סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 3:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 3:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
"להטריד אותך בשאלות במקומות זרים" זה מעולה.

מה שהיה על אותו קיר זה השתוללות שלך ושל מדעני-על אחרים שכמותך, שכינו כל מי שחושב מילימטר אחרת ממכם בנושא הקורונה "מתנגד חיסונים" או "מכחיש קורונה" וזלזלו במפגיע במגוון דעות מדעיות של אנשים שמבינים קצת יותר מכולנו בנושא, כמו אפידימילוגים ורופאי בריאות ציבור בכירים.

באותו סגנון מופלא שבו אתה מקטלג "פנאט שאין איתו בסיס לדיון" מי שרואה אחרת ממך כאן, חסמת שם (אחרי, שככל שאני זוכר, אתה זה שהגיב על פוסטים אישיים שלי בוול שלי בנושא הקורונה) ועכשיו אתה בורח מהפורום כי אוי ואבוי מה עשו לך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 4:03 pm 
Senior

כמובן שזכותו המלאה לא להתדיין או לא להיות בפורום, אבל להתחיל דיון בלקרוא למישהו פנאט שאין איתו בסיס לדיון כי הוא הביע דאגה לגבי התכנים שהילדים שלו מקבלים ואז לסיים כל הודעה ב'מיציתי' זו התנהגות אלימה לכל דבר. מעבר לעובדה שהוא טועה באופן עובדתי לגבי 'פנאטיות חילונית' (ולכן הוא לא ניסה אפילו להתדיין על כך) ושכל ה'דיון' מלכתחילה נועד בכדי להציג את עידו כפנאט (הוא לא באמת שאל על הדתה בשביל לנהל דיון על כך, הוא שאל בשביל 'להוכיח' שעידו 'פנאט').

חבל, כי ברוב מוחלט של הדיונים סביר שדעתי תהיה דומה לזו של ראובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 4:09 pm 
Hall of Famer

כמובן שזכותו למה שהוא רוצה, אני תוהה מה העליהום האיום שהוא עבר שגורם לו להיות כלכך נעלבי ולהכריז על עזיבה, אחרי שכאמור הוא זה שהתחיל את העניין ב"אין דיון כי אתה פנאט" כפי שציינת.

זה פשוט נורא דומה למי שמנהל דיון ציבורי על דף ציבורי בפייסבוק הציבורי, וכששואלים אותו שאלות בקשר לדברים שהוא כתב-חוסם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 4:15 pm 
Sophomore

אם בא לך להתווכח בתרד המקביל על קטלוג מתנגדי החיסונים אני מוכן להיות פרטנר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 6:11 pm 
Hall of Famer

בטח שיש פנאטיות חילונית ואפילו לא כזה קשה להניח אותה.
נניח שמקום שבו יש לוז לוז (lose lose) מצביע לפחות על קשר לפנאטיות.

כמה מכם בעד גיוס חרדים? כי אולי יש פה ווין מסוים בספק (נניח פחות חצי שנת שירות, שזה בהחלט ווין אבל חתיכת ספק גדול), אבל יש פה בוודאות לוזים. לוז לציבור החרדי, אבל גם לציבור החילוני שצריך צבא גדול יותר, שמצריך יותר כסף, ובגלל שיש בו יותר דתיים, גם יצטרך יותר התאמה לצרכיהם, מן הסתם.
הווין ווין הקלאסי במקרה הזה, הוא לתת לחרדים לעבוד בלי הצורך בשירות צבאי. כמה מכם בעד הפתרון הזה? אגב, גם חיובי בלימודי ליבה הוא סוג של ווין ווין לדעתי, בטח לפרט החרדי (גם אם לא לרבנים של החרדים).
אבל גיוס לצבא של החרדים, באופן גורף הוא לוז לוז. (שגם מתעלם מזה שעשרות חילונים משתחררים מדי יום, מוקדם, מהשירות הצבאי שלהם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 6:21 pm 
Sophomore

לא הבנתי את הקשר (אם יש) לפנאטיות חילונית.
עניין הגיוס הוא מקרה קלאסי של להיות חכם ולא צודק, ברור שפטור מגיוס לחרדים זה לא צודק, אבל אני איתך שהפתרון הכי חכם הוא להכניס חרדים לשוק העבודה בגיל כמה שיותר צעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 6:22 pm 
Hall of Famer

כי איזו עוד סיבה פרט לפנאטיות יכולה להיות להכניס את עצמך למצב של לוז לוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 6:26 pm 
Sophomore

שיש אנשים שבמחינתם העובדה שהם נדפקים ואחרים לא היא לוז אחד גדול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 6:30 pm 
Hall of Famer

אכן, ואז הם רוצים להכניס את עצמם ללוז עוד יותר גדול ,על ידי הכנסת חרדים לצבא (וממילא, שינוי של הצבא במידה מסוימת בהתאם)
זאת בדיוק, פנאטיות חילונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 6:42 pm 
Senior

Yuval כתב:
תומר כתב:
ככלל, אני אישית מציע לכולנו לא להניח הנחות על האחרים ובטח לא לגבי מה שהם מתכוונים. אם הדברים לא ברורים תמיד אפשר לשאול.

