סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 2:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 77  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 9:57 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
כל מי שאוסר על חתונה לא אורתודכסית הוא פנאט דתי.
כל מי שאוסר על גיור לא אורתודכסי הוא פנאט דתי.
כל מי שתומך בחוק איסור גידול חזיר הוא פנאט דתי.

יש לא מעט דוגמאות, ברוך השם ישתבח שמו.

כל כך חשוב לנו לראות את העולם כמשהו שמתאזן בין שני צדדים, שאנחנו ממציאים צד שלא קיים. הלוואי והייתה פנאטיות חילונית בארץ. זה אולי היה מייצר איזשהו מאזן אימה שהיה מאט את הצד השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 10:17 pm 
Sophomore

יובלי היקר, בבקשה לדייק.
אין איסור להתחתן באופן לא "אורתודוקסי" במדינה.
זה שהמדינה לא משווה זכויות בין חתונה לא יהודית לחתונה יהודית (מתקראת "אורתודוקסית") לא אומר שזה אסור.

נורטון יש ניסיונות חרדיים להחזיר בתשובה חילוניים (וטוב שכך)
מוזמן לעיין ביוטיוב ולחפש רבנים כמו יגאל כהן או זמיר כהן או יצחק פנגר (כולם בעלי אורנטצייה חרדית),
כמו כן, ארגונים כמו, "ערכים", "הידברות" וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 10:34 pm 
Senior

נניח אם הייתה פנאטיות חילונית בארץ, אדו לא היה מרגיש כ"כ בטוח להיות טרוריסט בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 10:40 pm 
Hall of Famer

אני לוקח מההודעה האחרונה של אדו את "יובלי היקר".

באמת אני מכיר את יובל כבר אי-אלו שנים ואף סוג של מיודד עמו, אבל לא הגעתי לרמת אינטימיות כזו ובטח לא כה מהר.

מה שהישיבה של הרב פאגוט יודעת לעשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 10:46 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
יובל, יכול להיות
אבל אז , מהי המקבילה הדתית? אהוד (שהוא וודאי פנאט) או פחות מכך?
לרוב המוחלט של החרדים אין עניין לייהד את החילונים, למשל

ייתכן ולרוב המוחלט אין עניין בזה, אבל יש מספיק שיש להם - כל המיסיונרים שמשדלים נערים (ובגירים) חילוניים להניח תפילין, שמנסים לדחוף לנשים חילוניות הדלקת נרות שבת.
באופן ממוסד יותר, ישנם כל פרויקטי ''קירוב הלבבות'' המאוסים למיניהם. למשל ''שבת ישראלית'' שהיא תמיד משפיה חילונית שתבוא לעשות שבת אצל משפחה דתית ולפי האורחות האורתודוקסיות, לעולם לא להפך. וכמובן האינדוקטרינציה בבתי הספר הממלכתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 10:55 pm 
Senior

המקבילה היא בניסיון (המוצלח) לחרד את מוסדות המדינה.
אנשים כל כך שבויים בקונספציה הזו שגיוס חרדים נראה להם כמו הקבלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:12 pm 
Senior

תומר כתב:
Yuval כתב:
תומר כתב:
ככלל, אני אישית מציע לכולנו לא להניח הנחות על האחרים ובטח לא לגבי מה שהם מתכוונים. אם הדברים לא ברורים תמיד אפשר לשאול.

אם כך אשאל, כשאתה כותב שאתה 'מסכים לגמרי עם ראובן', האם גם לדעתך יש פה חבורה של פאנטים חילוניים? במה מתבטאת הפנאטיות הזו לדעתך?

לדעתי יש דבר כזה פנאטיות חילונית. האם יש פה "חבורה של פנאטים חילוניים"? לא יודע, לא התעמקתי. בהנחה ש"חבורה" משמעה שני אנשים או יותר, אני לא חושב שזו טענה מופרכת א-פריורי

לאחר שקראתי את מה שכתב IDO אני מתקן, אין פנאטיות חילונית (שהיא אכן סוג של תרתי דסתרי) אבל יש פנאטיות אנטי דתית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:32 pm 
Hall of Famer

חבד, עידו, לפחות בחול, היא (לא תמיד אבל רוב הזמן) לא ניסיון להחזיר בתשובה, גם אם מציעים לך להניח תפילין
בעיניי אגב, חבד הוא ארגון מדהים (אם כי כל רב לגופו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:
אני לוקח מההודעה האחרונה של אדו את "יובלי היקר".

באמת אני מכיר את יובל כבר אי-אלו שנים ואף סוג של מיודד עמו, אבל לא הגעתי לרמת אינטימיות כזו ובטח לא כה מהר.

מה שהישיבה של הרב פאגוט יודעת לעשות.

אם כבר, אני לוקח משם מחזירים בתשובה שנקראים "הידברות". כמו הפנאט מהתחום האחר שהגיע לפה על תקן של "מוגש כחומר למחשבה בלי נסיון להשפיע לכאן או לכאן".
בכלל, זה המושג הדתי ל"הידברות". "הבה נדבר על כמה אתה החילוני תבוא באורח חייך כלפי אורח חיי. האם הרבה? או שמא רק קצת, ואני, שלא זז מילימטר, אטפל בשאר אחר כך? ותאמין לי, זה חתיכת וויתור כואב מבחינתי.
אגב, עכשיו שזזת קצת, בוא נמשיך להידבר ונראה כמה אתה תזוז עוד לקראתי."

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:33 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
חבד, עידו, לפחות בחול, היא (לא תמיד אבל רוב הזמן) לא ניסיון להחזיר בתשובה, גם אם מציעים לך להניח תפילין

נורטון, בחיאת! דיסקליימר!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:44 pm 
Senior

תומר כתב:
תומר כתב:
Yuval כתב:
תומר כתב:
ככלל, אני אישית מציע לכולנו לא להניח הנחות על האחרים ובטח לא לגבי מה שהם מתכוונים. אם הדברים לא ברורים תמיד אפשר לשאול.

אם כך אשאל, כשאתה כותב שאתה 'מסכים לגמרי עם ראובן', האם גם לדעתך יש פה חבורה של פאנטים חילוניים? במה מתבטאת הפנאטיות הזו לדעתך?

לדעתי יש דבר כזה פנאטיות חילונית. האם יש פה "חבורה של פנאטים חילוניים"? לא יודע, לא התעמקתי. בהנחה ש"חבורה" משמעה שני אנשים או יותר, אני לא חושב שזו טענה מופרכת א-פריורי

לאחר שקראתי את מה שכתב IDO אני מתקן, אין פנאטיות חילונית (שהיא אכן סוג של תרתי דסתרי) אבל יש פנאטיות אנטי דתית

מספר שאלות המשך ברשותך -
ואתה מסכים עם ראובן שלתת את דוגמאת ספר הכימיה היא סממן מובהק של פנאטיות חילונית או אנטי דתית?
האם אתה מסכים עם ראובן שעידו, הוקיץ ודי3 הם פנאטים אנטי דתיים?
כיצד מתבטאת הפנאטיות האנטי דתית בישראל?
מה סדר הגודל שלה?

תודה. אני מעדיף לשאול ולא להניח הנחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:50 pm 
Hall of Famer

ראי, אני יכול לומר שיש לי מושג. אבל האמת היא שאין לי (וסביר שלאף אחד אחר פה אין), האם באמת אפשר לעשות צבא מקצועי בארץ או לא. הייתי רוצה לחשוב שכן, אבל אני לא עשיתי סקרי עומק ולא יודע כמה יתגייסו בכל מקרה, וכמה זה יעלה, ואיך זה יעבוד.
ולכן, אין לי מושג.
זה לא משנה את עובדת הלוז לוז, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 17, 2021 11:58 pm 
Senior

Yuval כתב:
תומר כתב:
תומר כתב:
Yuval כתב:
תומר כתב:

מספר שאלות המשך ברשותך -
ואתה מסכים עם ראובן שלתת את דוגמאת ספר הכימיה היא סממן מובהק של פנאטיות חילונית או אנטי דתית?
האם אתה מסכים עם ראובן שעידו, הוקיץ ודי3 הם פנאטים אנטי דתיים?
כיצד מתבטאת הפנאטיות האנטי דתית בישראל?
מה סדר הגודל שלה?

תודה. אני מעדיף לשאול ולא להניח הנחות.

יובל, אני תוהה מה המטרה שאתה מנסה להשיג בתת הדיון הזה. אתה רוצה לקעקע תורה שאמורה להיות שלמה ותמימה ונקיה מסתירות? אתה רוצה להוביל אותי אל האמת באמצעות דיאלוג סוקראטי? אתה רוצה לשכנע אותי שאני לא מסכים עם ראובן לגמרי אלא רק חלקית? מה הדלק שמניע אותך?

לעניין עצמו, כמעט שום אקט בודד כשלעצמו לא יכול להיות סממן מובהק למשהו. האם הזדעזעות מדוגמה "דתית" בספר כימיה הוא בבחינת "עדות מסייעת לפנאטיות אנטי דתית? אולי, זה לא מספיק מעניין אותי.
לגבי IDO, אין לי מושג איפה הוא נמצא על רצף הפנאטיות האנטי דתית ובוודאי לא תופתע לשמוע שזה גם לא מאוד מעניין אותי.
הפנאטיות האנטי דתית בישראל היא פחות נוכחת במרחב הציבורי ויותר במעשים של בודדים. אין תנועה אנטי דתית אבל יש אנשים כאלה שמבטאים את עמדתם האנטי דתית באופן פנאטי.

בסך הכל אני חושב שגיליתי לא מעט סבלנות לשאלות שלך, אשמח מאוד אם תרד ממני עכשיו ותלך להציק ל Att או משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:08 am 
Sophomore

נורטון כתב:

אני נותן לך קרדיט שאתה מכיר ומבחין בין הזרמים השונים טוב ממני. אבל תסלח לי, לפנות לילד בן 12 ולנסות לשכנע אותו להניח תפילין (לא לשאול, לא להציע - ממש להפעיל לחץ שיבוא להניח) - זה לחלוטין ניסיון להחזיר בתשובה. בתור מי שגדל כילד דתי, אני מניח שמעולם לא חווית זאת.
מעבר לזה שלפחות בהודו, כמעט כל המהות של בתי חב''ד היא החזרה בתשובה ויש שם תחרות גלויה בין הרבנים מי מחזיר יותר (יודע מה, אסייג - כך היה נכון ל-2010. ייתכן ודברים השתנו).
אני לא סובל את חב''ד, בעיני הם מהגרועים שביהודים. מה שכן, לא ברור לי בכלל איך הם עדיין חלק מהיהדות האורתודקסית, הרי מדובר בכת משיחית (מה מותר הרבי מלובביץ' מישו? שניהם יהודים מתים).

זה מזכיר לי גם את ארגון הצדקה הנפלא המתקרא ''שובה ישראל'', שסרב לבקשתם של חברים דתיים שטיילו איתי להעביר את חגי תשרי בבית הארגון בהונג-קונג, כי הנוכחות שלהם ''תפגע בתוכנית'' (ציטוט מדויק). התוכנית היא כמובן סמינר החזרה בתשובה לצעירים חילוניים. יהודים טובים ויקרים, בהחלט.

אגב, החב''דניקים הלא-משיחיים שפגשתי היו בהחלט אנשים נעימים ולא מחזירים-בתשובה. היו לי כמה שיחות עמוקות ומעניינות עם רבנים מהענף הזה של התנועה.

נערך לאחרונה על ידי ido בתאריך א' אפריל 18, 2021 12:17 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:16 am 
Hall of Famer

לא הייתי בחבד בהודו, אבל כן בתאילנד ובויאטנם ושם לא הרגשתי את זה
ושם ובמיוחד בויאטנם, בסייגון, שם רוב המתפללים (כלומר שישה) הם אמריקאים זקנים נשואים שנים עם המקומיות ובאים עם הנשים הגויות שלהם לאכול גפילטע פיש

החבד אותו אני מכיר הכי טוב, הוא זה שבהנובר , ניו המפשייר והמטרה המוצהרת היא למנוע התבוללות במידת האפשר ותו לא, ואת זה אני אומר באחריות

כן,פגשתי חבדניקים וחבדניקיות במספיק מקומות מהזן המפגר ומחזיר בתשובה, אבל מהיכרותי הרוב אינם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:21 am 
Sophomore

אתה צודק, בתאילנד הם היו בסדר, בבייג'ינג הרב היה ממש נחמד ולא הטיף גם כשכבר הייתי שיכור לגמרי (אולי בית חב''ד הכי עשיר בעולם, שם בבייג'ינג).

שוב, אתן לך קרדיט שאתה מכיר יותר, ויותר לעומק, ממני. אתה אומר שהרוב לא מעוניין (באופן אקטיבי, לפחות) בהחזרה בתשובה - אני מקבל. אני רק אומר שהתופעה קיימת וגם אם מדובר במיעוט - הרי שזה כלל וכלל לא מיעוט זניח. וממילא היא קיימת גם ברמה הממוסדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:25 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ראי, אני יכול לומר שיש לי מושג. אבל האמת היא שאין לי (וסביר שלאף אחד אחר פה אין), האם באמת אפשר לעשות צבא מקצועי בארץ או לא. הייתי רוצה לחשוב שכן, אבל אני לא עשיתי סקרי עומק ולא יודע כמה יתגייסו בכל מקרה, וכמה זה יעלה, ואיך זה יעבוד.
ולכן, אין לי מושג.
זה לא משנה את עובדת הלוז לוז, כמובן.

מה זאת אומרת? גם לגייס חילונים עולה כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:28 am 
Hall of Famer

ido כתב:
אתה צודק, בתאילנד הם היו בסדר, בבייג'ינג הרב היה ממש נחמד ולא הטיף גם כשכבר הייתי שיכור לגמרי (אולי בית חב''ד הכי עשיר בעולם, שם בבייג'ינג).

שוב, אתן לך קרדיט שאתה מכיר יותר, ויותר לעומק, ממני. אתה אומר שהרוב לא מעוניין (באופן אקטיבי, לפחות) בהחזרה בתשובה - אני מקבל. אני רק אומר שהתופעה קיימת וגם אם מדובר במיעוט - הרי שזה כלל וכלל לא מיעוט זניח. וממילא היא קיימת גם ברמה הממוסדת

תרשה לי גם להניח על סמך ראייה שלי ושל אנשים שאני מכיר שחב"ד בישראל היא תנועה הרבה יותר מיסיונרית, וגם תנועה פוליטית למהדרין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:29 am 
Hall of Famer

לא הבנתי. במטותא. ברור שעולה, מה הטיעון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:30 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ido כתב:

תרשה לי גם להניח על סמך ראייה שלי ושל אנשים שאני מכיר שחב"ד בישראל היא תנועה הרבה יותר מיסיונרית, וגם תנועה פוליטית למהדרין.

אני לא חולק על זה, כי אין לי את הידע לחלוק על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:34 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא הבנתי. במטותא. ברור שעולה, מה הטיעון?

זה לוז לוז לגייס גם אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:38 am 
Hall of Famer

לוז לוז של מי? הצבא כבר ערוך לגיוסים חילונים, וברור גם כך שצבא עולה כסף. השאלה היא אם הוא עולה "יותר" כסף ובעיקר האם שווה לתפעל צבא שונה לגמרי בשביל עלות שולית אפסית (בעצם, שלילית) שגם תגרום להעמקת השסע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:42 am 
Hall of Famer

מה זאת אומרת? אתה מפסיד 3 שנות עבודה של מי שהם כנראה האזרחים הכי יצרנים ומוכשרים לשוק העבודה, בשנים הכי טובות שלהם. ברור שזה לוז לוז. לפני שאתה אץ רץ לשחרר חרדים לשוק העבודה בלי שירות צבאי, תתחיל בלשחרר את החילונים לשוק העבודה בלי שירות צבאי - ותרוויח הרבה יותר.

והכי אני אוהב את הביטוי "העמקת השסע", עוד ביטוי חד צדדי.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 18, 2021 12:46 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:45 am 
Hall of Famer

סבבה, תקים תנועה רצינית של חילונים שמתים לעוף מהצבא ופועלים לכך אקטיבית ובהחלט נצטרך לפתוח את הדיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 18, 2021 12:49 am 
Hall of Famer

ואם אין תנועה אז זה לא לוז לוז? זה הלוז לוז הכי גדול, יותר מכל לוז לוז מגיוס חרדים. חשבתי שזה מה שמנחה אותך (כלומר, לא באמת חשבתי כך).
אגב, מי אמר שהצבא יהיה יותר גדול? קזז אותו על ידי קיצור שירות החובה לאזרחים הכי יצרנים ומוכשרים, ותרוויח עוד מספר חודשים שלהם בשוק העבודה - גם זה חתיכת ווין. שלא לדבר על השסע שאולי יועמק מצד החרדים, אבל ייסגר קצת יותר מצד החילונים (הצד שאותו לא מודדים כשמדברים על "עומק השסע").

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' אפריל 18, 2021 12:53 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1911 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נ.כ.ב.ש רשמית, ראי שעל הקיר ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: