rony כתב:
עמוס לב כתב:
רוני, אתה יודע שהמועצה העליונה של כל ארגוני הבן של האחים המוסלמיים שכל חודש מתכנסת ומורידה הוראות לשטח, לא קיימת, נכון?
גם לא אמרתי שקיימת כזו מועצה. מצד שני-אינטרסים משותפים? בהחלט יש. קשרים? בהחלט יש. לא צריך מועצה עליונה שמקבלת החלטות, רק הבנה שבשתיקה או לכל היותר כמה טלפונים מרומזים ועמומים בין "מקורבים" ו-"יועצים".
אני לא מבין מה אתה רוצה.
ברור שזה שישראל לא מגיבה זה איתות ברור לחמאס שהם לא מעוניינים בהסלמה, ויכול להיות שגם מעבירים את המסר הזה באופנים אחרים.
אבל לך כבר יש משהו אחר, יש לך פרנויה שביבי וחמאס סוגרים בניהם (דרך שתיקות או טלפונים מרומזים) שעכשיו שווה לחמאס לירות,
כדי ליצור הסלמה שאיכשהו תשאיר את ביבי בשלטון וזה ישתלם לכולם.
מה לעשות שהפרנויה שלך היא פשוט הזיה, במקרה הטוב.
רק שפה מדובר במקרה הרע - לא רק שיש את כל הסיבות להאמין שזה שטויות, אלא גם העובדות בשטח מראות את זה, ואתה עדיין מחזיק בזה.
הינה העובדות :
1. יש תסיסה בי-ם (ובמקומות אחרים בארץ) לפני שיגור הרקטות. מה שכנראה היה הטריגר האמיתי לשיגור.
2. לא נראה שביבי מתסיס את האנשים או את המצב בדרום. בדיוק להפך.
ביבי הוא אדם ענק, מנהיג דגול.
אבל הוא גם מושחת (בקטנה) ושקרן (כנראה לא בקטנה).
אבל מכאן ועד להחזיר שהוא סוגר דילים (בשתיקה או דרך יועצים) שכוללים ירי רקטי לעבר מדינת ישראל יש מרחוק גדול מאד שצריך לעבור.
מרחק שאפשר לעבור רק שאתה מתודלק עם אנרגיות של שנאה.
למיטב זכרוני כתבת שהיית מהראשונים שרצו להתחסן. כמובן שביבי עמד בראש המערכת שנתנה את האפשרות לך ולמשפחתך להתחסן ולהרגיש יותר בטוחים ובריאים.
על אף המגרעות של ביבי, אני מאחל לך שתזכה להבין את המושג "הכרת הטוב" (מושג מאד בסיסי ביהדות), ולהוריד את רף השנאה שקיים בך כלפי האדם הדגול הזה.
תנסה רוני, זה יהפוך אותך לאדם טוב יותר, תאמין לי.
אגב, כדי להגיע לקרסוליים של אוהב ישראל (וגם אדם) כמו מיכאל בן ארי, אתה צריך להיות אדם מאד טוב ומיוחד. ועושה רושם שאתה ממש לא שם
(אם כי חשוב לציין שאתה יותר בוגר מרוב האנשים פה).
ת'אמת, עם אנשים אני בדרך כלל אדם כ"כ לא ביקורתי. בדיוק להפך.
אבל כאשר אאני רואה את האנשים פה בפורום, יצר הביקורתיות שקיים בי פשוט מתפוצץ החוצה.
כ"כ הרבה צביעות וגועל. פויה.