סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 4:34 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:04 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נחמד.

ובפינת השעשוע: בית המדרש לרבנים של התנועה נמצא ב"church road"

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:57 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ido כתב:
"האיסור על השימוש באנולוגיות מתוך עולם המושגים היהודי". על מה אתה מדבר? אני (שהבאתי את הדוגמא) בטח לא כתבתי דבר שכזה, ונדמה לי שגם אף אחד אחר לא. לא רק שלא אמרתי את זה, אני משתמש בעצמי באנקדוטה תנ"כית באחת המעבדות שאני מעביר לסטודנטים (הקרדיט עליה לפרופ' שטכמן, שמעתי אותו משתמש בה ומצא חן בעיני). אבל אתה ממילא החלטת שאתה יודע בדיוק מי אני ומה אני.

אין שום דבר אוטומטי בתגובה שלי. אני טוען שזו אנלוגיה גרועה, חסרת ערך פדגוגי כלשהו בהקשר שבו היא מופיעה (במקרה זה גם נושא קרוב מאוד לתחום העיסוק שלי), ושהבחירה להשתמש בה היא לא תמימה בכלל (ושוב - מתוך הכרות עם עבודתם של עורכים מטעם משרד החינוך, לא יפתיע אותי בכלל אם מקורה בכלל לא בכותבי הספר). אתה בוחר לא להתמודד עם הטענות הללו (או כל טענה אחרת שהועלתה פה), ובמקום זאת לפנות להקטנה וביטול, ולהחליט שלא יכול להיות שמישהו השקיע מחשבה והגיע למסקנה שונה משלך - הוא פשוט חסר יכולת הבנה ומגיב באופן אוטומטי ופאנטי.

ואומר זאת שוב - אין דבר כזה בתי ספר חילוניים במדינת ישראל. אם משרד החינוך היה נאות להקים זרם חינוכי שכזה, כל דיוני ההדתה (בהקשר של מערכת החינוך) היו הופכים ללא רלוונטיים.

הסברתי מדוע לא נכנסתי עניינית לדיון - אני מוצא אותו כמיותר לחלוטין כי בפערי השקפות כאלה אין בזה שום טעם (וגם מסיבות אחרות שלא קשורות אליך). אבל אם חשוב לך אני מוכן להתייחס לדברים עצמם.

אז אולי תסביר מה לא הגיוני ולא בסיסי בכך כשרוצים לתאר צימודים אפשריים בין שתי קבוצות, מתארים אותם במושגים של "חתן וכלה" (אגב, דימויי חתונה זה דבר מאוד נפוץ למשל במתמטיקה) ואז כדי להבהיר שהכותב *לא מתעלם* מהאפשרות של חתונות חד-מיניות מחדדים שזו חתונה יהודית כשרה למהדרין, כלומר כזו שבה האפשרויות היחידות הן גבר ואישה. בעיני אם כבר זה ניסוח אירוני לחלוטין ואין שום סיכוי שכותב דתי היה מתנסח ככה. עבור דתיים אורתודוקסים "חתונה" היא בהגדרה כזו שנעשתה כדת משה וישראל.

ומכיוון שבמקרה הזה האנלוגיה היתה באמת הכי בסיסית בעולם, אפילו לא ציטטו מהתנ"ך, ומכיוון שזו לא פעם ראשונה שאני רואה את ההתייחסות אליה וכמעט תמיד זה במצומד ל"מה הקשר בין חתונה יהודית לספר כימיה?" המסקנה שמה שעומד מאחורי הביקורת היא בדיוק גישה ששוללת כל אנלוגיה ליהדות בספרים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:24 am 
Sophomore

א) זו אנלוגיה גרועה לתיאור של שני דברים שיכולים/לא יכולים להתחבר. יש אלף אנלוגיות מוצלחות ומדוייקות יותר.
ב) מבחינה פדגוגית זה בכלל מיותר וטיפשי לחלוטין.
ג) יופי שהדגישו ''חתונה יהודית כשרה למהדרין'' ביום שיתאפשרו חתונות מסוג אחר פה, אולי תהיה לזה משמעות.
ד) אני מסתכל על זה בתוך ההקשר הכולל.

בכל מקרה, הבנתי שאתה לא מסכים וזה בסדר ולגיטימי ואף רצוי שיהיו דעות סותרות. הבנתי גם שהטיעונים שלי מבחינתך הם קשקושים אוטמוטיים של פאנט נעדר הבנת נקרא בסיסית, ושאתה שולל על הסף את האפשרות שהפיסקה הזאת באמת מפריעה למישהו (ולא משמשת ככלי במסע צלב) כי בעינייך אין איתה כל בעיה. אז אני מסכים איתך שהדיון הזה מיותר.

אם תרצה להגיב על דברים אחרים שהועלו פה (למשל, הסירוב המוחלט של בנט וממשיכיו אפילו להפגש עם הפורום, ההתנגדות העזה שלהם לרעיון של הקמת זרם חינוך ממלכתי-חילוני) אשמח לשמוע את דעותייך בנושא. אם לא, שיהיה לך יום נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 12:05 pm 
מנהל פורום

כבר אמרתי שאני לחלוטין בעד הקמת זרם חינוך של הפורום החילוני ומאכזב אותי לשמוע שזה לא התאפשר (בדיונים שלי עם אנשי הפורום הם בד"כ שללו את עצם הרעיון).

והעובדה שבארץ אין הכרה בחתונות לא דתיות שנערכו בארץ לא אומר שחתונות כאלה לא קיימות. ואין לי מושג למה זו אנלוגיה גרועה (כאמור הדימוי של חתונה כתיאור של זיווגים קיים וידוע למשל במשפט החתונה של הול) אבל ממילא דיון ברמת האנלוגיות בספרי לימוד הוא עוד פחות מעניין מחיפוש אחרי אנקדוטות להדתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 12:33 pm 
Sophomore

כשאני למדתי את המשפט של הול הוא נוסח והוכח לחלוטין בלי אף סוגיה מגדרית.
וגם אם המרצה היה משתמש באנלוגיה של גברים ונשים זה לא היה נורא.
אבל, הוא בחיים לא היה טורח להסביר איזה זוג הוא כשר למהדרין כמו ביהדות ואיזה לא , ומתי חופה (זה הרי חלק קריטי כדי שהאנלוגיה תהיה מובנת) היא כשרה למהדרין. אלא כמובן אם יש לו גם עוד מטרה, וזה לטפטף לי ערכים שאני לא בהכרח מאמין בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 1:09 pm 
מנהל פורום

בעיני באופן אישי אם האנלוגיה היתה מופיעה בלי הסיוג של החתונה היהודית היא היתה גרועה בהרבה (וגם שגויה) כי היא מתעלמת מהאפשרות של חתונת גבר לגבר. אולי זה לא "היה נורא" בעיניך אבל זו ראייה סובייקטיבית ומוטה. נחמד שבשם התקינות הפוליטית הספר נדרש לאנלוגיות מוטעות ומטעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 1:17 pm 
Sophomore

האופציה הראשונה גם לא ממש תקינה פוליטית, אפילו אתה הסברת את זה.
לדעתי אתה פשוט נאיבי בכך שאתה חושב שההדגשות המרובות של עניין הכשרות למהדרין הן כדי לתת חיזוק\הכשר לאנלוגיה, ולא כדי לחלחל רעיונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 1:47 pm 
מנהל פורום

מכיוון שבמקרה הזה אני משוכנע, גם מהניסוח וגם מההקשר שזה איזכור אירוני, אם זה מחלחל רעיונות אז זה דווקא מחלחל את הרעיונות בכיוון ההפוך. לא שיש משהו רע בחילחול לתלמידי בית ספר של הרעיון שאין ליהדות מנדט על הקונספט של חתונה ושיש אלטרנטיבות אחרות.

אבל מה שבאמת יש כאן זו פרנויה של פנאטיות חילונית שמתחלחלת מכל איזכור של יהדות ומצמידה לה פרשנויות מופרכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 1:55 pm 
Hall of Famer

עידו כבר אבחן במיומנות שראובן רואה צורך לקטלג את כל מי שרואה את הסיטואציה אחרת ממנו כפנאט שהוא פרשן מופרך שמתעסק בדברים שהם עוד פחות מעניינים מאנקדוטות להדתה.

בהתחשב בכך שאותו ראובן הצליח להיות היחיד בדיון הזה שהגיע למסקנה שהדוגמה היא אשכרה פלורליסטית, אין אלא לקבוע שאו שכולנו פנאטים, או שהוא מקרה קיצוני של יכולת להבין את הסיטואציה ב180 מעלות ממה שהיא באמת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:12 pm 
Senior

ראובן כתב:
פנאטיות חילונית

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:21 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
ראובן כתב:
פנאטיות חילונית

תמונה

כן, אנחנו ידועים כמדינה עם גדודי פנאטים חילונים. בסך הכל מדינה שבה דתיים מאד מתקשים לקיים את פולחנם.

אגב, באמת לא מזמן היא איזשהו אירוע שבו די התקבע שבמדינות מתקדמות לא מכניסים דת למוסדות ציבור. המהפכה הצרפתית משהו.

אולי צריך לשכנע את משרד התיירות לעבוד על סלוגן למשיכת תיירות חילונית, גן עדן כאן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:22 pm 
Senior

לפרוטוקול, אני מסכים עם ראובן לגמרי (למרות שהוא טועה לחלוטין כמובן) אז הוא לא היחיד.
לעניין עצמו, גם אני קראתי את הדוגמא כ"מאחר ויש כמה סוגי חתונות אפשריים, חשוב לסייג ולהגדיר את החתונה כיהודית כשרה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:23 pm 
Junior

מחקרים כבר הראו לדוגמה שבספרי מתמטיקה למערכת החינוך נשים מוזכרות רק בהקשר של בישול, ניקיון וכו'. אני מניח שבעיני ראובן מי שהדוגמאות האלו מציקות לו הוא בסך הכל פנאט פמיניסט שאין איתו בסיס לדיון.
וכמובן שזה פחות גרוע מעניין החתונה היהודית, כי לפחות במקרה של הנשים המבשלות והמנקות רוב הסיכויים הם שלא הייתה יד מכוונת מאחורי הדברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:25 pm 
Junior

תומר כתב:
לפרוטוקול, אני מסכים עם ראובן לגמרי (למרות שהוא טועה לחלוטין כמובן) אז הוא לא היחיד.
לעניין עצמו, גם אני קראתי את הדוגמא כ"מאחר ויש כמה סוגי חתונות אפשריים, חשוב לסייג ולהגדיר את החתונה כיהודית כשרה".

תקן אותי אם אני טועה אבל גם אתה אדם דתי, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:35 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
תומר כתב:

אתה טועה. וזה שהוא כתב הודעה בשבת די מראה את זה, לא?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:38 pm 
Senior

אין לי שמץ של מושג לגבי ספר כימיה, אבל הטענה שיש בארץ 'פנאטיות חילונית' ושהיא כל כך שכיחה שכמות גדולה של אנשים בפורום רנדומלי באינטרנט לוקים בה היא בדיחה.
זה גם חוסר הבנה של משמעות המילה וגם התעלמות מכוונת מעיבוד מידע. 'נאיביות' זה מכבסת מילים סבירה לזה.

יונתן רטוש היה פנאט חילוני. לא היו הרבה כמוהו. פנאטים דתיים לעומת זאת יש לנו בשפע. הניסיון לייצר איזון מסוים בין 'שני הצדדים' הוא עוד דוגמא לעולם הפוסט-אמת שאנחנו נמצאים בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:42 pm 
Senior

ככלל, אני אישית מציע לכולנו לא להניח הנחות על האחרים ובטח לא לגבי מה שהם מתכוונים. אם הדברים לא ברורים תמיד אפשר לשאול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:44 pm 
מנהל פורום

איפה ניסיתי לייצר איזון?

רצף הפעולות היה כזה:

טענו טענה (עובדתית) שבנט הגדיל את לימודי היהדות בבתי ספר חילונים (או משהו מעין זה, לא זוכר את הניסוח)
ביקשתי ביסוס
קיבלתי כביסוס את הדוגמה בספר הכימיה
הגבתי שהדוגמה הזו מבטאת בעיני חשיבה פנאטית חילונית
<התפתח דיון (נגד רצוני אבל מילא)>

איכשהו יצא מזה פתאום, למרות שכל הטענות שלי היו ענייניות ועובדתיות וקונקרטיות, שאני מנסה לייצר איזון בין משהו למשהו או מכחיש את הפנאטיות הדתית או אנא עארף.

בכל אופן בזאת מיציתי ועצם העובדה שזכיתי להסכמה מתומר מספקת אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:47 pm 
Senior

עצם הטענה שיש פנאטיות חילונית בישראל היא ניסיון לייצר איזון, כפי שהסברתי. כמובן שמיצית. התחלת מזה שמיצית, שכולם פה פנאטים וגם ככה זה יותר מה'נובמת' הסטנדרטי.

פוסט-אמת קלאסי. אין נכון או לא נכון יותר. אין עובדות. לא חשוב כמה מגוחכת הטענה. פוסט האמת כל כך חזק, שזה שראובן כתב שכולם פה "פאנטים חילוניים" זו כבר עובדה מבחינתו. הדיון היחיד שמקובל זה אם זה 'בסדר' או לא.

במציאות אגב, זו עם העובדות, אפילו חילוניות אין בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:51 pm 
מנהל פורום

לא נכון. יש מתנגדי חיסונים בישראל. זה לא מייצר איזון בינם ובין תומכי החיסונים.

ומדהים אותי שאני - שמציב התייחסות קונקרטית לטענה עניינית - מואשם ב"פוסט אמת" מול מי שמתכחש לקיום של תופעה שדי ברור שקיימת (אתה באמת טוען שאין דבר כזה? שאין אדם באחד בישראל שהאמונה שלו בחילוניות היא ברמה כזו שמגדירה אותה כפנאטית?) וזה מבלי אפילו לטרוח להתייחס עניינית לטענה אלא פשוט כי עצם האיזכור שלה יוצר איזה איזון מזויף עם תופעה אחרת (שבכלל לא התייחסתי אליה ושאין שום ספק שקיימת בלי קשר).

ובאמת בזאת מיציתי, מתנצל אם לא אגיב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:52 pm 
Senior

תומר כתב:
ככלל, אני אישית מציע לכולנו לא להניח הנחות על האחרים ובטח לא לגבי מה שהם מתכוונים. אם הדברים לא ברורים תמיד אפשר לשאול.

אם כך אשאל, כשאתה כותב שאתה 'מסכים לגמרי עם ראובן', האם גם לדעתך יש פה חבורה של פאנטים חילוניים? במה מתבטאת הפנאטיות הזו לדעתך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 2:55 pm 
Senior

ראובן כתב:
לא נכון. יש מתנגדי חיסונים בישראל. זה לא מייצר איזון בינם ובין תומכי החיסונים.

ומדהים אותי שאני - שמציב התייחסות קונקרטית לטענה עניינית - מואשם ב"פוסט אמת" מול מי שמתכחש לקיום של תופעה שדי ברור שקיימת (אתה באמת טוען שאין דבר כזה? שאין אדם באחד בישראל שהאמונה שלו בחילוניות היא ברמה כזו שמגדירה אותה כפנאטית?) וזה מבלי אפילו לטרוח להתייחס עניינית לטענה אלא פשוט כי עצם האיזכור שלה יוצר איזה איזון מזויף עם תופעה אחרת (שבכלל לא התייחסתי אליה ושאין שום ספק שקיימת בלי קשר).

ובאמת בזאת מיציתי, מתנצל אם לא אגיב יותר.

זה נחמד. התחלת בזה שחלק נכבד מפורום רנדומלי באיטנרנט הוא בבירור 'פנאט חילוני' ועל כן שאין טעם בכלל להתדיין ועברת לזה שאולי יש אחד כזה בארץ? פנאט חילוני שיאסור על תפילה בציבור או על בתי כנסת. שיאסור על כיפה או טלית. שיסיר את מגן הדוד מהדגל. זו פנאטיות חילונית. בדיוק כפי שהפנאטיות הדתית של אהוד היא כזו שמעוניינת להחיל שלטון יהודי אורתודקסי על המדינה.

לכן נתתי את הדוגמא של יונתן רטוש כמשהו שאולי קרוב לפנאטיות חילונית (או אנטי-יהודית). התנועה שלו לא בדיוק צלחה.

ההתייחסות לספר הכימיה לא מעניינת אותי. החוצפה של לטעון על אדם שהוא פנאט שלא ראוי לדיון על בסיס הדוגמא הזו היא מדהימה בעיני. המשפט הראשון שלך על מתנגדי חיסונים או תומכי חיסונים חסר משמעות.

וכן, מיצית מהתחלה. התחלת את השיחה בזה שאתה לא מתכוון לנהל שיחה עם פנאטים כי אין לכם בכלל על מה לדבר. מדהים שזה מדהים אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 3:05 pm 
Junior

Hacohen כתב:
הוקיץ' כתב:
תומר כתב:

אתה טועה. וזה שהוא כתב הודעה בשבת די מראה את זה, לא?

פדיחה :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 3:21 pm 
Hall of Famer

לא רוצה לגרור לכאן אירועים מפלטפורמות אחרות, רק אציין שגם בעניין חיסונים ומיהו "מתנגד חיסונים", יש לי מחלוקת תפישתית עם אדון ראובן שמסתבר אם כבר כפנאט הגדרות כוללניות לא קטן לכשעצמו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 3:47 pm 
מנהל פורום

אני חסמתי אותך בפייסבוק אחרי שנמנעת מבקשה מנומסת שלי להפסיק להטריד אותי בשאלות במקומות זרים (במקרה ההוא על הקיר של איכילוב). למרבה הצער כאן בסלניוז אין אפשרות לחסום מישהו והתקווה שלי שאצליח להגיב כאן במקביל אליך מבלי להיכנס איתך במגע ישיר התבדתה, ועוד תוך הפגנת האלגנטיות האופיינית אליך, שנראה לי שזה זמן טוב לפרוש לבינתיים לא רק מהדיון אלא גם מהפורום.

(תקראו לי אם אהוד יעשה משהו שיצריך פיצול ת'רד או משהו כזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80 ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: