סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 3:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אפריל 22, 2021 1:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
והקבוצה הראשונה שעולה רשמית לפלייאוף היא...
סטגדיש!
וגאס גולדן נייטס!
מה עוד לא נאמר על הקבוצה הזו? פשוט לא יאומן. קבוצת אקספנשן שקיימת 4 שנים עם פלייאוף רביעי, כשאחריה כבר שתי אליפויות דיוויז'ן (והשלישית בדרך), הגעה לגמר הסטנלי (בעונה הראשונה שלה בליגה, no less) עוד גמר קונפרנס אחד בעונה שעברה. אני חושב שזה אחד הסיפורים הגדולים בכל הספורט בצפון אמריקה.
זה נכון שהיא קיבלה תנאי אקספנשן דראפט משופרים (יותר מגבלות על הקבוצות האחרות בהגנה על השחקנים שלהן) אבל עדיין, קבוצת אקספנשן שהוקמה יש מאין מהשחקנים שהקבוצות האחרות פחות רצו לשמור. והמדהים הוא שהגולדן נייטס בגדול שומרים על השלד של אותו הסגל שהוקם מהאקספנשן דראפט, והוא ממשיך להביא אותם לעוד ועוד הצלחות.

הקהל שלה הוא סיפור בפני עצמו. זו קבוצת המייג'ור ליג הראשונה אי פעם בווגאס (הריידרס מהפוטבול עברו לשם אחרי זה), עיר שהתושבים שלה לא בדיוק נחשבו לחמים על הוקי. והקהל קיבל אותה בהתלהבות, האולם היה מלא מההתחלה, זה אחד הקהלים המעולים בליגה, וזה למרות שחלק לא קטן מהאוהדים הודו (לפחות אז) שהם לא מכירים את המשחק, לא יודעים את החוקים ולומדים הכל תוך כדי תנועה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 24, 2021 11:25 pm 
Hall of Famer

סדרת גמר מותחת מהצפוי קיבלנו ב-KHL.
למשחק מס' 4 היום הגיעה צסק"א עם יתרון 2:1 בסדרה, עלתה ליתרון 2:0 בתוך 3 דקות בשליש הראשון - אבל החברים של נדב מאוונגארד אומסק הפכו את המשחק, עלו ל-3:2 והחזיקו מעמד כמעט עד הסיום... רק כדי לספוג גול על הבאזר מהקנדי מאט רובינסון, במכה אדירה כמעט מהקו הכחול. 122 קמ"ש, לפי מדידה של הטלויזיה. הולכים להארכה.
כבר בתחילת ההארכה פאוור פליי לצסק"א, הזדמנות גדולה לכבוש את השער הזהב שיעלה אותה ל-3:1 - אבל איבוד פאק, מתפרצת של אוונגארד, ושער דווקא בחסרון מספרי, מה שנקרא shorthanded בהוקי. לא דבר שקורה בכל משחק. 4:3 בסיום, 2:2 בסדרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 25, 2021 5:04 pm 
Hall of Famer

סידני קרוסבי כבש אתמול את השער ה-20 שלו העונה, וזה אומר שני דברים.

עם השער הזה, יחד עם 35 אסיסטים שמסר העונה, הוא הגיע ל-55 נקודות. מכיוון שבעונת הקורונה המקוצרת הזו הוא ישחק מקסימום 55 משחקים, זה אומר שבכל 16 השנים שלו ב-NHL מאז שהגיע לליגה הוא עשה ממוצע של לפחות נקודה למשחק.
רק אחד עשה את זה ביותר עונות רצופות מרגע כניסתו לליגה. קוראים לו וויין גרצקי (19 עונות רצופות כאלה). בעונות לא רצופות עובר אותו גם גורדי האו (17) וזהו.

הגול ה-20 אומר גם שהוא סוגר 13 עונות בפיטסבורג פנגווינס עם 20 גולים ומעלה, ושובר את שיא המועדון שהחזיקו בו שניים. האחד הוא חברו לקבוצה הנוכחית יבגני מלקין, השני הוא המיתולוגי מכולם, מריו למיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 25, 2021 5:14 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
עם נתונים מרשימים כאלה, האם יש סיכוי שקרוסבי (או שחקן פעיל אחר, לצורך העניין) ייכנס לדיון GOAT? או שאלה אחרת - איפה היית ממקם אותו היסטורית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 25, 2021 9:56 pm 
Hall of Famer

אני גר בישראל (כלומר לא רואה משחקים כמו קנדי ממוצע מן הסתם) ועוקב אחרי הוקי פחות מ-25 שנה, שלהי ימי גרצקי ולמיה, אז קטונתי מלהגיד משהו מלומד על GOAT. אבל צדק מי שאמר פה שבהוקי יש יחסית מעט דיוני GOAT, יש קונצנזוס מאד רחב שגרצקי הוא ה-GOAT ואני לא רואה שזה עושה סימנים של שינוי.
ואחרי שאמרתי את זה, לא צריך להיות קנדי ולעקוב אחרי הוקי 60 שנה כדי להגיד בבטחון שאין ספק שקרוסבי, וגם אובצ'קין, הם בין הגדולים בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 26, 2021 11:17 pm 
Hall of Famer

בינתיים הוקי הנשים סופג עוד מכה, מכיוון לא צפוי.
בשנה שעברה בוטלה אליפות העולם לנשים שנועדה להיערך בהאליפקס וטרורו, שבפרובינציית נובה סקוטיה בקנדה, בגלל הקורונה כמובן. הוחלט לקיים את האליפות השנה באותן ערים, והיא נדחתה מאפריל למאי. הכל כבר היה מוכן, הנבחרות עשו את ההכנות - ואז החליטה הממשלה המקומית בנובה סקוטיה, ממש ברגע האחרון, לאסור על קיום הטורניר בשטחה.
"הוקי קנדה", איגוד ההוקי הקנדי, כמובן קיבל את ההחלטה מחוסר ברירה, ומסר שהוא ינסה לקיים בכל זאת את האליפות במועד מאוחר יותר השנה, אולי במקום אחר בקנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 12:25 am 
Hall of Famer

איפה נדב כשצריך אותו איפה?
אוונגארד אומסק מנצחת 1:0 קטן את צסק"א במשחק 6, סוגרת 4:2 בסדרת הגמר ולוקחת את גביע גגארין לראשונה בתולדותיה. גול נצחון לקראת סוף השליש הראשון.
אוונגארד משחקת רחוק מהבית, שוב אני מזכיר. 2700 קילומטר מאומסק, וקרוב מאד לבית של יריבתה - בבלאשיחה, פרבר של מוסקבה. זו כבר עונה שלישית שזה כך, בעיות אולם באומסק, לא ברור למה כל כך הרבה זמן. יש לומר שהקהל בבלאשיחה אימץ את הקבוצה, אלפים היו היום באולם עם תלבושות, צעיפים, אווירה ביתית לכל דבר, ושמחו עם השחקנים כאילו היו 2700 קילומטר משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 11:02 am 
Freshman

שאלה של חובב רינגרס. קאפו קאקו נבחר שני שנה שעברה על ידי הרינגרס ונחשב אבטחה גדולה, בנתיים נראה לפי המספרים שהוא די מאכזב (גם יוז שנבחר ראשון אכזבה לפי הבנתי), האם באמת מדובר באכזבה גדולה? מה הסיבה לזה? אני אוהב לצפות בהוקי מדי פעם אבל קשה לי להבחין מי טוב יותר או פחות ולמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 29, 2021 11:46 am 
Hall of Famer