אם כך אשאל, כשאתה כותב שאתה 'מסכים לגמרי עם ראובן', האם גם לדעתך יש פה חבורה של פאנטים חילוניים? במה מתבטאת הפנאטיות הזו לדעתך?

לדעתי יש דבר כזה פנאטיות חילונית. האם יש פה "חבורה של פנאטים חילוניים"? לא יודע, לא התעמקתי. בהנחה ש"חבורה" משמעה שני אנשים או יותר, אני לא חושב שזו טענה מופרכת א-פריורי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 7:38 pm 
Hall of Famer

גיוס חרדים זו דוגמה גרועה ולא רלוונטית להראות משהו על פנאטיות חילונית, כי זו לא סוגיה דתית אלא אזרחית. בדיוק כמו שגיוס ערבים זו לא סוגיה דתית.

וגם אם רוצים בכל זאת להכנס לזה, אזי השאלה הרלוונטית היא האם דרישה לאכיפת חוק על כלל האזרחים במדינה באופן שווה יכולה להכנס לגדר פנאטיות. אבל אני לא רוצה להכנס לזה, אז אניח לזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 7:55 pm 
Hall of Famer

רק אומר שאם כבר, אז במציאות אי-גיוס החרדים הוא דוגמה לכמה מדינת ישראל פסיכוטית מבחינה דתית. הטיעון החרדי לכך שבניו לא מוכנים אפילו לשרת שירות לאומי, הוא שלימוד התורה שלהם מגן על עם ישראל. והמדינה לא מתווכחת עם הנראטיב, מקבלת אותו בפועל.

אכן פנאטיות חילונית בכל מקום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 7:56 pm 
Hall of Famer

לא
זאת דוגמה לפנאטיות כפולה, מה שבהחלט נכון. אבל זה מובן מאליו שפנאטיות חרדית קיימת ולכן לא דיברתי על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:02 pm 
Hall of Famer

כאמור, דרישה להחלת חוק באופן שווה על כל האזרחים אינה פנאטית בעיניי מכל וכל, וזו סוגיה אזרחית-חברתית ולא דתית.

"פנאטיות כפולה זה בהחלט נכון" עאלק. החרדים לא מתגייסים כי לימוד התורה שלהם מציל את העם, ואם יש חילונים שחושבים שזה גם בולשיט וגם שלפחות יתגייסו לשירות לאומי כי זה בולשיט, זה כבר פנאטיות באותה מידה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:05 pm 
Hall of Famer

תשמע, אתה מה שנקרא קייס אין פוינט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:09 pm 
Sophomore

גם אני חושב שאין דבר כזה פנאטיות חילונית. אין מישהו שטוען שחילונים צריכים להיות פטורים מהצבא כי המדינה זקוקה לתרומה שלהם במחקר ובכלכלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נורטון, שכחת את הדיסקליימר.
אני מקווה שתשים אותו כשתספר לי למה שיהיה גיוס חובה בכלל בישראל.
ואם החלטת שצריך שיהיה (למרות הדיסקליימר) - למה שהוא ייושם רק על חלק מהאנשים לפי מידת דתיותם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:45 pm 
Junior

הנושא של החרדים וגיוס לצבא הוא הרבה יותר מורכב.
מדובר ב"הטבה" שהמיעוט (החרדים) קיבל מהרוב, והדבר קיבל ביטוי בחוק מכמה וכמה סיבות ושיקולים שאליהם לא ניכנס. ובהתאם לכך, ישנה גישה משפטית (בין השאר של נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס, אשר גרוניס) שלפיה בית המשפט במדינה דמוקרטית נועד בין השאר להגן על המיעוט מפני עריצות הרוב, אך הרוב לא זקוק להגנה מפני עצמו, ולכן לא היה מקום להתערב בחוק טל.
אפשר לא להסכים עם הגישה הזאת (והיא אכן ייצגה את דעת המיעוט בפסה"ד), אבל יש בה הרבה היגיון.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ש' אפריל 17, 2021 8:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:57 pm 
Hall of Famer

הלוואי שלא היה גיוס חובה
בכל מקרה, את כל האבחנות וההצדקות אני מכיר, וזה לא משנה בכלום את העובדה שזה לוז לוז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 8:59 pm 
Sophomore

א) לפני שדנים על ''פאנטיות חילונית'', ראוי להגדיר מה היא חילוניות.
ב) בהחלט יכולה להיות (וכנראה קיימת בפועל) פאנטיות אנטי-דתית. אני די משוכנע שכמעט תמיד מדובר בתגובת נגד לכפייה של הדת, אבל התגובה הזו יכולה להגיע לרמה של פאנטיות.
ג) חילוניות ואנטי-דתיות הן שני דברים שונים.
ד) לא צריך לגייס חרדים בכפייה, כי לא צריך לגייס אף אחד בכפייה. בטח לא בשביל משימות שיטור בשטחים כבושים.
ה) בין לטעון שיש הדתה ואינדוקטרינציה במערכת החינוך לבין פאנטיות אין שום קשר.
ו) אין לכפות על אף אחד ערכים ואורח חיים חילוניים. למעשה כל צורה של כפייה מנוגדת בבסיס לרעיון המרכזי של החילוניות - ריבונות האדם על עצמו ומקורה של ריבונות זו מעצם היותו אדם.
ז) לימודי ליבה (אנגלית, מתמטיקה וכו') אינם ערך חילוני. וגם אותם לא צריך לכפות. צריך ואפשר לקיים מערכות חינוך ממלכתיות שמתאימות לזרמים העיקריים (חרדי, דתי, משלב, חילוני, וכמה שצריך למגזר הערבי), להגדיר בסיס משותף (מתמטיקה, אנגלית, עברית בעיקר. רצוי גם להוסיף כישורי חיים כמו התנהלות כלכלית חכמה וכו'), והשאר בהתאם לזרם החינוכי. מערכות חינוך פרטיות לא אמורות להיות מסובסדות מכספי ציבור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:01 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מדובר ב"הטבה" שהמיעוט (החרדים) קיבל מהרוב, והדבר קיבל ביטוי בחוק מכמה וכמה סיבות ושיקולים שאליהם לא ניכנס. ובהתאם לכך, ישנה גישה משפטית (בין השאר של נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס, אשר גרוניס) שלפיה בית המשפט במדינה דמוקרטית נועד בין השאר להגן על המיעוט מפני עריצות הרוב, אך הרוב לא זקוק להגנה מפני עצמו, ולכן לא היה מקום להתערב בחוק טל.
אפשר לא להסכים עם הגישה הזאת (והיא אכן ייצגה את דעת המיעוט בפסה"ד), אבל יש בה הרבה היגיון.

יש בה הגיון כשהרוב מפלה את המיעוט לרעה. אין בה הגיון במקרה המדובר, שבו המיעוט לא מופלה לרעה בשום צורה. שהרי איפה מתבטאת פה עריצות הרוב, בצורה כזו שהגישה הזו תהייה רלוונטית פה בכלל?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' אפריל 17, 2021 9:07 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:06 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
זה כן אני כתב:

יש בה הגיון כשהרוב מפלה את המיעוט לרעה. אין בה הגיון במקרה המדובר, שבו המיעוט לא מופלה לרעה בשום צורה.

כנראה שלא הבנת אותי.
הגישה אומרת שבמדינה דמוקרטית בית המשפט נועד להגן על זכויות המיעוט מפני עריצות הרוב, אך בית המשפט לא נועד להגן על הרוב מפני עצמו. כלומר שאם הרוב (קרי הציבור הלא חרדי) החליט להעניק הטבה לקבוצת מיעוט (במקרה הזה - החרדים) אין לבית המשפט סיבה להתערב ו"להגן על הרוב מפני החלטות שהוא לקח".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:12 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
הלוואי שלא היה גיוס חובה
בכל מקרה, את כל האבחנות וההצדקות אני מכיר, וזה לא משנה בכלום את העובדה שזה לוז לוז

זה לא מה ששאלתי, לא שאלתי מה אתה רוצה או מייחל לו. שאלתי אם לדעתך (אחרי כל הדיסקליימרים) במציאות של ישראל יש צורך בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:17 pm 
Senior

לי אין עניין בגיוס חרדים. לטעון שגיוס חרדים הוא פנאטיות חילוניות זה טמטום ברמות מפליאות.

פנאטיות חילונית היא לאסור על תפילה בציבור.
פנאטיות חילונית היא לאסור על לבוש כיפה בציבור.
פנאטיות חילונית היא לעשות מצעד גאווה בתוך מאה שערים.

האם יש כמה אנשים בארץ שחושבים את זה? אולי. האם אפשר לזהות אותם על פי הדוגמא מספר הכימיה? לול.

אתם לא יכולים להמציא מילים והגדרות לפי מה שנוח לכם. זה פנאטיות מילונית.

אנשים פה באמת לא מכירים את תנועת הכנענים? עמוס קינן? זו פנאטיות חילונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:51 pm 
Hall of Famer

יובל, יכול להיות
אבל אז , מהי המקבילה הדתית? אהוד (שהוא וודאי פנאט) או פחות מכך?
לרוב המוחלט של החרדים אין עניין לייהד את החילונים, למשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], oren_80 ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: