תומר כתב:
אהוד, בפרפראזה על לבובסקי: במוקדם או במאוחר תצטרך לעמוד בפני העובדה שאתה פחות או יותר דביל ולא עוד אלא גם חלאה נוטפת כיעור, קנאות, שנאה וגזענות. אבל אתה גם יהודי טהור ויקר והניצוץ האלוקי בכל זאת בוער בנשמתך היהודית ועל כן אני בכל זאת אוהב אותך אהבה גדולה שאינה תלויה בדבר ומאחל לך רק טוב.
אתה כותב תגובה צינית ומכוערת, בעוד אני באמת אוהב אותך.
אני גם חושב שבאמת יש בך צדדים מאד יפים ואנושיים מאד, אפילו שאתה רחוק מאלוקי השמיים והארץ.
אין לי מושג מדוע אתה שונא אותי ומואס בי, אבל חמישה הדברים שאני יכול לחשוד שהעליתי כאן הם אלו :
1. אני בעל דעות ימניות. למשל, תומך בהתיישבות מלאה בכל יהודה ושומרון. תומך בעידוד הגירה ערבית המונית. לא כי אני גזען, אלא כי אנו לא מסתדרים. עובדה שאני לא תומך בעידוד הגירה דרוזית מפה, כי הדרוזים לא שונאים אותי, וכן מכירים שהם במדינה יהודית.
2. אני מאמין באלוקים.
3. אני מאמין (כמו כל אדם דתי, וכמו המון חילוניים) שהיהודים נועדו להוביל את העולם למקום טוב יותר. ולעשות טוב יותר לכולם.
לצורך כך, נתן בהם אלוקי השמיים והארץ
פוטנציאל רוחני גבוה יותר מאשר אחרים. לדעתי זה לא גזענות.
אגב, חשוב לציין כי כל אדם דתי מתפלל ומזכיר זאת כל הזמן "כי בנו בחרת ואותנו קידשת".
אז ככה שאם אתה באמת חושב לטעון שהקב"ה בחר בנו להוביל את העולם למקומו הטוב זו גזענות,
אז דווקא אתה הוא-הוא הגזען כלפי דתיים, ועליך לעשות יותר על מנת לשפר זאת. זה לא לעניין.
4. אני בעד יישום עקרונות מדינה יהודית-מאמינה על אדמת ארץ הקודש תובב"א.
אז אני מבין שבעתיד הקרוב לא כל אחד יוכל לערוך סעודות שינקן ובייקון לצד (או בתוך) חביתה, אבל אלו החיים.
תתחיל להתרגל שזו זכותי לטעון כך מבלי שתשנא אותי.
ואם בכל זאת יישום מחשבה של יישום עקרונות אמונה במדינה גורמת לך לשנאה כלפי האחר, אני חושב שכדאי
אולי טיפה להשתנות ולראות איך אתה כן מקבל אנשים עם דעה כזו בסבר פנים יפות
5. אני דוגל בעובדות.
למשל, אני קושר בין עם ישראל של היום לבין היהודים שחיו פה לפני 3,000 שנה וכו'.
אני טוען שערבים רוצחים, גונבים ועושים תאונות יותר מיהודים וכו'.
אני טוען שדתיים רוצחים פחות מחילוניים (ובסדרי גודל).
אז אני מבין שכאשר שמים לך מראה מול הפנים, זה קשה, אבל זו המציאות. תתרגל.
רק שלושה דברים לסיום :
א. עוד 20-50-70 שנה כנראה ששנינו לא נהיה (במציאות של העולם הזה בלבד), אבל אתה, כמי שלא מאמין במציאות שאחרי המוות, מוזמן לנסות עשות שיחוק יפה מאד בשנים שנשארו לך לחיות פה :
בונים בישוב "הר ברכה-צורים" (בגב ההר) הרבה מאד דירות עכשיו. מתכוונים להיות עיר רצינית מאד במרכז-צפון השומרון.
דירות חמישה חדרים עולות שם רק החל מ 650,000. שווה לך להשקיע שם, המחיר זול, ואתה תמצא מהר מאד למי להשכיר (ואולי אף תרצה לטעום שם בעצמך את טעם החיים).
הינה לינק למכירות :
https://tzurim3.co.il/i/ב. אני עדיין ממתין שתוכיח לי שרוב הפרופסורים סוברים שיש עם "פלשתיני".
נראה לי שאני כבר שנה ממתין למחקר שמאשש את האמירה הזו שלך.
ג. כמו שאמרתי ל"הכהן", אני מאד אשמח להיות בקשר חברי איתך (אני רציני לגמרי).
בא נתחיל בהתכתבות קצרה בהודעות פרטיות. אם נראה שזה מתקדם, נעבור לשיחת טלפון > זום > פגישה פיזית.
יאללה אחי, בא נעשה מאמץ למצוא את הביחד - כנסת ישראל - נשמת האומה!
We fight all the time
You and I, that's alright
We're the same soul
שבת שלום לך יהודי יקר!
המון שמחה ואמונה, אוהב אותך הרבה, אהוד