לא ראיתי מספיק כדי לקבוע למה, אבל אין ספק שהוא בינתיים אכזבה. ג'ק יוז לא משחק בריינג'רס, הוא נבחר על ידי ניו ג'רזי. אולי התכוונת לאלכסי לפרנייר שנבחר על ידי הריינג'רס ונחשב לפרוספקט הכי גדול מאז קרוסבי ואובצ'קין, ובינתיים גם הוא לא מצדיק את ההייפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 11:24 am 
Freshman

לא, התכוונתי ליוז, ההקשר היה שהוא נבחר ראשון בדראפט של קאקו וגם הוא מאכזב, בלי קשר לרנגרס..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 1:23 pm 
Hall of Famer

יוז מאכזב אבל לא כמו קאקו, למיטב הבנתי וראייתי הכאמור די מוגבלת. יוז גם משחק בקבוצה הרבה פחות טובה עם צוות מסייע הרבה פחות טוב (ועל הנייר - אפילו עוד יותר כך).
אגב, לפני אותו דראפט היה דיון גדול על מי מביניהם צריך להיבחר ראשון, בעיקר לאור ההופעות האדירות של קאקו עם פינלנד באליפויות העולם (לצעירים ולבוגרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 30, 2021 6:20 pm 
Hall of Famer

ובינתיים בצ'כיה, יארומיר יאגר בן ה-49!! עדיין משחק ועוזר לקבוצת נעוריו, קלאדנו, לחזור לליגה הראשונה. יאגר הוא גם הבעלים והנשיא של הקבוצה שבה גדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 04, 2021 1:25 pm 
Hall of Famer

ורק דיברנו על הריינג'רס המאכזבים, והם מפסידים לוושינגטון 6:3 ומאבדים סופית סיכוי לפלייאוף.
דניאל ספרונג שבר שוויון 3:3 בתחילת השליש השלישי והוביל לנצחון של הקפיטלס. מה שמעניין הוא שספרונג הוא הולנדי! כן כן, יש הולנדי אחד ב-NHL.
הנבחרת ההולנדית נעה באזור דרגים 1B ו-2A בעולם (השלישי והרביעי), נדיר למצוא שחקנים ממדינות כאלה ב-NHL. כדי לסבר את האוזן, באליפות הבאה של דרג 2A, הדרג הרביעי, שתתקיים אם הכל ילך בסדר ב-2022 (האליפויות של 2020 ו-2021 התבטלו בגלל הקורונה) הולנד תפגוש את ישראל. וברור שיש הבדל רמות גדול בין הנבחרות, הולנד תאבק על העלייה ל-1B וישראל תאבק על הישרדות, ובמשחק ביניהן אני לא אופתע מתבוסה ישראלית גדולה, למרות שספרונג מן הסתם לא ישחק באליפות - היא מתקיימת כשעונת ה-NHL עדיין רצה, והוא ממילא מסרב לשחק בנבחרת. אבל זה כדי להמחיש את ההפתעה מזה שיש שחקן הולנדי ב-NHL.

לקפיטלס, עם זאת, יש דברים אחרים שמטרידים אותם. אלכס אובצ'קין שנעדר מהמשחקים האחרונים חזר לשחק, אבל עזב את המשחק בשליש הראשון ולא חזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 07, 2021 12:55 pm 
Hall of Famer

ואם לא די לריינג'רס באיבוד הסיכוי לפלייאוף, הם חוטפים עכשיו את אחד הקנסות הגדולים בתולדות הליגה על קריאה מפורשת לפיטוריו של אחד מראשיה.
במשחק שלשום במדיסון סקוור גארדן נגד וושינגטון פגע שחקן הקפיטלס טום וילסון בשחקן הריינג'רס פאבל בוכנביץ' בכוח חריג (על זה הוא קיבל פנלטי של roughing). הכוכב הרוסי של הריינג'רס, ארטמי פנארין, בא להגן על חברו לקבוצה ונכנס לקטטה עם וילסון - ויצא שפנארין נפצע בעצמו, פציעה שתגרום לו להיעדר מהמשחקים המעטים שנשארו לריינג'רס העונה. וילסון עצמו עזב גם הוא את הקרח אחרי הקטטה, שהייתה עוד בשליש הראשון של המשחק, ולא חזר - לטענת הקפיטלס בגלל פציעה בחלק הגוף העליון, אבל הסברה הרווחת היא שהקפיטלס פשוט הוציאו אותו לחדר ההלבשה כדי להרגיע את האווירה.
חמתם של הריינג'רס עלתה כאשר הממונה על בטיחות השחקנים בהנהלת הליגה, ג'ורג' פארוס, קנס את וילסון על הפגיעה בבוכנביץ', אבל לא השעה אותו ממשחקים. בהודעה חריגה בחריפותה הריינג'רס אמרו שפארוס "בגד בחובתו" ושהוא "לא כשיר להמשיך בתפקידו".
הליגה הגיבה מהר וקנסה את הריינג'רס ברבע מיליון דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 09, 2021 11:29 am 
Hall of Famer

בימים הקרובים תסתיים העונה הרגילה המקוצרת של ה-NHL. כמעט הכל כבר ידוע, ואני אסכם מה יש לנו עד עכשיו, בבתים הזמניים המחולקים ל"בועות" בעידן הקורונה. גם הפלייאוף, עד חצאי הגמר, יתקיים בתוך הבתים בלבד.

הבית הצפוני - הוא הבית של הקבוצות הקנדיות. טורונטו מייפל ליפס, היא ולא אחרת, הבטיחה את ראשות הבית בעזרת עונה מצויינת של הכוכב האמריקאי שלה, אוסטון מתיוס שסוף סוף עונה לציפיות ממנו. אדמונטון תסיים שנייה, בעזרת עונה מצויינת - שוב, יש לומר - של שני כוכביה, הקפטן קונור מקדייויד, שיסיים את העונה כמבקיע המצטיין בליגה (בפעם השלישית בקריירה הקצרה שלו) והגרמני לאון דרייסייטל שיסיים שני אחריו בטבלת המבקיעים. השתיים האחרות - ויניפג תהייה אחת מהן, הרביעית תהייה מונטראול קנדיאנס שאמנם עוד לא הבטיחה סופית את העלייה, כי לקלגרי חסרים משחקים, אבל מעשית היא עלתה. כדי שזה לא יקרה הקנדיאנס צריכים להפסיד בזמן החוקי את שני המשחקים שנשארו להם, והפליימס צריכים לנצח את כל החמישה שנשארו להם.
אם ויניפג ומונטראול לא יחליפו מקומות, נקבל כבר בסיבוב הראשון של הפלייאוף סדרה בין טורונטו ומונטראול, היריבות הכי גדולות בליגה, יריבות שהוותק שלה הוא כוותק של הליגה - 104 שנים.
צריך להגיד שהקבוצות הקנדיות, ובמיוחד טורונטו, נאבקות גם נגד ההיסטוריה. טורונטו כבר עם 53 שנות בצורת! עוד עונה בלי סטנלי אומר השוואה של שיא הבצורת הארוכה ביותר - בצורת 54 השנים המפורסמת של ניו יורק ריינג'רס, 1940 עד 1994. מונטראול הייתה הקנדית האחרונה שזכתה בסטנלי, וזה היה ב-1993 - לפני 28 שנה.

הבית המערבי - וגאס גולדן נייטס הנפלאה קרובה להבטיח את ראשות הבית, בפעם השלישית בארבע עונות מאז הצטרפה לליגה. קולורדו עוד מנסה להדביק אותה, סיכוי לא גבוה, והיא גם צריכה להסתכל אחורה על מינסוטה שיכולה לעבור אותה. הרביעית בפלייאוף מהבית הזה תהייה סנט לואיס בלוז, אלופת 2019. אם לא יהיו הפתעות זה וגאס נגד סנט לואיס, קולורדו נגד מינסוטה.

הבית המרכזי - הכל כבר סגור. קרוליינה הוריקנס היא אלופת הבית ותפגש בפלייאוף עם נאשוויל, הסדרה השנייה היא "דרבי" פלורידאי בין פלורידה המפתיעה לטמפה ביי האלופה.

הבית המזרחי - פיטסבורג של קרוסבי הבטיחה את אליפות הבית והשאירה את וושינגטון של אובצ'קין במקום השני. השתיים האחרות בפלייאוף יהיו בוסטון וניו יורק איילנדרס, סביר שבוסטון תסיים שלישית ותפגש עם וושינגטון, יש לה יתרון נקודה על האיילנדרס וגם נשארו לה שני משחקים ולאיילנדרס אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 12, 2021 7:34 pm 
Hall of Famer

פרנזי של פיטורין בניו יורק ריינג'רס אחרי הכשלון הגדול העונה. עוד בשבוע שעבר הלכו הביתה נשיא הקבוצה וה-GM, והיום פוטרו גם המאמן ושלושה מעוזריו. כריס דרורי, כוכב קולג'ים ו-NHL בתחילת המאה שעשה את עיקר הקריירה בקולורדו והיה אחרי זה קפטן בריינג'רס, מונה לנשיא ו-GM. מאמן חדש עוד לא מונה.
אז כרגע יש לנו ב-NHL ארבעה מאמנים שפוטרו ללא מחליף (אריזונה, באפלו, קולומבוס והריינג'רס) ועוד משרת מאמן פנויה בסיאטל קראקן, קבוצת האקספנשן שתצטרף בעונה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 13, 2021 2:56 am 
Hall of Famer

מזל טוב לסיאטל קראקן, קבוצת האקספנשן - יש לה שחקן ראשון.
קוראים לו לוק הנמן, שחקן התקפה אלמוני בן 21 שנבחר כבר בדראפט 2018 בסיבוב הרביעי על ידי קרוליינה. הזכויות שלה עליו פגו והוא נחשב לשחקן חופשי. את השנים האלה הוא בילה בליגת המייג'ור ג'וניור של קוויבק, אחת משלושת ליגות המייג'ור ג'וניור של קנדה.
בסיאטל הוא יחתום על חוזה רוקי לשלוש שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 15, 2021 10:45 pm 
Hall of Famer

הלילה מתחיל הפלייאוף במשחק יחיד, וושינגטון נגד בוסטון.
מן הסתם אני אדווח יותר, גם בתקופה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 15, 2021 11:02 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מזל טוב לסיאטל קראקן, קבוצת האקספנשן - יש לה שחקן ראשון.
קוראים לו לוק הנמן, שחקן התקפה אלמוני בן 21 שנבחר כבר בדראפט 2018 בסיבוב הרביעי על ידי קרוליינה. הזכויות שלה עליו פגו והוא נחשב לשחקן חופשי. את השנים האלה הוא בילה בליגת המייג'ור ג'וניור של קוויבק, אחת משלושת ליגות המייג'ור ג'וניור של קנדה.
בסיאטל הוא יחתום על חוזה רוקי לשלוש שנים.

תוכל אולי לפרט? שחקן זכאי לחוזה רוקי גם אם עברו שנים מהדראפט שלו והזכויות כבר לא בתוקף? הוא לא אמור לקבל חוזה של שחקן חופשי רגיל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 15, 2021 11:25 pm 
Hall of Famer

לא ב-NHL, לא בגיל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 16, 2021 10:45 am 
Junior

לא רוצה לגנוב לראי את הת'רד, אבל אני חייב לשאול איך אתה/אתם/אדם כלשהו מצליחים להבין מה הולך בזמן המשחק, בהתחשב בכך שהדיסקית נראית (לי בכל אופן, והראייה שלי די בסדר) בלתי נראית דרך הטלוויזיה?

בכלל מרחם על אלו שנוכחים במשחקים וצריכים לשבת ביציעים העליונים ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 16, 2021 1:33 pm 
Hall of Famer

אני מצליח עם העיניים הזקנות שלי. אולי זה גם תרגול, לא יודע.

בכל אופן משחק ראשון, בוסטון התארחה בוושינגטון בבית המזרחי, ופגשה גם את מי שהיה הקפטן שלה יותר מעשור - המגן הסלובקי הענק זדנו חארה (ושוב אני מתנצל על השם, לא אני בחרתי). 3:2 אחרי הארכה לקפיטלס עם עוד שלוש קורות ומשקופים. התקציר למטה.
שני דברים לשים אליהם לב:
- הגול הראשון של וושינגטון (0:46). המהלך מתחיל דווקא בהתקפה של הברואינס, ואז משהו שקורה לפעמים - המגן של הברואינס, צ'רלי מקאבוי, מנסה להכות אל השער - והמקל שלו נשבר במפגש עם הקרח. מאחר שהוא אחרון לפני השער שלו, הקפיטלס ממהרים למתפרצת ומבקיעים. שחקן שהמקל שלו נשבר חייב לשמוט מיד את שארית המקל אל הקרח (מקל שבור עם כל מיני שפיצים הוא מאד מסוכן) ואם מהלך המשחק מאפשר הוא יכול להחליק אל הספסל ולקבל מקל אחר - אבל למקאבוי לא היה זמן לעשות את זה. מן הסתם בלי מקל הוא היה די חסר אונים.
- גול הנצחון של וושינגטון בהארכה (8:05). אמרתי שאני אוהב שערי deflection? חתיכת קואורדינציה צריך בשביל להסיט באוויר פאק שטס ב-150 קמ"ש אל השער. ניק דאוד הוא מי שעושה את זה - חלוץ אמריקאי בן 30, עונה שישית בליגה ושנייה בקבוצה, והוא בא מאלבמה - לא בדיוק מדינת הוקי. למעשה הוא רק שחקן ה-NHL השלישי בהיסטוריה מאלבמה.
עוד מישהו שיש לציין הוא השוער של הקפיטלס קרייג אנדרסון, שנתן משחק מצוין. הוא בכלל השוער השלישי של הקבוצה, ושיחק בפלייאוף לראשונה מזה 4 שנים. השוער הראשון של הקבוצה הוא איליה סמסונוב הרוסי, שחלה בקורונה. השוער השני הוא הצ'כי ויטק ואנצ'ק שנפצע בתחילת המשחק, ואנדרסון החליף אותו. לא ברור מה מצב הפציעה שלו, כך שיש מצב חזק שאנדרסון יפתח במשחק השני, ומי יהיה המחליף שלו? נראה...

הלילה נפתחות עוד ארבע סדרות, אחת בכל בית.
הסדרה השנייה של הבית המזרחי - פיטסבורג מארחת את ניו יורק איילנדרס.
בבית המערבי אלופת הבית וגאס גולדן נייטס, אחת הפייבוריטיות שלי בליגה, נגד מינסוטה.
בבית המרכזי מתחיל "הדרבי הפלורידאי" כשאחת המפתיעות של העונה, פלורידה פנתרס, תיסע מאזור מיאמי לטמפה ותתחיל את הסדרה אצל האלופה, טמפה ביי לייטנינג. טמפה תקבל בפעם הראשונה העונה את כוכב ההתקפה הרוסי שלה, ניקיטה קוצ'רוב, שחוזר מעונה שלמה של השבתה אחרי ניתוח בפציעת מותן.
וגם בבית הצפוני, הקנדי, תתחיל אחת הסדרות - ונקובר נגד קלגרי. ונקובר שיחקה רק הלילה את המשחק האחרון שלה בעונה הרגילה, בו היא הביסה את אדמונטון 4:1.

ואפרופו המשחק של ונקובר ואדמונטון, הכוכב והקפטן של אדמונטון קונור מקדייויד, שכבר הוזכר פה לא מעט, סיים בפעם השלישית כמבקיע המצטיין של הליגה עם 105 נקודות. לסיים עם מעל 100 נקודות בכל עונה זה יפה מאד, אבל בעונה מקוצרת של 56 משחקים זה מטורף לחלוטין - ממוצע שמתקרב ל-2 נקודות למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 17, 2021 9:26 pm 
Hall of Famer

ארבעה משחקים אתמול, שלושה הגיעו להארכה - אבל המשחק המופרע ביותר היה דווקא זה שלא הגיע להארכה, הדרבי הפלורידאי הראשון אי פעם בפלייאוף. חמש החלפות הובלה - 1:0 לטמפה ביי, 2:1 לפלורידה, 3:2 טמפה, 4:3 פלורידה, אבל האלופה מטמפה ביי צחקה אחרונה - 5:4 בסיום עם גול נצחון 1:14 מהבאזר. יותר נכון בריידן פוינט, מכוכבי עונת האליפות, צחק אחרון עם שני שערי המהפך. ניקיטה קוצ'רוב שכתבתי עליו בהודעה הקודמת חזר אחרי עונה שלמה כמו ענק - שני גולים ואסיסט. איפה חלודה איפה?

0:0 במשחק שלם זה דבר נדיר יחסית בהוקי, אבל זה מה שהיה בין וגאס למינסוטה. שני גלדיאטורים בשערים - מרק אנדרה פלרי הוותיק של וגאס, בלי ספק שחקן הפרנצ'ייז של הקבוצה מיום היווסדה; קאם טלבוט של מינסוטה. בעיקר של פלרי, 5 או 6 הצלות ממש מדהימות. אבל 3:20 בתוך ההארכה גם הוא לא יכל להושיע מול יואל אריקסון-אק השבדי של מינסוטה, והוויילד לוקחים את המשחק הראשון בווגאס.

גם פיטסבורג וניו יורק איילנדרס החליפו הובלות, אבל קייל פלמיירי שהגיע לאיילנדרס מניו ג'רזי דווילס ממש על הטרייד דדליין עם שני גולים כולל גול הנצחון 3:30 לסיום ההארכה הראשונה. 4:3 בסיום. למה שווה לשים לב בתקציר? בעיקר לגול השני של פיסבורג (3:22), גול deflection של סידני קרוסבי ביד אחת. איזו קואורדינציה.

4:0 הובילה קלגרי אצל ונקובר קנאקס בעזרת טעויות הגנתיות נוראיות, ו-5:1 אחרי שני שלישים.
בפלייאוף שעבר כתבתי על ונקובר קנאקס, קבוצה בלי יותר מדי כשרון אבל עם המון המון אופי. הם אף פעם לא נכנעים. קאמבק מדהים בשליש השלישי עם ארבעה גולים, כולל גול שוויון 2:02 לסיום. אבל בהארכה זה היה אליאס לינדהולם, הסנטר השבדי של קלגרי, שהביא לפליימס 6:5 יקר. בכדורגל היו קוראים לזה גול עצמי של מגן ונקובר שהפאק פגע בו ושינה כוון. אז קשה קשה אבל זה נחשב כמו כל נצחון.

מה יש לנו הלילה? שלושה משחקים.
עוד שתי סדרות נפתחות. קולורדו אוולאנש, זוכת גביע הנשיאים (המאזן הכי טוב בעונה הרגילה) מול אלופת 2019, סנט לואיס בלוז. קרוליינה תארח את נאשוויל.
מה שמשאיר את הסדרה השמינית והאחרונה שעוד לא נפתחה - הסדרה הכי מצופה עם היריבות הכי גדולה, טורונטו נגד מונטריאול. לא יודע למה, אבל הסדרה הזו תיפתח רק בלילה בין חמישי לשישי.
עוד הלילה, משחק 2 בין וושינגטון ובוסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 19, 2021 12:02 am 
Hall of Famer

קולורדו הראתה למה היא הקבוצה הטובה בליגה העונה עם 4:1 משכנע על סנט לואיס ו-50:23 במכות לשער. לקח לאוולאנש שני שלישים להכניע את העמידה העקשנית של הבלוז ושל ג'ורדן בינינגטון בשער, עם שלושה שערים בשלישי השלישי בניצוח הכוכב הבלתי מעורער, ניית'ן מקינון שכבש שניים מהם וסידר שער deflection לקפטן שלו, השבדי גבריאל לנדסקוג, בשלישי.

גם קרוליינה הראתה את יכולתה עם 5:2 על נאשוויל, שני שערים לקפטן הוותיק ג'ורדן סטאל - אחד מארבעה אחים ב-NHL, שלושה עדיין משחקים. גם כאן, שוויון אחרי שני שלישים ושלושה שערים מכריעים בשלישי.
מה שווה במיוחד? שני שערים יפים במבצעים אישיים ושליטה בגוף ובמקל. הראשון של נאשוויל, של החלוץ השבדי פיליפ פורסברג (1:03) והראשון של סטאל (3:15).

בוסטון ניצלת מהפסד שני מול וושינגטון בקפיטל ואן ארינה, משווה ל-3:3 פחות מ-3 דקות לסיום ומנצחת 39 שניות בתוך ההארכה. 1:1 בסדרה.

הלילה - עוד שלושה משחקי 2. פלורידה נגד טמפה ביי, פיטסבורג נגד ניו יורק איילנדרס, וגאס נגד מינסוטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 19, 2021 7:39 pm 
Hall of Famer

אחרי שגמרו ב-0:0 את הזמן החוקי במשחק הראשון, גם השליש הראשון במשחק 2 של וגאס ומניסטוה נגמר בלי שערים. רק באמצע שליש השני עלו הוילד על הלוח - והובילו ל-18 שניות לפני שהגולדן נייטס השוו... ואז בא אלכס טאק, עוד אחד מהשחקנים שנמצא בוגאס מיום היווסדה (הגיע בטרייד ביום של האקספנשן דראפט) עם שני שערים הכריע את המשחק ו-1:1 בסדרה. למה כדאי לשים לב בתקציר? בעיקר להצלות של מרק אנדרה פלרי בשער של וגאס...

הדרבי הפלורידאי השני הולך גם הוא אל האלופה מטמפה ביי, בעיקר בזכות עליונות מוחלטת בשליש הראשון ויכולת מצויינת של השוער שלה, אחד הטובים בליגה, אנדריי וסליבסקי הרוסי, בשני השלישים האחרים. 3:1 בסיום, והאלופה חוזרת הביתה מפרברי מיאמי עם שני נצחונות חוץ.

פיטסבורג לקחה יתרון שני שערים על האיילנדרס בשליש הראשון, אבל אחרי שהאיילנדרס צמצמו הפנגווינס נאלצו להילחם חזק כדי לשמור על המשחק. הצליח להם, והם מאזנים את הסדרה לפני המשחקים בלונג אייילנד.
למה לשים לב? להצלות של טריסטן ג'ארי, השוער של הפנגווינס. שוער שלפני העונה הזו כמעט לא שיחק בליגה, נכנס לנעליים הגדולות של שוערי האליפות האחרונה של הפנגווינס, מרק אנדרה פלרי שהלך לווגאס באקספנשן דראפט שלה ומאט מארי שעבר העונה לאוטווה.

הלילה - ארבעה משחקים.
קודם כל מתחיל סוף סוף הבית הקנדי! אדמונטון, שמחכה לכוכבים שכבר כתבתי עליהם , קונור מקדייויד ולאון דרייסייטל - שסוף סוף יתרגמו את המספרים שלהם להישג קבוצתי, תתחיל את הסדרה מול ויניפג.
חוץ מזה הסדרה של בוסטון מול וושינגטון עוברת לטי די גארדן למשחק 3, ועוד שני משחקי 2 - קולורדו נגד סנט לואיס, קרוליינה נגד נאשוויל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], rony ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: