נבחנתי לבגרות על דיני שור וחמור, נניח, או משהו בסגנון (זכור לי משהו על השור שנופל לבור של אדם אחר ומה אומר הדין על כך. השפיע עמוקות על חיי, כפי שאתה מבין). כמה שעות שבועיות אתה רוצה שיקדישו לזה בדיוק? כי, אגיד שוב, אין פה ואקום - כל שעה שמוקדשת ל"שור שנגח את הפרה" באה על חשבון משהו אחר שלא יילמד.

נערך לאחרונה על ידי ido בתאריך ו' אפריל 16, 2021 5:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:01 pm 
Hall of Famer

או במילים אחרות, אם היו לוקחים את אותה דוגמה בפיזיקה, עם אותה אנלוגיה , ואז מביאים דוגמה בה שני חלקיקים מאותו סוג מתחברים, בדיוק כמו זוגות חד מיניים נפלאים ועשירים, זה היה מצב אידיאלי בעיניי
נדב, נדמה לי שהיתממות לא קשורה לכאן. המצוי לא מעניין אותי כי אני לא יודע עליו מספיק, רק הרצוי והוא חינוך שייתן ידע (ידע! לא ערכים) יהודיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:06 pm 
Hall of Famer

לדעתי חצי שעת יהדות שבועית זה די הותר, כל עוד היא נעשית מעניינת ורלוונטית, כדי להמעיט את הבורות
וכן, אני בעד להביא רבנים מהסוג המגניב יחסית (צוהר?) מדי פעם להרצות (וכן, גם רפורמיים, להטבים ואיזה שייח פה ושם. באותה מידה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:16 pm 
Sophomore

אחלה. לפי חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשע"ו, ההמלצה היא לשעתיים שבועיות של לימודי תנ"ך החל מכיתה ב' ועד לסיום חטיבת הביניים. בחטיבה העליונה לומדים תנ"ך לקראת בחינת בגרות חובה בהיקף שתי יח"ל (היקף זהה להיסטוריה, ספרות ולשון עברית). לפי נתונים משנת תשע"ד, ממוצע שעות ההוראה השבועיות במקצוע תנ"ך בבתי הספר הממלכתיים גבוה מההמלצה (ומגיע ל-3.6 ש"ש בחטיבה העליונה). אין לי כוח לחפש נתונים עדכניים יותר, אבל יפתיע אותי אם לא חל גידול.

וזה רק תנ"ך, זה לא כולל את לימודי ההעשרה במסגרת "תרבות יהודית" (כאמור, העשרה אורתודוקסית לעילא), זה לא כולל לימודי מחשבת ישראל שמתקיימים בבתי ספר רבים בחטיבות הביניים (ומי שמתעניין גם יכול לקחת כמקצוע מורחב לבגרות בהיקף 5 יח"ל). זה גם לא כולל את התוכנית החדשה באזרחות שמכילה לא מעט תכנים יהודיים אורתודוקסיים. ולימודי היסטוריה שלפחות בתקופתי התרכזו לחלוטין סביב ההיסטוריה היהודית (ימי בית שני, למשל. ממלכות החשמונאים, מרד המכבים. דברים כאלה).

וכל הלמידה היא דרך הפריזמה האורתודוקסית-רבנית. אין שום גוון אחר של היהדות (דתי או לא דתי) שמונגש לתלמידי מערכת החינוך הממלכתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:21 pm 
Hall of Famer

שעתיים זה יותר ממספיק, אולי הבעיה היא שיש תכנים יהודיים הרבה יותר רלוונטיים, מעניינים ועשירים מהפאקינג תנך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:23 pm 
Sophomore

הבעיה היא שהלמידה לא נעשית כדי להקנות ידע ולעורר עניין ומחשבה אלא על מנת להנחיל ערכים והשקפת עולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:30 pm 
Hall of Famer

אז הנה, אנחנו מסכימים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:33 pm 
Hall of Famer

יש מעגל מופלא של ביצים ותרנגולות בקשר לאובססיה הדתית לדחוף תכנים דתיים לציבור הכללי:

המוטיבציה לכך היא התפישה האמונית שהגאולה תלויה בהכשרת הלבבות והמלחמה היא על כל נשמה יהודית. דא עקא הנושאים האלה מעניינים את ה... של רוב הציבור (דרך אגב גם בישיבות הסרוגות. לפחות בתקופתי, הרוב המכריע של בני כל מחזור יעדיף לראות משחק כדורסל על פני לימוד דף גמרא). זה גורם לגאוני החינוך הסרוגים לחשוב שמה שצריך לעשות זה להגביר את התכנים כי פשוט החילונים לא מכירים מספיק ואם הם יכירו אז כבר יהיה יותר טוב. וכו' וגו'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 5:38 pm 
Sophomore

זה באמת כזה מסובך להבין שהבעיה היא לא תכנים יהודים, אלא רצון להעביר ערכים דתיים? שבהרבה מקרים גם מנוגדים לערכים של ההורים של אותו ילד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 6:11 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
אז הנה, אנחנו מסכימים

יפה :co_ol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 16, 2021 11:53 pm 
Senior

לי באופן אישי אין שום עניין בדת משום סוג (למעט בקטע של מיתולוגיה), אבל אין לי ספק שהסיבה שחילונים לא בקיאים בעניין דת היא בגלל אנשים כמו אהוד (כלומר, הממונים עליו).

כשאתה גר בארה"ב ונתקל בקהילות היהודיות פה (לא הישראליות) זה כ"כ ברור כמה היחס שלהם לדת והמסורת בריא יותר ומכיל יותר. הבעיה זה לא 'הדתה' לבד, אלא כל הממסד האורתודקסי שצריך למגר אותו לחלוטין מעמדות כח אם יהיה איזשהו סיכוי לחברה יהודית פה.

התגובה של ראובן היא דוגמא נפלאה ל-bias towards fairness.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 12:01 am 
Hall of Famer

בדיוק היתה כתבה בסופ"ש על גורי אלפי שהתחיל להתעניין ביהדות ולשמור מסורת בזמן שהותו בארה"ב, תוך ביקורת גדולה על הממסד הדתי בארץ ועם ההסבר הזה בדיוק: שבארץ הוא מרגיש שכל עניין דתי כפוי עליו, ובארה"ב זה בא ממקום של עניין ומסורת.

ותומר פרסיקו שבשנים האחרונות משמש בברקלי, בכלל מעניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 12:13 am 
Senior

הגן של הבן שלי בצ'אפל היל היה חלק מבית כנסת של זרם יהדות שלא שמעתי עליו לפני כן שנקרא "יהדות רקונסטרוקציונסטית".

לא התעמקתי בתיאולוגיה, אבל בגדול זה נשמע לי כמו קהילה חילונית לחלוטין שמכירה, לומדת ואוהבת את המסורת שלה. דבר שלא קיים בערך בארץ שאני מכיר, כי גם הזרמים ה'חילוניים' מצריכים הכרה בכח עליון.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7 ... 7%99%D7%AA

(אני בטוח כמובן שמדובר בזרם יחסית זניח כמותית גם בארה"ב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: